Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאון 2011 1.2 או סיויק 5DR 2012 - שתיהן ידניות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החזרתי היום את הפוקוס של הליסינג. צריך לקנות רכב פרטי ואני תקוע בהתלבטות.

שתי המכוניות מהכותרת הן ההתלבטות הנוכחית. הלאון זולה יותר ב30K ש"ח - משמעותי מאוד בשבילי.

השיקולים הם כאלה:

הלאון זולה יותר.

הלאון כנראה חסכונית יותר.

הלאון כנראה תהיה יותר נוחה לנהיגה.

הלאון מאובזרת יותר.

על הלאון יש לא מעט שרשורים של תקלות במנועים.

לעומתה:

הסיויק כנראה תהיה אמינה יותר.

הסיויק כנראה תהיה קלה יותר למכירה.

גילוי נאות: יש לי נטייה קלה למותג (הונדה).

מה אתם אומרים? יש מה לפחד ולהימנע מהלאון בגלל בעיות אמינות?

יש עוד שיקולים שעלי לקחת בחשבון?

אם יש עוד רכבים חסכוניים יחסית, נוחים, עם מראה טוב, נפח פנימי סביר, אמינות טובה, ובטווח מחירים של גג 80K - אשמח לשמוע (כל הפחנועיות כמו פיקנטו, אלטו, I10 וכו' לא רלוונטיות).

פורסם

סופר מיני מתאימות לך או שאתה רק בקטע של קומפקטיות (משפחתיות כפי שהן נקראות בארץ) 5 דלתות?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מסכים עם רוב מה שאמרת - לא בטוח לגבי החיסכון בדלק - מניסיון קצר ודיווחים כאן, הסיויק מאוד חסכונית.

תוסיף - ביצועים ואיכות פנים עדיפים משמעותית בסיויק, בטיחות טובה יותר בסיויק. לגבי ההבדל במחיר - אני מניח שחלק מזה נובע מההפרש בשנתון וכנראה שההפרש ישמר לטובת הסיויק כשתמכור. כמו שאתה מבין, אני נוטה לכיוון ההונדה. יחד עם זאת, בהנתן ההבדל העצום במחיר, לא בטוח מה הייתי עושה במקומך.

לגבי התקלות במנועי ה1.2 - אין כ"כ הרבה דיווחים (לא כמו על ה DSG), היו דיווחים על כשל בשרשרת תזמון ועל צריכת שמן גבוהה (עניין השמן קרה גם לחבר עם פולו). אבל, מבחינתי אמינות מוטלת בספק פוסלת רכב באופן מידי כשמדובר ברכב ראשון לשימוש יומיומי.

רכבים נוספים:

פוקוס ידנית - 5 דלתות, נוחה, מאובזרת, חסכונית (כנראה לא ברמה של הלאון והסיויק).

קשקאי ידנית - אם היתרונות שלה קוסמים לך, יש בטווח שציינת.

שברולט קרוז - לא ידנית, לא חסכונית, אבל ה5 דלתות 0ק"מ מליסינג נמכרת ב80-82 אלף אם אני זוכר נכון - שזה מחיר מעולה למשפחתית חדשה!

פורסם

ברור שהלאון תהיה זולה יותר, היא גם בעלת נפח מנוע קטן יותר וגם שנתון נמוך יותר.

אתה צריך להשוות את הסיוויק ללאון 1.8 שנת 2012.

הלאון תהיה הרבה יותר מהנה לנהיגה ובעלת פוטנציאל שיפורים גבוה יותר אם זה הקטע שלך.

פורסם

תודה רבה לשניכם.

המשכתי לקרוא ופסלתי סופית את מנועי הTSI. אין לי זמן להתמודד עם ההרפתקאות שעלולות לצוץ שם (בסבירות גבוהה כנראה...)

אני לא מחפש שיפורים, הקרוז בזבזנית מידיי והקשקאי לא בשבילי. פוקוס ידנית רלוונטית לא מצאתי האמת.

ממשיך לחפש חלופות, אם לא אמצא - אשלם על הסיויק...

פורסם
החזרתי היום את הפוקוס של הליסינג. צריך לקנות רכב פרטי ואני תקוע בהתלבטות.

שתי המכוניות מהכותרת הן ההתלבטות הנוכחית. הלאון זולה יותר ב30K ש"ח - משמעותי מאוד בשבילי.

השיקולים הם כאלה:

הלאון זולה יותר.

הלאון כנראה חסכונית יותר.

הלאון כנראה תהיה יותר נוחה לנהיגה.

הלאון מאובזרת יותר.

על הלאון יש לא מעט שרשורים של תקלות במנועים.

לעומתה:

הסיויק כנראה תהיה אמינה יותר.

הסיויק כנראה תהיה קלה יותר למכירה.

גילוי נאות: יש לי נטייה קלה למותג (הונדה).

מה אתם אומרים? יש מה לפחד ולהימנע מהלאון בגלל בעיות אמינות?

יש עוד שיקולים שעלי לקחת בחשבון?

אם יש עוד רכבים חסכוניים יחסית, נוחים, עם מראה טוב, נפח פנימי סביר, אמינות טובה, ובטווח מחירים של גג 80K - אשמח לשמוע (כל הפחנועיות כמו פיקנטו, אלטו, I10 וכו' לא רלוונטיות).

הסיווק אכן ניראת טוב עם נפח פנימי סביר , לא בטוח שהיא חסכונית אמינה נוחה . בכל מקרה בהצלחה . ועוד משהו קצת צורם לשמוע עובדות לא ממש נכונות על הלאון בפורום הרכב, צריך להבחין בן עיקר להרבה טפל בהודעות בפורום.

פורסם

אין לי ניסיון עם הסיויק אבל עם הלאון המון. לא כתבת אם הכיוון הוא ידני או אטומטי. כאמור, לי יש ניסיון עם לאון ידנית 1.8TSI (שנתונים 2009 ו-2011) על פני 5 שנים, ומעולם לא הייתה בעיה או חצי בעיה במנוע. ככל שמדובר על גיר ה-DSG 7 זה כבר סיפור אחר (למרות שלשנתון 2011 יש אחריות של לפחות עוד שנה, בדוק את זה אם רלוונטי).

הלאון חזקה, לטעמי יפה ומאובזרת מאוד. שירות היבואן לא להיט, החלקים (במורשה יבואן) לא זולים (אבל אם אתה מהמרכז, ומאחר והרכב לא באחריות, יש לך את רון). כחבילה, במחיר של עד 80K, לטעמי היא מצויינת, שילוב בין משפחתית קומפקטית ליומרות ספורטיביות.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תודה לכם על התגובות והפרטים. באמת!

העסקה התבצעה ואין טעם להיכנס להתלבטויות או חרטות, אז לא אכנס לזה.

בכל אופן לסיוויק יש עוד שנה+ אחריות בחברה, אז זה עוד יותר מרגיע אותי.

פורסם

תתחדש! אחלה רכב, מאוד התלבטתי לגביו בהחלפה האחרונה ובסוף הלכתי על משהו זול יותר, אולי בפעם הבאה :)

אם יתחשק לך, בעוד מספר חודשים, פנק אותנו בחוות דעת ותמונות. סע בדרכים טובות!

פורסם
תודה לכם על התגובות והפרטים. באמת!

העסקה התבצעה ואין טעם להיכנס להתלבטויות או חרטות, אז לא אכנס לזה.

בכל אופן לסיוויק יש עוד שנה+ אחריות בחברה, אז זה עוד יותר מרגיע אותי.

האמת שלא שמתי לב שכבר רכשת, תתחדש.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...