Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי אני נהג מספיק טוב בכדי לדעת שאני לא נהג מספיק טוב בכדי לנהוג בדבר הזה משוחרר מבקרות.

נהגת בה? כי לא סתם סיכמתי את נהיגת המבחן בה כמו שסיכמתי בהודעה 117.

כן > אאודי "חד-תחת" נסיעת מבחן

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגיע הזמן שגם אני אכתוב משהו...

טעמתי מן הפרי האסור 3 פעמים: פעם אחת לפני כמה חודשים כשרכב ההדגמה רק הגיע ארצה, עוד פעם במסגרת מפגש מועדון אלפא רומאו והפעם השלישית, העיקרית, הייתה בסופ"ש האחרון.

קיבלתי טלפון מנציג נסיעות המבחן של סמל"ת:

- "אתה מגיע לאירוע בסוכנות ביום שישי?"

* לא תיכננתי, למה?

- תגיע. לקראת סופו תיקח את הרכב.

* אוקיי, סגור.

סמל"ת הרימו אירוע מרשים בתוך הסוכנות הראשית בת"א אשר משך אלפיסטים, חובבי קלאסיות וחובבי רכב.

השקת אלפא רומאו ג'וליה ספרינט GTC בבעלות השף חיים כהן, נדירה בעולם ומשופצת ברמה שמוציאה את העיניים ממקומן, עמדה במרכז האירוע. בצדדיו מצאתי סיר ענקי ובתוכו ספגטי ברוטב עגבניות וכמו כן מיני כיבודים שונים. מעולה - איטליה זה כאן - תלתן, יין, אוכל וקפה.

סיימתי לאכול ולשתות בזריזות כי התלתן והמנוע שלה ממתינים לי למטה בחניון. הסבר קצר מהנציג ו"נסיעה טובה".

התיישבתי במושבים הסקסיים למראה, הכנסתי את המפתח, הנעתי. פיצוצים? קילופי צבע מהקירות? האמת שלא. בסרק ובעמידה בכלל התלתן יחסית מבוייתת. כדי להנות מהצליל צריך לשלב הילוך ולהתחיל לזוז.

שלפתי את הדף אשר עליו מופיע הלו"ז ליום שישי ויצאתי לכיוונו של הקורבן הראשון. עברתי למושב הנהג ויצאנו לכיוון נס הרים.

הנהג מתנייד ברכב אשר מצויד ב-V6 של אלפא ולכן זו מחמאה לא רעה עבור התלתן לשמוע ממנו כי קולה של התלתן מענג.

השעות חלפו להן במהירות, הנהגים התחלפו בזה אחר זה ובין לבין אני לומד להכיר את הרכב קצת יותר לעומק, בין היתר ע"י בדיקה של הנקודות אשר הועלו ע"י הנהג הקודם.

מנוע.

שלושה אלמנטים הופכים אותו למנוע אדיר.

נתחיל במוסיקה. המנוע נשמע נהדר, החל מגרגור עצבני בסל"ד נמוך, דרך בריטון מלווה ביניקה בסל"ד ביניים ועד להתקפה ווקלית מלאה לקראת הסוף של הסקאלה. הצליל מושפע ממיקום המחט בשעון הסל"ד וממידת הפתיחה של המצערת.

ברכבים מודרניים, במיוחד כאלו אשר מצויידים במנוע בעל 4 צילינדרים, צליל המנוע הוא בד"כ תחום אשר אינו זוכה לתשומת לב הולמת מצד היצרן וחבל; התלתן מדגימה בצורה נפלאה את תרומתו לחוויית הנהיגה.

כושר נשימה. אמנם המנוע מוגדש אך רץ למעלה בקצב מעורר השתאות וגם בסוף הסקאלה (6,000-6,500 סל"ד) אינו מאבד מכושר הנשימה ומהדחף אותו הוא מייצר ובהשוואה לתלתן הקודמת מדובר על שיפור אדיר. ברור כי גם זה משדרג חוויית הנהיגה.

כוח. יש כאן המון כוח, החל מתחתית הסל"ד ועד הסוף. התלתן מייצרת כוח דחף אימתני אשר מטיס את הרכב קדימה בכל מצב.

מתלים

נעשתה כאן עבודה טובה מאוד וכמו כן קיים שיפור בסעיף זה בהשוואה לדגם הקודם.

הריסון טוב מאוד וזוויות הגלגול קטנות. נוחות הנסיעה טובה, ברגעים מסויימים הרגשתי כאילו התלתן אף נוחה יותר מהרכב שלי אשר יושב על מתלים רכים יותר וזאת תודות לשיכוך משופר. בורות, קפלים ושאר תחלואי מע"צ והעיריות השונות לא מצליחות לגרום לתלתן לאבד את דעתה וגם על כביש משובש, אפילו משובש מאוד, ניתן לשמור על קצב גבוה מאוד.

בלמים

מקדימה נמצא צלחות גדולות בקוטר של 330 מ"מ וקליפרים בעלי 4 בוכנות מתוצרת ברמבו. הפעם הבלמים היו לקראת סוף חייהם (כבר בערב היום הראשון נדלקה נורית התראה של הרפידות הקדמיות) וזה גרם למחסור בנשיכה ראשונית ומהלך דוושה ארוך. למזלי, נהגתי ברכב הספציפי כאשר הבלמים היו עוד במצב טוב ולכן אני יכול לדווח על עצמת בלימה טובה מאוד והתנגדות טובה לדעיכה.

