Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כך אתה צודק ואני לוקח את דברי בחזרה. אכן יש הבדל משמעותי לטובת המחוון.

השאלה היא למה ליצרן לחסוך דווקא על זה ולא בדברים אחרים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה מפרש את זה כמו שנוח לך וזה גם משרת את דעתך בנושא.

שעון החום מציג טמפ' אמיתיית כאשר טמפ' נוזל הקירור מגיעה ל-105-107 מעלות צלזיוס לעומת זאת מנורה אדומה ברכבים שבהם לא קיים שעון חום המנורה נדלקת כאשר הטמפ' כבר קריטית קרי 115 מעלות צלזיוס יחי ההבדל הקטן.

דוגמא נוספת

נניח שהתרמוסטט במערכת הקירור מתחיל לזייף לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה ומידי פעם הטמפ' יורדת מתחת ל-85 מעלות צלזיוס למשך 30 שניות ולאחר מכן שוב פעם עולה לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס או עולה מעבר ל-105 מעלות צלזיוס ויורדת בחזרה לטמפ' עבודה במקרה כזה שעון החום יציג את השינויים האלה לעומת זאת מנורה אדומה או כחולה לא תאיר לך בעוצמת תאורה חזקה יותר או חלשה או בכלל לא במקרים מסוג זה

קודם כל אין ספק ששעון בנוסף לנורה הוא פריט שמוסיף (אישית לי הרבה יותר חשוב מנורה שתהיה התראה קולית על חום יתר כי קל מאוד לפספס את הנורה/שעון ולגלות מאוחר מידי את ההתחממות) אבל ממש לא מעניין אותי אם הטמפ' יורדת גם ל 70 כי אני ממילא לא ארוץ לתקן את זה ובטמפ' נמוכות נותר ממילא גם הנורה תתריע (וטרמוסטט שלא נסגר כראוי אתה תרגיש גם עם נורה. יקח לרכב הרבה יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אולי יפתח תרד נוסף שקשור למחוונים למיניהם? כי זה ממש מבאס להכנס לתרד של פולו וכל פעם לגלות שעדיין טוחנים את הנושא הלא רלוונטי .מנהלים מה קורה?

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

תודה לחבר הפורום ובעל המקצוע מרק על הדברים הנכונים והמדויקים.

מצ"ב אפשרויות הבחירה בנוגע לחישוקי מגנזיום, ריפודי מושבים וצבעים חיצוניים.

גלגלים - ניתן לראות 2 סוגים כאשר הראשון הוא הנפוץ ביותר בתמונות מאירופה.

ריפודים - ניתן לראות שניתן לבחור ריפוד אחר מעבר לריפוד המשובץ. גם המשובץ נאה.

צבעים חיצוניים - יש 2 סוגים של שחור, 2 סוגים של לבן, כחול, אדום וכסוף. הכחול והאדום יפים, הבעיה שמושכים תשומת לב.

מקווה מאד שהם לא יגבילו אותנו עם dsg7 המסריח ואז כל העניין שיפוריים יירד לטמיון.חמש דלתות עם פול לד ,צבע לבן והנמכה קלה על oz ultra פשוט מהממת

אני מקווה שאתה טועה וזה לא יקרה. בכל מקרה, זה מה שעשו בהתחלה עם הגולף GTI. קודם מכרו רק אוטומט, רק לאחר שנה (!!!) הגיע ידני (באוגוסט האחרון). מקווה שגם אם לא ירצו להביא ידני מכל מיני סיבות מטופשות, לפחות שייתנו לעשות הזמנה מיוחדת אפילו אם זה אומר לחכות עוד כמה חודשים. בזמנו עם הפאביה הם היו מאוד גמישים והיו מוכנים לפתוח הזמנה מיוחדת על כל דבר אם הייתי רוצה (רדיו מקורי, שליטה מההגה, בקרת שיוט, צג מקסי-דוט ועוד).

דרך אגב, ההפרש בין הידני לאוטומט בגולף עומד על 14 אלף שקל!

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-31446-%D7%9E%D7%91%D7%96%D7%A7-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3-GTI-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99.aspx

זה בערך החלום (נוסיף עוד 2 דלתות זה לא בעיה)? :-D

f_l_Polo_Ultra.jpg

שים לב לגלגלים המקוריים בתמונות למטה, זה לא הרבה רחוק מזה... ;)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

504L, חבל שהתאפקת. אולי מתגובה יותר בוטה הייתי גם מקבל רמז לנימוק איפה ובמה אני (ועוד כמה שחושבים בדיוק כמוני והגיבו כאן או לא) טועה.

