Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום העברתי את הרכב טסט .

משלם 96 ש''ח ונכשל על פנסים ועל איזון גלגלים קדמי , ברור שצמוד למכון נמצא מוסך אחד שמאזן ואחר שמלטש את הפנסים .

לא התעצלתי ונסעתי לסטס מקאר-וואש אשר תמורת 100 ש''ח גרם לפנסים להראות כאילו הרגע יצאו מהמפעל .

בקשר לאיזון גלגלים לא היה כוח לחפש אז ביצעתי אצלהם ובכך נפרדתי מעוד 200 ש''ח .

נכנס לטסט חוזר , את הפנסים בדקו שוב ואילו כשהגעתי לעמדת הגלגלים , אומר לי הבוחן "יאללה סע" אני בתגובה : "מה סע , צריך לבדוק איזון גלגלים !!" , הבוחן ," זה בסדר אין צורך יאללה תתקדם" , אני ," שילמתי 200 ש''ח על איזון , אולי הבחור לא איזן טוב ואני צריך לחזור אליו " , הבוחן , "תגיד תודה שלא הוצאת 1000 ש''ח על צמיגים , יאללה סע" . יצאתי בלי שבדקו אותי .

מחנה את הרכב וקולט שהדביקו לי מדבקה באמצע הפגוש האחורי .

חוזר למשרד משלם עוד 20 ש''ח מקבל את הרישיון עם המדבקה ומבקש את האחראי , מפנים אותי לדני בעל המוסך .

אני מסביר לו בצורה יפה שהרכב שלי לא פרסומת למכון שלו ושיוריד זאת מיד , הוא בתגובה מתנצל ושולח את אחד העובדים שלו שיוריד את המדבקה , העובד ניגש להוריד אותה , אני שולף את הנייד ומתחיל לצלם , הוא : מה אתה עושה ? אל תצלם ! אני מסביר לו , שאלף אני יצלם מה שבא לי , ושנית במידה וישרוט ולא בטיפה את הפגוש או שיתקלף הצבע , המכון ישלם על צביעת פגוש מלאה !

העובד נבהל ולא הסכים להוריד את המדבקה מחשש שיגרום נזק , ובתגובה קרא לדני אשר בא והוריד את המדבקה בזהירות , למזלם אכן לא נגרם שום נזק .

את הלקח שלי למדתי ...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לי הדביקו מדבקה ללא רשות במכון בכפר סבא.

אני לא מבין את העניין הזה, ועוד לא תגיד זו מדבקה קטנה, כמו פוסטר החרא הזה.

למזלי אז זה היה על רכב עם טמבונים לא צבועים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בעבר כבר כתבתי רבות על טסטקאר בנשר והמלצתי הייתה לא להתקרב למקום הזה.

נכשלתי בטסט על שני צמיגים ועוד אני מסדר ניירותי הופיע הפאנצ'רמאכער הנמצא במתחם להציע לי שרותיו הטובים.

ברכב הנוסף שלי הכשילו על "כיוון שפור", על לוחית רישוי תקינה על זיהום אויר וכו'.

ההרגשה שנותנים לך, עם תתקן הכל במוסכי הלווין שבמתחם הכל יסתדר.

ובנוסף, יחס מעליב ופוגעני של מנהל המקום ("אתה יכול להכנס לי לתחת" אמר ולא רק לי) אדם גס רוח ובזוי בזכות עצמו.

פורסם

לא להתרגש. תופעה ידועה, ולא רק שם.

שכן שלי נכשל בטסט על משולשים. היתה לו הרגשה שזה מונפץ. הלך למשרד הרישוי, דיווח על אבדן רשיונות, שילם 30 ש"ח וקיבל רשיון חדש - בלי הטפסים של מבחן חוזר. לקח את הרכב כמות שהוא למכון אחר - ועבר.

דני

פורסם

בגלל המדבקות אני נוסע לטסט עם עוד מישהו שישקיף שלא ידביקו

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כבר כתבתי על טסטקאר בנשר בעבר על חוויה דומה.

