Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נוסטלגיה לחוד ומציאות לחוד.

AX בסיסית עם מנוע 1.0 צרכה כחדשה בערך 6-6.5 ליטר ל-100 ק"מ (נתון רשמי - תלוי במקור).

קיה פיקנטו בסיסית עם מנוע 1.0 ידנית צורכת 4.2 ליטר ל-100 ק"מ (נתון רשמי) ומאיצה מהר יותר ל-100 קמ"ש מאשר ה-AX הנ"ל (נתונים רשמיים) ועם ביצועים מאוד דומים ל-AX חדשה עם מנוע 1.1

 

לסיכום, AX בסיסית בת 20 לא תראה את הפיקנטו במראה כי הקיה תהיה לפניה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יופי של כתיבה, כיף גדול לקרוא...

מזכיר לי שהמכונית הראשונה שקניתי היתה סיטרואן ויזה 83 ירוקה, 4 הילוכים. היה לי ממש כיף לנהוג בה בזמנו.

פורסם (נערך)

נתוני צריכת הדלק הרשמיים של הפיקנטו מונפצים..

בכמה? ב-10%? ב-20%? ואתה חושב שהנתונים הרשמיים של סיטרואן לא עברו איזה מתיחת פנים? הפיקנטו, כמו גם כמעט כל מכונית מיני מודרנית עם מנוע קטן תהיה חסכונית יותר מה-AX המקבילה ובטח ובטח מ-AX בת 20.

 

אני מוכן גם להמר שאם נחזיר את המכונית של אשתי (בראבו 1.4T כבדת משקל ורובוטית) במנהרת הזמן לתחילת שנות ה-90 לא רק שהיא תעמוד בקצב של AX 14GT גם בישורת וגם בפיתולים אלא גם תעשה את זה עם צריכת דלק טובה יותר. אין לי ספק קל שבקלים שנהג ה-AX יהנה הרבה יותר, אבל גם אין לי ספק באיזה רכב הייתי רוצה לשבת במקרה שהתחרות תסתיים בתאונה...

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
משקלה הגירסה הפשוטה ביותר - מנוע 1.0 3 דלתות 4 הילוכים היה באיזור 640 קילו, גירסאות חזקות ומאובזרות יותר - לכיוון 700.

פיקנטו 840–900

פיקנטו החזקה 85 כ"ס

AX החזקה 100 כ"ס

יונדאי \ קיה הפסידו במשפט בקשר לצריכת דלק שלהם, הם מזייפים בהרבה.

אייל

פורסם

היו לי 3 סיטרואן ax- אחת עם מנוע 1.0, השנייה עם מנוע 1.1 ולקינוח gt.

כולן היו חסכוניות להפליא, בייחוד ה 1.1 עם 5 הילוכים, שהשיגה 20 ק״מ לליטר בנסיעה בין עירונית בקלות.

ה gt היתה זריזה ומהירה, עם תגובת דוושה נהדרת, ולפחות בהאצות הראשוניות היתה זריזה גם מה 205gti.

ה ax לא היתה מהנה בשל היכולת המוחלטת שלה, שללא ספק נופלת מזו של הקטנות בנות דורנו, אלא בשל החיבור הישיר של הנהג למכונית, מה שאיפיין את כל הקטנות של psa בעבר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
הפיקנטו, כמו גם כמעט כל מכונית מיני מודרנית עם מנוע קטן תהיה חסכונית יותר מה-AX המקבילה ובטח ובטח מ-AX בת 20.

תכנון רכב חסכוני בדלק הוא "יותר אומנות מאשר מדע" (עד כמה שאני סולד מהססמא הפופוליסטית הזו). רק תסתכל איך הפנדה עושה בית ספר לפיקנטו בסוגייה הזו, כשהמנוע שלה מיושן יותר בהרבה, בעל נפח גדול יותר המושך מרכב כבד יותר ב-150 ק"ג! בשורה התחתונה הפנדה חזקה יותר מהפיקנטו 1.0 וחסכונית ממנה. זה דומה מאד למה שקראתי פעם ב"אוטו", שכתב אם אני זוכר נכון אברהם פורת המנוח: מכוניות הונדה שופעות טכנולוגיה בשלדה שלהן, אך בכל זאת יוצאות נחותות לעומת הניהוג (דאז) בפיג'ו, שהשלדה שלה פשוטה.. הוא כינה את עבודתם של הצרפתים, "מלאכת אומנות". אגב, לא בכדי אלו האסיאתים שנמצאים בפיגור המדובר. קשה להתחרות עם המסורת ארוכת השנים של האירופאים בסוגיות אלו.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם
נוסטלגיה לחוד ומציאות לחוד.