היו כאן כמה דיונים בחודשים האחרונים על יחס מיבואנים, נסיעות מבחן שבוטלו או בוצעו בתנאים מאוד מגבילים וכו'. בכל הדיונים האלו, גם כשלא הגבתי, הייתי בעד המתלוננים באופן כמעט עיוור. גם אני, בדיוק כמוהם ובדיוק כמו כל השאר, רוצה שהיבואן, כל ייבואן, יתייחס אלי ברצינות, יאפשר לי לבצע נסיעת מבחן סבירה ברכב שעולה למעלה מ-150 אש"ח. יש מגוון סיבות לזה שזה לא תמיד קורה, ובחלק מהמקרים היבואן אפילו לא טורח להעמיד רכב לנסיעות הדגמה. סיבה אחת, להבנתי, היא עדר מסמני הוי, שלא באמת קונים או יקנו משהו אי פעם. סיבה אחרת היא העדר השני, אלו שקונים באופן עיוור או כמעט עיוור כי בא להם וכי הם יכולים.

מצטער אם זה פוגע בך או בסטיו אישית (וממש אין לי דבר וחצי דבר נגדו, ואני מאחל לו בהצלחה ברכישה), אבל המשתייכים לשתי הקבוצות, בעיקר השניה, עושים שירות רע מאוד לכולנו. למה? כי איזו סיבה יש לצ'מפיון להעמיד רכב הדגמה, כשיש אפילו כאן, בפורום של חובבי נהיגה, משתמש שמתיימר לארגן קבוצת רכישה, לפני שישב אפילו ברכב, ומתייחס לנסיעת מבחן רק כששואלים אותו לגבי זה?

ואגב, כן, יכול להיות שיצרו איתו קשר מצ'מפיון. גם אלי הם מתקשרים בכל פעם שמגיעה גרסה "ספורטיבית" חדשה, וסביר להניח שלאיזה חצי ממשתמשי הפורום. אני לא אקנה מהם מכמה סיבות. בראש ובראשונה כי בשבילי לקנות רכב שאני לא נוהג בו זה no go בסיסי. אבל, כאמור, אותם זה כנראה ימשיך לא לעניין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגניפ, מי אתה שתכתיב לסטיו מה ואיך לקנות? בא לו שעון חום מנוע? לבריאות. בא לו לקנות רכב כי לדעתו הוא מתאים לו מבלי לנהוג בו? לבריאות.

התגובות שלך מזכירות לי את: "אם כולנו נשמור שבת אז יגיע המשיח".

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא הכתבתי לו או לאף אחד אחר דבר וחצי דבר. לא הזכרתי את שעון החום שלו באף תגובה. שיקנה מה שהוא רוצה.

בעייני, יש קשר ישיר בין מה שתיארתי בתגובה הקודמת ותגובות אחרות כאן, לבין שרשורים מהסוג שאתה פתחת על קרסו. אתה יכול לחזור לשם ולראות שמחד חלק מחברי הפורום דיברו על כך שבקרסו "לא מבינים" את קהל הלקוחות, מאידך על זה שהיבואנים לא רוצים להתאמץ ועוד. ובכן, כאן מדובר ביבואן אחר ועדיין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כולכם צודקים, מצד אחד - יש לקוחות שקונים רכבים בליינד וזה תורם לי באופן ישיר בשוק היד השנייה - ולכן הייפ סביב רכב זה בהחלט דבר טוב!

מצד שני, אני אישית לא רואה את ההגיון בלהתחייב על רכב שעוד לא נהגתי בו, עם שעון חום או בלי..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

איזה לחץ על השעון. יש מד חום דיגיטלי שאומר את הטמפרטורה. אם זה קריטי פשוט תפעילו אותו קבוע. בכל מקרה אם ישנה בעיה תידלק נורה. לא מבין את הלחץ.

אגב אני שבוע עם פולו חדשה פשוט מבסוט על האוטו צריכת דלק מעולה. היום בנסיעה מחיפה לעכו סיימתי עם צריכה של 1-19.

