Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי התלבטות האם ללכת על ניסן טידה (2009 - מערכת מולטימדיה בלוטוס, תוכנת ניווט וכו') שעשתה 116,000, בסביבות ה36 אלף,

או לנסות ללכת על סוזוקי SX4, שנראה לי שאוכל להשיג אותה במקרה הטוב בסביבות ה40 ושנת 2008, והכי מינ' שבמינ' בתקציב הזה.

הייתי די נעול על הטידה אך אמרו לי שיש 2 חסרונות לטידה.

1. שוק נמוך - שזה יתרון וחיסרון, כי אני גם קונה אותה יחסית בזול.

2.

חלפים - שזוהי הבעיה העיקרית, דיברתי עם כמה אנשים שאמרו לי שאכן ישנה בעיה עם החלפים לניסן טידה (אני חושב שבגלל שהיא לא כזאת פופלארית, אז יש פחות חלפים ובגלל זה גם השוק הנמוך).

לשאלתי, האם באמת ישנה בעיה של חלפים של ניסאן טידה?!

והאם באמת הצריכת דלק שלה עד כדי כך מדהימה שאמרו לי אפילו באזור של 1/15?

אני ממש עכשיו לקראת קנייה וצצות שאלות.

אשמח לקבל עזרה , תגובות, מה אתם חושבים, מה אתם הייתם עושים וכו'.

תודה רבה!

פורסם

הטידה יחסית חסכונית בדלק אבל 15 קילומטרים לליטר תקבל רק אם תמדוד צריכת דלק בירידות של ירושלים תל אביב. ביום יום אתה יכול לצפות ל-11 או 12 קילומטרים לליטר.

לא שמעתי על בעיית חלפים מיוחדת בטידה. זה נכון שקרסו מוטורס, יבואנית ניסאן, פחות מכוונת שירות ללקוח הפרטי לעומת סוזוקי. לסוזוקי יש מחסן חלפים מרכזי שכל לקוח פרטי יכול להזמין ממנו בערך כל חלק מכל סוזוקי שיובאה לארץ, מה שאין בניסאן. אבל עדיין יש מספיק חנויות חלפים בשוק ומספיק חלפים תחליפיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין בעיית חלפים בניסן טידה. נכון שהשוק שלה פחות חזק מהסוזוקי, אבל עדיין זה רכב שנמכר בזמנו בכמויות נאות בשוק הליסינג. אתה קונה אותה בזול וגם כשתמכור, תמכור אותה בזול. לא רואה בזה כל בעיה

בהצלחה

פורסם

הבנתי.

ועוד שאלה, לגבי עניין של שרשרת טיימינג ולא רצועת טיימינג.

לפי מה שהבנתי שניסאן טידה יש שרשרת טיימינג ולא רצועת טיימינג מה ההבדל?! מה עדיף?

האם זה מה שנקרא שאין לרכב רצועת טיימינג וכל מה שצריך לעשות זה החלפת שמנים בכלל הטיפולים (כמו לפי מה שהבנתי בקיה פורטה)?

כל כמה זמן היא צריכה תחזוק השרשרת טיימינג (שימון או מה שזה לא יהיה) ?

פורסם

בעקרון כשיש שרשרת טיימינג ולא רצועה הטיפולים השוטפים זולים יותר.

השרשרת אינה זקוקה לתחזוקה שוטפת אלא לבדיקה במסגרת הטיפולים השגרתיים והחלפה במקרה הצורך.

ככל שידוע לי מחירי הטיפולים והחלפים בטידה אינם בצד הזול של הסקלה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא מזמן היה מבחן יד 2 לטידה במגזין "אוטו" רכב בהחלט אמין אבל גם הם הופתעו מעט ממחיר הטיפולים במורשה יבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בקיצור חברים,

מה אתם אומרים שעליי לבדוק דברים חשובים לפני קניית ניסאן טידה בסביבות ה-100,000 ק"מ??

טיפולים כלשהם שהיא הייתה צריכה לעשות, כמו שנכתב פה, טיפול 90,000.

על פי המדריך שהעבירו פה באתר "אוטו" - זה רעש בציריות, נקישות בהגה.

הורדתי את הספר הדרכת רכב של ניסן טידה אבל לא מצאתי שמה את סדרת הטיפולים ומה צריך לעשות בכל טיפול (שימון שרשרת?! :roll:).

בתכנון לקנות מטרייד אין, אז לוודא שהחליפו הכל, ושהכל דפק ודופק כמו שעון.

הולך היום לקרסו להצעה.

פורסם

יש כאן בפורום שתי טידה למכירה.

לקרסו לא הייתי הולך אלא לאוטו ממש ממש נדיר שאין להשיג בשום מקום אחר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כן ראיתי אחי, אבל המחירים שמה מאוד גבוהים יחסית, ביד 2 וגם בחברות אני מקבל מחירים באזור ה35 -40, ואלו מחירים התחלתיים..

אז מה אתם אומרים לגבי דברים שחשוב לברר לפני קניית ניסן טידה??

תודה רבה על כל העצות והמידע!

פורסם

טוב בקיצור,

בסופו של דבר קניתי ניסאן טידה מהשוק הפרטי ולא מהטרייד איניים למיניהם בעקבות או שהרכבים עשו את שלהם ולקנות רכב במחיר של 30- 40 שעשה בין 150 - 200 אלף נראה לי קצת אבסורד...

קניתי אותו מחבר של המוסכניק שלי, שבאתי לשאול אותו על חלפים של טידה, והוא אמר לי שחבר שלו מוכר, ניסן טידה 2008, יד ראשונה, 83,000 ק"מ רכב מטופל באותו מוסך אמין ששנינו מטפלים, במחיר של 32 אלף! סוכני רכבים אמרו לי שזו מציאה מדהימה, בטרייד אין הציעו לי גם 2008 עם פי 2 ק"מ (160,000) במחיר של 32 אלף וזה גם כמובן בנוסף לרכב שלי...

אז בעקבות שהשוק של הניסן מאוד נמוך לכן עדיף לפי דעתי לחכות למציאה, מישהו שרוצה להתפטר מהרכב ולא ללכת לטרייד אין, המוסכניק שלי בטעות פלט לי שבטרייד אין הציעו למי שמכר לי את הרכב 27 אלף שקל.

חסרונות: מגן פנס אחורי שבור במקצת מאחורה בקצהו העליון, המנורה בתוך הרכב יצאה מהמקום צריך להזמין חלק ולסדר את זה איכשהו.

וחיסרון שקצת אולי משמעותי שאין בקרת ESP

יתרונות: שבסופו של דבר אני קונה את המנוע האיכותי שלא עשה הרבה כמו רכב חדש והדברים האחרים ברי תיקון!

בהצלחה לכולם.

• תוכן חדש...