Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחיפוש שעשיתי בפורום היו המלצות על "מ.מ.מ. (ליד משרד הרישוי, באיזור חוצות המפרץ)"

אבל מצד שני גם כתבו שהם לא בודקים את המנוע כמו שצריך

חבר המליץ לי ללכת על "טסט ליין" ..

חוץ מזה קראתי שרצוי להתרחק מקופיוטסט ,

אני די מבולבל .. מישהו יכול להמליץ על מכון בדיקה טוב ואמין ?

תודה.

פורסם

התשובה הקצרה:

מ.מ.מ. תודה, שלום ובהצלחה!

ואם נאריך קצת:

את המנוע הם בודקים כמו כולם (קומפרסיה, נזילות, תושבות, וכיו"ב). אם אתה מצפה שיפרקו אותו ויבדקו כל פרט, זה לא יקרה לא אצלם ולא בשום מקום.

מה שהם לא בודקים זה גיר אוטומטי. האינדיקציה העיקרית למצב גיר אוטומטי, בלי להעביר אותו במכון לגירים אוטומטיים הוא צבע הנוזל שלו, שאמור להיות בעל צבע מוגדר כמו אדמדם או ירקרק, ולא חום לחלוטין. כמעט כל בודק יכתוב לך שיש "נקישה מהגיר האוטומטי בהעברת מהלך", למיטב הבנתי זה לא אומר שום דבר משמעותי.

אחד היתרונות המרכזיים של מ.מ.מ. זה שהם מסבירים לך במדויק מה קורה, לכן אל תתרחק בזמן הבדיקה, והמתן שיקראו לך לראות כל מיני דברים. לאחר הבדיקה שאל כל שאלה והבהר לעצמך הכל. לדעתי הם ממש בסדר.

פורסם

לשם!

אף מכון בדיקה לא בודק ממש גירים אוטומטיים, רק שהם אומרים לך זאת במפורש.

בדיקה של גיר אוטומטי עושים במכון מיוחד המתמחה בכך, אם ממש רוצים. לרוב לא ממש רוצים, כי זה עולה הרבה כסף. סע עם הרכב חצי שעה, תעלה לנווה-שאנן, תרד להדר, תעשה כמה סיבובים ותדה היטב עם הגיר עובד או לא (לפי הרעש והתנהגות הרכב). תבדוק שלנוזל שלו יש אחרי זה צבע שאינו חום ממש, ותדע שהוא כנראה בסדר גמור. אין לי מושג כמה יעלה לבדוק ממש את הגיר, אבל אני מעריך שזה לא יהיה פחות מכמה מאות שקלים, כיוון שזה כנראה יחייב לפתוח אותו, ולעשות זאת על-ידי מישהו שגם יודע לסגור...

פורסם

בנוסף ל-מ.מ.מ המעולים, יש את "בחן" שהם מאוד אמינים. שנמצאים בערך 50 מטר אחרי מ.מ.מ [נסיון אישי עם שניהם].

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

דווקא על בחן לא הייתי ממליץ, מנסיון חאפרי אישי.

אם אתה מודאג בקשר לגיר האוטומתי, אתה מוזמן לפנות למוסך גירים, של בחור בשם עומר הנמצא לא רחוק משם, הוא יכול לאמר לך במדויק מה מצב הגיר.

אני אחפש לך כרטיס ביקור.

משכנתא זה קל

פורסם

אוקיי מצאתי,

גיר אוטומט עומר

בהנהלת אסמאעיל

רח' האשלג 21, מפרץ חיפה,

ת.ד. 25499 מיקוד 31253

טלפקס: 04-8721273

נייד: 050-8766652.

משכנתא זה קל

פורסם

אני דווקא שמעתי שקומפיוטסט הם בכלל לא רעים, בסוף הבדיקה הם יושבים, מסבירים, ועוני על שאלות בסבלנות. לגבי בדיקת המנוע.. אסור לשכוח שהם מנסים לכסטח את עצמם מפני תביעות ולכן ברור שהם בודקים את המנוע כמו כולם.

אם לדוגמא תבדוק בקומפיוטסט והם לא יעלו על בעייה תוכל לתבוע אותם אח"כ והם לא רוצים את זה.

אתה תוכל להגיד שאם היית יודע על הבעייה לא היית קונה את הרכב וזו תביעה הרבה יותר גדולה מסתם תביעה לעלות התיקון של הבעייה. מהסיבה הזו לדעתי אין מה לחשוש אפילו מקומפיוטסט.

פורסם
אני דווקא שמעתי שקומפיוטסט הם בכלל לא רעים, בסוף הבדיקה הם יושבים, מסבירים, ועוני על שאלות בסבלנות. לגבי בדיקת המנוע.. אסור לשכוח שהם מנסים לכסטח את עצמם מפני תביעות ולכן ברור שהם בודקים את המנוע כמו כולם.

אם לדוגמא תבדוק בקומפיוטסט והם לא יעלו על בעייה תוכל לתבוע אותם אח"כ והם לא רוצים את זה.

אתה תוכל להגיד שאם היית יודע על הבעייה לא היית קונה את הרכב וזו תביעה הרבה יותר גדולה מסתם תביעה לעלות התיקון של הבעייה. מהסיבה הזו לדעתי אין מה לחשוש אפילו מקומפיוטסט.

