Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר חבר של הוריי, חבר ילדות שהוא וותיק מאוד בתחום הרכב, בעל חנות חלקי החילוף לרכבים. לא מזמן ניגשתי אליו לרכוש שמן סינטטי מלא 5w40 ומסנן שמן להונדה. יש לו הכל במלאי, כל מה שאני יבקש הוא יביא לי אפילו בהזמנה מיוחדת.

בנוסף למסננים סיניים, מסננים של MANN ועוד כל מיני חברות, הוא מחזיק במלאי גם מסננים מקוריים לכל סוגי הרכבים. שאלתי אותו מה הכי טוב להונדה והתשובה שלו הייתה חד משמעית- רק מקורי.

הבן אדם מאוד מקצועי, בתחום בערך כמעט 40 שנה ואם הוא אמר לי דבר כזה- אני סומך עליו. כמה כבר עולה מסנן שמן מקורי? 90-110 שקל? זו לא הוצאה גדולה אחת ל 15000 ק"מ, אפילו אם אתה משוגע כמוני שמחליף שמן לפעמים אפילו כל 7500 ק"מ.

כפי שכתבתי לא אחת בפורום דיטיילינג ופורומים נוספים- היקר יותר הוא לא בהכרח הטוב ביותר. גם אם יש פילטרים יקרים יותר הם לא בהכרח טובים יותר מהמקורי, והחברות יכולות לטעון עד מחר שהן יותר טובות אבל זה לא בהכרח מה שנכון.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בפורום הונדה גם אמרו אותו הדבר, הם אמרו שהרכב שלו הורכב פילטר של K&N, נורת השמן כבתה כשניה לאחר ההתנעה כאשר פילטר מקורי של הונדה, הנורה כבתה אחרי מאית השניה ממועד ההתנעה.

אני אישית, כמה שהתעצבנתי, קניתי מקורי ב120 שקל כולל מע"מ ממוסך ארתור בירושלים.

עכשיו אני רגוע.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

יש גם לבוש(BOSCHׂ) דגם להונדה. ניתן להשיג ע"י לדיקו. במחיר סביר ואיכות אני מאמין טובה.

פורסם

יש ויש.

בארץ כשמתכוונים לפילטר תחליפי אז לרוב מדובר בפילטר הכי זול שניתן לרכוש, בדיוק כמו מהדוגמה שנתן חנן, כזה בלי אבא ואמא, מתפרק, שחוץ מזה שהוא נראה כמו פילטר הוא לא באמת פילטר.

מצד שני יש פילטרים מבתים טובים שככל הנראה יעשו עבודה לא פחות טובה מהפילטר המקורי, אבל לצרכן אין כל דרך לדעת את זה.

אם FARM הוא יצרן OEM של חלק מקורי של הונדה לא הייתי חושש. יכול להיות שיש ל FARM גם ליינים זולים ופשוטים, אבל כאשר מדובר במוצר מקורי אפשר להיות סמוכים ובטוחים שהכל יהיה בסדר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
dmkz, פילטר מקורי של יצרן הרכב יעשה את העבודה לפי המפרט שקבע יצרן הרכב, בין אם זה איכות הסינון (גודל החלקיקים המינימלי שהוא אמור לספוח), התאמה למרווח הטיפולים המתוכנן, ספיקת הזרימה, שסתום אל-חוזר, התאמה מדוייקת לתושבת ואטימה וכו'.

כמאמר הפרסומת הידועה, "זה טוב אבל לא מצויין", ובדיוק כמו שיש חלפים משופרים או שמני פרימיום שטובים יותר מהשמן המקורי, ניתן לשער כי קיימים פילטרים טובים יותר. הבעייה היא שאין לנו דרך לדעת האם פילטר X הוא אכן טוב יותר או טוב פחות מפילטר מקורי, ולא משנה כרגע שם המותג.

