Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן מנועים נשפחים בגלל פילטרים לא איכותיים רואים את זה מדידי פעם בליסינג

פילךטר לא איכותי הנייר שלו נקרע או שהשסתום בייפס נשאר פתוח ויש שימון אבל ללא סינון לאורך זמן זה יגרום לנזק למנוע

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היום הגיע מארה"ב

רשום עליהם שהם מיוצרים בארה"ב והבוש מבטיח 99.9% של הצלחה בניקוי שמן.

הK&N מבטיח להיות המוביל במירוצי נסקר.

האם יהיו טובים?

ימים יגידו.

ההחלפה הבאה עוד 4 אלף ק"מ.

DSC_0077.jpg

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
האם אתה בטוח באמת שמסנן של חברת רויאל פרפל, כאשר הדגם הספציפי מומלץ לרכב הנ"ל, יביא נזק למנוע?

תחסוך כמה עשרות שקלים? לא מדובר במסנן זול בכלל.

אני לא מכיר ואף אחד גם לא אמר שהשתמש במסנן מסוים, בטח לא זה, ובעקבות כך אמר שנגרם לו נזק למנוע.

כל שנאמר כאן, מי שיקרא את השרשור, שמסננים מסוימים גרמו לדליקת נורת שמן, או כיבוי שלה לאחר זמן רב יותר מהרגיל.

פורומים בארה"ב, שם משתמשים ברכב הזה, מספרים שמשתמשים בפילטרים ושמנים של חברת רויאל פרפל ואף אחד לא אמר משהו דומה לזה, אלא דווקא שהמוצרים טובים.

אפשר להתווכח על טוב יותר פחות טוב, אבל להגיד שהפילטר הזה הוא שיהרוס את המנוע נשמע לי קצת אני לא רוצה להגיד מה.

חברות הליסינג משתמשות בפילטרים זולים. מכוניות נהרסות? יש... הרוב נוסעות, וסביר להניח שהן משתמשות בפילטר יותר זול מזה המדובר.

אמרתי שאתה לא יכול לדעת שהפילטר של חברת רויאל פרפל זהו פילטר שמתאים למנוע ימים יגידו.

אבל בטוח שהפילטר המקורי יבצע את פעולתו.

ויש מקרים שמסנן שמן תחליפי גרם נזק למנוע.

פורסם

אתה יכול להיות בטוח ב-100 אחוז שפילטר תחליפי תוצרת ייצרן OEM או ייצרן פילטרים בעל מוניטין רב נותן עבודה בדיוק כמו פילטר מקורי.

ברור שיש מקרים לכאן או לכאן אבל אתה לא יכול להוכיח שום דבר בעניין אלא אם יש ברשותך מעבדה וציוד מתאים לבדיקה ובחינת הפרמטרים הנחוצים.

איזה כייף לי :)

פורסם
http://www.evolutionm.net/forums/evo-engine-turbo-drivetrain/637158-official-oil-filter-testing-results-thread-4g63t-4b11t.html

בדיקה נרחבת למדי, רדו למטה בפורום ותהנו מהקריאה ומהתמונות.

תודה, נראה כמו בדיקה רצינית. אתעמק בה יותר מאוחר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
http://www.evolutionm.net/forums/evo-engine-turbo-drivetrain/637158-official-oil-filter-testing-results-thread-4g63t-4b11t.html

בדיקה נרחבת למדי, רדו למטה בפורום ותהנו מהקריאה ומהתמונות.

לפי הבנתי תוצאות הבדיקה קובעים מי מסנן יותר טוב. (בדק כמות מוצקים שהצליחו לעבור דרך במסנן)

אבל לא מתייחס על כמות/משקל מזהמים שהמסנן מסוגל ללכוד עד ששסתום הביטחון נפתח.

(זאת אומרת עד שהמסנן נסתם)

מסנן יכול להיות מצוין בהתחלה אבל אם באמצע תקופת בין החלפות שמן נסתם ומפסיק לסנן הוא בסופו של דבר מסנן רע.

קראתי לא מעת דעות על כך בקשר ה-PUROLATOR PUREONE

מסנן טוב חייב להיות מאוזן בין יכולת הסינון לארך חיים. (הנדסה זה אופתימיזציה)

גם אין התייחסות להרכב בגודל החלקיקים של כל דוגמה. (החלקיקים הקטנים יותר מזיקים הרבה פחות)

עריכה אחרונה על ידי adddiaz
פורסם (נערך)

זה נכון.

אבל לצד כל פילטר מצויינים המאפיינים שלו והיכולות שלו בהתאם. זאת אומרת, במידה וזאת חברה איכותית ועם מוניטין טוב, מחיר סביר ( למרות שזה לא פרמטר לרוב אבל תלוי ) ובמידה והפילטר מתפקד די טוב עד לטוב מאוד סביר להניח שהפילטר יהיה מעולה באמת.

הרי מדובר על חברות ענק שבאמת לקחו את הנושא ברצינות, תמיד יהיה ספק אבל ניתן בהחלט לבטוח ביכולות הפילטרים של החברות הותיקות והגדולות בשוק.

בדיוק כפי שניתן לראות גם בבדיקה.

