Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

OBD2 ליונדאי i10 (שנת 2011)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חדש בפורום, ולא מבין יותר מידי ברכבים, אז תסלחו לי על הבורות :).

יש לי יונדאי i10, שנת 2011.

ראיתי שמתאמי OBD2 (ל-BT) לא עולים יותר מידי, ויכול להיות נחמד להתקין אחד ברכב.

חיפשתי את החיבור של המתאמים הגנריים שיש ב-eBay וכו' ברכב ולא מצאתי. אציין שחיפשתי רק ב-Fuse Box (ששם הבנתי שזה נמצא בד"כ).

אשמח אם מישהו יותר לכוון אותי לאיפה נמצא החיבור הנ"ל, אם בכלל קיים ברכב.

בנוסף, בהנחה שקיים כזה חיבור, זה פשוט Plug & Play? קונים, מחברים, מתניעים את הרכב (ואחרי pairing עם הטלפון והתקנת אפליקציה מתאימה) זה עובד?

תודה,

בן

פורסם (נערך)

דובר פה כבר רבות על המתאם הג'נרי מאיביי, אבל בקצרה:

אם יש לך סמארטפון אנדרואיד - החיים קלים, קנה מתאם BT ב-20 שקל, תשיג את האפליקציה TORQUE, וזה הכל.

אם יש לך אייפון, זה מתחלק ל-2:

-אייפון פרוץ - קנה מתאם BT ב-20 שקל, תתקין מסידיה ROQYBT תוכנה שפורצת את ה-BT במכשיר לכל מיני שימושים ומסירה את ההגבלה של אפל, תוריד כל אפליקציה של OBD כמו למשל DASHCOMMAND, וזה הכל.

- אייפון לא פרוץ - קנה מתאם WIFI ב-50 שקל, ותתקין אפליקציה חינמית של OBD כמו למשל iOBD2.

כדי למצוא את השקע אצלך ברכב, תסתכל במדריכון הזה, רק כמובן הפוך כי זה אתר בריטי:

http://www.wikiobd.co.uk/vehicle.php?vh=119

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
דובר פה כבר רבות על המתאם הג'נרי מאיביי, אבל בקצרה:

אם יש לך סמארטפון אנדרואיד - החיים קלים, קנה מתאם BT ב-20 שקל, תשיג את האפליקציה TORQUE, וזה הכל.

אם יש לך אייפון, זה מתחלק ל-2:

-אייפון פרוץ - קנה מתאם BT ב-20 שקל, תתקין מסידיה ROQYBT תוכנה שפורצת את ה-BT במכשיר לכל מיני שימושים ומסירה את ההגבלה של אפל, תוריד כל אפליקציה של OBD כמו למשל DASHCOMMAND, וזה הכל.

- אייפון לא פרוץ - קנה מתאם WIFI ב-50 שקל, ותתקין אפליקציה חינמית של OBD כמו למשל iOBD2.

כדי למצוא את השקע אצלך ברכב, תסתכל במדריכון הזה, רק כמובן הפוך כי זה אתר בריטי:

http://www.wikiobd.co.uk/vehicle.php?vh=119

תודה רבה, הלינק עם התמונה של הרכב זה בדיוק מה שהיה חסר לי. עוד מעט אצא מהעבודה ואסתכל שהוא באמת שם, בתקווה להזמין מתאם עוד היום בערב.

מבחינת ההתקנה עצמה - מחברים וזה עובד? (מעבר לחלק של הסמארטפון).

פורסם

בכיף.

כן, פשוט תוקעים את המתאם הזה בשקע, והוא מקבל את המתח שהוא צריך ישירות ממנו. אתה תראה לד נדלק ברגע שתחבר אותו , וכשתהיה תקשורת עם הסמארטפון, עוד לדים יהבהבו במתאם.

Stay Dirty

פורסם
בכיף.

כן, פשוט תוקעים את המתאם הזה בשקע, והוא מקבל את המתח שהוא צריך ישירות ממנו. אתה תראה לד נדלק ברגע שתחבר אותו , וכשתהיה תקשורת עם הסמארטפון, עוד לדים יהבהבו במתאם.

השקע נמצא ברכב באמת (אמנם מוחבא יחסית, אבל בסוף נמצא אחרי הדלקת פנס טלפון אחד :)).

לתהליך הקנייה - חיפשתי ב-eBay באמת, אבל בכל המכירות יש באזור ה-10 סוגים שונים; וכאמור, אני לא מבין בזה כלום (בצד הטכני של מה צריך מבחינת הרכב, הרגע שמגיעים לטלפון אני כבר הרבה יותר חזק).

