Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב 7-8 מקומות זול

fatboy1340
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב! בעקבות גידול המשפחה נוצר צורך ברכב בעל 7-8 מקומות. ישמש כרכב שני, לנסיעות וטיולים פעם-פעמיים בחודש. השכרת רכב בגודל כזה ליום -400 ש"ח לכל הפחות, כלומר 2 סופ"ש השכרה בחודש יעלו כ-2000 ש"ח.

גיליתי עניין ברכבים הבאים:טויוטה פרוויה ומזדה MPV מהשנתונים הראשונים. רכב כזה שווה בשוק מספר 4 ספרתי של שקלים.

אני מראש מייעד הרכב לתקופה של שנה +/- , כי התוכנית לעתיד כוללת T3 קראוול (כרגע אין אופציות טובות, אולי יבוא אישי בהמשך).

בכל אופן אשמח לשמוע דעות, הערות, הארות על הרכבים (נוחות, גודל תא מטען,מה לבדוק לפני הקניה, טיפולים (בפרוייה למשל יש חגורת טיימינג ולא רצועה)).

בנוסף -אשמח לשמוע על אופציות נוספות עד 10K -לרכב ל7-8 נוסעים, עם תא מטען נורמלי (2 עגלות ילדים עם ציוד )

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי זה אשמע מוגזם אבל בכל זאת.

אני קניתי לא מזמן סוואנה 2002 לצורכי עבודה, לפרוייקט ספציפי של שנתיים שלוש.

ויצא מצאתי סוואנה "ראלי" שזה רכב שהגיע במקור עם 12 מקומות, מזגן מפוצל וכו'.

בקיצור רכב נוסעים, הוא שימש לטיולים של תיירים (רכב אשכול)

בנתיים אנחנו רק מטיילים ברכב (לדעתי זה רכב מושלם לטיולים), פירקתי ספסל אחורי אחד (גם ככה אסור לי לנסוע עם יותר מ-7 נוסעים + נהג)

בחגים טיילנו איתו לא מעט, 7 נוסעים, 4 מבוגרים ושלוש כסאות תינוק, מאחור נכנס כל הציוד ללינת שטח, כולל סט ריהוט גינה מלא, אופניים של הילדים וכו כו'.

רכב מאוד נוח, צריכת דלק לא משמעותית במקרה שלך, אך בנסיעה מאוד מאוד רגוע אני מגיעה ל- 1 ל- 6.9

מנוע דיזל 6.5 ליטר.

מחיר קניה זול מאוד.

על אמינות עוד אין לי ניסיון אישי, הרכב אצלי רק כמה חודשים אך כמובן שקניתי לאחר המלצות על הדגם הזה.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי איתמר . הרכב מוכר לי. 2 בעיות - לרוב היה אצל בעלים חרדים =אחזקת שבר (מבלי להכליל, כמובן), בנוסף - כאשר כל המושבים מתפקדים - אין כמעט מקום למטען.

חשבתי גם לאמריקאיות הגדולות ,אבל מנועי בנזין של4 ליטר ו6 צלינדר עושים לי שחור בעיניים כאשר אני חושב על צריכת דלק וטיפולים שוטפים (לפחות יישור קו לאחר הקניה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאכלס בתקציב נמוך אין יותר מדי מה להתפנק אלא להעדיף את הרכב במצב הטוב ביותר.

חפש לאט לאט עד שתמצא אולי תיפול על מציאה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי זה אשמע מוגזם אבל בכל זאת.

אני קניתי לא מזמן סוואנה 2002 לצורכי עבודה, לפרוייקט ספציפי של שנתיים שלוש.

ויצא מצאתי סוואנה "ראלי" שזה רכב שהגיע במקור עם 12 מקומות, מזגן מפוצל וכו'.

בקיצור רכב נוסעים, הוא שימש לטיולים של תיירים (רכב אשכול)

בנתיים אנחנו רק מטיילים ברכב (לדעתי זה רכב מושלם לטיולים), פירקתי ספסל אחורי אחד (גם ככה אסור לי לנסוע עם יותר מ-7 נוסעים + נהג)

בחגים טיילנו איתו לא מעט, 7 נוסעים, 4 מבוגרים ושלוש כסאות תינוק, מאחור נכנס כל הציוד ללינת שטח, כולל סט ריהוט גינה מלא, אופניים של הילדים וכו כו'.

רכב מאוד נוח, צריכת דלק לא משמעותית במקרה שלך, אך בנסיעה מאוד מאוד רגוע אני מגיעה ל- 1 ל- 6.9

מנוע דיזל 6.5 ליטר.

מחיר קניה זול מאוד.

על אמינות עוד אין לי ניסיון אישי, הרכב אצלי רק כמה חודשים אך כמובן שקניתי לאחר המלצות על הדגם הזה.

זה בהחלט אופציה שהיני שוקל. מה עלות של טסט וביטוח לשנה?

