Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הרכב שלי מסוג סוזוקי אני מכניס כבר איזה 15 שנה לטיפול במוסך מורשה באזור השרון.

הרכב עבר גיל 15 ולפני טסט אחרון הייתי צריך אישור בלמים לטסט. במוסך בדקו ואמרו שצריך להחליף את כל הבלמים קדמי ואחורי (לא זוכר באיזה עלות בדיוק אבל די יקר - הרבה מעל אלף שח)

בד"כ אני מאמין ומסכים לכל מה שהם אומרים אבל הפעם אמרתי להם לא לטפל אחרי שחבר שיכנע לתת לו את האוטו ושינסה במקום אחר.

לקח אותו למוסך מורשה אחר שבדק ונתן אישור בלמים תקינים בלי שום טענה על טיפול שנדרש, וגם בטסט האוטו עבר בלי שום הערה.

עכשיו אני קצת מבולבל - המוסך הזה שאני מטפל אצלו כבר 15 שנה - ישר או רמאי ?

פורסם

ככל הניראה התשובה נמצאת בגוף השאלה. החלף מוסך! אם ניגשת לחוות דעת נוספת ועוד במורשה שהוא מהמחמירים דווקא ומצאו שמערכת הבלימה תקינה לחלוטין וגם את הטסט עברת חלק זה אומר דרשני. החלף מוסך!

פורסם

אני לא חושב שאפשר לשפוט מי מהמוסכים ללא בחינה ויזואלית של מצב הבלמים, אבל בהכללה מוסכים אכן אוהבים להחליף בלמים גם שלא לצורך. זו עבודה פשוטה, הלקוח תמיד אומר "כן" והרווח קל ומהיר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מסכים עם איתמר שיש לראות את מצב הבלמים קודם, אם כי תיתכנה גם הסיטואציות הבאות:

יש בהחלט מצב, שמוסך אחד יחליט ש"אצלו זה לא עובר" וש"עד הטיפול הבא לא יישאר לרפידות בשר" - וממליץ להחליף.

ומוסך שני - שיאמר "כרגע לא צריכים להחליף. הכל בסדר. תכנס אליי עוד 5000 ק"מ לבדיקה ואז נראה".

alfa 156 2.5.

פורסם

יש גם מוסכים שנותנים אישור בלמים בלי לפרק גלגילם ובלי לבדוק שום דבר, ולכן לא ברור אם המוסך הראשון הוא רמאי או המוסך השני.

מבחינת מעבר טסט - אפשר לעבור טסט גם כשהפידות וצלחות שחוקות עד למינימום, עוצמת הבלימה לא נפגעת ופיזית הן לא נבדקות בטסט.

כשאמרו לך שצריך להחליף בלמים, היית צריך לשאול את עצמך - מתי בפעם האחרונה הוחלפו? עברו כבר כמה שנים או שזה היה לא מזמן? כמה ק"מ נסעת מאז? הרכב ברשותך 15 שנה, אתה צריך כבר להכיר אותו ממש טוב ולדעת כל כמה זמן בממוצע מחליפים בלמים קידמיים ואחוריים.

בפעם הבאה תבקש לראות את הרפידות השחוקות, תשווה אותן לחדשות. לא יודע באיזה רכב מדובר, אבל לרוב אם נשאר פחות מ 4-5 מ"מ אז כבר כדאי להחליף.

תוספת:

לגבי "תיכנס אלי בעוד 5000 ק"מ":

אישור בלמים תקף ל 3 חודשים. כלומר אני יכול היום לקבל אישור, ובעוד 3 חודשים לגשת איתו לטסט.

אם עברתי במהלך החודשים האלו 10.000 ק"מ, אז הבלמים כבר לא בדיוק באותו מצב שהיו בעת בדיקה במוסך.

ולכן לוקחים מקדם ביטחון מסויים.

פורסם

מבחינת מעבר טסט - אפשר לעבור טסט גם כשהפידות וצלחות שחוקות עד למינימום, עוצמת הבלימה לא נפגעת ופיזית הן לא נבדקות בטסט.

.

מדויק. לא רק שזה אפשרי, גם עשיתי את זה בטסט האחרון כשהעברתי את ה- IS עם רפידות בעובי 2 מ"מ ומדרגה על הדיסק. הבוחן אפילו העיר לי על כך ואמר שרואים שהבלמים גמורים אבל הוא לא יכול היה לעשות הרבה כי כושר הבלימה שנמדד היה בסדר גמור. הדיסקים והרפידות כבר הוחלפו בלי שאובחן שינוי כלשהו בעצמת הבלימה.
פורסם

שלום

המוסך שנתן את אישור הבלמים פרק גלגלים וראה את בלאי הבלמים?

אם כן אז הכול תקין.

אבל-

אם לא פרק יתכן ואתה נוסע עם רכב שאמנם עבר טסט אבל

כמו שציינו לפני ספק אם הבלמים תקנים.

אגב החיים שוים יותר מאלף ש"ח

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם (נערך)

כל מוסך ואיך שהמנהל רואה את הבעלים של הרכב.

בדרך כלל יש שני סוגים, כאלה עם חוש יותר מפותח לרכב, וכאלה שרק יודעים להניע וליסוע וגם על נורות אזהרה הם לא עוצרים.

נניח קח דוגמא שלי.

הרכב בן 19, כמה שנים טובות מטפל במוסך מורשה משרד התחבורה אחד ויחיד.

בטסט האחרון הוא הביא לי אישור בלמים על רפידה קדמית שהיה עליה 30%, ודרמים מאחורה עם 10-20 אחוז (שחוק לגמרי, אבל הוא אמר שאם לא יעבור טסט הוא יחליף לי).

הרכב עבר את הטסט בלי בעיה.

מה שכן אם הוא לא היה מכיר אותי הוא היה מחליף בלי לחשוב, הוא יודע שאם עכשיו אני יתכנן נסיעה שהיא נחשבת יותר קשה (עליות ירידות ובקיצור מה שלא עירוני\בינעירוני ישר) אני יבוא אליו יום לפני להחליף בלמים.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אם המוסך המורשה השני בדק את הבלמים ואישר שהכל תקין כי אחרי הכל מדובר בדבר הבטיחותי ביותר ברכב אני עדיין טוען שיש להחליף מוסך! יש הבדל בין לאשר שכל מערכת הבלימה ברכב תקינה לבין להגיד שכל הברקסים ברכב דורשים החלפה!

פורסם

אם ואם אם אין לך את כול התשובות אותה יותר לא יודע מה קרה שם מאשר יודע באמת אבל אומר לאנשים מה צריך לעשות בצורה נחרצת

לזה קוראים טרול כמדומני

פורסם

האישור בלמים היה במסגרת טיפול?אם לא,מתי היה הטיפול האחרון ומה נאמר לגבי הבלמים?מניסיונך (15 שנה),כל כמה ק"מ אתה מחליף בלמים?

• תוכן חדש...