Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו XV 1.6 ליטר AWD - החל מ-130 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם ל- 22 פינה חמה בלב לסובארו, ותעיד חתימתו (שאף שאינה רלבנטית עוד, או שאולי כן, לפחות מעידה על חיבה). אגב, הוריו של 22 עדיין מתניידים באימפרזה סטיישן 165 כ"ס, ואוהבים אותה עד מאוד. גם הוא מחבב אותה.

כל שנאמר היה שב- 300K לא יהיו לה מספיק רוכשים. איפה יש פה זלזול? לדעתי יש פה אבחנה.

אגב, תאוצה היא אלמנט בטיחותי, לא תחרותי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם יש לי ליטופי התפעלות, הריהם מיועדים לנוסח הפתלתל של דבריך וליכולת המדהימה להביע רעיון פשוט בממבו-ג'מבו מיותר...

מחבר תגובה 29, שבניגוד אליך דווקא יש לו פינה חמה בלב לסובארו, אבל זה לא אומר שהוא חייב לקבל ולהעריך את מדיניות היבואן...

אבל אם זכרוני אינו מטעני, דווקא אתה גוננת לא מעט בעבר על סמל"ת והמותגים שהיא מוכרת.

מה דעתך, למען השקיפות וטוהר המידות כמנהגנו החדש, לספר לנו באיזה רכב כבודו מחזיק?

עולה הרושם שפיתוח אנטגוניזם כלפי ההתנסחות וה"ממבו ג'מבו" שלי, נטל ממך את הרצון או היכולת להתייחס גם לתוכן. אני לא מגן על מישהו או על משהו, אני מגיב על דעה מזלזלת, האופן שבו אתה מזהה חפיפה בין מוצר לבין מי שמוכר אותו או מייבא אותו, זר להגיון שלי גם אם לתפיסתך מדובר במשהו שאינו ניתן להפרדה. ומכאן שההנחה שלך לפיה בגלל שסמל"ת מייבא גם סובארו וגם מכוניות איטלקיות שאני מכיר ומוקיר, אני יוצא להגנתו, פשוט מוטעית, אני מכל מקום לא שם. ממילא כמובן אין קשר בין המכונית או המכוניות שאני מכיר ובהן אני נוהג, לסובארו שכאן. זו האחרונה היא פשוט דוגמה לכוחו או חולשתו של מותג במנותק מאיכותה או טיבה של מכונית, זה הכל.

פורסם

כל השרשרו הזה נראה כמו מקרה קלאסי של חוסר הקשבה. מצב שבו דחוף לכל אחד להגיד מה הוא חושב ולהתעלם מתגובתו של האחר.

רועי5, אני פרו-סובארו מובהק.

את טענותיך טענתי גם אני לא פעם. בשוק המקומי נוצרה תפיסה שגויה בבסיסה שיבואן=יצרן. חוסר ידע וחוסר הבנה יצרו אצל הישראלי הממוצע את המחשבה שהמכוניות שהוא מכיר כאן אלה המכוניות היחידות שסובארו מייצרת. נדמה כאילו מע' שמע גרועה או אבזור חסר זו מדיניות של היצרן (ולא דרישת היבואן) ותמחור גבוה הוא תוצאה של "חזירות" (ולא של - בין היתר - אילוצי מטבע, מדיניות מיסוי והסכמים מול היצרן).

לכן, אני שותף מלא לדבריך בכך שקיימת אווירת זלזול והתנשאות על המותג, בעיקר בשל חוסר ידע בתחום.

אבל, זה אינו המקרה בשרשור הזה. לפחות לא ברובו.

נאמר יותר מפעמיים, ע"י לפחות שני אנשים שונים, שאין קשר בין טיב המכונית לתמחורה.

על טיב המכונית אין עוררין, וממילא כלל המגיבים כאן לא נהג עליה. לגבי תמחורה - על כך יש שיחה פתוחה, והכל שאלה של היצע וביקוש.

