Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במקרים שכן ניתן לדעת, איך עושים את זה? אני שואל ברצינות. אני יכול לגעת, לכופף מעט ולהסתכל, אבל אני ממש לא יודע לאמוד איכות של מסגרת. אם מישהו מכיר שיטות בדיקה מסוימות, או דברים שכדאי לשים לב אליהם, אשמח לקרוא.

גם לי אין מושג, וזו גם הסיבה שבגינה נשבר לי זוג שנרכש אצל זיגי שאול. המסגרת פשוט נשברה לה תוך כדי ניקוי העדשה, מדובר על משקפיים בני פחות משנה. וכמובן שאין אחריות לכלום אצלהם. אז הלכתי להלפרין, ודווקא אני מאד מאד מרוצה מהם ומהשירות שלהם.

למי שציין פה שהוא רוצה זוג משקפיים אחד במחיר נמוך יותר, ובכן- אין בזה שום דבר רע, אבל יש היגיון ביותר מזוג אחד. אם היה לי זוג ספייר כשנשברו לי, לא הייתי לחוץ על לטפל בזה עוד באותו היום (חייב להרכיב משקפיים בעת נהיגה).

החסרונות בקניה דרך האינטרנט היא במקום ראשון המרשם - שלא ניתן להשגה בארץ. לדעתי, בעשרות אלפי השקלים שניתן לחסוך מהזמנת המשקפיים באינטרנט, שווה לקפוץ לטיול בחו"ל ולקבל מרשם אצל אופטיקאי מקומי, כולל המרחק בין האישונים (PD). באנגליה, למשל, בדיקה כזו אצל אופטומטריסט מדופלם עולה 50 לי"ש, והכסף שנחסך בעלות הזמנת המשקפיים יכל לשמש לטיול כלל משפחתי לשם.

תוכל בבקשה להרחיב מעט?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תוכל בבקשה להרחיב מעט?

כן. אם למשל קנית 3 זוגות משקפיים בארץ עולה 10,000 ש"ח, ומחיר 3 זוגות זהים באינטרנט עולה 200 ש"ח, בחיסכון שהושג (9800 ש"ח) אפשר לטייל בחו"ל ולבצע שם גם בדיקת ראיה אצל אופטומטריסט.

פורסם

לא מובן לי איך הגעת למחירים הנ"ל, 3000 ש"ח למשקפיים?

גם לי יש צילנדרים בשני העיניים, ובעין אחת המספר הוא מעל 6 ובעין שניה מעל 4.5 והמחיר לעדשות כאשר אחת מהן 1.67 והשניה 1.61 הוא פחות מ 500 ש"ח.

מחיר כמו שתארת תואם למחיר לעדשות מולטיפוקל איכותיות, עדשות כאלה גם בזני אופטיקל יעלו יותר (הרבה יותר) מ 200 ש"ח וגם זאת אם יסכימו לייצר לך אותם, בנוסף לעדשות מוטיפוקל מתלווה בדר"כ בארץ התחייבות מלאה לקחת את העדשות בחזרה במידה ולא התרגלת אליהם.

וגם למה בשם ה**** (אני לא רוצה לשאת את שמו לשווא), מישהו צריך שלושה זוגות משקפיים. רגיל, שמש ועוד אחת שידעו שהוא גביר?

פורסם
תוכל בבקשה להרחיב מעט?

כן. אם למשל קנית 3 זוגות משקפיים בארץ עולה 10,000 ש"ח, ומחיר 3 זוגות זהים באינטרנט עולה 200 ש"ח, בחיסכון שהושג (9800 ש"ח) אפשר לטייל בחו"ל ולבצע שם גם בדיקת ראיה אצל אופטומטריסט.

:lol:

התכוונתי בקשר למרשם שציינת, לזני אופטיקה- מי זה, מה זה, ואיפה זה וכדומה. לא לגבי החיסכון :lol:

וגם למה בשם ה**** (אני לא רוצה לשאת את שמו לשווא), מישהו צריך שלושה זוגות משקפיים. רגיל, שמש ועוד אחת שידעו שהוא גביר?

קרא את ההודעה הקודמת שלי- 2 זוגות, אחד למקרה של תקלה רצינית בשני, ואחד שמש אופטי. זה בעיניי הגיוני לחלוטין, וכבר החלפתי את אחד מהזוגות לאחר זמן מה לזוג השני אם כי אני לא זוכר למה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא מובן לי איך הגעת למחירים הנ"ל, 3000 ש"ח למשקפיים?

גם לי יש צילנדרים בשני העיניים, ובעין אחת המספר הוא מעל 6 ובעין שניה מעל 4.5 והמחיר לעדשות כאשר אחת מהן 1.67 והשניה 1.61 הוא פחות מ 500 ש"ח.

