Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הפוגה בת 4 שנים מרכיבה, לפני כחודש התחדשתי באופניים חשמליים. לאחרונה אני נחשף לכתבות בעניין, במיוחד לאור החקיקה האחרונה.

מדברים הרבה על כך שרוכבי האופניים רוכבים על מדרכות. וגם אני רוב הזמן עושה כך.

כשהאופציות שלי הן רכיבה על כביש עירוני צפוף מאוד ללא שוליים או רכיבה על מדרכה, האם זה מפליא שאני בוחר במדרכה?

כמובן שאם יש הולכי רגל לפניי אני מאט את עצמי עד לעצירה מוחלטת אם יש צורך, כך גם לפני מעבר חציה.

נציין שמידי פעם אני משתמש כהולך רגל וגם כנהג, ואני עדיין חושב שמבין שתי הסביבות, מקומם של רוכבי האופניים הוא על המדרכה יותר מאשר על הכביש.

נתעלם לרגע משבילי האופניים המבדרים שצצים מידי פעם בקטעים עירוניים קצרים.

איך אתם נוהגים לרכוב בדרך עירונית?

האם לדעתכם נכונה ההחלטה לאסור רכיבה על המדרכה ולשלוח את רוכבי האופניים להתערות בכבישים עם כלים ששוקלים מעל טון ונוסעים במהירות כפולה (לפחות) מזו של האופניים?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לדעתי - המדינה מזמן היתה צריכה להקים שבילי אופניים בכל כביש עירוני ראשי, ורק עליהם מותר לכל רוכב אופניים לרכב. ביזיון שעוד אין כאלה.

עד אז - צריך לזכור שרוכב אופניים חשמליים בוחר לרכב. הולכי רגל לא בוחרים לחלוק את המדרכה איתם, והפציעות חמורות. לכן, בשיקול הכי רציונלי וקר - אם צריך לבחור מי יפגע, הרי שמי שבוחר לרכב הוא זה ש״מגיע״ לו יותר להפגע.

עם זאת, ברור שיש פה בעיה שלא ניתן לפתור רק משיקולים כאלה, אני בעצמי רוכב מדי פעם על אופניים חשמליים למשרד שלי בשביל הספורט (מפדל חצי מהדרך) בימים בהם אין לי פגישות מחוץ למשרד.

לכן, הפיתרון לבינתיים צריך להיות משולב - רוצה לרכב על המדרכה? רק עם פדלים ללא שום התערבות מנוע. רוצה להשתמש במנוע? על הכביש עם שאר המכוניות.

ואגב, האכיפה צריכה להיות הכי פשוטה בעולם. בלי קנסות, בלי לבקש אפילו תז. פשוט להחרים את האופניים לכל מי שעובר על החוק. אני חושב שילד בן 16 יורתע מכך הרבה יותר מאשר כל קנס כספי שההורים שלו יאלצו לשלם.

פורסם
לדעתי - המדינה מזמן היתה צריכה להקים שבילי אופניים בכל כביש עירוני ראשי, ורק עליהם מותר לכל רוכב אופניים לרכב. ביזיון שעוד אין כאלה.

כנראה שאתה לא תל אביבי או שלא ביקרת בת"א בתקופה האחרונה....כמעט בכל מקום ראשי יש שביל לרוכבי אופניים,על חשבונם של בעלי הרכבים שסובלים גם ככה ממחסור חמור בחניה.

פורסם
א

האם לדעתכם נכונה ההחלטה לאסור רכיבה על המדרכה ולשלוח את רוכבי האופניים להתערות בכבישים עם כלים ששוקלים מעל טון ונוסעים במהירות כפולה (לפחות) מזו של האופניים?

על פי אותו שאלה, האם זה בסדר לרכב על אופניים (חשמלים) במהירות הגבוהה פי ארבע מהמהירות של הולך רגל על המדרכה?

האם אתה יודע מה קורה להולך רגל בכלל או לאדם מבוגר (זקן) בפרט אשר רוכב אופניים פוגע בו?

מקומם של אופנים חשמלים שהם כלי רכב ממונע לכל דבר, על הכביש בלבד.

לגבי אופניים שמונעים בכוח האדם, רצוי היה שינעו על הכביש, אך אם הם נוסעים על המדרכה, הם צריכים לזכור שהם אורחים שם ולהתחשב לחלוטין בהולכי הרגל.

בכל מקרה גם אלו וגם אלו כאשר רוכבים על המדרכה אל להם להאיץ בהולכי הרגל, לצפור להם או להציק להם.