לא נאמר - לפחות ע"י הרוב - משפט מחץ בסגנון "300 אלף ש"ח על סובארו? בחיים לא".

נאמר שבמחיר הזה, יש חלופות אחרות. טובות יותר או פחות. וזו עובדה טכנית.

נראה לי מוגזם להחריד לשלם 300+K ש"ח על קאדילק. אבל זה אינו מצביע על זלזולי במותג.

פורסם

נחזור רגע אל הXV ברשותכם, האם זה שסמל"ת הם בעל הבית החדש, ועכשיו יש להם ג'יפון 4x4 זול בהיצע הכניס את המסמר האחרון בארון הקבורה של פנדה 4x4?

אם באנגליה הפנדה עולה אלפיים פאונד יותר מג'ימני ידני (שעלה פה ₪110K ב2010) והXV לפני מבצעים עולה ₪130K אז יש להם טווח מחירים מאוד מצומצם שבו הפנדה יכלה להיכנס.

ובכל זאת היא כמכלול לא טובה יותר מאף אחד מהם, למעשה אין להם שום סיבה עכשיו אפילו לפזול לכיוון הזה.

חבל, הייתה מוסיפה קצת צבע לנוף המקומי :(9713896445_b7146fbbbe_z.jpg

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
נחזור רגע אל הXV ברשותכם, האם זה שסמל"ת הם בעל הבית החדש, ועכשיו יש להם ג'יפון 4x4 זול בהיצע הכניס את המסמר האחרון בארון הקבורה של פנדה 4x4?

אם באנגליה הפנדה עולה אלפיים פאונד יותר מג'ימני ידני (שעלה פה ₪110K ב2010) והXV לפני מבצעים עולה ₪130K אז יש להם טווח מחירים מאוד מצומצם שבו הפנדה יכלה להיכנס.

ובכל זאת היא כמכלול לא טובה יותר מאף אחד מהם, למעשה אין להם שום סיבה עכשיו אפילו לפזול לכיוון הזה.

חבל, הייתה מוסיפה קצת צבע לנוף המקומי :( [ATTACH=CONFIG]385026[/ATTACH]

בזמן שהפנדה והXV אינם מתחרים על אותו פלח שוק, אני חושב שהביקוש הגבוה לפנדה 4X4 באירופה בתוספת המחיר הגבוה ממילא של הפנדה הרגילה, מביא את הפנדה 4X4 בישראל לתמחור גבוה מאוד ולא כדאי.

למרות שהמכונית מאוד מעניינת ויכולה בהחלט לגוון את הנוף המוטורי כאן, אני בספק אם נראה אותה פה.

לצערי.

פורסם

פנדה 4*4 מעולם לא הייתה רלוונטית לשוק שלנו.לא ב 110 וגם לא ב100 ואפילו לא בתשעים אלף שח. אין לה פוזה של רכב שטח/ג'יפון/קרוסאובר שזה מה שמחפשים 95% מהרוכשים של הרכבים האלה ואף אחד פה (כמעט ) לא צריך את היכולות שהיא מציעה .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אל תגזים, ב90K היא אלטרנטיבה מעניינת לדאסטר, ואפילו הייתה גונבת כמה מכירות מהג'ימני לאנשים שרוצים הרבה פחות שטח והרבה יותר כביש.

היא עדיין תצליח להיכנס ל80% מהשטח בארץ בכיף, ויש אנשים שיסתפקו בזה.. (רק תראה כמה רחוק מגיעים עם מאזדהליסינג..)

