Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אינני יודע לאיזה דגם רכב ושנה שייך הגיר במקור ,אך כיום מורכב על פולו 2001 הדגם המלא הינו "48fpq060220270" כמובן שהעיקר הן אותיות הדגם "FPQ" ובאיזה חלק של התיבה מותבע תאריך היצור ? .

עוד שאלה , הבורג העליון בתיבה שממנו מוסיפים שמן איזה מספר אלן זה ? ואיזה מספר האלן ניקוז ?

פורסם

גיר בעל קוד FPQ שייך כנראה לסיאט אבל זה ממש לא משנה מכיוון ששני הגירים הם מטיפוס 085 בעל 5 הילוכים.

ברוב המקרים הבורג העליון/תחתון מפתח אלן 17 מילימטר יתאים.

בכדי לזהות את פרטי הגיר מצורפות תמונות.

לדוגמא:

DCT 25 10 5

DCT=קוד הגיר

תאריך הייצור 25/10/1995

V34-1712.png

V34-1713.png

N34-0488.png

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה רבה על התשובה המפורטת והתמונות אך איך ניתן להבדיל לפי הקוד אם הגיר הוא משנות 90-99 או 2000 -2010 ?

האם ה DCT נמצא בדיוק כמו בתמונה מעל פתח ההאוזינג ? זכור לי שיש שם רק את ה 48fpq060220270 אך תכף הולך להסתכל שוב .

מהי צמיגות השמן המומלצץ בתיבה זו ?

פורסם

תחילה בו נזהה במדוייק את קוד הגיר ולאחר מכן נמשיך הלאה.

בעיקרון המיקום של פרטי הגיר צריך להיות זהה בכול התיבות.

פורסם

מצאתי שבדיוק שורה מתחת ל"

48fpq060220270" מוטבע "0270" אז מה זה אומר בעצם ? .

ולמפר השני לא היה לי זמן להגיע היום אגב מה אפשר להבין ממנו ? .

חשוב לי להגיע לשנה של הגיר הזה .

פורסם

הגיר הזה יוצר החל משנת 1997 עד 2004 מכאן אני מסיק שתאריך הייצור הוא 02/07/2000.

שמן גיר - API GL4 75W90 מינראלי ולא סינטטי.

כמות השמן הנכנסת לגיר היא כ-2.7 ליטר.

למה חשוב לך שנת הייצור של הגיר ?

פורסם

בעבר קניתי גיר שלם מפירוק של איביזה שנת 2010 , המכון של הגיר היה אמור להעביר את המכלולים הפנימיים לגיר הנוכחי שלי שהיה מקורי של הרכב ETB ,

מכיוון שנשבר לי גלגל השיניים של ההילוך השלישי .

היום אני מסיק שהוא פשוט שמר את הגיר שהבאתי לעצמו ושם לי גיר של איביזה אחרת קומפלט בכדאי לחסוך בעבודה .

בקיצור קניתי 2010 , קיבלתי 2000 ?.

למען הסדר , על הרכב היה גיר ETB והיה אמור להשאר ETB , ולאחר מכן קיבלתי אותו עם ה FPQ ..

אגב מרק צמפיון מוכרים לגיר הזה לפחות ל ETB סינטטי מלא , וגם אני שמתי סינטטי מלא של וולוליין ישנה טעות ?

פורסם

לגיר ETB אכן מתאים שמן סינטטי

API GL4 75W90.

עד כמה שאני יודע גיר FPQ לא יוצר לאחר שנת 2004.

גיר ETB - יוצר עד שנת 2006 והוא לא מותקן בשום רכב תוצרת קונצרן VAG מעבר לשנת 2006.

• תוכן חדש...