Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי - המדינה מזמן היתה צריכה להקים שבילי אופניים בכל כביש עירוני ראשי, ורק עליהם מותר לכל רוכב אופניים לרכב. ביזיון שעוד אין כאלה..

לפי דעתי המדינה הייתה צריכה לאסור רכיבה על אופניים.

בתל אביב הצפופה ראש העיר הוריד נתיב בכמה רחובות ראשיים והפך את הנסיעה בעיר לקטסטרופה.

אם עיר בנויה בצורה מחושבת מההתחלה עם נתיב אופניים אז סבבה אבל להוריד נתיב בכבישים עמוסים זה טמטום.

גם נתיב האופניים על המדרכה ואין מקום להולכי רגל גם לא פרקטי.

חוקית לגמרי רק על הכביש מותר לרכב\ לנהוג.

matansab אתה גר בבאר שבע, בקושי יש שם מכוניות והמדרכות לא מלאות אנשים אז תעשה מה שנוח לך(אני מדבר באופן יחסי לערי המרכז).

אייל

פורסם

הפתרון הוא נתיבים לאופניים, כמו שיש בקופנהגן ומקומות אחרים. זה לא מאוד נפוץ בתל אביב (אני מכיר 4-5 רחובות בהם יש נתיב כזה, לעיתים דווקא על חשבון המדרכה ולא הכביש). כל עוד אין, עקרונית אין סיבה שרוכבי אופניים ירכבו על המדרכה, והם אמורים להיות על הכביש. מצד שני, אני יודע שלא חסרים מקרים בהם הם מסתכנים ברכיבה שם ואף זוכים לצעקות או כל דבר דומה מצידם של נהגים אגרסיביים, שמוכנים לדרוס אותם בשביל עוד 2 שניות בדרך ליעד שלהם. מצד שלישי, אני לא מבין למה מעודדים אופניים בעיר, אם אין להם תשתיות סבירות.

היום, אגב, פגעה בי רוכבת אופניים בתל אביב, כשהכלתי לי בדיזנגוף. הא רכבה אחריי, על מדרכה מפוצצת באנשים (ליד הסנטר), וכשאני האטתי, היא עצרה לתך הרגל שלי. היא התנצלה ולא אמרתי לה כלום, אבל קצת חבל שבעיה גוררת בעיה ואני עכשיו צריך לפחד ללכת ברחובות מרכזיים בעיר, כי רוכבי אופניים מפחדים לרכב בכבישים. ומי אשם? כנראה שכולם (חוץ ממני, כמובן).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כולם מסכימים שצריך נתיבים לאופניים, השאלה איך מתנהלים עד שיהיו נתיבי אופניים.

בהודו למשל בקושי יש רמזורים, כמעט ואין מעברי חציה ותמרורים אבל הציבור מסתדר :-D

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מקומם של רוכבי האופניים לא על הכביש.

אתה צריך להוסיף "לדעתי"

כי עפ"י המחוקק מקומם של רוכבי האופניים כן על הכביש, ובשום אופן לא על המדרכה.

פורסם

בבאר שבע בכל דרך ראשית שעוברת שיפוץ בשנים האחרונות מוסיפים נתיבי אופניים. אבל כרגע המצב הוא שבדרך שלמה יש רק שני מקטעים עם שבילי אופניים, והולכי רגל לא מפחדים להידרס שם.

בקטע האחרון שהוסיפו שביל אופניים עשו אותו ממש כמו כביש נוסף בתוך המדרכה, עם הפרש גבהים, תמרורים, קווים וסימונים.

הייתי בטוח שבגלל הפרש הגבהים הולכי הרגל ילכו במדרכה (כי באמת שיש מספיק ממנה) אבל נדהמתי לגלות שגם שם אנשים בוחרים ללכת על שבילי האופניים :shock:

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

צילמתי במיוחד היום.

זאת אחת הכניסות הראשיות מכיוון איילון לתוך תל אביב, מי שמגיע לכביש הזה לא יכול לעבור לאופניים - הוא בא מאיילון.

הורידו נתיב בשביל שביל האופניים, אין שם סימון של נתיבים מלאים למכוניות, יש שם כמה נתיבים שמפסיקים באמצע הדרך בגלל שביל האופניים.

IMG_20140801_154340031t.jpg

אייל

• תוכן חדש...