Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אז אחרי שיפוץ הראש והרכבת הכל מחדש, כמובן יש צורך בכיוונים מאסיביים. בעת התיקון הוחלפה גם רצועת תזמון ובכלל כל תזמון המנוע עבר תחת ידינו, וכעת מצריך כיוון מחדש.

מדובר במערכת הזרקה חד נקודתית מתוצרת בוש, שבעצם נראית כמו קרבורטור (הרבה טועים לחשוב שזה קרבורטור). לא ארחיב יותר מידי על תיאורה ומרכיביה כי השרשור מיועד (ומבקש עזרה) רק מהמומחים שאכן מכירים את המערכת הזו.

היסטוריה: לפני כמה שנים, כשעוד הייתי בחיתולי, נגעתי בכל מה שלא צריך ואסור לגעת במערכת ההזרקה הזו, קרי:

butterfly limiter

throttle position sensor

הראשון בורג שאמור להגביל את הפרפרית למצב שבוא היא תכל'ס סגורה, אך בלי בלאי (wear) לפרפרית עצמה. הבורג מכוון במפעל ומודבק בדבק על מנת שכוכבים כמוני לא יתעסקו איתו. הדבק לא עצר אותי :oops:.

השני הוא החיישן שמשדר ל-ECU כמה המצערת פתוחה. אמנם זה לא כזה פטאלי להתעסק איתו, וניתן לכוון אותו למשל על פי נתוני הכיוון של אוטודאטה, זאת ועוד ברחבי הרשת נמצאים כאלו שהיטיבו את תגובת המנוע על ידי כיוונים שונים, למשל כאן.

ההתעסקות דאז לא ממש הזיזה לי, כי גם אז הגעתי למצב יציב ותקין בו ההזרקה מתפקדת ללא דופי, idle עובד כמו שצריך (גם עם מזגן) וצריכת הדלק היתה טובה (1:10 למנוע 2 ליטר ישן מפתיע גם אותי לפעמים).

מה קורה כעת? לאחר הרכבת הכל הרכב היה מתנהג סביר, עם שיהוקים קלים פה ושם, ובין מהירות 60-80 קמ"ש (ורק שם) היה מקרטע, משתנק וקצת בועט. לאחר כיוון הצתה וקצת משחק עם היחידה, הגעתי למצב בו תגובת המנוע טובה, ורק ב-IDLE הוא קצת לא יציב, המנוע לא עובד עגול ומגיב קצת בהיסוס בתחילת הנסיעה.

הייתי רוצה להגיע למצב 0, ולכוון את יחידת ההזרקה מחדש, או לפחות למצוא רוטינה לביצוע כיוון כללי לכל היחידה הזו.

יש לי חיבור למחשב vag-com לצורך קריאת נתונים (לא תורם הרבה) ויש את רוטינות הכייון והבדיקה ב-AUTODATA, שנראה שהן טובות אבל כנראה לא מספקות.

מה שחסר לי זה כנראה הבנה יותר מעמיקה לגבי אופן פעולה וכיוון היחידה הזו, כמו גם נסיון :-P

any thoughts ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כמה חוטים יש לחיישן המצערת ( tps) אצלך - 6 חוטים (עבור גיר אוטומט) או 4 חוטים?.

כנ"ל לגבי מנוע הצעדים - 4 חוטים או 6 חוטים דיגיטאלי?.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

היי חיים,

אצלי תיבה אוטומטית, עבור ה-TPS יש שבעה חוטים. עבור המנוע צעדים 4 חוטים.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

זהוא הדגם הבעיתי מעט ואין לי נתוני מתח סיגנאל יציאה לתת לך.(להבדיל מהחיישן עם ה 4 פינים).

יש ברשותי מזוודה יעודית לכיוון ובדיקת המונו וגם איתה אנו לעטים מתקשים לכוון את החיישן מצערת 7 פינים (בעם משהוא נגע בכיווני הייצרן).

אם תרצה תגיע אלי ואשמח לחבר את הרכב לסורק ולמזוודה ונכוון מחדש.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

ספר לי על זה, בעייתי זה לא מילה ;-(

להגיע אליך זה לא עניין של רצון שכמובן יש, יותר עניין של לוגיסטיקה תזמון והברזה מהעבודה. הלוואי ואמצא את ההזדמנות לכך, אבדוק אופציות.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

victory is mine !!!! :twisted::twisted::twisted::twisted:

אז החלטתי לפרק את יחידת ההזרקה החוצה ולעבוד כמו שצריך בבית, עשיתי מדידות לכל הפינים של חיישן מצב מצערת, בדקתי אלו טווחי התנגדות אני מקבל מכל פין בשני מצבי הקיצון של החיישן (מסובב כולו שמאלה, ומסובב כולו ימינה).

אם נתרכז בעיקר: הרכב מודד התנגדות בין פינים 1-2 ובין 1-6, כאשר הוא "מסתכל" על 1-2 ממצב מצערת סגורה עד לפתיחה של 25%, ואז הוא "מסתכל" על 1-2 וגם על 1-6 בפתיחה של 25% ועד הסוף.

חיישן 1-6 סטטי עד לפתיחה של עד 25% מצערת, בתחום הזה חיישן 1-2 דינאמי.

מכיוון שאוטודאטה מגדיר טווח תקין של התנגדות לכל חיישן, ושני הטווחים מתחילים מאותו ערך, הבנתי שעלי למצוא את הנקודה בא שתי המדידות מראות אותה התנגדות (במצב 0 בו המצערת סגורה לגמרי).

מצאתי את הנק' הזו בה שתי המדידות מראות 947 אוהם (+- 5 אוהם), וההתנהגות של החיישן עובדת כמתואר לעיל.

הרכב חזר לחיים ! לא נהיה אאודי R8 פתאום אבל מגיב טוב ולא משתנק, אני עוקב עכשיו על מצב הסרק לראות אם יש שם איזשהו גמגום, אבל סה"כ אני מרגיש שהגעתי לנקודה שחיפשתי עד עכשיו. התנהגות טובה יותר מורגשת גם בגיר, שהעלה עד עכשיו תקלה לגבי חיישן מצב מצערת וכעט בועט בי פחות מהרגיל :-) :

00518 - Throttle Position Sensor (G69)

34-10 - No Elaboration Available - Intermittent

בשעה טובה :-P

תמונה.jpg

עריכה אחרונה על ידי erezfed

פורסם

כל הכבוד ארז, תמיד אמרתי שאוטו ישן זה אחלה בית ספר ונראה שאתה מתמודד איתו מצויין.

מאז שאני זוכר אותך בפורום, יש לך את האוטו הזה.

כמה זמן הוא אצלך וכמה ק"מ עשה?

פורסם

הרכב אצלנו במשפחה (אצל ההורים) 12 שנים, מתוכן הוא אצלי אישית כ-6 שנים (עבדתי עליו גם לפני שהיה צמוד אלי).

התקבל לידי עם 183KKM וכעת עומד על 230KKM (כן יירבו :-) )

• תוכן חדש...