הבעיה היא התמחור, כמו שאמר GoRide. גרסת בסיס של 4x4 עולה 70% יותר מגרסת בסיס פשוטה 1.2 (שעולה 69K בארץ) ככה שאין שום סיכוי לראות אותה ב90K וגם לא ב100K או 110K. ושוב, חבל, יכל להיות מגניב.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מודה באשמה - אני מזלזל במותג. לא מתוך התנשאות' date=' אלא בגלל הלקוחות שלהם (כמוך) שימכרו את סבתא שלהם לשחיטה רק כדי להמנע מלהעביר ביקורת או לומר מילה רעה. אני מצטער שפגעתי ברגשות שלך ומעכשיו והלאה אני אקים מזבח בביתי לסובארו ואמנע מכל ביקורת שהיא.[/quote']

כל השרשרו הזה נראה כמו מקרה קלאסי של חוסר הקשבה. מצב שבו דחוף לכל אחד להגיד מה הוא חושב ולהתעלם מתגובתו של האחר.

רועי5, אני פרו-סובארו מובהק.

את טענותיך טענתי גם אני לא פעם. בשוק המקומי נוצרה תפיסה שגויה בבסיסה שיבואן=יצרן. חוסר ידע וחוסר הבנה יצרו אצל הישראלי הממוצע את המחשבה שהמכוניות שהוא מכיר כאן אלה המכוניות היחידות שסובארו מייצרת. נדמה כאילו מע' שמע גרועה או אבזור חסר זו מדיניות של היצרן (ולא דרישת היבואן) ותמחור גבוה הוא תוצאה של "חזירות" (ולא של - בין היתר - אילוצי מטבע, מדיניות מיסוי והסכמים מול היצרן).

לכן, אני שותף מלא לדבריך בכך שקיימת אווירת זלזול והתנשאות על המותג, בעיקר בשל חוסר ידע בתחום.

אבל, זה אינו המקרה בשרשור הזה. לפחות לא ברובו.

נאמר יותר מפעמיים, ע"י לפחות שני אנשים שונים, שאין קשר בין טיב המכונית לתמחורה.

על טיב המכונית אין עוררין, וממילא כלל המגיבים כאן לא נהג עליה. לגבי תמחורה - על כך יש שיחה פתוחה, והכל שאלה של היצע וביקוש.

לא נאמר - לפחות ע"י הרוב - משפט מחץ בסגנון "300 אלף ש"ח על סובארו? בחיים לא".

נאמר שבמחיר הזה, יש חלופות אחרות. טובות יותר או פחות. וזו עובדה טכנית.

נראה לי מוגזם להחריד לשלם 300+K ש"ח על קאדילק. אבל זה אינו מצביע על זלזולי במותג.

כשמישהו כותב שאפשר לחזור לישון עם מחיר כזה לסובארו, או משהו בסגנון, מבחינתי זה בדיוק כמו לכתוב ״סובארו ב 300k בחיים לא״. העובדה שהוא נניח גם מכיר באיכותה רק מחמירה את הענין ומדגישה יותר מכל את הגישה המותגית, שהרי על מרצדס או ב.מ.וו קרוב לודאי לא תשמע אמירות מבטלות כאלו. מובן מאליו שישנן חלופות טובות יותר או פחות, יקרות יותר או פחות, אבל לא בזה הענין.

פורסם
שהרי על מרצדס או ב.מ.וו קרוב לודאי לא תשמע אמירות מבטלות כאלו.

אני מסכים איתך לגמרי. בהרבה מהמקרים אמירות מבטלות כאלה הן תוצאה של חוסר ידע והבנה, מעורבים בדעות קדומות וסטיגמות.

דווקא כאן בפורום - להוציא מקרים חריגים - רמת ההכרה היא גבוהה מספיק כדי שרוב המשתמשים ידעו ויעריכו את איכות המותג סובארו.

מצד שני, צריך לזכור שכאן בפורום רווחת לפעמים דעה נוספת - כל עוד היבואן לא מחלק את סחורתו בחינם, הוא חזיר.

כך שלמעשה כל מחיר שהיה ננקב עבור הSTI, היה מעלה בדיוק את אותן התגובות. גם אם המחיר היה 270K (שהוא אגב, אולי יהיה מחיר המכירה הריאלי) היינו שומעים תגובות מלומדות על זה ש"ישארו אצל היבואן" כי במחיר הזה "חבל להוציא מכונית הדגמה" וכל עוד זה לא במחיר של אלטו יד שניה "אפשר לחזור לישון".