AX בסיסית עם מנוע 1.0 צרכה כחדשה בערך 6-6.5 ליטר ל-100 ק"מ (נתון רשמי - תלוי במקור).

 

זה לא מדוייק.

 

צריכה רשמית של AX 1.0 הייתה 3.9 ליטר ל 100 ב 90 קמ"ש ו 5.6 ליטר ל 100 בעיר.

בפיקאנטו 1.0 ידנית זה 3.6 ליטר ל 100 ו 5.4 ליטר ל 100 בהתאמה. (נלקח מאתר יבואן).

 

כמעט אין הבדל, כלומר לה הושגה התקדמות משמעותית כמעט 30 שנה...

 

מצורפים נתוני צריכת דלק שנלקחו מעלון פירסום של AX מודל 1989, עם קרבורטור. ככל הנראה דגמים מאוחרים יותר על הזרקה היו יותר חסכוניים.

 

מימין לשמאל: 1.0 ליטר, 1.1 ליטר, 1.4 ליטר, 1.3 ספורט.

1111.JPG

 

 

פורסם

בוקי, מה הטעם להשוות נתוני יצרן? צריך מישהו שיש לו מדידות בדוקות של AX כזו מן הימים ההם ולהשוות אותן לשפע הדיווחים מהעולם האמיתי שיש פה בפורום בנוגע לפיקנטו. זה לא שלא הייתה התקדמות, פשוט הפיקנטו מפשלת בצריכת דלק. תשווה את ה-AX אל מול מי שנמצא בחוד החנית של החסכון

:idea:
פורסם

מניסיון, ה AX חסכונית יותר מרובן של מכוניות המיני, כל עוד מקפידים על מנוע מכוון ומאייד נקי.

מצד שני, זו לא חוכמה גדולה, עם משקל עצמי של 640 ק"ג ומקדם גרר מצויין, בערך שנחשב נמוך גם היום.

אם בעינייני חיסכון עסקינן, המכונית הכי חסכונית שהיתה לי היתה רנו 5GTL משנת 83' שקיבלתי מתנה מאבי בשנת 87'.

בנסיעה בין עירונית רגועה היא היתה מגיעה ל 21-22 ק"מ לליטר בקלות.

ונראה לאיזו מיני של ימינו יש את נוחות הנסיעה של הרנו 5 או הסיטרואן AX, זו חוכמה !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

נתוני היצרן שמופיעים באתרים אנגליים מעט שונים.

בשנות ה-80-90 היצרנים היו יותר "יצירתיים" ומחזורי המדידה יותר נוחים. 3.9 ליטר ל-100 ק"מ זה ב-90 קמ"ש קבועים ומישוריים לחלוטין, חלונות סגורים ובלי מזגן, חימום או אפילו פנסים דולקים. ה-1.3 הספורטיבית עושה בתנאים כאלו 5.7 ליטר ל-100 ק"מ. הבראבו, ששוקלת כ-1400 ק"ג ועם מנוע חזק יותר, עושה בנסיעה דומה ובתנאים אמיתיים (לא במעבדה של PSA) כ-18 ק"מ לליטר - נתון זהה.

 

אז הפיקנטו באמת דוגמא לא מוצלחת במיוחד. אבל הייתה הרבה מאוד התקדמות והמכוניות של היום שוקלות 200-300 ק"ג יותר, עם ביצועים דומים וצריכת דלק דומה או מעט טובה יותר.

 

לגבי נוחות נסיעה - אמנם אין לי את הניסיון של חן פרחי וחבריו ונהגתי רק על רנו 5, קליאו דור ראשון ודי מעט על 205 ו-AX. למיטב זכרוני המתלים אכן היו טובים עד מצוינים, אבל בידוד מרעשים? נוחות המושב? מרחב פנימי? איבזור ואיכות הפלסטיקה?