הוכנסה אלמרה 2003 לטסט, נכשלה על - איך לא - כיוון פרונט. כמובן שהודבקה מדבקה, האקט הזה כלכך הרתיח אותי שאפילו לא חיכיתי לסיים את המסלול. יצאתי באותו הרגע, לפני הכניסה לבדיקת בלמים והורדתי אותה מול הבחור שהדביק אותה תוך נעיצת מבטי שנאה יוקדים. טוב שאני מסתכל במראות גם בזמן טסט :drinking:

לונג סטורי שורט - הרכב נלקח למקום אחר לעשות כיוון פרונט (כי ז** שלי אני אתן לקקות האלה עוד כסף). אחרי שהרכב יצא תקין בבדיקת פרונט (וואלה... מפתיע...) ויצא עם חשבונית על סך 0 שקלים. הוא נלקח לאותו המכון שבאורך פלא החליט להעביר אותו. כנראה שהמכשור באותו יום הסתכנרן יותר טוב על הציר הקדמי של האלמרה.

מעידה חד פעמית שלא תחזור על עצמה. מאז (והאמת שגם לפני, חבל שהחלטתי פעם אחת שלא לעשות את זה) אני לוקח את הרכב ל"טכנו טסט" (אני חושב שככה קוראים להם) בטירת הכרמל. אחלה שירות, לא מנסים להשחיל שום מוצר נלווה והטסט עובר בשקט, שלווה ומהירות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מאז (והאמת שגם לפני, חבל שהחלטתי פעם אחת שלא לעשות את זה) אני לוקח את הרכב ל"טכנו טסט" (אני חושב שככה קוראים להם) בטירת הכרמל. אחלה שירות, לא מנסים להשחיל שום מוצר נלווה והטסט עובר בשקט, שלווה ומהירות.

פעמיים עשיתי שם טסט (ללא בעיות), ופעמיים יצאתי עם מדבקה על הטמבון האחורי. ברגע שאני יוצא מהמכון אני מוריד את המדבקה ולא מתעצבן.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

באופן "מפתיע", גם אני נכשלתי על כיוון פרונט באותו מכון לפני כשנתיים. נראה לי שעלינו על מסחטת כסף לא קטנה שמפעיל המכון המדובר.

פורסם
מעידה חד פעמית שלא תחזור על עצמה. מאז (והאמת שגם לפני, חבל שהחלטתי פעם אחת שלא לעשות את זה) אני לוקח את הרכב ל"טכנו טסט" (אני חושב שככה קוראים להם) בטירת הכרמל. אחלה שירות, לא מנסים להשחיל שום מוצר נלווה והטסט עובר בשקט, שלווה ומהירות.

ובטכנו טסט לא שמים לך מדבקות?

שבוע שעבר העברתי שם טסט את האופנוע ולא היה רכב אחד שלא יצא בלי מדבקה על הפגוש.

ובלי שום קשר לעניין המדבקות, הטסט שעשו לאופנוע היה בזיוני ברמות קשות.

הבוחן לא הסתכל על הצמיגים, לא הסתכל על מספר המנוע והשילדה, בדק את הברקסים כאשר האופנוע מוטה על ג'ק הצד, ללא תנועה ופשוט לחץ על הדוושה לראות האם יש תחושה.

אפוד זוהר לא ממש עניין אותו והבדיקה הרצינית היחידה היתה של שלל האורות. כל הסיפור ארך שתי דקות.

באופן כללי נושא מבחני הרישוי לאופנועים הוא בזיוני לחלוטין אך כאן אפילו לא היתה בדיקה נורמלית של מערכות בטיחותיות.

אז נכון, היה לי נחמד שלא באמת בדקו משהו ולא "חיפשו" תקלות אך הייתי מעדיף שתהיה בדיקה רצינית יותר על כלי שבו כל תקלה במערכת בטיחותית עלולה לגרום לתאונה קטלנית.

פורסם

למה אתה לא מתלונן למשרד התחבורה?