ממילא מדובר במכונית כה נישתית, שרוב המגיבים בעניינה הם לא קהל היעד הפוטנציאלי.

העובדה שמשווים מותג כמו סובארו לחלופות אחרות כמו ב.מ.ו או אאודי, דווקא ממחישה את קפיצת המדרגה התדמיתית שעבר על המותג הזה בישראל.

ואם בסובארו יקרות עסקינן, אז אני מופתע תמיד מחדש לגלות את כמויות האאוטבק החדשות שנעות על הכבישים. מכונית כ"כ נישתית ולא רגולרית בתוספת הסמל ותג מחיר גבוה...לא מובן מאליו.

פורסם

ופשוט כי הייתי גם חייב להגיב עניינית לנושא הSTI, התדמית והתמחור:

כשסובארו השיקה את הWRX הראשונה אי שם ביפן והפכה אותה תוך שנים בודדות לשחקנית מיתולוגית באליפות הראלי, היא לא ציפתה שלמהלך הזה תהיה כזו השפעה ומסורת. בסה"כ היה מדובר באימפרזה משפחתית פשוטה ורגילה, בתמחור נמוך (שלא ראה לנגד עיניו בשום צורה שום מתחרה גרמני, בריטי, איטלקי או אפילו יפני) ועם ביצועים שהיו גורמים לפורשה ממוצעת להתבייש מלשלב לראשון.

הזמן עבר, מותג סובארו גדל בצורה אקספוננציאלית ויחד איתו גדלו המטרות. לא עוד נינג'ה יפנית ספרטנית זולה וספורטיבית, אלא סדאן סופר-ספורט הדורה, שבעברה תהילת עולם ועשרות אם לא מאות נצחונות במבחני דרכים על מכוניות שעלו כפול, פי 4 ולפעמים גם פי 8.

אז התדמית השתנתה, התמחור השתנה, הטכנולוגיה השתנתה, אבל צורת ההגשה - לא ממש.

לא ברור עדיין אם הנסיון לבדל את הWRX/STI מהאימפרזה הוא מהלך מוצלח או לא, אבל ברור שלהעתיק תא נוסעים במלואו ממכונית שעולה X למכונית שעולה 3X זה דבר שלא נעים לעשות ללקוח. לא משנה כמה תנסה לשכנע אותו שמדובר במכונית סופר-ספורט ספרטנית.

וזו למעשה הביקורת היחידה שלי כלפי המכונית (שלא נהגתי בה) הזו, וזה אולי הגורם העיקרי לדיסוננס של רוב האנשים מול המחיר.

לא מדובר כאן בלקיחת מתגים בודדים או נוריות בלוח השעונים או אולי אפילו מנופים מהפולו לטוארג V10. מדובר כאן בשיעתוק קומפלט.

פורסם
כשמישהו כותב שאפשר לחזור לישון עם מחיר כזה לסובארו, או משהו בסגנון, מבחינתי זה בדיוק כמו לכתוב ״סובארו ב 300k בחיים לא״. העובדה שהוא נניח גם מכיר באיכותה רק מחמירה את הענין ומדגישה יותר מכל את הגישה המותגית, שהרי על מרצדס או ב.מ.וו קרוב לודאי לא תשמע אמירות מבטלות כאלו. מובן מאליו שישנן חלופות טובות יותר או פחות, יקרות יותר או פחות, אבל לא בזה הענין.

הדיון הפך למי מתנשא ומי מזלזל.

תגיד, למה אתה חושב שאתה יכול לבחור על מה אתה עונה ועל מה לא ולהמשיך להתייחס לנקודות שכבר קיבלת עליהן תשובה כאילו לא קיבלת?