 

אני מצטער, הסיטרואן הקטנה הייתה מכונית לא רעה בפני עצמה, אבל מנקודת מבט היסטורית רחבה יות אני לא חושב שהיה משהו מיוחד ב-AX. החיסכון בדלק והביצועים נבעו בעיקר ממשקל זבוב שהוביל גם לבטיחות מאוד ירודה. ההתנהגות הייתה טובה, אבל לא יותר מרוב המתחרות. היא הייתה זולה יחסית לתמורה ודי פופולרית, אבל רנו 5 ובמיוחד פיאט אונו היו עדיפים עליה בתחום זה ועל כל AX אחת נמכרו שתי רנו וארבעה אונו. לא היו ל-AX גרסאות מסעירות, זאת בזמן ש-205GTI, רנו 5 טורבו ואונו טורבו חרכו אספלט ואת הדימיון של בני התשחורת בשנות השמונים.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אין חולק על כך שהמכוניות החדשות, ללא יוצא מן הכלל, עדיפות ברוב הפרמטרים החשובים על המכוניות ״של פעם״, למעט ניצול המרחב הפנימי, נוחות הנסיעה וההיגוי, בזה לרוב חלה דווקא נסיגה.

מסכים שה ax לא היתה מכונית מבריקה, ורוב מתחרותיה היו עדיפות עליה, היא פשוט היתה מכונית צעירה, שובבה ומהנה לנהיגה, בדיוק כמו שמכונית מיני אמורה להיות, וזה היה קסמה העיקרי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בשנות ה-80-90 היצרנים היו יותר "יצירתיים" ומחזורי המדידה יותר נוחים. 3.9 ליטר ל-100 ק"מ זה ב-90 קמ"ש קבועים ומישוריים לחלוטין, חלונות סגורים ובלי מזגן, חימום או אפילו פנסים דולקים.

אתה חושב שהיום כשמפרסמים נתוני צריכה ב 90 קמ"ש, מודדים אותם באופן שונה?

 

לדעתי מודדים בדיוק אותו דבר. נבחנת גירסה הכי פשוטה וקלה עם אותו נפח מנוע, עם איבזור מינימלי, ללא מזגן (אם קיים דגם כזה), נהג + נוסע לידו וכמה קילו משקל בתא מטען.

נוסעים בכיבש מישורי במהירות קבועה, עם חלונות סגורים וכל המערכות כבויות.

 

לגבי נסעיה עירונית קיים תקן, שאומר שיהיו כך וכך רמזורים על כל קילומטר, כך וכך פניות וכך וכך עומסי תנועה.

וזה כמובן מדמה מצב של נסיעה עירונית זורמת ולא זחילה בין רמזורים בפקק במהירות 5-10 קמ"ש.

 

 

פורסם

כשהייתי חייל לחבר מהבסיס בבית גוברין היתה AX. מכיוון ששנינו היינו תפרנים וגם תמיד יצאנו באחור לבסיס , קרה לא פעם שהיינו מתחילים את הנסיעה בת"א עם נורית דלק דולקת (כבר בתחילת הנסיעה) וחוזרים לת"א בלי לתדלק. הלוך חזור זה 160 ק"מ. מתי נדלקת נורית דלק? 5-6 ליטר ממיכל ריק? תעשו את החשבון.

לגבי החיסכון המופלא של מכוניות ישנות לעומת השתיינות של הפיקנטו : זה עניין של משקל נמוך נטול אביזרי בטיחות ואפילו מנועים חשמליים לחלונות ובידוד רעשים. לעומת כל מה שיש במיני מודרנית.

אבל בעיקר התאמה בין מנוע לגיר. (סל"ד ויחסי העברה) לדעתי השתיינות של הפיקטנו נובעת בעיקר בגלל שבהתנהלות "חסכונית" בסל"ד שבו המהנדסים כיוונו לבערה אופטימלית וחיסכון (כמו במדידה או נהיגה של דודה שלי) אתה פשוט לא זז בכביש: לא מאיץ, לא יכול להשתלב, לא לעקוף ולא עובר את ה90. אם אתה כן רוצה לעשות את כל אלו, אתה חייב לעבוד בסלד שבו המנוע של הפיקנטו סופר לא חסכוני.

פורסם

קיים תקן גם לנסיעה בין עירונית שכולל מספר קטעים במהירויות שונות ועצירות בינהם.

אף אחד לא מפרסם היום נתון צריכה במהירות קבועה.

 

וה-AX היחידה שיכלה לעשות 32 ק"מ לליטר הייתה גרסת הדיזל שלא הגיעה לארץ וגם זה בנהיגה מאוד-מאוד מתונה. בטח לא בידיים של חייל בן 19 שממהר לבסיס או לבית...


×
×
  • תוכן חדש...