הסתכלתי על המכירה הזו למשל (אבל כולן שם באותו סגנון), ויש שם המון בחירה. אשמח אם תוכל להסביר קצת מה ההבדלים ביניהם (אני מדבר רק על אלו העובדים ב-BT, ניתן להתעלם מבחינתי מהאחרים שם, אני הולך להשתמש בו רק בעזרת מכשיר אנדרויד ורק בעזרת BT), ואולי אף להמליץ על אחד, ראיתי שכל המחירים באזור ה-10 דולר פלוס/מינוס.

פורסם

כל המכשירים האלו אותו דבר, רק המארז שונה.

יש לי 3 כאלה בצורות שונות, אבל מתפקדים אותו דבר.

לפני שאתה מזמין, בוא נעשה תאום ציפיות :-)

מה אתה מעוניין לעשות עם המכשיר הזה?

פורסם (נערך)
כל המכשירים האלו אותו דבר, רק המארז שונה.

יש לי 3 כאלה בצורות שונות, אבל מתפקדים אותו דבר.

לפני שאתה מזמין, בוא נעשה תאום ציפיות :-)

מה אתה מעוניין לעשות עם המכשיר הזה?

בעיקר סטטיסטיקות שנובעות מדברים שהוא יכול לתת.

סל"ד, מהירות, צריכת דלק וכו' ממוצעים.

הגעתי למוצר הנכון?

עריכה אחרונה על ידי The_Ben
פורסם (נערך)

בבקשה, זה מה שאתה צריך:

http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-V1-5-OBD2-II-Bluetooth-Diagnostic-Car-Auto-Interface-Scanner-/181410666400?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a3ceb17a0

וזאת האפליקציה:

http://m.hiapphere.net/apk-torque_pro_obd_2_car

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
בעיקר סטטיסטיקות שנובעות מדברים שהוא יכול לתת.

סל"ד, מהירות, צריכת דלק וכו' ממוצעים.

הגעתי למוצר הנכון?

ב torque יש אפשרות להציג צריכת דלק ממוצעת.

יש אפליקציה שנקראת OBD Car doctor שיודעת להציג סל"ד ומהירות (ועוד כמה פרמורים) בצורה גרפית.

ראה דוגמה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4259819

פורסם (נערך)

האם אין לך ברכב מד מהירות ומד סל"ד?

כל דבר שרק יוסיף לך מידע מיותר בזמן הנהיגה - יסיח את דעתך מן הכביש והוא ממש מיותר.

מדידה של צריכת דלק ממוצעת בודקים על ידי חלוקת הקילומטרז בכמות הדלק - OBD2 לא יעשה זאת יותר מדויק.

אפשר לקבל נתונים נוספים ממחשב הרכב, וגם לבצע סריקת תקלות.

כפי שנאמר לך, כל ההתקנים ELM 327 עם חיבור BT יעשו את אותה עבודה ואפשר להשתמש בתכנת torque לאנדרואיד (חינמית). או torque pro (בתשלום)

יש ספקים סיניים ששולחים גם גרסת torque pro פרוצה עם ההתקן.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם
האם אין לך ברכב מד מהירות ומד סל"ד?

כל דבר שרק יוסיף לך מידע מיותר בזמן הנהיגה - יסיח את דעתך מן הכביש והוא ממש מיותר.

מדידה של צריכת דלק ממוצעת בודקים על ידי חלוקת הקילומטרז בכמות הדלק - OBD2 לא יעשה זאת.

אפשר לקבל נתונים נוספים ממחשב הרכב, וגם לבצע סריקת תקלות.

כפי שנאמר לך, כל ההתקנים ELM 327 עם חיבור BT יעשו את אותה עבודה ואפשר להשתמש בתכנת torque לאנדרואיד (חינמית). או torque pro (בתשלום)

יש ספקים סיניים ששולחים גם גרסת torque pro פרוצה עם ההתקן.

הנתונים בזמן אמת לא מעניינים אותי ממש (ובכל מקרה אני עם Waze פתוח כשאני בדרך בד"כ, לא עם עוד שעונים או מכוונים), יותר מעניין אותי לאסוף את המידע הזה לאורך זמן ולעשות עליו מניפולציות סטטיסטיות.

מד מהירות וסל"ד ברור שיש, אבל הם מציגים נתוני זמן אמת, מה שפחות מעניין אותי.

לגבי צריכת דלק ממוצעת - את זה אני יכול לחשב לבד, אבל מעניין אותי ממוצע כולל של כמה חודשים, ולא ממש בא לי לעשות את אותו החישוב כל כמה זמן אם אני יכול שאפליקציה תעשה אותו בשבילי (או מחשב לצורך העניין), למרות שיאמר לזכותי שזה פרמטר שפחות מעניין אותי.

בכל מקרה, הוצאה של 20-25 שקל, אני חושב שאצליח לעמוד בזה גם אם בסופו של דבר לא אשתמש בזה יותר מאשר 5-6 פעמים.

• תוכן חדש...