Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי עם אשתי באופטיקה הלפרין. על חלון האופטיקה מבחו היה שלט ענק שהכריז "שני זוגות שמש ושני זוגות ראייה ב-299 ש"ח! למסגרות ראייה עד 800 ש"ח ומסגרות שמש עד 400 ש"ח" למטה היה כתוב משהו על עדשות 1.5 (שאין לי שמץ מה זה אומר רק שהעדשות שלי הן משהו עם 1.67).

נכנסנו במטרה לרכוש לי זוג משקפי ראייה חדשים ומשקפי שמש ראייה ולאשתי משקפי שמש. חשבנו שניכנס ונצא במחיר הנקוב. נכנסנו והתחלנו לבחור (אחרי ששאלתי אם זה המחיר). אחרי שחיפשנו וחיפשנו נסגרנו על שתי מסגרות: AIRFLEX לראייה במחיר 888 ש"ח ומשקפי שמש JACOBS במחיר 499 ש"ח.

זה החלק הקל. הכל על פי התכנית. עכשיו מגיעים לעדשות. כאן הסיפור הגדול. העדשות המפורסמות הן 1.5 שמתברר שהן זולות פי כמה מהעדשות שאני אמור לרכוש (1.67) שכל עדשה עולה 1250 ש"ל לפני הנחה. 62% הנחה עבור כל עדשה הופך אותה 475 ש"ח. כפול שתי עדשות: 950 ש"ח. כבר 950 ש"ח שאני צריך להוסיף על ה-299 ש"ח הראשונים.

לגבי משקפי השמש? העדשות שלהן עלו 898 ש"ח קרי 449 ש"ל לעדשה. עוד 898 ש"ח. אז כמה זה 299 + 88 + 100 + 950 + 898?

2335 ש"ח. עוד 5% שעשו לנו יצאנו עם 2218 ש"ח. הדבר היחיד שיצאתי מרוצה ממנו זה המשקפיים של אשתי - במקום 600 ש"ח רק 300 (RAYBAN מקורי).

הם אמרו לנו בהתחלה שהמבצע תקף על ה-כ-ל. אז חשבתי זה תקף גם עליי. חשבתי, שאולי אחרי שנים על גבי שנים שמשקפיים עולים לי למעלה מ-2000 ש"ח, אולי נצא עם נזק מזערי יותר.

אגב, בבדיקה, האופטומטריסטית אמרה לי שהמספר שלי לא השתנה. המשקפיים הנוכחיים הם מלפני שלוש שנים בערך. האופטומטריסט באותה רשת בחנות סנטר 1 אמר לי המספר שלי ירד, ובגללו קניתי עדשות שלא התאימו לי. שכמובן נחתכו כבר והלכו לעזאזל.

אז חבר'ה, אולי זה נשמע מפגר, אבל אל תתפתו למבצעים שמוכרים לכם על המדבקה על החלון של החנות, כי כנראה זה תמיד ייצא יקר יותר. הפרסום הוא פרסום מטעה, כי להלפרין משקפיים הם לא מוצר צריכה בסיסי שצריך להיות זול, הוא רק משתמש בסלוגן הזה. בפועל, זה מוצר צריכה יקר מאוד.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מי אמר שגבינה חינם יש רק במלכודת עכברים?

מציע לך בחום לנסות את זני אופטיקל - רמת מחירים אחרת לחלוטין (משקפיים עם עדשות 1.61 כולל הכל נסגרות ב200 שח! )

פורסם

זני אופטיקל זולים, אך עדיין זה לא אותה איכות מסגרת שהציעו לו בהלפרין, גם 1.61 יותר זול מ 1.67 ובנוסף הם גם לא עושים לו בדיקת ראיה.

תשקלל את כל הדברים הנ"ל והפער מצטמצם.

לא שאני בא להגן על אופטיקה הלפרין, אני לא אוהב את השיטת הנחות, תמיד יש להם סיבה למסיבה, פעם יום העצמאות של המדינה פעם יום הולדת לרשת וכו'. בנוסף אני גם שונא ממש את השיטה של קנה זוג וקבל זוג נוסף חינם, לא רוצה זוג נוסף חינם רוצה אחד בפחות כסף... איך זה?

לפני כחודש קניתי משקפיים ועשיתי סקר בין הרשתות: הלפרין, אופטיקנה, בליסמה וחנות שנמצאת ממש ליד הבית שלי, ברשתות רשמו לי מחיר ועליו רשמו "כאילו" יש לי הנחה ובחנות ליד הבית נתנו לי ישר מחיר ללא כל משחקים, בסופו של דבר המחיר היה דיי זהה עם הפרש זניח של כחמישים ש"ח.

השוני היה במסגרות מכיון שכל רשת עובדת עם הספקים שלה ולמעשה המסגרת היא זאת שהטתה את הכף וגרמה לי להחליט לקנות במקום כזה או אחר.

