Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אכן בתוך העיר צריכת הדלק נעה בין 10-11 ק"מ/ל' בהונדה סיויק 1800.

האם אתה חייב רכב משפחתי או שסופר מיני גם באה בחשבון? מה לגביי הונדה סיויק היברידית? אני רואה ביד 2 שמוכרים כאלו בסביבות ה 50K.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
אכן בתוך העיר צריכת הדלק נעה בין 10-11 ק"מ/ל' בהונדה סיויק.

האם אתה חייב רכב משפחתי או שסופר מיני גם באה בחשבון?.

כרגע יש לנו סוויפט 98' האצ', מבחינת מרווח היא מספיקה (לפני 3 שנים עלתה 13 אלף, עם 98 אלף ק"מ).

במחיר של 40-50 אלף אני רוצה יותר מרווח ויותר עוצמה לרכב (כמובן לא ברמת אאודי וכו'..) אבל גם שנתון שלא יהיה נמוך מידי בגלל הבלאי.

*לגבי ההיברידית, אני יודע שחסכונית מאוד (בגלל הסוללה) אבל לפי מה ששמעתי היא פולטת קרינה(!) - לא ברמה קלטנית, אבל כמו פלאפון גדול (עדיין קצת מרתיע..) והשאלה מבחינת אחזקה, אם היא יקרה?

פורסם

בזמנו שרכשתי את הסיויק היתה לי את אותה התלבטות כמו שלך. נאמר לי ע"י מוסך מורשה של הונדה שהאחריות על הסוללות היא ל 7 או 8 שנים (לא זוכר בדיוק) או 160000 ק"מ, הקודם מבניהם ועלות החלפת סוללות נעה בין 8000-10000 ש"ח, צריך לעשות חשבון של החסכון בדלק לעומת עלות החלפת סוללות כל X שנים, למרות ששמעתי מכמה נהגי מוניות שהם בעלים של מכוניות היברידיות שאף פעם לא החליפו סוללה, יש דברים שהם עניין של מזל :).

לגבי קרינה - בכל רכב יש קרינה, גם ברכב שאינו היברידי.

עריכה- אופציה נוספת- אם סופר מיני באה בחשבון- יונדאי I20- מרווחת יחסית לסופר מיני וחסכונית בדלק.

פורסם (נערך)
בזמנו שרכשתי את הסיויק היתה לי את אותה התלבטות כמו שלך. נאמר לי ע"י מוסך מורשה של הונדה שהאחריות על הסוללות היא ל 7 או 8 שנים (לא זוכר בדיוק) או 160000 ק"מ, הקודם מבניהם ועלות החלפת סוללות נעה בין 8000-10000 ש"ח, צריך לעשות חשבון של החסכון בדלק לעומת עלות החלפת סוללות כל X שנים, למרות ששמעתי מכמה נהגי מוניות שהם בעלים של מכוניות היברידיות שאף פעם לא החליפו סוללה, יש דברים שהם עניין של מזל :).

לגבי קרינה - בכל רכב יש קרינה, גם ברכב שאינו היברידי.

עריכה- אופציה נוספת- אם סופר מיני באה בחשבון- יונדאי I20- מרווחת יחסית לסופר מיני וחסכונית בדלק.

זהו, אז זה לא יהיה רלוונטי לי.. כי אני לא נוסע הרבה כלכך. סה"כ עברתי ב3 שנים 33 אלף ק"מ (ממוצע 11 אלף לשנה).

בשביל למקד קצת את הפוסט, אני אשמח לדעות בתחום גובה האחזקה והבלאי בעיקר, ותקלות ידועות (האם יקרות\פחות יקרות) ואם למישהו יש מידע על צריכת דלק אמיתית, גם יעזור.

על: - שנתון 2008-2010 (כל עוד יש אופציה לשמור על עד 50 אלף ש"ח)

יונדאי I30 1.6 דגם 126 כ"ס

יונדאי I20 1.6 גם דגם ה-126 כ"ס

מיצובישי לנסר 1.8 גיר רציף (134 כ"ס)

*עריכה - אין לי בעיה עם מימון פרטי.

לגבי ההונדה סיוויק, הטיפולים שלהם יקרים לא? ככה שפחות רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי אריה1986
פורסם

זו הסיויק השנייה שלי והטיפולים סבירים. טיפול אחרון במוסך מורשה הונדה- החלפת שמן סינטטי מלא 5W40, מסנן שמן מקורי, מסנן מזגן מקורי, נוזל בלמים ושמן תיבת הילוכים אוטומטית- כולל מע"מ ועבודה 1000 ש"ח שזה מחיר שלדעתי בסדר גמור.

לאישתי יש יונדאי I20 שנת 2009 מנוע 1400 אוטומטית 100 כ"ס והיא מאוד מרוצה ממנה, נוסעת כל יום 100 ק"מ. לדעתי, גם ה- 1.6 אחלה קנייה.

