Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם.

המחשב הנייח שלי בן ה- 4 משמיע בשנה האחרונה (פלוס מינוס, לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות עד היום) רעשים סטטיים כאלה, כמו צקצוקים או זליגה של חשמל כאשר ברקע רצה גרפיקה כבדה.

זה הכי בא לידי ביטוי בכניסה לאתרים כמו ynet או yad2 כשכל הפרסומות קופצות ומכסות 80% מהמסך אבל גם כאשר רואים תכני HD ביוטיוב (בניגוד ל 240P ששם אין בעייה).

לאחרונה עברתי להשתמש בכונן SSD ובדיעבד הרעשים של הכונן המכני הסוו את הרעשים הסטטיים הללו ועכשיו שומעים אותם הרבה יותר חזק, גם ברמקולים ובאוזניות.

אני משער שמדובר בהשראה חשמלית כלשהי, אבל לא הצלחתי לשים את האצבע מאיפה היא מגיעה. יש רעיונות?

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם וגם.

גם אם אין שום דבר מחובר ליציאת הרמקולים הצקצוקים נשמעים שמגיעים מאיזור לוח האם, גם אני וגם חבר "אחד שיודע" לא הצלחנו לאתר את הרכיב שמרעיש :?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

התופעה שאתה מתאר נקראת coil whine, והיא נפוצה במערכות מזדקנות עקב החלשות הדבק שאוחז את הסלילים ומונע מהם לרטוט.

מעבר לעניין הרעש עצמו, אין לזה שום השפעה אחרת.

מה שאתה שומע מהרמקולים/אוזניות זאת השראה אלקטרו-מגנטית, זה נוצר כשהמהנדסים דוחפים רכיבים קרוב מידי אחד לשני על לוח האם מבלי לדאוג להגנה נאותה.

אין קשר בין 2 התופעות הללו.

פורסם

גם אני דבר ראשון שעשיתי נכנסתי ליוטיוב וחיפשתי סרטונים עם המילה coil whine

אחת התוצאות שהגעתי אליהן היא הסרטון שצירפת, וגם התגובה המשעשעת משהו לסרטון הנ"ל כאן:

http://www.youtube.com/watch?v=NUhwFpPKnXI

בשורה התחתונה אני לא בטוח שזה מה שקורה אצלי. הרעשים אצלי נשמעים יותר "מכניים", יותר מזכירים קריאה או כתיבה מכונן HDD (שכאמור אין כזה וגם עושה רושים שהרעשים באים מהלוח אם / מעבד ולא מהכרטיס הגרפי) או כמו רעשים שהייתה עושה מדפסת סיכות רק חלש.

עוד רעיונות?

פורסם

יש כרטיס מסך, GTX460.

כמו שכתבתי, הרעשים לא ממנו ושמתי לב שהם מופיעים לא רק כשיש גרפיקה כבדה, לעיתים גם סתם גלילה בפורום או אפילו כשה windows עולה יש רעשים.

פורסם

בסרטון זאת דוגמה קיצונית לתופעה, רוב הפעמים של הצגה של התופעה הזאת, הרעש חלש משמעותית, כ"כ חלש שמי שנהג לחרוש את המועדונים בת"א לא ישמע אותו בכלל, אבל מי ששומע את הרעש, זה ממש מעצבן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי פשוט תקוע לך גוף זר שנתפס באבק שבאחד המאוורים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא מאווררים.

אני לא מדבר על עוצמת הרעש, אני מדבר על אופי הרעש, הוא לא רציף כמו בסרטון אלא יותר מקוטע ומכני, קשה לי להסביר, אנסה להקליט.

פורסם

בגלל שהרעש הזה נגרם ע"י תזוזות מכאניות אמיתיות של הסליל (הסליל באמת זז, זה לא סתם רעש), הרעש עשוי להשמע בצורות שונות כתלות בסליל המסויים שזז, לפעמים יש 2 סלילים שרוטטים ביחד ויוצרים סוג של התאבכות בצליל שהם מפיקים.

פורסם

האם ניתן לנסות ולגעת בסלילים עם האצבע כדי לאתר את הסליל הרועד?

פורסם

אתה יכול לנסות, אבל מניסיון, הרעידות הללו זה לא משהו שאפשר להרגיש עם האצבע (ועם האוזן אפשר בדר"כ לאתר כיוון כללי, לא יותר)

אין לזה השפעה על שום דבר מבחינת תיפקוד המחשב, ולכן בדר"כ חיים עם זה (חלק מהאנשים בכלל לא שומעים תדרים כאלו) או מתחילים להחליף חלקים, אבל לעלות על הסליל המסויים שרוטט זה מאוד קשה בלי כלים מיוחדים לעניין.

פורסם

אוקיי, ונניח שעם זה אפשר לחיות, מה עושים עם הרעשים שנכנסים לאוזניות? עם הרמקולים זה פחות קריטי.

• תוכן חדש...