פורסם

מה זו איכות מסדרת? אני שואל, כי זוג אחד שיש לי כבר עשור נרכש בחנות קטנה, שכונתית ממש, במחיר של 100 ש"ח. יש פה ושם שריטות קטנות, שום דבר לא נשבר. איך מודדים איכות של מסגת מלבד ניסוי וטעייה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נכון, לא תמיד ניתן לדעת מראש. יש גם הבדל בין ספורטאי שמזיע לבין פקיד במשרד ממוזג.

נ.ב

הבחירה שלי הייתה לא בהתאם לאיכות המסגרת, אלה בהתאם ליופי שלה (בעיניי כמובן).

פורסם

במקרים שכן ניתן לדעת, איך עושים את זה? אני שואל ברצינות. אני יכול לגעת, לכופף מעט ולהסתכל, אבל אני ממש לא יודע לאמוד איכות של מסגרת. אם מישהו מכיר שיטות בדיקה מסוימות, או דברים שכדאי לשים לב אליהם, אשמח לקרוא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש מבחר רחב של תקלות פוטנציאליות למסגרות, כאשר כל אחד מאפיין בעיקר חומר מסויים בשילוב עם מאפיינים של המסגרת.

*קילופי צבע - לא קיים במסגרות "אצטט" כי הן לא צבועות, אלא "עשויות מהצבע".

*ידית שנשברת - יש מסגרות שבהן יש פס מתכתי בתוך הידית, בד"כ זה מצוי במסגרות "אצטט". מצד שני יש חומרים גמישים כמו "אולטם" שאמנם אין בתוכם פס מתכת, אבל בגלל הגמישות הסיכוי לשבר נמוך.

*לוגואים וקישוטים שנופלים - לפעמים קורה. הפתרון היחיד הוא לרכוש בלי. יש מסקפיים שהלוגואים והקישוטים הם בחריטה.

*מסגרות שמתעקמות - נתקלתי בעיקר במסגרות מתכת ואצטט שזה קורה בהן- בגלל שאלו חומרים יחסית אלסטיים, כשהן פוגשות את האדם שמוריד משקפיים מהראש בברוטליות, או בצורה אי סימטרית, המסגרות הללו מתעקמות. אצטט גם יכולות להתעקם בקלות בטמפ' גבוהה, כמו למשל כשמשאירים ברכב. במסגרות מ-PC פחות נפוץ שהמסגרת מתעקמת, בגלל שהחומר לא כ"כ אלסטי - זה קודם ישבר.

*צירים שנתלשים - בהרבה מסגרות החומר של המסגרת יצוק על הציר, וקורה שבהפעלת כוח הציר יוצא. יש צירים שמחוברים עם בורג שעובר דרך המסגרת לקישוט שנמצא בצד השני. בד"כ זה חיבור יותר עמיד. אבל חשוב לדעת שהיום רוב הניטים והקישוטים חסרי כל קשור לציר מאחורה, אז הם לא ערובה לסוג החיבור שציינתי.

זה מה שעולה לי בראש כרגע. אם יש שאלות אשמח לענות ממה שאני מכיר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

קראתי לפני כמה ימים שיש אתר שאנשים מזמינים משם משקפי ראייה / שמש.

ממש כמו להזמין מחנות משקפיים, רק שזה נעשה דרך המחשב.

יש חסרונות שאין כל כך למי לפנות, מקום פיזי, אלא רק דרך האתר.

אך אנשים אומרים שהיחס טוב מאוד, ושהם מתייחסים לכל פניה, ואדיבים מאוד.

ממה שהבנתי המשקפים מיוצרות בסין.

ואנשים מרוצים מאיכות העדשה.

רק יש דגש חשוב, חובה לדעת את מרשם המשקפיים המלא והמדוייק בכדי לבצע הזמנה.

פה אני כבר לא יודע איך משיגים את אותו מרשם,

כי כשרציתי לעשות משקפיים לאמי, שאלתי חנויות אופטיקה בעיר אם אפשר לקבל מרשם - ואמרו שלא, אין דבר כזה.

ולהוציא מרשם ממשקפיים ישנות - זה לא יהיה רלוונטי.

כי המשקפיים נרכשו לפני 7 שנים, ומאז לא נרכשו יותר, בגלל מה שסיפרת בדיוק, כי המחירים יקרים.

לא מזמן יצא לי להתכתב גם עם חבר הפורום מתן, שהגיב מעלי, והבנתי שיש חנות שהמחירים בה לא כל כך יקרים.

אולי כדאי לך לנסות לפנות אליו, ובפעמים הבאות תוכל לחסוך כסף ברכישת משקפיים.

אני עוד לא פניתי, אך כשיהיה זמן ואהיה באזור אני אפנה.

תתחדש על המשקפיים.

פורסם

כמדומני ניתן לבצע בדיקה אצל אופטומטריסט בחנות משקפיים במחיר סביר, ניתן לברר טלפונית את העלות.

גם אצל רופא עיניים עם קצת רצון טוב בקופת החולים ניתן, אך אני מניח שלא שווה את החיסכון בגלל פחות דיוק.

