Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנסיעות הן 3 פעמים בשבוע פ"ת-ראשל"צ, השאר בתוך העיר. המחירים הם 73K על הקיה דרך מבצע חבר מול I10 68K במבצע של יונדאי. השיקולים לבחור ביונדאי היא שבביקורות אמרו שהיא מעט יותר טובה מהפיקנטו, והחשש מצריכת הדלק הגבוהה של הפיקנטו, האם ה I10 תהיה חסכונית יותר בשל המנוע הקטן? עוד שיקול הוא שה I10 זה דגם שניכנס עכשיו (בצורתו החדשה) בעוד הפיקנטו כניראה תוחלף בקרוב. אשמח לעזרה בהחלטה.

תודה מראש.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש הבדל גדול במנוע,היא צריכ לעשות נסיעת מבחן כדי לראות אם ה 1.0 מספק אותה.

שתיהם לא הכי חסוכנים,אבל לפחות הפיקנטו חזקה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש הבדל גדול במנוע,היא צריכ לעשות נסיעת מבחן כדי לראות אם ה 1.0 מספק אותה.

שתיהם לא הכי חסוכנים,אבל לפחות הפיקנטו חזקה יותר.

אבל המנוע ליטר לא יהיה חסכוני יותר? מה לגבי החלפת הדגם הצפויה של פיקנטו, זה לא שיקול?

פורסם

יצא במקרה ששבוע שעבר נהגתי על I10 1.0 החדשה (נסיעה של כ 10-15 דקות בלבד) והיום על פיקנטו 1.25, נסיעה יותר ארוכה.

מבחינת מידות פנימיות הן די דומות. יונדאי נראית מודרנית יותר, גם מבפנים. איבזור דומה עד זהה. הבדלים רק בפרטים קטנים, כמו למשל תפעול טיפטרוניק בידית הילוכים ביונדאי לעומת מסילה משוננת רגילה בקיה, ביונדאי לוח שעונים כולל שעון טמפ' ובקיה לא למרות שדווקא בקיה הלוח נראה מודרני ומסוגנן יותר.

כל השאר בערך אותו דבר.

ההבדל העיקרי הוא במנוע, בקיה מנוע 4 צילינדר 85 כ"ס, הרכב מרגיש חלש ולא זריז אבל בגדול סביר.

ביונדאי מנוע 3 צילינדר 68 כ"ס, הרכב משמעותית יותר חלש עד לרמה מעצבנת ממש.

הבדל בצריכת דלק יהיה, אבל לא גדול לדעתי.

פורסם

הi10 ליטר לא חסכונית בעליל . גם היא וגם הפיקאנטו יתנו חסכון דלק כשל אוטו משפחתית ממוצעת, אז לא לבנות על סעיף החסכון. אצלי בדגם הקודם של יונדאי, 11-13 לאורך כל התקופה(שנתיים)

פורסם

הפיקנטו לא תוחלף בקרוב, אלא תתרענן. זו מתיחת פנים של מחצית החיים של כל דגם. הייתי בוחר בפיקנטו ולו בשל מנוע ה-1.25. ה-1 ליטר נחשב עגלה רצינית עם גיר ידני, כך שאני לא רוצה לדמיין איך גיר אוטומטי יסרס אותו.

:idea:
פורסם
הפיקנטו לא תוחלף בקרוב, אלא תתרענן. זו מתיחת פנים של מחצית החיים של כל דגם. הייתי בוחר בפיקנטו ולו בשל מנוע ה-1.25. ה-1 ליטר נחשב עגלה רצינית עם גיר ידני, כך שאני לא רוצה לדמיין איך גיר אוטומטי יסרס אותו.

השאלה כמה תתרענן.... ה I10 החדשה לדוגמא שונה לגמרי מה I10 הישנה, אין מה להשוות בכלל, אין ספק בכלל שמתיחת פנים שכזו הפילה את ה I10 הישנה.

פורסם
הi10 ליטר לא חסכונית בעליל . גם היא וגם הפיקאנטו יתנו חסכון דלק כשל אוטו משפחתית ממוצעת, אז לא לבנות על סעיף החסכון. אצלי בדגם הקודם של יונדאי, 11-13 לאורך כל התקופה(שנתיים)

עירוני? בינעירוני?

פורסם

בינדאי זה לא מתיחת פנים, זה דור חדש.

החלפת דגם מתבצעת אצל רוב היצרנים כל 5-6 שנים בממוצע.(במכוניות מיני הן פחות רווחיות, אפילו יותר לכיוון 7-8 שנים או יותר, לדוגמא 107 ופנדה הוחלפו אחרי 10 שנים).

כלומר אחרי 3-4 שנים עושים מתיחת פנים, ואחרי עוד שנתיים שלוש מציגים דגם חדש.

אם אני לא טועה, פיקנטו הגיע ב 2011, כך שהיא עוד צעירה מידי בשביל החלפה בדגם חדש לחלוטין.

פורסם

אני מבין שה 1000 בעייתי, ואם ההשוואה היא בין שני דגמי ה 1250, פיקנטו 1250 הדגם היקר יותר ב 75K על הכביש, או ה I10 ב 80K על הכביש, מה לדעתם עדיף?

פורסם

מה שיהיה נוח לך,המנועים זהים,צריכה דומה בערך,אבל המושבים לדעתי ביונדאי עם תמיכה טובה יותר,וסלון בזכות 2 צבעים נעים יותר.

למה שלא תבדקו את הספייס סטאר?

היא מרווחת יותר מהם,צריכה להיות חסכונית יותר לא פחות חזקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מה שיהיה נוח לך,המנועים זהים,צריכה דומה בערך,אבל המושבים לדעתי ביונדאי עם תמיכה טובה יותר,וסלון בזכות 2 צבעים נעים יותר.

למה שלא תבדקו את הספייס סטאר?

היא מרווחת יותר מהם,צריכה להיות חסכונית יותר לא פחות חזקה.

אמרתי לה על הספייס סטאר, אבל בגלל הבפנים של הרכב היא פסלה אותו...

בכל ההשוואות באינטרנט אמרו שה I10 טובה יותר, השאלה אם זה שווה 5K.

פורסם

משולב. גם בנסיעה ארוכה עם עליות לירושליים לא יותר מ14. ורק עירוני גם 1-10 . כמובן קיץ עם מזגן וכו. בחורף הישראלי קצת יותר מוצלח.

• תוכן חדש...