חושב שאולי כדאי לך לנסוע על I20 ו- I30 ולבדוק לאיזה רכב אתה יותר מתחבר.

פורסם

טוב, לI20 ולI30 אני לא מתחבר כלכך.. לא בעיצוב ולא בחוויה.

מה שכן, ראיתי שיש המון פיג'ו שנתונים 2009-10 עם קלומטראז' ברצפה.. (ראיתי 207 שנת 2010 עם 18 אלף ק"מ!!).

בכל אופן, שמתי עין על ה308, שנת 2009. האוטו עצמו נראה טוב, העיצוב הפנימי לדעתי נחמד והמנוע 1.6 מגיע עם 120 כ"ס.

אני יודע שיש סטיגמה רעה על פיג'ו (למרות שהיא דיי שייכת לשנים המוקדמות יותר של שנות ה-2000) אז רציתי חוות דעת מאנשים שמבינים בעניין הזה, בעיקר כל השמועות על התחממות ועייפות החומרים של פיג'ו למזג אוויר החם בישראל.

יש פיג'ו 308 דגם קומפורט 1.6 120 כ"ס ב50 אלף שנת 2009 עם 33 אלף ק"מ ויד1... אשמח לשמוע עצה על זה.

פורסם

ממליץ בחום על הקיה סיד, רכב מפנק מאד, יושב טוב על הכביש, יוצא די טוב לעקיפות כשצריך, אין תלונות.

מבחינת אמינות - הרכב אצלי מ-9/2012, עבר למעלה מ-25,000, חוץ מטיפולים תקופתיים, כלומר פעם בשנה, לא ראה מוסך.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם
יש פיג'ו 308 דגם קומפורט 1.6 120 כ"ס ב50 אלף שנת 2009 עם 33 אלף ק"מ ויד1... אשמח לשמוע עצה על זה.

גם אני הלכתי לכיוון של 308, יש בלובינסקי טרייד 308 משנת 2010 ב-40K שהיו בליסינג של לובינסקי (פריים ליס, שמורות ומטופלות אצל היבואן), הרכב עובר השבחה, מתקנים הכל, אחריות לשנה, תנאי תשלום וכו'. לי זה היה רלוונטי כי תכננתי "להתחתן" עם הרכב ולא הדאיג אותי סחירות וכו', אבל אחרי שנסעתי על כמה מכוניות שהיו במצב די טוב, הגעתי למסקנה שהמנוע שלהם פשוט רועש בצורה בלתי סבירה למכונית מודרנית. זה היה מאוד מאכזב כי בסה"כ החבילה כולה מאוד אטרקטיבית, במיוחד הנוחות והעיצוב הפנימי.

פורסם
גם אני הלכתי לכיוון של 308, יש בלובינסקי טרייד 308 משנת 2010 ב-40K שהיו בליסינג של לובינסקי (פריים ליס, שמורות ומטופלות אצל היבואן), הרכב עובר השבחה, מתקנים הכל, אחריות לשנה, תנאי תשלום וכו'. לי זה היה רלוונטי כי תכננתי "להתחתן" עם הרכב ולא הדאיג אותי סחירות וכו', אבל אחרי שנסעתי על כמה מכוניות שהיו במצב די טוב, הגעתי למסקנה שהמנוע שלהם פשוט רועש בצורה בלתי סבירה למכונית מודרנית. זה היה מאוד מאכזב כי בסה"כ החבילה כולה מאוד אטרקטיבית, במיוחד הנוחות והעיצוב הפנימי.

נסעתי על הרכב, מ-א-ו-ד מפנק! מרגישים שזה רכב עם 120 כ"ס.. לגבי הרעש, זה בטח קורה כשלוחצים על הגז לתאוצה, אחרת הוא דיי שקט, גם כשהמכסה מנוע פתוח.

הבעיה - שהבעלים של הרכב הוא סוחר :( על אף שרשום שזאת יד ראשונה עם 33 אלף ק"מ...

לקבי הקיה סיד, גם אם אני אמתח את התקציב ל55 אלף, אני אוכל להרשות לעצמי בגרסת הסטיישן - ממש לא הכיוון שלי, אבל תודה.

ו-itamarg, אני מתכנן לבדוק את ההונדה סיוויק שנת 2008-2009.. אצטרך למתוח את התקציב ל55 אלף, על אף השנתון הפחות גבוה, בנוסף לעצתך, נאמר לי שזה "רכב 0 תקלות".

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, בסוף הלכתי על פיג'ו 308 שנה 2010, 98 אלף ק"מ (קצת הרבה, אבל יד1), דגם הקומפורט פלוס ב54 אלף ש"ח.

אוטו מפנק!!! נוסע חלק, מרגישים את ה120 כ"ס... בהחלט רכב מומלץ, על אף המוניטין של פיג'ו.

דלק - 11.1 ק"מ לליטר בנסיעה של 70% בעיר, 30% בינעירוני ו70% מהזמן עם מזגן

• תוכן חדש...