דרך אגב, למי שמתעניין... ניתן לחפש המון מבחנים לשמנים/פילטרים שונים ברשת ובפורומים העמוקים בהתאם לחיפוש.

רוצים פילטר טוב? ניתן לכתוב:

Best oil filter

דרך אגב, לניסאן הזמנתי 2 פילטרים לאחר בדיקות בפורומים ובהתאם ללינק, של פורפל ושל פיוראלטור ונראה מה יהיה.

כרגע יש תחליפי זול סביר, אבל אני מקפיד להחליף שמן כל 8-10 אלף ק״מ כי יש בידי את האפשרות והרצון. הרכב עושה 95% בעיר והתנעות רבות בימים מסויימים.

אחתוך את התחליפי כשהם יגיעו להחלפה, לאחר מכן את אלו שאתקין אחתוך גם אותם.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

הכל קישקושים ודברי הבל והולכת שולל אז חברים אל תתפתו

פילטר שמן מקורי לא עולה כל כך הרבה בשביל לשקול בכלל פילטר חליפי אחר גם אם הוא תואם ומתאים ומתברג או או אותו צבע רשום עליו שהוא אחלה חומוס או אמורו בפורום שזה טוב ולא עשה בעיות והנורה של פלומפילד נכבת מיד או כל פרפוגנדה אחרת

פורסם

זא תקביעה מאוד נחרצת. האם בצעת בדיקות מקצועיות? יזומות? האם לקחת למשל 10-15 פילטרים ובצעת להם מבחנים שונים כמו שיש ברחבי הרשת? בין אם זה סינון או בין אם זה כל דבר כזה או אחר?

בוודאות רואים שפילטר מקורי למשל במבחן הזה ששמתי בלינק, מבין הפילטרים מבחינת סינון, היה די "גרוע" יחסית לאחרים. ברור שלרכב ממוצע זה מצויין אבל, ויש אבל גדול:

כאשר פילטר סופר איכותי עולה לי 10-12$ באמאזון או פילטר של חברה מעולה אחרת עולה לי 6-8$ ושם זה עוד נחשב יקר, מה ולשם מה אני צריך פילטר מקורי? מזמין לי 2-3-4 כאלו וסוגר לי פינה.

אני אישית הזמנתי 3 פילטרים שונים, אחד יוקרתי, אחד מעולה אבל ממוצע והשני סטנדרטי אבל של חברה מעולה גם כן, כל זה עלה לי בקושי 27$ ועם המשלוח זה יהיה נגיד 50$.

אבל אני במחיר הזה רכשתי לעצמי 30,000-40,000 ק"מ של החלפות שמן בכיף בראש שקט למה לא.

זה כל העניין. ושוב פעם, אי אפשר להתעלם מהעובדות שפילטרים שהם "זבל" או אפילו "דמוי מקורי" או "תחליפי" באמת עושים עבודה זבל, אבל מסננים פה ושם זה ברור אבל להשוות אותם לאחרים? ממש לא, עם כל הכבוד.

צריך שתהיה הפרדה.

פורסם

את האמת שלראשונה אני מתחיל לפקפק האם פילטר שמן מקורי הוא באמת הכי טוב. סוף סוף סיפקו דוגמה למבחן שהוא קצת יותר מקצועי מעבר ל"נדמה לי שאני מרגיש שיפור" או קניית סיסמאות של מותגים. גם בהרצה בגוגל של oil filter test עולות עוד כמה דוגמאות למבחנים שנעשו לפילטרים, ונראה שיש פילטרים תחליפיים שאכן מתעלים על פילטרים מקוריים. רובם ככולם אגב הם פילטרים ממותגים ויקרים יותר, לא מדובר על פילטרים סיניים בלי שם, אבא או אמא.

כאן אי אפשר שלא לשאול את השאלה האם ה"שיפור" הזה באמת נחוץ? נניח שפילטר X מסנן טוב יותר מפילטר מקורי, האם באמת צריך פילטר שמסנן טוב יותר?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ואת זה כמובן נוכל לדעת במידה ויעשו בדיקות מקיפות של שחיקה/חלקיקים למנועים או מכונות מסויימות במפעל כלשהו לאורך מספר ימים/שבועות נגיד 24 שעות ביממה.

ישנם מפעלים רציניים ביותר של חברות המייצרות פילטרים איכותיים שהן בודקות באופן מאוד מדוייק ואיכותי את הפילטרים שלהן ועל כך אין וויכוח כלל, ראיתי בחלק מהמפעלים בדיקות שלא מהעולם הזה, מעל ומעבר למה שסובארו אימפרזה משפחתית 1.5 צריכה מן הסתם אבל עדיין.

מנועים מתקדמים ומוגדשים וכו' שם בהחלט ניתן לשקול להתקין פילטרים שכאלו.

פורסם

בדיוק בשביל זה מתקינים פילטר מקורי ואז אין דאגות האם הפילטר התחליפי שקניתי גם אם יש לו אבא סבא או גיס יעמוד במשימה ובמרווח טיפולים כפי שתכנן היצרן הרכב

פורסם

האם קראת את השרשור אודות פילטר השמן המקורי לפונטו דור ראשון שמשווק בארץ בשנים האחרונות? האם לדעתך בגלל שיש עליו לוגו של פיאט אפשר להיות רגועים?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...