פורסם (נערך)

Stio-אם זה היה מדובר על dsg6 אז החיים היו תותים.אבל פה זה dsg7 המעפן.דבר שני,לגבי יבואן,זה לא יבואן קטן והם מוכרים רכבים כמו לחמניות,מה זה אומר? שהעסק מצליח במתכונת כזו.אז למה לו לשנות בשביל כמה לקוחות כמונו? הרי מי שרוצה פולצוווגן לא ממש יפזול לכיוון פיאסטה או 208.זה לא אותו קהל ומי שקונה את הגרמניה כבר יודע למה לצפות ממנה בלי שעשה סיבוב

עריכה אחרונה על ידי 98civic

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

מבחינתי לפחות זה כבר ממש לא עניין של DSG6 לעומת DSG7. אני יכול להגיד לך שכבר נהגתי על מכוניות יקרות בהרבה מהפולו הזאת, שעולות כחצי מיליון שקלים עם מנוע V6 וגיר אוטומט עם פדלים על ההגה, ועדיין לא התחברתי לשיטה הזאת.

לדעתי אין ולא יהיה תחליף לגיר הידני 6 הילוכים ברכבי ספורט, משום שלדעתי זה לא מספיק ללחוץ על הגז למען ביצועים, הנהג צריך להיות מעורב יותר בנהיגה ע"י בחישה בהילוכים המסורתיים - אני תופס את זה כיותר מהנה, יותר כיפי ופשוט יותר בכל תחום.

לא יקרה מצב לעולם שארכוש רכב לשימוש ספורטיבי עם גיר אוטומט (כל עוד אין מגבלה רפואית כמובן), וזה ממש לא משנה אם זה יהיה גיר איכותי עם פדלים על ההגה שנותן ביצועים טובים יותר ע"י מהירות העברת הילוך גבוהה יותר.

פולקסווגן הבינה את הטעות של ייצור ה- GTI עם גיר אוטומט בלבד, ולאחר תלונות רבות מלקוחות מכל העולם הסכימה לייצר ולשווק את הפולו וגולף GTI גם עם גירים ידניים ועל כך כל הכבוד.

לגבי הפיאסטה ST היא סובלת מהיעדר מחוונים בסיסיים על הלוח שמקורם בחיסכון, לעומת אחותה הגדולה הפוקוס ST שמתברכת בעודף מחוונים, והדבר המשמעותי ביותר הוא שהיא לא מיובאת בייבוא סדיר, אין שום מצב לנסיעת מבחן ואי אפשר לשבת ברכב לפני ההזמנה.

לעומת זאת הפולו GTI שעליה הצהרתי (ואני עדיין מצהיר) שאני מוכן להזמין אותה מיידית אם תהיה אפשרות כזאת ע"מ לחסוך בזמן, היא בסה"כ מתיחת פנים של הדגם "היוצא", שבו כבר ישבתי והתרשמתי, מה שגם מדהים לראות שפריטים מסויימים בה לקוחים מהפאביה, כמו ידיות למושבים ומשענת יד... וכמו כן מסכים עם מה שכתבת גם בנוגע לנסיעת המבחן בה.

לגבי הפיג'ו 208GTI היא סובלת מהנדסת אנוש בעייתית מבפנים, ההגה מסתיר את הלוח שעונים וזה כבר הזוי לגמרי.

קרובי משפחה קנו 208 רגילה 1.6 אוטומטית ולמרות הזמן הרב שחלף מתקשים להתרגל. גם המסך מגע שלה על הפנים ולא הגיב טוב ללחיצות שלי - אבל אם לא תהיה ברירה מסיבות שקשורות בצ'מפיון, כנראה שצריך להתפשר עליה בכפוף לנסיעת מבחן.

עריכה אחרונה על ידי stio
תיקון שגיאת כתיב
פורסם (נערך)

הטרנד של למכור מכוניות חדשות ללא שעון חום הוא לא רק בפולו gti,חזירות היצרנים לא יודעת גבולות.

גם במודל 2014 במוו 135 אין שעון חום מנוע

גם במיני 2013 אין שעון חום מנוע.

גם בפיאט אונו סטינג 1989 לא היה שעון חום מנוע.

מה כבר ביקשנו?

ישנה אפשרות להתקין שעון obd כמו זה,שנותן גם חום מנוע ועוד מידע נחוץ.

עריכה אחרונה על ידי dts2
פורסם

stio,

דווקא הפולו זה קצת יותר מעדכון קליל. המנוע שונה לחלוטין וסביר שיהיה אמין יותר מקודמו וכעת יש אפשרות לקבל גיר ידני (כלומר, אפשר להמנע מ-DSG7).

במחיר הנכון, זה יכול להיות רכב מעניין למדי.

למרות זאת, ממליץ לך לא לוותר על נסיעת מבחן, גם על רכבים שאינך סבור שתקנה אך כן רלוונטיים מבחינת מחיר/נתונים (לדוגמא: 208 GTI).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...