רוייאל פרפל ומוביל לא מייצרות פילטרים. הן פונות לאחד מיצרני ה OEM (שגם הוא בתורו עלול בכלל לייצר פילטרים במפעל עלום שם לחלוטין) והוא מייצר עבורן את הפילטרים. דיברנו בפורום לא פעם ולא פעמיים של יצרני ה OEM והרבה פעמים ניתן לרכוש את אותו המוצר בדיוק בהפרש של עשרות ומאות אחוזים פחות אם מתפשרים על הלוגו. יחד עם את לא תמיד מה שנראה אותו דבר הוא אכן אותו דבר ויש לזכור זאת.

מסקנות ושורה תחתונה:

1. פילטר שמן מבית עלום שם - בחיים לא, ראה תגובתו של חנן.

2. פילטר מיצרן מוכר - פשרה טובה, סביר להניח שפער המחיר בינו לבין המקורי נמוך ולכן עדיפה האופצייה השלישית:

3. פילטר שמן מקורי - יבטיח עמידה במפרט שקבע יצרן הרכב, בלי כאבי ראש וחשש מיותרים.

איתמר

לא מסכים עם מה שאתה כותב ואני יסביר למה :

אתה יוצא מנקודת הנחה שהיצרן יספק לך את החלק האיכותי והמתאים ביותר עבור הרכב שהוא בעצמו ייצר , העניין הוא שזה ממש לא נכון ! אם אתה חושב שהאינטרס של היצרן הוא שהמנוע שלך יחזיק מעמד מיליון ק''מ (או יותר), ללא תקלות , אז אתה טועה טעות מרה , האינטרס היחידי הוא כסף !!

כאן נכנסות לתמונה חברות OEM שכן מעונינות למצב את עצמן כאיכותיות וכן ייצרו ויספקו הרבה פעמים חלקים חליפיים טובים יותר מהמקורים .

שוק המסננים הוא דוגמא טובה מאוד לזה , כך גם פלאגים ועוד מיני חלקים ...

ממה שאני זוכר בבעלותך טויוטה יאריס , אני מציע לך להסתכל בסרטון השני שפירסמתי בתחילת השרשור , תראה שם שלוש פילטרים מקוריים של טויוטה מדגם 90915-YZZE1 (אם אני לא טועה פילטרים אלו מורכבים גם ביאריס) .

אני פשוט נדהמתי לראות את ההבדלים בינהם , מציע לך להציץ ....

עבור כל מי שטוען ש: "בשביל כמה שקלים הפרש , חבל על הסיכון , תשים מקורי ויהיה לך ראש שקט ! " , בכלל לא מדובר כאן על כסף ! להפך אני אישית מזמין את החלקים מחו''ל ומחיר המקורי (הפילטר) הוא יותר זול מהתחליפי . אני עושה זאת כיוון שאני מעוניין בחלקים הטובים ביותר עבור הרכב שלי !

פורסם

זכותך לחשוב כך, גם אני לא מסכים עם דעתך :wink:

רשמתי מוקדם יותר שאיכותו של פילטר לא נמדדת לפי כמה שהוא סקסי. אם כבר הזכרת את הפילטרים של טויוטה, חפש מבחנים בהם רואים פילטרים מקוריים עם ליבה מספוג כתום ומגעיל.

בניגוד לדעתך, פילטר מקורי חייב לעמוד במפרט שכתב היצרן, כלומר לסנן כמו שצריך ולא להסתם לאחר X ליטרים שיחלפו דרכו. אין כאן מקום למשחקים, אם כוונת היצרן הייתה "להכשיל" את המנוע הרי שכל 15,000 ק"מ היינו שולחים את המנוע לשיפוץ. בפועל רכבים מטופלים מצליחים לגמוע מאות אלפי קילומטרים ללא שיפוץ המנוע.

בגדול אין שום בעייה עם יצרני OEM, יש סיבה בגינה הם נבחרו להיות הספקים של יצרניות הרכב, הבעייה העיקרית היא עם פילטרים נטולי אמא ואבא.

