Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיוז lrx 4.1

Yosi K_9
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

יש לי את המגבר audison lrx 4.1 והפיוז המקורי שעליו זה 100a mini anl.

השאלה שלי למה לשים פיוז עם ערך כזה גבוה אני מבין שרק בפיק גבוה הוא נשרף אבל זה יותר מדי זרם שלא אמור לעבור בחיים באזור.

יש למישהו מושג מה השיקול פה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה זאת אומרת מה השיקול? יש לך מגבר שמתיימר להיות יציב ב- 2 אוהם בגישור, זו צריכת זרם מטורפת. הרכיבים לא יישרפו כל עוד עובר זרם נמוך ממה שמוצהר על הפיוז

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל הוא לא מתיימר הוא עמד בזה, המצבר לא.

עדיין זה נראה לי פיוז עם ערך גדול מדי.

אם נגיד אני משתמש ב4 גייג' עם פיוז 80 אמפר לדוגמא אז אני מאבד מהיכולת של המגבר לעבוד במלוא ההספק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה פיוז מקורי של אודיסון? אם כן - אודיסון יודעים היטב מה הם עושים ואם הם שמו שם את הפיוז הזה כנראה שהמגבר יכול לעמוד בזרם גבוה אף יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הוא בא עם פיוז כזה, כמו שקודמי אמרו, שישאר,

If it ain't broken, don't fix it.

דבר שני, לגבי הערת "הוא לא מתיימר", הוא גם מתיימר להיות מגבר טוב, בפועל כל הציוד של אודיסון מוערך יתר על המידה ונתפס כאיכות ללא גבולות (לדעתי האישית-רחוק מהמציאות).

SCANSPEAK

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן אני בטוח שהם יודעים מה הם עושים אבל השאלה אם אני משתמש בפיוז 80 אמפר כפיוז ראשי האודיסון בשיא יצרוך 95 אמפר וזה בלי המונו.

בתכלס לא המצבר ולא האלטרנטור יכולים לספק זרם כזה אבל מסקרן מה קורה עם פיוז ראשי יותר נמוך ו להגיע לשיא של האודיסון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמרתי מתיימר- כי אתה לא עושה את זה כרגע.

לגבי ראשי או על המגבר- זה לא משנה, ברגע שהצריכה של האודיסון תהיה גבוהה- שלא לדבר על זה שיש עוד מגבר בסיפור (אם מדובר על ראשי), הפיוז יישרף.

כרגע, בוא נדבר על המצב הנתון, אתה משתמש בכל הערוצים בסטריאו ב- 4 אוהם, ובאמת מעביר זרם נמוך יותר ממה שהמגבר יכול לצרוך בשיא (בגישור 4 או 2 אוהם). נגיד ואתה משתמש רק ב- 40A, אם הרכיבים בעלי יכולת לעמוד ב- 95-100A, למה לשים פיוז קטן?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פיוז על הכבל מתח נועד להגן עליו ואמור להתאים לו.

כל מגבר שמתוכנן לספק יותר...לצורך הענין LRX1.2K בעל פיוז 150A.

רוקפורד T2500-1bdCP - פיוז מומלץ 300A (צריכה ממוצעת של 175A).

ואני בטוח שיש מפלצות אחרות.

לא מבין מה ההדבקות לנושא הזה למען האמת.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוץ מזה - עם על כבל המתח הראשי יש פיוזר קטן יותר ואין בדרך מצבר נוסף שיכול לספק זרם גבוה יותר מקרוב יותר - מה המשמעות של פיוז גדול יותר במגבר.

מהומה רבה על לא דבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סתם מסקרן אותי הרבה זמן כי לא יצא לי להתקל במגברים אחרים עם פיוז כזה גבוה וגם לתכנן את מערכת החשמל שיש לי ברכב.

אני לא חושב שבאמת אנשים מחשבים את הפיוז הראשי לפי הפיוז של המגבר כי גם ככה רוב הרכבים לא יכולים לספק את הזרם הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפיוז הראשי מחושב לפי כמות הזרם אותה הכבל הראשי מסוגל לשאת לאורכו.

ישנה טבלה אשר מפרטת כמה אמפר ניתן להעביר על איזה עובי כבל ולאיזה מרחק. אבל זה גם תלוי בסוג החומר ממנו עשוי הכבל וכמות הסיבים בו אז הנתון הזה יכול להשתנות מיצרן אחד למשנהו למרות שמדובר בכבלים באותו העובי - וכך גם בין סדרות שונות של יצרן.

הפיוז של המגבר מחושב לפי הזרם המקסימלי אותו המגבר מסוגל לשאת בבטחה.

תמיד ישנה האפשרות שהמגבר ישב על קו מתח\זרם שמסוגל להזרים יותר ממה שהוא מסוגל לספוג.

Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתכלס לא המצבר ולא האלטרנטור יכולים לספק זרם כזה אבל מסקרן מה קורה עם פיוז ראשי יותר נמוך ו להגיע לשיא של האודיסון.

המצבר יכול, ועוד איך יכול, מצב מטבעו הינו מקור מתח ו-ל-א מקור זרם, אם למשל יש לך מצבר 70Ah ז"א שהוא יכול לספק 70 אמפר במשך שעה, או 140 אמפר במשך חצי שעה, וכן הלאה, וזה באופן תיאורתי, כיוון שזה ללא התחשבות תרמית התנגדיות ושאר מיני ירקות.

לגבי הפיוז, פיוז של שמונים אמפר, יכול להעביר גם 100 מבלי להשרף, כמובן שלפרק זמן קצר מאד, בנוסף זה מאד תלוי ביצרן הפיוז ובטולרנס שלו.

שים פיוז של 100, שים פיוז של שישים, שמונים, זה לא משנה, רק במקרה של קצר (זרם אינסופי תיאורטי) או תקלה במגבר /חיווט אז הפיוז ישרף.

וכמו שכבר אמרו לך בשרשור

הפיוז מגן לך על הרכב משריפה בעיקר (כבל 4 גייג יכול להגיע לטמפ' מטורפת ולגרום לשריפה).

למגברים לרוב יש הגנה משולשת, ככה שהם דיי דואגים לעצמם.

1.הגנה מקצר בחיווט הרמקולים.

2.הגנה תרמית מהתחממות יתר.

3.הגנה ממתח dc במוצא.

SCANSPEAK

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...