יתכן ואיני מדייק, מוזמנים לתקן את דבריי.

פורסם

פנדוב, זה כבר מזמן לא כך.

מאז שיש כל כך הרבה חנויות אינטרנטיות, וגם כאלה שבקניונים, שאין בהם איך לבדוק ראיה, חנויות האופטיקה והאופטומטריסטים התאגדו לכך שהם מסרבים לבצע בדיקות ראיה ולספק את המרשם, חלקם מוכנים לעשות זאת במחירים מופקעים שנעים בין 250 עד 400 שקלים.

אין הרבה אופטומטריסטים שמוכנים לעשות זאת היום, צריך להתקל בהרבה סירובים והצעות מחיר הזויות עד שמוצאים את ההוא שיעשה במחירים השפויים שבין 50 עד 150 שקל.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

[פנדוב, אל תצפה מרופא העיניים לבצע מדידה מדוייקת של עדשות. אין לו הידע הדרוש (הוא למד מקצוע שאינו אופטומטריה), אינו מצוייד בציוד הדרוש, ואין לרשותו הזמן הדרוש לבדיקה. אם נתקלת ברופא עיניים שיש לו כל אלה נתקלת בחריג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם לפי נסיוני, אין היום אופטומטריסט שמוכן לעשות בדיקת ראיה (לפחות באיזור המרכז).

כאשר קיים פער של אלפי אחוזים בין מחיר משקפיים באינטרנט ובחנות אמיתית - הדבר לא מפליא. בן דוד שלי, למשל, רכש לפני כשבועיים 5 זוגות משקפיים בזני אופטיקל במחיר כולל משלוח של 500 ש"ח. מדובר במשקפיים עם מרשם מסובך (צילינדר מעל 4.5), כאשר מחיר לזוג אחד אצל האופטומטריסט השכונתי יצא 3000 ש"ח.

בניגוד לענפים אחרים, מחיר המסגרת והעדשות לאופטיקאי מהווה אחוז זעום ממחיר המשקפיים. למשל, רווח של 2950 ש"ח על זוג שנמכר ב- 3000 ש"ח הוא דבר שיגרתי וידוע. פשוט, החנות באינטרנט מוכרת האת זוג המשקפיים ב- 60 ש"ח ומסתפקת ברווח של 10 ש"ח ולא 2950 כמו החנות השכונתית.

רוב המשקפיים המוזמנות באינטרנט מיוצרות בסין, במיכון אוטומטי מהמתקדמים בעולם ובדיוק שהחנויות בארץ לא יכולות לחלום עליו אפילו. בן הדוד המדובר, (שהזמין מזני אופטיקל מספר רב של פעמים) בדק את זוויות הצילינדר והמרשם במקום עבודתו ונדהם מהדיוק. לדבריו, בארץ הסטיה של זווית הצילינדר היא תמיד כ 5 מעלות בעוד שבזני הסטיה פי 10 יותר קטנה. מלבד זני קיימים עשרות אתרים אחרים, בחלקם מתחייב על יצור המשקפיים בארצות הברית.

החסרונות בקניה דרך האינטרנט היא במקום ראשון המרשם - שלא ניתן להשגה בארץ. לדעתי, בעשרות אלפי השקלים שניתן לחסוך מהזמנת המשקפיים באינטרנט, שווה לקפוץ לטיול בחו"ל ולקבל מרשם אצל אופטיקאי מקומי, כולל המרחק בין האישונים (PD). באנגליה, למשל, בדיקה כזו אצל אופטומטריסט מדופלם עולה 50 לי"ש, והכסף שנחסך בעלות הזמנת המשקפיים יכל לשמש לטיול כלל משפחתי לשם.

פורסם

עריכה,

משיחה עם מכר שמפיץ מסגרות למשקפיים בחנויות פרטיות, אחוז הרווח קטן יותר:

במסגרות יוקרה, מחיר המכירה של המסגרת הוא פי 10 ממחיר הקניה + מע"מ. למשל, מסגרת שעולה לאופטיקאי 100 ש"ח נמכרת ב1180 ש"ח. זה כמובן מחיר המינימום. המחירות הרשמי של המסגרת יהייה 3000 ש"ח וכל סניף מוריד כפי יכולתו (אבל לא מתחת ל 70 אחוז הנחה כדי לא לרדת מהסכום הנקוב לעיל).

במסגרות שאינן יוקרה וגם בעדשות, הכלל הנ"ל אינו קיים והשמיים הם הגבול, כלומר, הגיוני מאוד למכור עדשה או מסגרת שנמכרת לאופטיקאי ב- 5 שקלים ב- 500 או אפילו 2500 ש"ח.

המחיר הסופי תלוי כמובן בסניף/חנות. אופטיקאי שמוכר רק זוג משקפיים אחד בשבוע חייב להרוויח יותר מחנות שמוכרת זוג אחד ליום.

• תוכן חדש...