Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה פן נוסף, שבהחלט מתקשר לנושא השרשור, לדעתי הוא רוצה לאמר שבגלל הקושי באבחון המצב של הבלמים, המוסכים עושים קופה עם ההבט הבטיחותי וממהרים להחליף לפני הזמן.

בקיאות בנושא יכולה לעזור לנו לזהות מתי באמת נדרשת החלפה או שמנסים לסבן אותנו.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אגב, אצלי כשהבלמים מגיעים לסיום חייהם, אני שומע צליל מתכתי ועצמת הבלימה יורדת. אני מתכוון לצליל של הפלח מתכת שנמצא שם וזה לפני הגעה למצב שהרפידה נגמרת לגמרי.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

למי שמסודר כמוני, יכול לזהות לפי הקילומטראז, אצלי כל 30,000 ק"מ נדרשת החלפת רפידות, כמובן, אצל כל אחד זה שונה בהתאם לאופי הנהיגה שלו.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אתה צודק אבל מצד שני תשים את עצמך במקום המוסך שיודע שרוב האנשים לא מדייקים בלהגיע לטיפולים ולא בהכרח יגיע לטיפול בזמן, תוסיף לה שאורך חיי הבלמים תלוי בעיקר בסגנון הנהיגה...אז אתה יכול להגיד או לכתוב בחשבונית להגיע להחלפת בלמים עוד x קילומטרים (ובצ'מפיון רשמו לי את סה כצה פעמים על החשבונית ויידעו אותי בנוסף) השאלה מי באמת ייקח זאת לתשומת ליבו ובאמת יחזור למוסך ודבר נוסף אם חלילה יקרה משהו עד הטיפול הבא עקב בעיה בבלמים....זו דילמה לא פשוטה.

פורסם

ושאלה באותו נושא, מוזר, רפידות אחוריות החלפתי לפני 170,000 ק"מ ורפידות קדמיות כל 30,000 ק"מ, האם זה אומר שהרכב שלי בולם רק עם הבלמים הקדמיים ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לבדוק את מצב הבלמים לאחר פירוק גלגל - זה קל. מודדים את עובי הרפידות עם סרגל ואת הדיסק עם מיקרומטר ומשווים לספרות. את הספרות אפשר להשיג מהאינטרנט. אבל רוב הישראלים לא יבקשו מהמוסך את הערכים שנמדדו, אלא פשוט ישמעו שצריך לעשות ברקסים ויגידו "צריך תעשה" וכך מגיעים למצב שמחליפים להם סתם. אני מתעקש לקבל הסברים על מה שמתבצע, ויודע איך לבדוק. ברגע שהם רואים שאתה יודע, ומבקש לראות את החלקים שפורקו מהרכב ולקבל הסבר, סביר שלא ינסו לעבוד עליך.

ומוסך שלא מוכן להתנהל מולי בשקיפות אני פשוט לא מטפל שם.

פורסם
ושאלה באותו נושא, מוזר, רפידות אחוריות החלפתי לפני 170,000 ק"מ ורפידות קדמיות כל 30,000 ק"מ, האם זה אומר שהרכב שלי בולם רק עם הבלמים הקדמיים ?

זה מצב נורמאלי, אבל לא בכל המכוניות.

אגב אצלך יש בלמי תוף מאחורה או דיסק?

בדגמים מודרניים מסויימים מערכת לחלוקת עוצמת בלימה מעבירה יותר כוח לאחור ושוחקת אל הרפידות האחוריות יותר מהר מהקידמיות.

במכוניות יותר ישנות שלא מצויידות ב ABS לא מעבירים יותר ימידי כוח בלימה לגלגלים האחוריים כדי לא לגרום לנעילה שלהם - הם ננעלים יחסית בקלות כיוון שמשקל הרכב עובר קדימה בעת בלימה.

קיים ווסת כוח בלימה מכאני שמעביר יותר או פחות לחץ נוזל בלמים לאחור בהתאם לעומס ברכב.

כשהרכב עמוס יש יותר משקל מאחורה ואפשר לבלום את האחוריים יותר חזק, ולהפיך.

פורסם
אתה צודק אבל מצד שני תשים את עצמך במקום המוסך שיודע שרוב האנשים לא מדייקים בלהגיע לטיפולים ולא בהכרח יגיע לטיפול בזמן, תוסיף לה שאורך חיי הבלמים תלוי בעיקר בסגנון הנהיגה...אז אתה יכול להגיד או לכתוב בחשבונית להגיע להחלפת בלמים עוד x קילומטרים (ובצ'מפיון רשמו לי את סה כצה פעמים על החשבונית ויידעו אותי בנוסף) השאלה מי באמת ייקח זאת לתשומת ליבו ובאמת יחזור למוסך ודבר נוסף אם חלילה יקרה משהו עד הטיפול הבא עקב בעיה בבלמים....זו דילמה לא פשוטה.

זה נכון, אני בדיעה שיתנו לי את כל המידע ואקבל החלטה בעצמי. במקרה שלי זה קל כי אצלי הטיפולים כל 10,000 בלבד כך שזה מקטין את הזמן בין הטיפולים לעומת רכבים אחרים. ובהתאם מקטין את הסיכון לנסיעה בלי בלמים תקינים.

בנוסף, אצלי לפחות, כשהבלמים נשחקים אני שומע צליל מתכתי בזמן בלימה וזה קורה כשעדיין יש ברפידה "בשר", כך שזה נותן לי מספיק זמן להגיע למוסך לפני שהרפידות נגמרות.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
יש רפידות עם מה שנקרא "פחית שחיקה".

חשבתי שכל הרפידות בשנים אחרונות באים כך. (קניתי תוצרת REMSA לקורולה 2003 ולאפלאוז 1998 ולכולם היו)

P40731-100708.jpgP40731-100655.jpg

(תמונות של איתמר)

פורסם

מצטרף לשאלות פה..

ממה שאני מבין רפידות זה דיי סטנדרטי.. כנשאר 5 מ"מ כדאי להחליף והמינימום זה 2 מ"מ. (ותקנו אותי בבקשה אם אני טועה)

לגבי הדיסק עצמו אין לי מושג וגם לא יודע מה לחפש בגוגל כדי למצוא עובי התחלתי ועובי מינימלי להחלפה. (חיפשתי בספר רכב ולא מצאתי נתונים אלו - קיה פיקנטו)

• תוכן חדש...