אישית כאשר אני רוכב על אופניים:

אם המדרכה רחבה אני רוכב על המדרכה תוך התחשבות מלאה בהולכי הרגל, לא רוכב יותר מהר משמונה או עשרה קמ"ש, לא צופר או צועק לפנות לי את הדרך, בקטעים עמוסים הולכי רגל יורד ומוביל את האופניים ביד.

אם המדרכה צרה, או שיש תנועה כבדה של הולכי רגל, אני יורד לכביש.

בכל מקרה, אני לא מחליף את צורת החשיבה שלי כדי לנצל את המצב ולהינות כביכול גם מזכויות של הולך רגל או מזכיות של רוכב על הכביש בהתאם לסיטואציה, ברגע שבחרתי "מוד" אני דבק בו.

פורסם

גם לדעתי צריך להיות שבילי אופניים בכבישים עירוניים, אולי כך גם לא יצטרכו כל כך הרבה חניות כי יותר אנשים יעברו לשימוש באופניים.

בעניין ה-"מי יפגע" של קרמריקה, גם הולך הרגל בוחר ללכת, וגם הנהג ברכב בוחר לנסוע. בגלל שהם היו שם קודם אז נגזר על רוכבי האופניים להסתכן?

ומה זה משנה אם אני משתמש במנוע או שלא? מה שמסוכן זאת המהירות, לא השימוש במנוע (נעזוב לרגע את אלו שהתקינו מצערות לא חוקיות)

האם לדעתך לרוכב עם אופניים רגילים מותר לרכב על המדרכה?

פורסם

בלי לפגוע אישית- אין לי הרבה סימפטיה לרוכבי האופניים שרוכבים על הכביש, לא לאלה עם האופניים עם הפדלים ולא לאלה עם האופניים החשמליות.

הרכיבה שלהם בכבישים המהירים מאוד מסוכנת כי לעיתים יש מצבים שתנאי תאורה כאלה ואחרים הופכים אותם לבלתי נראים וזה מסוכן שבעתיים בכבישים עם שדה ראיה מוגבל שאתה נוסע במהירות על פי החוק ופתאום ביציאה מאיזה עיקול יש לך קבוצת רוכבי אופניים שנוסעת 30 קמ"ש פחות ממך.

אותו כנ"ל אופניים חשמליות.

ובכלל, הכביש מיועד לכלי רכב מנועיים עם רשיונות וביטוחים תואמים, זה אבסורד שקטנוע 50 סמ"ק עם רשיון וביטוחים בתוקף לא יכול לנוע על כביש בין עירוני אבל אדון רוכב אופניים ללא מנוע וללא ביטוח כן עולה על אותו כביש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי במהירות. לדעתי כשמדובר במהירויות שעלולות לסכן הולכי רגל על המדרכה הם צריכים לרכב בכביש עם ציוד מגן מתאים, כמובן רק בכבישים עירוניים.

ברכיבה איטית אין בעיה על המדרכה לדעתי, וזה רכיבה איטית תפריע לתנועה בכביש.

מה זה מספיק איטי? לא יודע. זה צריך להיות בהתאם לסיטואציה. כשהמדרכה כמעט ריקה אין מניעה לרכב מהר יחסית אבל כשיש הרבה אנשים צריך להתחשב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טרונצ'ו, אתה צודק.

אבל בגלל זה אמרתי שכשיש הולכי רגל בסביבתי אני מאט מאוד ואפילו עוצר אם יש צורך. לא יודע איך זה בשאר חלקי הארץ, אבל בבאר שבע יש ממש מעט אזורים צפופים בהולכי רגל, כשאני מגיע לכזה אני לא מתבייש ללכת עם האופניים ברגל.

רוכב אופניים לא ממונעים יכול להגיע לאותן המהירויות כמו רוכב על אופניים חשמליים. ההבדל הוא בכמות הזיעה שהם יפרישו.

לכן אין מקום להבדיל בניהם. כמו שכשרוכב רגיל מגיע לסביבה צפופה הוא משנה את אופן הרכיבה שלו, כך גם הרוכב הממונע יכול לעשות.

כמובן שאני מדבר על אופניים חשמליים תקניים בהם לחיצה על בלם מבטלת מיד את המנוע, ולא ניתן לנסוע ללא פידול.

עידן, אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת. ואני מניח שאתה סימפטי יותר מרוב משתמשי הכביש הישראלים.

סלואו רייד, זה בדיוק מה שאני טוען. כל עוד הרוכב משתמש במדרכה בהתאם לסביבה, למה לאסור עליו את זה?

