Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.2 אוטמטית =81000 על הכביש אצל היבואן.

באירופה אותו דגם בדיוק{ברומניה}=9300 יורו!{תעשו חשבון לבד, כי הסכום נמוך מדי כדי להציגו}

מצורף לינק עם סרטון ב-YOUTUBE. המחיר מופיע לאחר הדקה ה-9{בערך} לצפייה.

המסים על הרכב אינם גבוהים, כמו לרכבים גדולים יותר. מה גם היבוא מטורקיה.

אז מי דופק אותנו הפעם? שר התחבורה, או היבואן?

הגיע הזמן שמישהו יציג קלפים פתוחים על השולחן. עלויות אמיתיות ולא מפוברקות!

רכב אחר עם מנוע גדול יותר {איביזה 1400} עולה שם כ-14300 יורו על הכביש. מחיר די זהה לזה שבארץ. וגם על הרכב הזה מרוויחים לא מעט אצלנו. דופקים אותנו? או שיש עוד הסבר משכנע עם סיפור מצוץ מן האצבעְְ!

‪Hyundai i10 Test Drive AutoStrada.MD‬‏ - YouTube

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אנסה לעשות חישוב גס:

נניח האוטו עולה ליבואן ביחד עם הובלה 7000 יורו.

83% מס מביאים אותנו ל-5800 יורו מס.

דגם ה 1.25 ליטר מזהם בצורה מפתיעה ומקבל דירוג ירוק של 6, כלומר הנחה של כ-1950 יורו.

סה"כ המחיר לפני רווח ומע"מ הוא 10850 יורו שזה 51500 שקל.

המחיר של האוטו ללא מע"מ הוא 68600 ומכאן הרווח של היבואן הוא כ-17000 שקל.

פורסם

בסדר גם האיביזות התחילות גבוה וירדו ל 70. תן לזמן לעשות את שלו, שאנשים לא יקנו ולא חסר אלטרנטיבות. מקסימום, לא ננהג ביונדאי I10 :-)

אוטו-מאניה :-)

פורסם
מה זה נניח עולה ליבואן X יורו?

מאיפה מגיעה ההנחה הזאת? איך מנחשים בכמה היצרן מוכר דגם מסוים לדילר ?

המחיר הכי זול שמצאתי ללא מיסים ליונדאי i10 הוא 8100 יורו, לכן המחיר המקסימלי שמשלם היבואן בארץ הוא 7500 , כנראה קצת פחות מזה ומכאן המספר 7000.

פורסם

כן... יש הרבה אנשים שחושבים שהמחיר שהיבואן משולם הוא המחיר באירופה, כאילו יש ליבואן איזה עובד שהולך בסוכנויות רכב באירופה וקונה מהם רכבים...

המחיר המוצג לצרכן האירופאי הוא אחרי משלוחים, מיסים, תוספות, שינויים וכו', בדיוק כמו אצלנו.

תורידו X אחוזים (אני מניח הנחה גסה בין 30-40%) והנה המחיר מהיצרן, שמשתנה גם הוא ע"פ נתוני מכירות של היבואן...

פורסם

לדעתי קונים רכבי מיני ב-1.90 ש"ח, ואפשר להגדיל לסופר מיני ב-1.90 ש"ח נוספים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תפסיקו כבר עם ההשוואה המגוחכת הזאת לאירופה או לשאר העולם. התכונה היהודית הזאת של להיכנס לכיסים של עסקים פרטים היא פאתטית ולא נכונה. זוהי כלכלת שוק חופשי ואף אחד לא מצמיד אקדח לרקה של מישהו ומכריח אותו לקנות. אני מניח שיש עוד מיליון פרמטרים ומשתנים שאנחנו לא מודעים להם כשאנחנו מנסים להבין את התמחור. הישראלי הממוצע נכנס למסעדה רואה שמנה של פסטה עולה 45 שקלים וישר אומר לעצמו "רגע, אבל 200 גרם פאסטה בסופר עולים 5 שקלים. נניח שמוסיפים עוד מים רותחים, מלח וקצת רסק עגבניות, על מה הם רוצים 45 שקל?!". ישראל היא אחת מדינות היקרות בעולם. יוקר המחיה כאן גבוה. זה לא טוב, זה לא בסדר אבל זאת המציאות. לעובדה הזאת יש השפעה על כל תחומי החיים והצריכה שלנו. למה בישראל אי אפשר לקנות דירה נורמלית ב-200,000 דולר ובקנדה קונים בזה בית פרטי שיושב על אגם אונטריו?!