לא הבנתי דן, על מה בדיוק אתה מדבר? :roll:

כל מה שכתבת על תביעה הוא גם ידוע לכל וטריוויאלי וגם לא רלוונטי, כיוון שבסופו של דבר כנראה שלא תתבע אותם, וכבר הסברתי זאת בעבר

(ראה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=53040).

השאלה החשובה היא האם מכון הבדיקה נותן לך מידע שיאפשר לך להחליט\להבין:

1. האם לוותר על הרכב מיד ולחלוטין או להמשיך בתהליך הבדיקה והמו"מ.

2. מה הדברים שאיתם תצטרך לחיות ו\או לתקן, במידה ותחליט לרכוש את הרכב. ולגבי עניין זה הדו"ח שלו יכול להוות גם מפת דרכים עבור מוסך טוב (מורשה ככלל) על-מנת לתת לך חוות דעת נוספת והצעת מחיר מחייבת, לגבי דברים שצריך לתקן ברכב. זה מאפשר לך בהמשך להתמקח עם מוכר הרכב.

בקיצור יותר: 1. האם בכלל? 2. אם כן - מה ההמשך?

אם אתה "לא חושש" ללכת למישהו, כי אתה כבר מתכנן מראש לתבוע אותו אם לא תהיה מרוצה מהתוצאות, אולי כדאי שתלך למישהו אחר...

מה שאנשים מנסים להבין כאן, זה איזה מכון הוא טוב, ולא את מי אפשר לתבוע אם הוא מפשל (כי בפועל כמעט אי-אפשר).

מישהו יכול בבקשה לתת מס' טלפון או כתובת של המקום?

אני מגיע מהמרכז לבדוק קליאו ספורט.

לאיפה אתה מגיע מרעננה? ל-מ.מ.מ.? למה מה רע בדינמומטר רעננה? או שאתה רוצה לבדוק רכב בצפון. בכל מקרה, מ.מ.מ. נמצאים ממש על-יד משרד הרישוי של חיפה, שנמצא על-יד לב המפרץ. רחוב אדיסון 1. נוסעים מהצ'ק פוסט צפונה. אחרי שעוברים את בתי הזיקוק יש שמים לב לשלט ירוק על אי-התנועה, המראה מתי יש לפנות את משרד הרישוי. פתוחים מ-07:00 בבוקר, נדמה לי עד 18:00 או אולי 19:00. 04-8729239.
פורסם

כוונתי הייתה שבגלל האפשרות שיתבעו אותם הם אמורים להיות בסדר, כלומר לבצע מינימום טעויות ולבדוק את הרכב במקסימום קפדנות.

כמובן שזו רק דעתי ואני אשמח לשמוע השגות בנושא

פורסם

לאיפה אתה מגיע מרעננה? ל-מ.מ.מ.? למה מה רע בדינמומטר רעננה? או שאתה רוצה לבדוק רכב בצפון. בכל מקרה, מ.מ.מ. נמצאים ממש על-יד משרד הרישוי של חיפה, שנמצא על-יד לב המפרץ. רחוב אדיסון 1. נוסעים מהצ'ק פוסט צפונה. אחרי שעוברים את בתי הזיקוק יש שמים לב לשלט ירוק על אי-התנועה, המראה מתי יש לפנות את משרד הרישוי. פתוחים מ-07:00 בבוקר, נדמה לי עד 18:00 או אולי 19:00. 04-8729239.

תודה רבה על העזרה.

אני מגיע מרעננה לבדוק רכב בצפון.

טל

פורסם
כוונתי הייתה שבגלל האפשרות שיתבעו אותם הם אמורים להיות בסדר, כלומר לבצע מינימום טעויות ולבדוק את הרכב במקסימום קפדנות.

כמובן שזו רק דעתי ואני אשמח לשמוע השגות בנושא

אני חושב שנושא התביעות הוא שולי מבחינתם. אם תקרא בעיון את התנאים לאחריותם על הבדיקה, ויש לך הבנה משפטית מזערית, תבין שקשה מאוד לממש את האחריות הזו ובוודאי שלתבוע אותם.

אני סבור שמדובר כאן בשוק חופשי, בו פעילים עשרות מכונים שונים בכל הארץ, ואתה צריך לבחור את מי שהכי טוב לדעתך. המכונים משווקים עצמם ומתחרים ביניהם כמו כל עסק, וכך עלינו להתייחס עליהם. לקומפיוטסט יצא בזמן האחרון שם לא מי יודע מה טוב, אני לא ממש יודע למה ואין לי ניסיון אישי איתם. אני רק יודע שאם אני משלם מאות שקלים על חוות דעת מקצועית, שעלולה עוד לעלות לי עשרות אלפי ש"ח, אני אנסה לקבל את דעתו של הטוב ביותר שאני יכול למצוא, ולא של מישהו שאולי הוא לא כל-כך גרוע :roll:.

וכפי שאמרת, זו רק דעתי, וגם אני אשמח לקרוא דעות נוספות...

פורסם

מישהו יודע מדוע יצא לקומפיוטסט שם רע בתקופה האחרונה? היו מקרים רבים שהם פיספסו פגיעות או משהו כזה?

• תוכן חדש...