לדעתי צריך היה ליצור מודעות אצל הרוכבים וגם אצל הולכי הרגל לשים לב יותר לסביבה. שרוכב האופניים יאט כשצריך, ושהולכי הרגל לא ילכו בזיגזגים ויהיו מודעים לכך שיש בסביבתם גם רוכבי אופניים. וכמובן שלא ילכו על שבילי האופניים היעודיים.

אישית כשאני הולך ברחוב ושומע מאחורי אופניים אני נצמד לאחד הצדדים ומאפשר לרוכב לעבור. לא נבהל ולא עושה סיפור. וכך גם רוב האנשים ברחוב. אז ניתן לחיות בשלווה ובדו קיום על המדרכה אם רק נרצה בכך.

פורסם

אני עצמי, כרוכב אופניים חשמליים(בתוך העיר) לא יודע איפה מקומי.

כל נסיעה יש לי את הדילמה לנסוע על הכביש או על המדרכה.

אם אני אסע על הכביש אז אני מסכן את עצמי וגורם להאטה של התנועה. למרות שאני נוסע כמה שקרוב למדרכה.

מצד שני אם אני אסע על המדרכה,יש סיכון להולכי הרגל, אנשים נבהלים שאני עובר ליידם, לפעמים זוג או 3 אנשים הולכים לרוחב המדרכה וכך היא חסומה.

מה שיוצא בפועל שאני "מזגזג" בין המדרכה לכביש, וגם זה בעייתי כי יש מקומות שהמדרכה לא מתאימה לעליה/ירידה עלייה/ממה.

חבל שאין איזשהי יוזמה להסדיר את הנושא, אופניים חשמליים פותרים כל כך הרבה בעיות תחבורתיות בתוך העיר-דלק/אוטובוסים/חניה/פקקים ועוד.....

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

לדעתי צריך להוציא את האופניים האלה מחוץ לחוק.

הם סכנה (לעצמם) בכביש.

וסכנה לציבור הולכי הרגל.

אל תעלבו,אני בטוח שיש פה אחלה רוכבים אבל רוב רוכבי החשמליות שאני פוגש ביום יום פשוט ערסים מפגרים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא,כי לרכבים יש את המקום שלהם ולאופניים אין.

אם באמת יתחילו להשקיע משאבים לפיתוח תשתית עבור רוכבי אופניים זה יהיה תענוג עבור כולם אבל במצב הנוכחי או שאני כמעט דורס רוכב שמזגזג בין רכבים במרכז העיר או שהוא דורס אותי כשאני מסתובב ברחוב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
זה אבסורד שקטנוע 50 סמ"ק עם רשיון וביטוחים בתוקף לא יכול לנוע על כביש בין עירוני אבל אדון רוכב אופניים ללא מנוע וללא ביטוח כן עולה על אותו כביש.

אין אבסורד כי זה פשוט לא נכון. אסור לרכב על אופניים בדרך מהירה. אבל לא כל דרך לא עירונית היא דרך מהירה, ובדרך שאינה עירונית ואינה דרך מהירה, מותר גם לקטנוע 50 סמ"ק לנוע.

פורסם

האבסורד הזה בהחלט מתקיים אבל עזוב, מה לגבי רוכבי אופניים שנתקלים בהם בכביש נס הרים למשל, תקין?

ולמה בכלל הם נוסעים על כבישים ציבוריים? כי אין להם מקום אחר לנסוע בו?

אחלה, אז כל אחד שיש לו תחביב ואין לו מקום ייעודי לעסוק בתחביב יכול בעצם לעסוק בו בכביש?

אחלה, תיסע בכביש ופתאום תפגע במכונית על שלט כי מישהו הסיע אותה על הכביש כי אין לו מסלול ייעודי ליד הבית, בהמשך תיתקל במישהו עושה ג'וגינג על הכביש כי אין לו פארק בקרבת ביתו וכן הלאה.

וזה לפני שנכנסים לכל מיני רוכבים חוכמולוגים שבטוחים שהכביש שייך לאבא שלהם ומגדילים לעשות בכך שהם רוכבים באמצע הנתיב בכביש חד נתיבי וגם לא זזים לשולי הנתיב כדי לאפשר מעבר רכבים.

מקומם של רוכבי האופניים לא על הכביש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מקומם של אופנים לא על כביש מהיר, אך בהחלט בעיר מקומם של האופנים (ביחוד הממונעים) על הכביש.

אופניים גם על פי המחוקק הם כלי תעבורתי, לראיה נשלל כבר בארץ רישיון נהיגה של נהג למרות שאת העבירה ביצע כאשר רכב על אופניו.

• תוכן חדש...