זה סוג של זלזול, לא? אני מתכוון באינטלגנציה של החברים.

זה שיש לך מסקנות פרטיות מאמירות לא חד משמעיות, מה זה אומר? למה אתה חושב את עצמך? קורא מחשבות? זה אמנם לא התנשאות, אבל בהחלט, היומרה הזו מסבירה למה אני לפחות מזהה ניחוח של יוהרה והתנשאות.

יש לך בעיה עם משהו שלא ברור - תברר, תשאל ואז תפסוק.

בשונה ממך, כל מי שמשוטט פה, מכיר במה אני נוהג, את ההתלבטויות שלי בבחירה ואפילו את התקציב. ודווקא STI שם והיא בהחלט מעניינת. רק במקרה הפרטי שלי, בחבילה שבעיני כדאית, התמורה שלה ב 300K לא מספיק מעניינת, ולכן מבחינתי יכול לחזור לישון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
עולה הרושם שפיתוח אנטגוניזם כלפי ההתנסחות וה"ממבו ג'מבו" שלי, נטל ממך את הרצון או היכולת להתייחס גם לתוכן. אני לא מגן על מישהו או על משהו, אני מגיב על דעה מזלזלת, האופן שבו אתה מזהה חפיפה בין מוצר לבין מי שמוכר אותו או מייבא אותו, זר להגיון שלי גם אם לתפיסתך מדובר במשהו שאינו ניתן להפרדה. ומכאן שההנחה שלך לפיה בגלל שסמל"ת מייבא גם סובארו וגם מכוניות איטלקיות שאני מכיר ומוקיר, אני יוצא להגנתו, פשוט מוטעית, אני מכל מקום לא שם. ממילא כמובן אין קשר בין המכונית או המכוניות שאני מכיר ובהן אני נוהג, לסובארו שכאן. זו האחרונה היא פשוט דוגמה לכוחו או חולשתו של מותג במנותק מאיכותה או טיבה של מכונית, זה הכל.

בתגובתך זו, מס' 47, אתה מצטט את דבריי;

ציטוט

מחבר תגובה 29, שבניגוד אליך דווקא יש לו פינה חמה בלב לסובארו, אבל זה לא אומר שהוא חייב לקבל ולהעריך את מדיניות היבואן...

סוף ציטוט

ואז אתה כותב שלתפיסתי היבואן והיצרן חד הם.

זה כבר לא ממבו ג'מבו. זו בעיה בהבנת הנקרא או התעלמות ממנו, העיקר שתוכל להמשיך ולהטיח בנו האשמות, משל היינו שפוטי מותגים והשיפוט שלנו לוקה בחסר.

אבל אתה בסדר, מה גם שאתה לא ממש מחזיק ממבחני רכב. צדקן הדור.

אגב, טרם שיתפת אותנו בזהות הרכב שלך. מה מונע ממך מלעשות כן?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

* אני סובארואיד ובעל דם כחול.. חבל שמדיניות היצרן הקטן שלא מעוניין למכור מאות אלפים מייקרת את הרכבים..

בשביל לנהוג בסובארו אתה לא צריך דם כחול אלא צווארון כחול.

דם כחול נוהגים בבנטלי! :wink:

וכך יבואני סובארו החדשים ממשיכים במדיניות הפספוסים של היבואן הקודם בשנותיו האחרונות..

יבואני סובארו החדשים לא ממשיכים את מדיניות הפספוסים של היבואן הקודם אלא ממשיכים את מדיניות הפספוסים שלהם עצמם.

יש להם פוסט-דוקטורט בנושא.

אגב, תאוצה היא אלמנט בטיחותי, לא תחרותי.

