Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב ב-80 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ביום שישי האחרון מכרתי את הסוזוקי אלטו 2010 אוטומטית שהייתה ברשותי.

אני נשוי טרי ללא ילדים, בן 29 ומחפש רכב אמין וחסכוני בדלק (12-13 קמ"ל) שירגיש קצת יותר כמו רכב ופחות כמו ריקשה.

אני מאוד נהנה לנהוג וזמינות כוח והתנהגות כביש חשובות לי (מה שכמובן לא היה לי באלטו).

בגדול התקציב שלי עומד על סדר גודל של 80 אלף ש"ח.

אני מחפש רכב אוטומטי שנת 2012 לפחות ומתלבט בין שני אפיקים:

רכבים חדשים מהניילון:

1. יונדאי I10 מנוע 1250 סמ"ק.

2. סיאט איביזה 1200 DSG שבמבצע.

רכבים יד שניה:

1. יונדאי I20 (לאחר מתיחת הפנים).

2. טויוטה יאריס

3. סוזוקי סוויפט (לאחר מתיחת פנים).

אופציה נוספת היא אולי לנסות ולמתוח את התקציב לכיוון ה-100 אלף ש"ח ולרכוש את הפורד פיאסטה 1600 אוטומטית.

אני אבחר בכיוון הזה רק אם תוספת הכסף תצדיק את זה (במידה ואבין שאקבל תמורה טובה יותר לכסף אם אשלם עוד).

אשמח לשמוע את ההמלצה שלכם וגם המלצות לדגמים אחרים.

תודה,

איציק

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש לך קרוב משפחה שזכאי לקנות דרך "חבר" יש עכשיו סוזוקי ספלאש ב-85K עם מולטימדיה. לדעתי, הפיאסטה (במיוחד עם הגיר ה"נפלא") לא שווה את הכסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יונדאי I10 לא באותה קטגוריה של הסיאט איביזה ושאר המכוניות שציינת.

האיביזה לדעתי תתאים לך, אתה מקבל אחריות ויש לך שקט לפחות עד שתיגמר האחריות.

בלי קשר, ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן, אתה הולך להוציא סכום לא מבוטל של כסף.

פורסם

לגבי הסוזוקי ספלאש- הרכב לא בדיוק מהנה לנהיגה ומציע לא יותר מאופציה לא רעה למי שמחפש רכב קצת יותר גדול מהאלטו.

לגבי ה-I10- הרכב מאוד מאובזר ומנוע ה-1250 סמ"ק הופך אותו להיות קצת יותר זריז מהדגם היוצא. הוא אולי קצת יותר קטן מימדים, אבל אין לי צורך ברכב גדול יותר ממנו בשנים הקרובות.

לגבי האיביזה- הרכב מגיע עם אחריות לשנתיים. זה, בצירוף תיבת ה-DSG יבטיחו לי חגיגה בעתיד הלא רחוק.

את האיביזה הצעתי כאופציה ברשימה כדי לשמוע את חוות הדעת שלכם עליה. הסוגיות שמרחיקות אותי מהרכב הם תיבת ה-DSG ושירות צ'מפיון מוטורס.

פורסם

הפיאסטה אוטו' לא ידועה עדיין אמינותה עקב הגיר שלה, אבל כך גם האיביזה DSG לא כדאית במיוחד, במיוחד עם שנתיים אחריות.

לפי דעתי הסוזוקי סוויפט או I20 יהיו טובות בשבילך.

ה-I10 מאוד קטנה ואני מניח שזה רכב שאתה תחזיק כמה שנים ויהיו לך ילדים בזמן הזה, לא בטוח שזה הרכב בשבילך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

בדקת את הסוניק?

אתה יכול לרכוש חדשה ב80 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נוחות זה אחד הדברים שכול אחד חייב לבדוק בעצמו,מה שנוח לי לא בהכרח יהיה נוח לך, לכן מקריאה של מישהו אי אפשר לקבל משמעות לגבי נוחות.

אילו בעיות אמינות יש בסוניק?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה קונה רכב חדש, מה איכפת לך מאמינות? הרי גם ככה אתה מקבל אחריות. יותר חשוב שתבדוק אם אתה אוהב את הרכב.

בקיצור- תקבע נסיעת מבחן.

