Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אחת המדפסות זקוקה לדיו, הפעם מדובר על HP 710C בת 14 שנה.

כל חנות, אבל כל! חנות שאני נכנס, צוחקים עליי ואומרים לי שלא שווה ליצרן לייצר דיו למדפסת הזאת, כי היא ישנה ואין ביקוש. בקרביץ הגדילו לעשות ואמרו שאם אני מתעקש, הם יכולים להזמין לי דיו מקורי שחור ב- 200 ש"ח... ועוד בהזמנה מיוחדת.

לעומת זאת, באינטרנט נתקלתי בדיו חילופי גם ב- 35 ש"ח, אבל ממקומות לא מוכרים שאני מפחד לתת מס' כרטיס אשראי.

יש לי בבית גם מדפסת מסוג Canon MX310 וגם לה אני זקוק לדיו, אם כי לא באופן מיידי (אני ואחותי סטודנטים אז המדפסות עובדות הרבה).

דיו חילופי אבל איכותי גם בא בחשבון. על הדיו הצבעוני ויתרתי מזמן משיקולי תקציב, אז מדובר רק על השחור.

הגעתי לאתר הזה למשל, מישהו ניסה וממליץ? אשמח להמלצות נוספות.

http://mdyo.co.il/

מצד שני יש את הפטנט הזה שמוכר מילויים לדיו - כדאי להתעסק עם זה?

http://www.inkjets.co.il/ProductDetailsLarge.aspx?pid=1781

שאלה נוספת, יש לי במחסן מדפסת סיכות של פנסוניק, היא הדפיסה בזמנו רק בשחור לבן... יש דרך להשיג לה את הדבר המשולש הזה של הדיו? ואיך אני משיג דריוורים שלה?

רב תודות,

גיא.

פורסם (נערך)

פעם אחת הזמנתי טונר מקולורס והייתי מרוצה מאד מהשירות. התקשר אלי ושכנע אותי לרכוש טונר חלופי שעלה שליש פחות מהמקורי - ולא הכזיב.

בדקתי כעת את האתר - יש בעיה בחיפוש מוצרים, אבל אם מחפשים בזאפ ואז עוברים לאתר מוצאים את המוצר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
HP 710C בת 14 שנה.

גם לי היתה כזו. סוס עבודה. הסיבה היחידה שהחלפתי אותה היתה שלא מצאתי דיו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

עכשיו ראיתי שני דברים:

1. מדובר בדיו HP 45 - גם לי היתה מדפסת שהשתמשה בסוג זה (דגם 939C, אשר התקלקלה לפני כמה חדושים במעבר דירה), וזכור לי שגם כאשר היה מדובר בסוג נפוץ היה יקר מאד, ונסיון שהיה לי עם דיו חלופי היה מאוד לא מוצלח.

2. אתם שני סוטדנטים. לכן אל תשקיע במדפסת הישנה - תמורת 200-300 ש"ח תוכל לקנות מדפסת לייזר פשוטה גנרית (ובהשקעה טיפה יותר גדולה - מדפסת ממותג מוכר כגון בראדר) שתהיה הרבה יותר זולה בשימוש, במיוחד כאשר אתם שני סטודנטים וצרכני הדפסה גדולים. כמה מאות ש"ח נוספים יוסיפו פונקציות סורק ופקס שעשויות להיות שימושיות מאד.

3. מדפסת סיכות - אני מניח שהיא עוד מימי ה-DOS. אצלי המעבר מ-DOS ל-Win 3.11 חיסל את מדפסת הסיכות הדי בריאה שהיתה לי - לא ברור לי מדוע, אבל כנראה שהסטנדרד של היציאה השתנה והרס את מעגל הכניסה של המדפסת. מכל מקום - חסוך מעצמך את הרעש המיותר ועבור לליזר. חוץ מזה - אני מניח שלמדפסת הסיכות כניסה מקבילית ולא USB, כך שתהיה לך בעיה לחבר אותה ליציאת המחשב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דיו סנטר, קונה מהם קבוע, התחליפי שלהם מעולה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני הזמנתי בעבר פעמיים דיו למדפסות במשרד שלנו מ mdyo.co.il .

הם גם זולים וגם שירות מעולה. היתה אי הבנה בגלל טעות שלי בהזמנה

הראשונית, והם שלחו לי פעמיים שליח על חשבונם, למרות שבפעם השניה

כבר הבנתי שהטעות היתה שלי. בקיצור, ממליץ בחום.

פורסם (נערך)

תודה על התשובות. אני מצרף תמונות של המדפסות אם יש צורך.

מאיפה אני משיג דריוורים ודיו למדפסת של פנסוניק? אפשרי גם באיביי.

