Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בד"כ שהם גמורים מריחים את הריח, השאלה איך אפשר לזהות את זה לפני כן?

במידה ולא ממש מרגישים בהבדל בבלימה / אין ירידת ביצועים של הבולמים.

ואפשר לדעת איזה בולמים נגמרים או רק במוסך אפשר לדעת אחרי שבודקים קדמיים ואחוריים בנפרד?

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בלמים, לא בולמים.

אין דרך של ממש, רק בדיקה ויזואלית של כמות הבשר ברפידות, שחיקה שווה שלהן ושהקליפר "צף" בחופשיות.

כשבודקים את מצב הבלמים במוסך בודקים בכל ארבעת הגלגלים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

אני חושב שאפשר לשים לב לפני שהם הולכים

אצלי למשל ידעתי שהם גמורים, בגלל:

העוצמת בלימה הייתה על הפנים

בלימת חירום בירידה כמעט עשיתי תאונה

צרחות מהדיסק בעת עצירה

פורסם

המצב שאתה מתאר בתוספת ה"צרחות" זה אומר שנגמר הבשר ויש מגע של מתכת במתכת = אין בלמים. כל זמן שיש בשר על כל שטח הרפידה עוצמת הבלימה זהה, בין אם זו רפידה חדשה ובין היא במרחק מספר בלימות ממותה הטראגי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
המצב שאתה מתאר בתוספת ה"צרחות" זה אומר שנגמר הבשר ויש מגע של מתכת במתכת

איתמר

יש רפידות עם מה שנקרא "פחית שחיקה".

כלומר על הרפידה יש פחית שיורדת לכיוון הדיסק עד לעומק מסויים.

כשרפידה נשחקת, נניח ל 80%, הפחית נחשפת ומתחילה לגעת בדיסק. עדיין יש מספיק חומר חיכוך ובלימה תקינה.

אבל שומעים רעש מאוד בולט בבלימה וזה סימן שצריך להחליף רפידות.

בדגמים מוסיימים קיים חיישן חשמלי שסוגר מעגל עם הדיסק החל מרמת שחיקה מסויימת ומדליק נורה בלוח שעונים.

1111.gif

פורסם

לצערנו ככה זה ישראלים, עד שלא קורה משהו לא מתקנים, עד שלא נגמר לגמרי לא מחליפים.

גם עם שיניים, לא הולכים לשיננית, לא עושים טיפולים עד שמתחילה לכאוב השן...כך עם רכבים, עד שהצמיג לא עובר טסט {במקרה הטוב} לא מחליפים, עד שהדלק לא נגמר והרכב נוסע על אדים לא ממלאים, עד שהרפידות לא נשחקות לגמרי ומתחילה החריקה ה'נעימה' לא מחליפים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אני פעם בחצי שנה משלם בדיקה 50 ש"ח ונכנס למוסך שאני סומך עליו באופן יזום שיבדוק את כל הפרונט בלי קשר לטיפול (בדרך כלל לפני החורף ולפני הקיץ ואם יש ספק - אין ספק, אני מבצע החלפה של החלק התקול.

100 שקל בשנה שווים את זה שהרכב יעבור בדיקה ויהיה תקין בלי קשר לטיפול התקופתי.

פורסם

יש ויש

צמיגים צריך לבדוק לפחות פעם בשבוע עם הכבישים והחום בארץ, דלק מיותר לחכות שתידלק הנורה, כנ"ל שמן ומים - עניין של מס' שניות.

אבל ברקסים זאת שאלה, כי אין לך מושג מה המצב שלהם עד שהם לא נגמרים לך..

איתמר - מה אתה מבקש שיבדקו? אם אפשר רשימה, אולי זה מה שאעשה.

פורסם

לא צריך לבקש שום דבר באופן מיוחד.

בכל פעם שהרכב נכנס לטיפול (לא משנה אם זה טיפול גדול,קטן, בינוני) במוסך בודקים את מצב שחיקת הבלמים.

פורסם
אני פעם בחצי שנה משלם בדיקה 50 ש"ח ונכנס למוסך שאני סומך עליו באופן יזום שיבדוק את כל הפרונט בלי קשר לטיפול (בדרך כלל לפני החורף ולפני הקיץ ואם יש ספק - אין ספק, אני מבצע החלפה של החלק התקול.

100 שקל בשנה שווים את זה שהרכב יעבור בדיקה ויהיה תקין בלי קשר לטיפול התקופתי.

לא חבל איתמר ? יש כל כך הרבה מוסכים שישמחו לעשות לך בדיקה כזאת בחינם. ובטח שיסכימו לעשות זאת תוך כדי טיפול.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

נכון בוקי,אבל אני בכל מקרה מעדיף לעשות בדיקה נוספת כדי להיות בראש שקט גם שהגומיות שלמות וגם שהברקסים תקינים.

לפותח השרשור, האמת שאני לא מבקש משהו מיוחד זו פשוט שריטה שלי שאני מעדיף לבדוק שהכל יהיה טיפ טופ אני ניגש לבעל המוסך (במקרה שלי זה מוסך הסרן בבאר שבע) ומבקש ממנו בדיקת סרן קדמי ובדיקת ברקסים אז הוא בודק גומיות, ציריות, בולמים וברקסים.

יכול להיות שאני סתם מגזים, אבל אני אישית מעדיף לצאת מכלל ספק ‎:D.

עריכה: לבחור מעלי, אני עושה את הבדיקה הזו חוץ מהטיפול שאותו אני עושה במוסך מורשה יבואן וזה מתבצע במוסך אחד לא מורשה יבואן (מורשה משרד התחבורה) שאני סומך עליו ובאמת משתמש בחלקים איכותיים ולוקח מחירים הוגנים. אנחנו מוציאים כל כל הרבה כסף באופן שוטף על הרכב ואני לא חושב ש 100 שקל בשנה יהיו משמעותיים לעומת כל עלות האחזקה של הרכב.

כמובן שאם יש משהו מקולקל אז עלות הבדיקה מתקזזת.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
יש רפידות עם מה שנקרא "פחית שחיקה".

כלומר על הרפידה יש פחית שיורדת לכיוון הדיסק עד לעומק מסויים.

שים לב שהוא דיבר על מצב שהרכב לא בולם. במצב בו האינדיקטור חורק הרכב עוד מצליח לעצור כמו שצריך, כאן מתואר מצב שכבר אחרי השלב הזה.

איתמר

• תוכן חדש...