פורסם

זו אכן כלכלה חופשית, אבל עובדה שיש מכוניות שכן נמכרות במחיר חו"ל. את הפנדה הוצאתי במחיר חו"ל (התמחור של הסיטיגו היה טוב לצרכן האנגלי ב-5 אלף ש"ח ושל הפיקנטו ב-10 אלף ש"ח.. הקוריאנים מוכרים בזול). אפשר להיכנס היום לסוכנות ולקנות את הלאון 1.2 במחיר חו"ל.

בהתחשב בכך שה-i10 מיוצרת מרחק יריקה מכאן ולא סובלת מהיטל המס שהפיקנטו סובלת ממנו בשל כך שהיא מגיעה מקוריאה, כלמוביל עושים פה חתיכת קופה!

:idea:
פורסם

איך שלא תהפכו את זה, ואיך שלא תסתכלו על זה, יוקר המחייה כאן הוא יקר כמעט בכל תחום.

ואחת הסיבות העיקריות היא המדינה.. המיסים שהמדינה דורשת בכל.. כי זה מה שיחזיק אותה.

ולמה יש מיסוי אדיר? צריך להבין שכל עוד אחוז גדול מאוד(!) מתקציב המדינה הולך לצבא, ביטחון וחרדים,

דברים לעולם לא יוכלו להשתנות כאן...

לגבי הצבא והביטחון- תמים מי שחושב שמשהו ישתנה, כי אין לנו ברירה אחרת.

אנו מוקפים באויבים, וזה דבר שלא ישתנה לעולם. לכן, גם תקציב הביטחון תמיד יתפוס חלק נכבד.

ולגבי החרדים- ישראל היא בערך המדינה היחידה בעולם שאין בה הפקדה בין דת למדינה.

אז ככה שגם את זה אני לא רואה משתנה.. לפחות לא במהלך חיינו :(

אולי בעוד כמה דורות מהיום, יפלו כמה אסימונים לעם ולמקבלי ההחלטות, והנושא הזה ישתנה.

לסיכום, כל עוד רוב הכסף שלנו יילך לביטחון, צבא וחרדים, במקום לרווחה וחינוך, כלום לא ישתנה!

כמובן שיש עוד פרמטרים לכך, כמו חמדנות של יצרנים, יבואנים, קבלנים וכו'.

אגב, עוד דובר על להעלות את המס על רכב חדש ל- 88%.

דוגמה נוספת מעולם הרכב היא כמובן הדלק.

נדמה לי שזה היה בשנת 2008, כאשר לאחר עליות רצופות המחיר הנפט, פתאום הייתה ירידה חדה.

עד כמה שאני זוכר, מחיר חבית נפט (שכבר הגיע ל 110-120$) ירד לכחצי (50-54$), ולאחר מכן אף לשליש (34$).

עדיין אצלנו מחירי הדלק נשארו בערך על אותו טווח מחירים.

דוגמה נוספת, איך לא- דיור.

כשהייתי ילד, הורי רכשו דירה מגורים, בת 4 חדרים, בסכום של כ- 130K$. בראשל"צ.

היום דירה כזו תעלה לפחות 1.4M ש"ח. יותר מכפול.

בקיצור חברים, ישראל יקרה, זה מה יש...

פורסם
1.2 אוטמטית =81000 על הכביש אצל היבואן.

באירופה אותו דגם בדיוק{ברומניה}=9300 יורו!{תעשו חשבון לבד, כי הסכום נמוך מדי כדי להציגו}

זה לא מדוייק. בעקבות המיסוי הגבוה גם בגלל רמת זיהום גבוהה יחסית החישוב מתקרב מאוד למחיר הזה שהרכב נמכר בארץ. אי אפשר להתעלם ממס. אין יותר מידי לאן לשחק עם מחירים של רכבי מיני/סופר מיני, שולי רווח ומרווח שיווק קטנים מידי. מיסוי זו פרה קדושה שמוציאה זהב טהור - אף אחד לא הולך לוותר על זה.

כמו שאני אומר, רק יבוא מקביל מארה"ב יכול לשנות משהו. הבעיה ששם רכבים קטנים לא פופולאריים, לכן רוב המרוויחים יהיו קונים של סגמנט D ומעלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...