מחיר כמו שתארת תואם למחיר לעדשות מולטיפוקל איכותיות, עדשות כאלה גם בזני אופטיקל יעלו יותר (הרבה יותר) מ 200 ש"ח וגם זאת אם יסכימו לייצר לך אותם, בנוסף לעדשות מוטיפוקל מתלווה בדר"כ בארץ התחייבות מלאה לקחת את העדשות בחזרה במידה ולא התרגלת אליהם.

מדובר על צילינדר גבוה (מעל 4.5) ביחד עם פריזמות. לכן המחיר בארץ לזוג יוצא 3000 ש"ח ובאינטרנט בסביבות ה- 100 ש"ח.

פורסם

רוב המשקפיים המוזמנות באינטרנט מיוצרות בסין, במיכון אוטומטי מהמתקדמים בעולם ובדיוק שהחנויות בארץ לא יכולות לחלום עליו אפילו. בן הדוד המדובר, (שהזמין מזני אופטיקל מספר רב של פעמים) בדק את זוויות הצילינדר והמרשם במקום עבודתו ונדהם מהדיוק. לדבריו, בארץ הסטיה של זווית הצילינדר היא תמיד כ 5 מעלות בעוד שבזני הסטיה פי 10 יותר קטנה. מלבד זני קיימים עשרות אתרים אחרים, בחלקם מתחייב על יצור המשקפיים בארצות הברית.

סטיה של 5 מעלות היא לא מקובלת, במיוחד לא בצילינדר -4.5

ואם הסטיה פי 10 יותר קטנה, אז בעצם היא 0.5 מעלה? איזה מכשיר מראה חצאי מעלות?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לקנות באופטיקה הלפרין זה כמו לקנות בשוק הכרמל, יש מבצע ואז עוד מבצע ואז תקבל את השני במבצע ואז דבר עם המנהל שיעשה לך מחיר. אם אתם לא רוצים להסתבך לכו לסופרפארם.

מי שאמר משקפיים ב 10000 ש"ח הרי מדובר על עדשות איכותיות יותר ושאתה קונה אתה לא באמת יודע מה יש לך שם, הרי לא כתוב על העדשות מה זה אתה צריך להאמין למוכר.

שאתה מזמין באינטרנט אין לך מושג מה יש לך שם.

אם אתה קונה במחירים הרגילים אז יש שני יצרנים בארץ שמייצרים עדשות, בכול חנות יתנו לך עדשות שלהם בחלק את הזולים שלהם ובחלק יהיה להם את כול המבחר שלהם.

גם בקרולינה למקה שיש להם משקפים מאוד יפים.

אייל

פורסם

העדשות הן עדשות טובות, אך בשום פנים ואופן ההפרש הוא לא 3000 ש"ח לעומת 200 ש"ח.

כן, ההפרש הוא כ 800 ש"ח לעומת 270 ש"ח (בעדשות אצלי), אז זה מצוין כשיודעים את המרשם של המשקפיים, אם אין מרשם שם ומשלמים לאופטרמסיט בארץ כ 200-250 ש"ח עבור המרשם, ההפרש הכספי מצטמצם.

ככל שהמרשם יותר מיוחד: מולטיפקל, פריזמות וכדומה, אני לא חושב שהייתי מזמין מחו"ל, למרות ההפרש המפתה, בגלל שבמקרה של בעיה יותר קשה להתמודד על החלפה.

פורסם
מדובר בעדשות זולות סיניות, עדשות ברמה של עדשות ישראליות או ברמה של הגרמנים, שווצרים?

מדובר בעדשות סיניות שמיוצרות במכשור שעולה מיליוני דולרים וברמה שמפעל בארץ לא מעז לחלום עליו אפילו. לגבי עדשות מולטיפוקל - הפער הרבה יותר גדול ומפעל אירופאי יגיע אולי בעוד 5 שנים לרמה של הסינים. לא מדובר רק על דיוק במספרים (ברדיוס של העדשות) אלא בטכנולוגית הליטוש והקימורים.

הענין נבדק על ידי בחור שעוסק באלקטרו-אופטיקה, עם ציוד מדידה שלא נמצא בהישג ידו של האופטיקאי המצוי.

כל הנ"ל רלונטי גם לגבי איכות ההרכבה: לא ניתן להשוות איכות הרכבה במפעל רובוטי סיני (כאמור עם דיוק של פחות מחצי מעלה בהרכבת צילינדר) שמבצע אלפי הרכבות ליום עם הדיוק של האופטיקאי השכונתי שמוכר זוג משקפיים אחד לשבוע וברווח (שמגיע לאלפי שקלים) צריך לפרנס את משפחתו.

• תוכן חדש...