אני לא יודע מתי המדפסת הזאת יוצרה, אמא טוענת שקנתה אותה מחנות בשם "עתיד מחשבים" עם מחשב 286.

מחפש להשמיש גם את הפנסוניק. החיבורים זהים כמו של הHP, הcanon זה כבר USB. כמה דפים המדפסת סיכות הזאת מסוגלת להדפיס? ואני צריך לטעון כל פעם דף דף? אין שם מחסנית?

בנוגע ללייזר הן יקרות, מדפסת בראדר לא משולבת דו צדדי עולה כמעט 600 ש"ח...

תודה...

תמונה1 001.jpg

תמונה1 002.jpg

תמונה1 003.jpg

תמונה1 004.jpg

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

הצלחת לעורר בי את הסקרנות עם הפאנאסוניק - אז גיגלתי אותה (קודם תמונות כדי לזהות את הדגם, ואח"כ את הדגם אצמו).

המדפסת שלך היא מוצג מוזיאוני - מדובר בדגם שיצא לשוק ב-1985 ועלה כ-600 דולאר במחירים של אותם ימים.

לא מצאתיצילום של אחורי המדפסת - אבל אני מניח שתמצא שם את מחבר המדפסת הסטנדרטי של שנות ה-80, שעבר מן העולם ולא תמצא את המשלים שלו במחשבים מהעשור האחרון ואף יותר מזה. כמובן שעל USB אין מה לדבר, הוא הומצא הרבה שנים יותר מאוחר.

דרייברים דווקא ניתן למצוא ברשת - אפילו לחלונות 7, ויש גם מאות חנויות המפרסמות סרטי דיו (באלה שדגמתי - המחיר כ-$10 לסרט), אם כי אין לי מושג אם מדובר בפרסומים מעודכנים , ואם מי מהן תשלח את הסרטים לישראל.

אבל אפילו אם תתגבר על כל המכשולים הקודמים לא תתגבר על הבעיה המרכזית: כדי להדפיס בקצב סביר יהיה עליך למצוא תוכנה שתדע להדפיס בפורמט Epson FX-80 (או פורמט IBM המקביל), אני בספק אם תמצא כזו. והדפסות ב-mode גרפי יארכו שעות לכל דף.

בקיצור - אני חזור על מה שכתבתי קודם: את מדפסות הפאנאסוניק וה-HP העבר למוזיאון מתאים, וקנה מדפסת לייזר בסיסית תמורת 200-500 ש"ח.

פורסם

לגבי הלייזר, למרות שמדובר בפתרון הראוי והטוב ביותר, אני כרגע לא מוצא טעם בהשקעה של 500 ש"ח עוד עוד מדפסת. יש לי כבר 3 מדפסות שעובדות (כנראה)...

לגבי הפנסוניק: מעניין אותי לראות איך עובדת מדפסת שיוצרה עוד לפני שנולדתי, ולכן היא תחובר מחר במקום ה- HP. החיבור של הHP ושל הפנסוניק זהה, ולכן לא תהיה בעיה לחבר אותה למחשב.

דריוור למדפסת הנ"ל הורדתי גם כן כרגע דרך גוגל, ובכל מקרה ניתן להריץ את החיפוש של XP כדי שיימצא לה דריוור.

לא הבנתי עדיין מאיפה טוענים דפים למדפסת הזאת, אנסה שוב מחר. הדגם שלה הוא KX-P1081. אנסה למצוא לה דיו (או שזה נקרא סיכות?!)

בקשר לדיו סנטר ולאתר

mdyo.co.il, אם אתם אומרים שאתם מרוצים, אני אזמין משם גם. תודה.

פורסם (נערך)

SITO. הבנו שאתה חסכן. אבל אתה לא מבין שאתה משלם יותר !!! הרבה יותר.

תשתמש במדפסות שיש לך עד שיגמר הדיו.

המילוי זול (30-50 ש"ח) אבל היחס דפים לשקל הוא יקר. יגיע עד 1000-2000 דף. (לפי זכרוני) ותקלה במדפסת כזו ישנה. ועייפה (היו לי 4 במשפחה מהדגמים האלו). שחבל על הכסף.

מדפסת לייזר של 300-500 שקל. תחזיק לך 5 שנים נוספות לפחות. וכל מילוי יכול להדפיס לך בין 2000 דפים ל10,000 דפים. תלוי בכמויות של הטקסט.

ואין לך 3 מדפסות עובדות.

יש לך 1 ללא דיו. שתחליף יקר.

ויש לך 1 עתיקה. שהגדרות / זמן / גרפיקות / פונטים !!! / וצורות הוא בעיה עצומה למדפסת.

אז כל מה שיש לך זה קנון עובדת.