אגב, בעל רשיון ב' רשאי להסיע 8 נוסעים מלבד הנהג (כלומר סה"כ 9 נוסעים ברכב)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב שכזה הרכב הראשון שהייתי סורק הוא מיצובישי ספייס וואגן. הייתה ברשותי בעבר ולאורך כך הדרך לא נתקלתי בתקלות מרובות. ממליץ לבדוק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה ברשותי רכב כזה לפני כעשור. שוב - עם כל המושבים מאוישים לא נשאר מקום לדברים בתא מטען. תקן אותי אם אני טועה, בכל זאת עבר עשור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד 10K בכלי רכב מהסוג הזה תוכל לקנות בעיקר צרות של אחרים.

מי שיש לו טיוטה פרוויה / MPV זקן במצב טוב - לא מוכר, או דורש מחיר גבוה הרבה יותר ( ויש מי שמשלם )

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בד"כ אני לא ממליץ כאן על מימון אבל במקרה כזה שאתה צריך רכב שהוא לא כ"כ נפוץ בתקציב נמוך- זה אולי משתלם כי זה לא שווה לקנות רכב ב 10K ולהוציא עליו בתיקונים עוד 20K.

אולי כן שווה לקחת מימון לא גדול ולרכוש רכב מודרני יותר שיהיה בטיחותי ואולי גם יותר חסכוני בדלק.

לאחותי למשל יש שברולט אפלנדר מוסבת לגז שנת 2007. נקנה לפני שנתיים כמעט ב 50K ועברה הסבה לגז (אני מאמין שהמחיר היום יותר נמוך, הרכב נקנה עם 150000 ק"מ).

רכב מאוד מפנק, נוח, בגלל ההסבה לגז ההוצאה על הדלק לא יקרה (חצי מחיר מבנזין, הרכב עושה 1:6 בעיר, בערך 1:10 מחוץ לעיר אבל בגלל המחיר הנמוך של הגז זה יוצא פי 2 יותר זול).

הרכב מתקרב כבר ל 200000 ק"מ, מטופל מיומו הראשון במוסך מורשה וחוץ מטיפולים שוטפים (טפו טפו טפו) הרכב לא רואה מוסך.

ישנן עוד אפשרויות כמובן, אבל לדעתי שווה לבדוק אופציות מימון לרכב כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איתמר - תודה על תגובתך. אני רוצה לחדד נקודה שהעליתי בהודעה המקורית - הרכב אמור להיות אצלי תקופה של שנה +/- ולאחריה יימכר/ייגרט/פירוקיה/ברזל. כך שאופציית מימון אינה רלוונטית. אני מודע היטב לחסרונות, כמו גם ליתרונות של רכב ישן (ברשותי רכב שנת 93,די נדיר). לגבי נדירותו - הרי שהפריוויות וה-MPV הן חזון נפרץ עדיין במחוזותינו ויש לא מעט מוסכים שמתמחים ברכבים הנ"ל.

ZVIT -אני מודע לכך שהתקציב נמוך, אבל זה סכום שאני מעוניין להשקיע ברכב שיחזיק שנה. לפני 3 שנים קניתי אקורד 92 ב10K,הרכב היה בשימוש יומיומי כשנה חצי, אחרי שמחשב גיר החליט לשבוק, מכרתי אותו ב4K . (מחיר גריטה+טסט חדש). זה בדיוק מה שאני שואף להשיג במקרה של רכב ל-7 נוסעים שאני מחפש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין את השיקול שלך אבל צריך לקחת בחשבון בטיחות....בטיחות של רכב ישן במיוחד עם 7 אנשים זה דבר שצריך לחשוב עליו פעמיים...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש נתת פה דוגמא לדגם עם אמינות יוצאת דופן, העניין הוא שבכלל לא בטוח שמזלך יתמזל שוב. מה גם שלמוכר של האקורד היו המון אלטרנטיבות בתוספת לא גדולה ואילו המוכר של MPV/פרוויה צריך להוציא סכום ניכר כדי להתקדם ולכן בד"כ הוא לא יעשה זאת כל עוד הרכב תקין.

נקודת התורפה של ה-MPV היא הגיר שלו. כשהוא הולך ברכב בן 15 - דינו של הרכב נגזר...

בפרוויה נקודת התופה היא מערכת הזרקת הדלק - כשהיא מתקלקלת - זה הסוף...

בנוסף כמובן לבטיחות שהזכיר Itamarg

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזל זה תמיד טוב, לא חסרים פה אנשים שאכלו קש גם אם רכבים חדשים מהחברה.

בינתיים מהניסיון שלי, לרכבים חדשים לא חסר תקלות ושיש תקלות אז הם הרבה יותר יקרות לתיקון.

גם אני קניתי את הסוואנה לזמן מוגבל של 2-3 שנים.

לצורך פרוייקט בניה.

כל מחיר שאקבל עליה לאחר תקופה זאת הוא בונוס מבחינתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...