Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שמח שפתחתי את השירשור הזה כי אני אוהב איך הוא מיתפתח. דני, תוכל בבקשה לשלוח לי קישור לכלים עליהם אתה מדבר שאיתם אני בודק את טיב השטח של הבלוק ומשחיז אותו ומגלה נקודות מתות?

פורסם
אז אנחנו חלוקים.

איש יקר, חלוקים יש בבית מרחץ וגם בנחלים.

אתה מדבר על טיב פני שטח ודנידין מדבר על מישוריות.

כמובן שאם תיקח זאת לקיצוניות, שטח שרוט לא יאטום היטב גם אם הוא מישורי אבל הטענה היתה שלא די בשפשוף חפיף של פני השטח. ליטוש מאולתר כזה לא חושף אם בפני השטח יש שקערוריות או משטחים שקועים.

ניתן לגלות זאת - כפי שהוסבר - ע"י השוואת פני השטח לקו ישר ובסיוע של תאורת צד מתאימה (קו ישר במקרה זה אינו מושג מהגאומטריה אלא סרגל פלדה מדויק שיש לו שפה חדה וצרה, ומשווים את המישוריות שלו לסטיית בלוק המנוע מקו ישר אידאלי), או ע"י ליטוש קל של פני השטח כשנעזרים בסרט ליטוש עדין וארוך הכרוך על משטח קשיח וארוך (חצי מטר אורך למשל או לפי גודל הבלוק), נניח חתיכת שיש שלוטשה ונבדקה למישוריות מראש או פרופיל יצקת בעל מבנה קשיח שלא יתכופף ושעבר מראש השחזה על משחזת שטחים וכדומה.

צריך ללטש בעדינות את פני השטח בתנועות הלוך וחזור ולהקפיד לא להפעיל כוח גדול כדי לא לכופף את השיש. חשוב שאורך השיש יהיה גדול מאורך הבלוק.

אם ישנם מקומות שקועים הם לא יפגשו - לפחות לא בהתחלה - את הסרט המלטש, וכך אתה יודע בן רגע אם השטח מישורי או לא.

יוסי

פורסם
אני שמח שפתחתי את השירשור הזה כי אני אוהב איך הוא מיתפתח. דני, תוכל בבקשה לשלוח לי קישור לכלים עליהם אתה מדבר שאיתם אני בודק את טיב השטח של הבלוק ומשחיז אותו ומגלה נקודות מתות?

יוסי הסביר יפה שיטה אחת

אצל מספר חרטים נתקלתי באבן בעלת משטח ישר ומגורען בדיוק מתאים להניח על הבלוק ולהריץ שפשוף קל כדי לזהות בעיות של מישוריות

תתיעץ עם החרט שעשה לך לראש

אגב מה מצב הברגי ראש ובאיזה אטם השתמשת

פורסם
איש יקר, חלוקים יש בבית מרחץ וגם בנחלים.

אתה מדבר על טיב פני שטח ודנידין מדבר על מישוריות.

יוסי

תודה על ההבהרה,

דנידין כתב "

להריץ אבן שיוף מיוחדת מספר שלייפים ולראות אם יש נקודות מתות על מנת לקבוע את מצב שטח הפנים של הבלוק "

לי זה נראה שהוא מדבר על טיב שטח במקום מישוריות.

בכל מקרה אני עדיין מעדיף בדיקה עם סרגל שערה ופילר-גייג'.

פורסם
איזה חברה האטם ואיך בדקת את הברגים ? עם מיקרומטר ?

למען האמת אני לא זוכר את החברה של האטם אבל אני עובד כבר שנים עם עם אותה חנות שאצלה אני קונה את הסטים של השלייף והם לא מיתעסקים בחלפים שהם זבל סיני או זול. לגבי הברגים של הראש החרט בדק אותם.

• תוכן חדש...