Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

הרכב פונטו ספייס 2001 מנוע 16 שסתומים שעבר כ- 120K ק"מ.

עד 55K ק"מ, הרכב נסע על 10W40 שהוחלף אז ל- 5W40 (הצמיגות הסטנדרטית ע"פ ספר הרכב היא 10W40 אך מצויינת גם אפשרות של 5W40)

מאז ההחלפה (לפני כמה שנים) צריכת השמן עלתה יותר מפי 2: מ- 500 מ"ל ל 10,000 ק"מ למעל לליטר ל 10,000 ק"מ

האם יש הצדקה לחזור לשמן הצמיגי יותר 10W40, או שהצריכה עדיין סבירה ועדיף שמן דק יותר שישמור טוב יותר על המנוע?

תודה מראש

פורסם

אם הצריכה עלתה בעיקבות הצמיגות החדשה אז חזור ל 10/40. זה מה שהולך בריכבך. אם גם אז הצריכה תהיה גבוהה ואין נזילות הנראות לעיין הבעיה ככל הניראה בגומיות השסתומים.

פורסם

אתה בן אדם הראשון שאני שומע שמשתמש ב 5W40 בפונטו 2001

לפי דעתי חזור ל 10W40 איכותי.. ותיבדוק את העניין של גומייות אם המצב לא משתפר..

פורסם

יצרן הרכב מאפשר את הצמיגות הזו. האמת שאני מעדיף להגן טוב יותר על המנוע ולחסוך קצת דלק באמצעות הצמיגות הזו.

פורסם

יש לך העדפה מה לעשות וזה מקובל.

אפשר להמשיך להתווכח עד שנה הבאה על איזה שמן לשים...

לפי דעתי אין שום הצדקה לטפל בחלקים יקרים ברכב ששוה 6 אלף שח

לפי מה שאני יודע חלקים תחלופיים עולים "גרושים" לרכב הנ"ל..

טיפול קבוע ושימוש בחומרים סבירים תיסע אותו מס של קמ וישאר לך יותר כסף בכיס..

פורסם
אתה בן אדם הראשון שאני שומע שמשתמש ב 5W40 בפונטו 2001

לפי דעתי חזור ל 10W40 איכותי.. ותיבדוק את העניין של גומייות אם המצב לא משתפר..

למה? משתמש 4 שנים עם 5W40 סינטטי מלא , ולא חסר אף פעם טיפת שמן.

גם 120K

פורסם
שלום רב

הרכב פונטו ספייס 2001 מנוע 16 שסתומים שעבר כ- 120K ק"מ.

עד 55K ק"מ, הרכב נסע על 10W40 שהוחלף אז ל- 5W40 (הצמיגות הסטנדרטית ע"פ ספר הרכב היא 10W40 אך מצויינת גם אפשרות של 5W40)

מאז ההחלפה (לפני כמה שנים) צריכת השמן עלתה יותר מפי 2: מ- 500 מ"ל ל 10,000 ק"מ למעל לליטר ל 10,000 ק"מ

האם יש הצדקה לחזור לשמן הצמיגי יותר 10W40, או שהצריכה עדיין סבירה ועדיף שמן דק יותר שישמור טוב יותר על המנוע?

תודה מראש

אם צריכת השמן עלה פי-2 חפש אתה הבעיה במקום אחר ולא בצמיגות שמן המנוע.

בתור התחלה תבדוק היטב שאין נזילה או רטיבות מסביב למנוע,מכסה שסתומים, פקק ריקון שמן מנוע ומדיד שמן מנוע.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...