מה שטוב לאחרים- לא בהכרח טוב לך. כפי שכתבתי כאן כמה פעמים- זה כמו הריון- לאישה בת 25 נשואה זה טוב, לאישה בת 35 שזה הריון ראשון אחרי עשרות טיפולי הפרייה זה מצויין ולילדה בת 15 זה גרוע מאוד.

פורסם

אני מעוניין להחזיק את הרכב יותר מ-3 שנים לכן האמינות חשובה לי.

ומעבר לזה, יש גם את נושא שמירת הערך בהן שברולט היא לא מהמצטיינות.

כמובן שאבצע נסיעת מבחן. בשלב הזה אני מעוניין לבחור רכב-שניים להתמקד בהם, אותם אבחן בנסיעת מבחן ואבחר אחד מהם.

פורסם

היום חוץ מיאריס,גאז אין ממש רכב ששומר על המחיר שלו.

דווקא אתה שמתכוון להחזיר רכב יותר 3 שנים, מקבל אחריות ל 3 שנים בסוניק מורכב חדש, ככה שפה אתה מכוסה.

פורסם

לגבי האיביזה המוזלת, תשים לב שהיא מגיעה לארץ רק באוקטובר, משמע- אם מכרת את הרכב הקודם שלך, אתה תשאר בלי רכב עד אז. לפי מה שהבנתי מחברי הפורום שהיו באולם תצוגה, החשבון יוצא בסוף מעל 80K (אגרת רישוי, צבע, מיגון).

לגבי הפיאסטה-תשים לב שיש מבצעים של 0 ק"מ מליסינג באיזור ה87K, ככה שלא תצטרך למתוח את התקציב עד 100K.

אופציה נוספת שהעלת זאת הסוויפט-אבא שלי רכש לפני חודש וחצי מודל 2012 GLXi אוטו', הוא נוהג בעיקר בירושלים והסביבה ומאוד מרוצה מהרכב מכל הבחינות (צריכת דלק, כוח, נוחות, אבזור).

לרכב יש תא מטען קטן יחסית לקטגוריה, ככה שעם הגעת הילד הראשון הוא עלול להיות קצת קטן עבורכם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תודה על כל העצות :)

לגבי הפיאסטה- פשפשתי פה בפורום וקראתי שגם לה, כמו לרכבי קונצרן פולקסוואגן יש בעיות עם הגיר הרובוטי.

לגבי הסוויפט- הרכב מעולה בזה אין ספק. מה שמרתיע אותי הוא התא מטען הקטן מדי. אני אגש לאולם התצוגה על מנת לבחון עד כמה הוא קטן.

אפשרות נוספות שעלתה לפני כחצי שעה היא לבצע עסקה על הרנו קליאו החדשה מנוע 1.2 דרך Lease 4 u- מקדמה של 30K, תשלום חודשי של 616 ש"ח והרכב רשום כפרטי על שמי. אני מקבל רכב חדש עם אחריות יצרן ל-3 שנים ובתום התקופה יכול להחליט האם לרכוש אותו ע"י תשלום היתרה, להחזיר אותו ללא עלות וללא החזר כספי או לשדרג לדגם חדש.

בגדול האופציות הצטמטצו לכדי:

1. יונדאי I10 חדשה

2. יונדאי I20 שנת 2013

2. סוזוקי סוויפט 2012.

3. רנו קליאו דרך lease 4 u

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

אם אתה אוהב לנהוג, רוצה קצת כוח זמין ושלדה מוצלחת, אז האיביזה במבצע של 80 תהיה המתאימה ביותר.

מנוע 1.2 מצוין + גיר DSG שעובד ממש מהר ובצורה ספורטיבית.

יש לו את החסרונות שלו, אבל מאחר ומדובר ברכב חדש עם אחריות, לא נראה לי שיש מה להיות מוטרד מכך.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

היי תודה על העצה.

בגדול אני חושש שהאיביזה לא תשמור על הערך שלה לאורך זמן לאור בעיות הגיר.

ומעבר לזה, לא הייתי מעוניין לבקר במוסך כל X זמן, אפילו אם הטיפול הוא במסגרת האחריות.

קיוויתי שבעיות הגיר נעלמו במודל 2014 אבל מקריאה ברשת הבנתי שלא.

• תוכן חדש...