ו 2 גרוטאות לפח.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם (נערך)

המדפסת העתיקה חוברה לאחד המחשבים, הוגדרה כנדרש ונכנסה לעבודה.

הודפס עמוד טיוטה, בגדול היא מדפיסה טוב - רק איטי. על כל שורה היא חוזרת 3 פעמים לפני שהיא עוברת לשורה הבאה.

אין בעיות עם פונטים מיוחדים או צורות, היא מדפיסה את מה שמופיע על הוורד. בקיצור - תקינה לחלוטין ועובדת כמו גדולה, אפילו דיו יש.

כרגע היא נותקה בחזרה והועברה שוב למחסן, וכרגע מתלבט מה לעשות איתה (באיביי המדפסות האלה נמכרות סביב 500 ש"ח).

מצד שני אפשר לשמור אותה ולרכוש לה סרט דיו, שעולה 30 ש"ח.

בנוגע למדפסת הלייזר,

אתה מציע לזרוק/לאכסן 3 מדפסות תקינות ועובדות (אם אין דיו קונים) ולהשקיע עוד 500 ש"ח במדפסת לייזר. תראה, אני חשבתי על הרעיון כבר לפני חודש ואפילו שאלתי על זה בפורום מחשבים גדול.

מעבר לכסף שאני אחסוך, יש פה עניין של מה הפסדתי. כל מדפסת הזרקת דיו עלתה בזמנו כ- 500 ש"ח ולגבי הפנסוניק אין לי מושג.

משיטוט באתרים שנתתם עולה כי דיו חלופי לHP עולה 35 ש"ח. עדיין שווה לזרוק/לאכסן 3 מדפסות? ונניח שכן, מה דעתכם על המדפסת שהמליצו לי שם? (בקישור שלמעלה).

מצ"ב תמונות של עמוד שהפנסוניק העתיקה הדפיסה עכשיו.

תמונה1 002.jpg

תמונה1 003.jpg

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

stio בוא נעשה קצת סדר:

הפאנאסוניק - צריך להתיחס אליה כרכב אספנות, משהו מודל 1929. להוציא רק לתצוגות מיוחדות. הרגשת את האיטיות שלה - ממש לא כיף לחכות 10 דקות לדף במדפסת שמרעישה כמו טרקטור, ומצריכה דפים במניפה, מוצר שעבר מן העולם.

ה-HP - זה "רכב ישן" - דיו יקר שקשה לשיג - כמו לעשות טסט פעמיים בשנה ולחפש חלקי חילוף בפירוקיה.

הקאנון - מדפסת עכשוית, בהחלט שמישה.

אני עמדתי לפני סיפור דומה לפני מספר שנים: היה לי בן שהתחיל למוד בטכניון והדפיס די הרבה. ועוד שניים בתיכון, וכמובן אני. בבית היו 3 מדפסות הזרקת דיו: אחת משולבת בסורק ובפקס ששימשה אותי, ואצל שני בנים מדפסות HP - אחת ישנה ומעולה מדגם 959C (דור אחד יותר צעירה מה-710 שלך, משתמשת באותם מיכלי דיו) ואחת 1110 (משולבת בסורק) שמשתמשת במיכלי דיו קטנים ויקרים. לאור הצורך בהדפסות מרובות השקעת 500 ש"ח במדפסת לייזר בראדר DPC 7030, שהתבררה כהשקעה מצויינת. במחיר 3 ראשי דיו קיבלתי מדפסת מהירה, שקטה ואמינה מאד (הרבה פחות תקיעות נייר בהשואה למדפסות הזרקת הדיו), והעלות דף הרבה יותר נמוכה. המדפסת מתקרבת לגיל 6 שנים ומוסיפה להיות העיקרית בבית, עובדת כמו חדשה ותשרת אותי עוד שנה-שנתיים, עד שיהיה צורך בהחלפת התוף, שעלותו (יחד עם מיכל טונר) כעלות מדפסת חדשה. אם מסכמים את כל עלות ההדפסה עד שהתוף ייגמר - כ-12000 דפים - מדובר בכ-8 אג' לדף (500 ש"ח למדפסת + 3 טונרים, כל אחד 170 ש"ח). בהזרקת דיו אתה מדבר על 30-40 אג' לדף מחיר הדיו, לא כולל המדפסת עצמה.

ומה על 3 המדפסות האחרות: המשולבת משמשת להדפסות הצבעוניות המעטות וכפקס, ה-1110 הקטנה עומדת מיותמת במחסן וה-959 סיימה את חייה כאשר לא עמדה במעבר דירה.

פורסם

נסה דיו סנטר. אני מזמין דרכם ומאוד מרוצה.

http://www.diocenter.com/

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...