כמו שכתבתי קודם, הפילטרים התחליפיים של חברות מוכרות (כמו רוייאל פרפל, מוביל, אמזוייל, K&N) אינן מיוצרות על ידן אלא על ידי ספקי משנה שמייצרים פילטרים. זו אינה ערובה לאיכותם, זו סה"כ עוד דרך של החברות להכניס כסף. האם הפילטרים האלה באמת יותר טובים? אני לא מספיק עשיר כדי לבדוק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה זה אומר טוב יותר שהוא מסנן טוב יותר ואולי זה בא על חשבון ספיקת שמן אותה תכנן היצרן למנוע?

אין חלק יותר מאין מאשר המקורי אולי חלקים אחרים עןשים את העבודה אבל טוב יותר? לפי איזה מידה אפשר לקבוע את זה ? גם היצרן של החלק לא יכול להקבוע את זה כי אין לו את הנתונים הנדרשים ולכן תמיד המקורי יהיה הכי טוב לרכב

פורסם
אתה אומר שעדיף לקחת את המקורי, ולו מטעמי חסכון כאב ראש, גם אם יש בנמצא מוצר איכותי יותר, מהסיבה שאין לי אפשרות לבדוק זאת. אני מבין אותך. זה יותר הגיוני מהתגובה של חנן שאומרת בכלליות שמסנן שיש עליו את הלוגו מסנן טוב, ומסנן תחליפי לא משנה איזה לא מסנן בכלל.

תודה :]

תשמ'ע, יש טעם וריח בדברייך.

הבעיה שאין לנו את האמצעים לבדוק אם פילטר תוצרת MANN או MOBIL טוב יותר מהפילטר המקורי.

אני

איזה כייף לי :)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עשיתי טיפול רכב, הותקן מסנן שמן לא מקורי של רויאל פרפל ושמן 5W30 רויאל פרפל.

סיכמתי עם המוסך שאם תהיה בעיה, מיד נחליף למקורי שנמצא בהישג יד.

נסעתי עם האוטו כל היום, הכל בסדר, נורת השמן נכבית אני אפילו לא שם לב. אין השהיה.

אם תהיה בעיה, נוציא ונבריג מקורי.

פורסם

למסנן שמן במנוע יש תפקיד חשוב והוא לאסוף את הליכלוך .

יכול להיות שמסנן תחליפי טוב יותר אבל אנחנו לא יודעים עד שנגרם נזק למנוע.

בהרכבת מסנן שמן חילופי אולי תחסוך כמה עשרות שקלים אך אתה יכול לגרום נזק למנוע של אלפי שקלים.

פורסם
למסנן שמן במנוע יש תפקיד חשוב והוא לאסוף את הליכלוך .

יכול להיות שמסנן תחליפי טוב יותר אבל אנחנו לא יודעים עד שנגרם נזק למנוע.

בהרכבת מסנן שמן חילופי אולי תחסוך כמה עשרות שקלים אך אתה יכול לגרום נזק למנוע של אלפי שקלים.

האם אתה בטוח באמת שמסנן של חברת רויאל פרפל, כאשר הדגם הספציפי מומלץ לרכב הנ"ל, יביא נזק למנוע?

תחסוך כמה עשרות שקלים? לא מדובר במסנן זול בכלל.

אני לא מכיר ואף אחד גם לא אמר שהשתמש במסנן מסוים, בטח לא זה, ובעקבות כך אמר שנגרם לו נזק למנוע.

כל שנאמר כאן, מי שיקרא את השרשור, שמסננים מסוימים גרמו לדליקת נורת שמן, או כיבוי שלה לאחר זמן רב יותר מהרגיל.

פורומים בארה"ב, שם משתמשים ברכב הזה, מספרים שמשתמשים בפילטרים ושמנים של חברת רויאל פרפל ואף אחד לא אמר משהו דומה לזה, אלא דווקא שהמוצרים טובים.

אפשר להתווכח על טוב יותר פחות טוב, אבל להגיד שהפילטר הזה הוא שיהרוס את המנוע נשמע לי קצת אני לא רוצה להגיד מה.

חברות הליסינג משתמשות בפילטרים זולים. מכוניות נהרסות? יש... הרוב נוסעות, וסביר להניח שהן משתמשות בפילטר יותר זול מזה המדובר.

• תוכן חדש...