תאוצת ביניים היא אלמנט בטיחותי, למיאוץ הקלאסי 0-100 אין שום אלמנט בטיחותי...אלא אם פתאום אתה רואה במראה האחורית מטאור שבא להתרסק בול עליך או נהר לבה זורם מההר לכיוונך ותה צריך ד-ח-ו-ף לזוז מעמידה למאה קמ"ש.:wink:

אל תגזים, ב90K היא אלטרנטיבה מעניינת לדאסטר, ואפילו הייתה גונבת כמה מכירות מהג'ימני לאנשים שרוצים הרבה פחות שטח והרבה יותר כביש

אנחנו גרים באותה מדינה?

איזה דאסטר? על איזה ג'ימני אתה מדבר?

בכל מקרה, אחרי הפיאסקו שסמל"ת נחלו בכל פעם שניסו להביא את הפנדה 4X4, קשה לי להאמין שנזכה לשוב ולראות באולמות התצוגה.

תן לי להבין, אתה משווה את האיכות והמיתוג של ב.מ.וו/ מרצדס לסובארו? :shock:

אני מסכים איתך לגמרי. בהרבה מהמקרים אמירות מבטלות כאלה הן תוצאה של חוסר ידע והבנה, מעורבים בדעות קדומות וסטיגמות.

לא, הן נאמרות על סמך נסיון והכרות עם שוק הרכב.

כמה לנסר אבו נמכרו ב 300K ש"ח?

דווקא כאן בפורום - להוציא מקרים חריגים - רמת ההכרה היא גבוהה מספיק כדי שרוב המשתמשים ידעו ויעריכו את איכות המותג סובארו.

סובארו הוא מותג מוכר ומוערך בפורום, זה לא אומר שצריך תמיד ללטף לו את האגו.

החיים זה לא שחור לבן וסובארו זה לא ביתר ירושליים, כל רכב וכל תמחור נמדד כשלעצמו ויכול לקבל מחמאה או ביקורת בהתאם לקונטקסט של אותו עניין.

מצד שני, צריך לזכור שכאן בפורום רווחת לפעמים דעה נוספת - כל עוד היבואן לא מחלק את סחורתו בחינם, הוא חזיר.

זו הדעה הרווח בכל הארץ אבל מה הקשר?

300K ש"ח זה מחיר גבוהה מידי.

רוצה הוכחה? כמה מיצובישי אבו נמכרו במחיר הזה?

כך שלמעשה כל מחיר שהיה ננקב עבור הSTI, היה מעלה בדיוק את אותן התגובות. גם אם המחיר היה 270K (שהוא אגב, אולי יהיה מחיר המכירה הריאלי) היינו שומעים תגובות מלומדות על זה ש"ישארו אצל היבואן" כי במחיר הזה "חבל להוציא מכונית הדגמה" וכל עוד זה לא במחיר של אלטו יד שניה "אפשר לחזור לישון".

ממילא מדובר במכונית כה נישתית, שרוב המגיבים בעניינה הם לא קהל היעד הפוטנציאלי.

תזכיר לי בבקשה כמה מיצובישי אבו נמכרו בשנים האחרונות?

העובדה שמשווים מותג כמו סובארו לחלופות אחרות כמו ב.מ.ו או אאודי, דווקא ממחישה את קפיצת המדרגה התדמיתית שעבר על המותג הזה בישראל.

לא, בכלל לא, דווקא ממחישה את הבורות של מי שאמר אותה (וסליחה ממי שאמר).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אנחנו גרים באותה מדינה?

איזה דאסטר? על איזה ג'ימני אתה מדבר?

בכל מקרה, אחרי הפיאסקו שסמל"ת נחלו בכל פעם שניסו להביא את הפנדה 4X4, קשה לי להאמין שנזכה לשוב ולראות באולמות התצוגה.

הדאסטר שאמור להגיע לפני סוף השנה, והג'ימני שחוזר בספטמבר.

פורסם

בא נחכה שיגיעו, נראה מה המחירים ונדבר.

בכל מקרה, כמו שאמרתי, כל פעם שסמל"ת ייבאו את הפנדה 4X4 הם חטפו כזו כאפה, שממש קשה לי להאמין שנראה אותה פה שוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...