בנוסף, כל דגמי הג'ולייטה מצויידים במערכת אשר מכונה Prefill: במצב ספורט, ברגע שעוזבים את דוושת הגז במהירות, הרכב מעיר את משאבת הבלם וזה מאפשר תגובה מיידית של הבלמים בעת הצורך.

התנהגות

השלדה מאוזנת מאוד. גם עם צמיגים קדמיים במצב אנוש הג'ולייטה התנהגה באופן נייטרלי ועדיין הצליחה לייצר רמות אחיזה גבוהות, כאשר כל זה מתרגם לקצב מהיר ביותר. חגנו סביב כיכרות במהירות של 60-70 קמ"ש למרות מצבם של הצמיגים הקדמיים.

לאור הבדלי האחיזה בין הציר הקדמי לאחורי, הצלחנו לשכנע אותה לנענע את הישבן פעמים בודדות אך אין ספק שסט צמיגים נורמליים ישפר את מצב בצורה ניכרת. נוחות הנסיעה מפתיעה לטובה.

תיבת הילוכים

מדובר על גיר דו מצמדי יבש בעל 6 הילוכים קדמיים, משופר לעומת הגרסאות החלשות יותר (מצמדים מחוזקים ותוכנה משודרגת).

חלוקת ההילוכים טובה ומתאימה בצורה טובה למנוע. בנסיעה רגועה עד מתונה התמסורת מחקה גיר פלנטרי בצורה די טובה. בנהיגה ספורטיבית העברות ההילוכים מהירות כבזק.

התלונה היחידה, כפי שצוין בפוסטים קודמים, נוגעת דווקא לתוכנה. גם במצב ידני יהיה קיק דאון והעברה בקו האדום.

המשך יבוא...

פורסם

יש לי כמה תובנות איך לא לקלקל שרשור

רק בהודעה 152 מוצאים את חוות הדעת של פות"ש החלקית

מדלגים על הודעות שלטעמכם אינם תורמים לדיון או מסיטים אותו

ואני לא מחווה דעה לגבי טיב ההודעות.

דורקי סיכם זאת בצורה הטובה ביותר

הכל מזיגה של חשק עם תשוקה והתאמה בין הרכב לנהג לשיטת הנהג הספציפי, ומה שטוב למשה לא בהכרח טוב לינקל'ה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, מסכים איתך בהחלט.

סייג קטן: אמנם במצטבר אני קיבלתי את זמן ההגה הרב ביותר, אך יחד עם זאת דעתי אינה טובה משל החבר'ה האחרים אשר נהגו ברכב.

החלטתי לאפשר להם לכתוב את התרשמותם לפני שאני מפרסם את שלי, וזאת כדי לא ליצור מצב בו תהיה למי מהם תחושה שהוא חייב ליישר קו, ולו במעט, עם הדברים שאני כותב.

בכל אופן, ההמשך בדרך.

פורסם

יאמר לזכות השרשור הזה שהוא גרם לי לרצות תלתן אף יותר מקודם, אתמול בערב מצאתי למכירה אחת משומשת מדהימה ורכשתי לי אותה.

unnamed (2).jpg

unnamed.jpg

unnamed (1).jpg

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

ההוכחה החותכת שחומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל

מברוק ראובן..

מה שנטען פה ב 11 עמודים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תתחדש.

שאלה על הצליל, זה "מהונדס" עם כל מיני צינורות לתא הנוסעים או ששומעים חלק דרך המערכת כמו בכל מיני מכוניות מודרניות או שזה צליל טהור של המנוע והפליטה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה רבה חברים יקרים.

20141126_134004.jpg

20141126_134351.jpg

20141126_134408.jpg

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

טוב אני לא רוצה להצית שוב מלחמה, אבל אחרי נהיגה קצרה ומנהלתית ברובה עם התלתן החדשה, ואחרי כמה לחיצות מול הקודמת אני חייב לומר שאני לא מתרשם. הן נראות לי כבדות מדי ולא שובבות.

אני את הכסף שם במקום אחר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ראובן תתחדש. יש בכלל מצב שתקנה משהו שהוא לא אלפא?

התלבטת בכלל מול אלטרנטיבה אחרת?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם נשים בצד את מתקפת הטרול הקבועה על כל שרשור שמוזכרת בו המילה אלפא בפרט או סמל"ת בכלל אז יצא שרשור מאוד נחמד, עם מגוון מרשים של נהגים ודיעות.

אני מודה שאותי באופן אישי היא כבשה כבר במכת הגאז הראשונה והצליל שבקע מכוון קיר האש.

סוף סוף השכילו באלפא להחזיר קצת מהחויה האורקולית שאבדה בשנים האחרונות. זה נראה יותר טוב מהקודמת, מרגיש יותר טוב ממנה וכמובן נשמע יותר טוב ממנה וממש לא אכפת לי אם רנו פונה יותר טוב או גולף יותר איכותית.

רק חבל שהיא איבדה בדרך את הדוושה השלישית.

פורסם
אם נשים בצד את מתקפת הטרול הקבועה על כל שרשור שמוזכרת בו המילה אלפא

ממש לא אכפת לי אם רנו פונה יותר טוב או גולף יותר איכותית.

2 משפטים שמסבירים עיוורון מהו.

הנאה היא הנאה ולכן אין פה שמץ של ביקורת על הטעם והבחירה. אבל להגיד שמי שטוען שיש טובות יותר הוא טרול זה לא לעניין.

שמעתי אותה קצת ביוטיוב ועד כמה שזה לא הדבר האמיתי אין ספק שאלפא הכניסו כאן עוד חוש לחוויה ועל כך שאפו. אהבתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...