לפני כמה שנים נכנסתי למבדק בפ"ת לטסט, ונכשלתי על לוחית רישוי קדמית, קראתי למנהל ושאלתי אותו מה הבעיה בלוחית? והתגובה היתה אם לא נאה לך אז תחליף גם אחורית, ומיד קרא לבוחן ואמר לו שגם האחורית פסולה. ניגשתי לעמדה של ההדפסת מספרים ושאלתי אותו אם לאחר ההחלפה אקבל בחזרה את הלוחיות הישנות. התשובה כמובן היתה שלילית כיוון שלטענתו הם חייבים להשמיד אותם. מיד נסעתי למ.מ. בבני ברק וביקשתי מספרים חדשים והמתקין לא הצליח להבין למה אני מחליף ומה רע בהם.

חזרתי למבדק וכשהבוחן ראה שהמספרים מ מ.מ. הוא קרא למנהל ששאל אותי למה לא עשיתי אצלם את המספר. ועניתי לו שרציתי חוות דעת של עוד בוחן לגבי המספרים, ושהם המליצו לי להתלונן למ. התחבורה.

למחרת שלחתי מכתב למשרד התחבורה, וכתבתי על זה בפורום מכוניות בתפוז שם התברר שהיו עוד נפגעי מבדק, ביקשתי מהם שיתלוננו. וכעבור כמה חודשים התפרסם ששלחו לשם חוקרים והמקום נקנס בסכום דיי רציני.

פורסם
ובטכנו טסט לא שמים לך מדבקות?

שבוע שעבר העברתי שם טסט את האופנוע ולא היה רכב אחד שלא יצא בלי מדבקה על הפגוש.

ובלי שום קשר לעניין המדבקות, הטסט שעשו לאופנוע היה בזיוני ברמות קשות.

הבוחן לא הסתכל על הצמיגים, לא הסתכל על מספר המנוע והשילדה, בדק את הברקסים כאשר האופנוע מוטה על ג'ק הצד, ללא תנועה ופשוט לחץ על הדוושה לראות האם יש תחושה.

אפוד זוהר לא ממש עניין אותו והבדיקה הרצינית היחידה היתה של שלל האורות. כל הסיפור ארך שתי דקות.

באופן כללי נושא מבחני הרישוי לאופנועים הוא בזיוני לחלוטין אך כאן אפילו לא היתה בדיקה נורמלית של מערכות בטיחותיות.

אז נכון, היה לי נחמד שלא באמת בדקו משהו ולא "חיפשו" תקלות אך הייתי מעדיף שתהיה בדיקה רצינית יותר על כלי שבו כל תקלה במערכת בטיחותית עלולה לגרום לתאונה קטלנית.

האמת היא שלא, העברתי שם שני רכבים (שלי ושל ההורים שלי) בהפרש של חודש בערך, שניהם יצאו בלי מדבקות.

לגבי ה"חפיפניקיות" של המכון אני מסכים, גם אצלי לא בדקו שם את הרכב לעומק, אבל כמו שאתה מתאר לעצמך הרכבים שלנו מתוחזקים ברמה מספיק גבוהה (לאחד מהם זה היה הטסט הראשון סך הכל - שנת 2012) כך שזה לא מאוד מפריע לי ברמה האישית. לאנשים שלא מודעים לרמת התחזוקה של הרכב שלהם אכן הייתי ממליץ על מכון קצת יותר מחמיר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הייתי פעם אחת עם האונו. דחפו לי לוחית רישוי וכיוון גלגלים שלא היה צריך, אח"כ באמת דפקו את כל הכיוון ונסעתי לחושי בחיפה שיסדר את זה תמורת 250 ש"ח. מאז לא מתקרב.

לפני שנתיים הייתי במתחם טסט קאר להתקין כספת מהביטוח בעסק שנמצא שם אך לא קשור אליהם. באותו היום גם היה לי טסט לרכב - נסעתי חזרה לטכנו טסט ברמת ישי ועשיתי שם, ולא עשיתי בנשר! (!).

• תוכן חדש...