Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב עם 200,000 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי עם אבא שלי ביד 2, 10 מגרשי מכוניות

אני די נעול על גולף,מצאנו רק אחת -

יש לה מערכת בשווי לא קטן, צבע כחול מטאלי,ג'אנטים חמודים, שנת - 2001,האוטו נראה ממש חדש מבפנים

מבחוץ הוא גם נראה טוב, הבעיה שיש לא מעט שריטות אבל קטנות ממש יחסית - משהו שרואים מקרוב רק

אוטומט, 1.6 - 5 דלתות

רוצים עליו 17,000 אבל ברור שזה לא סופי ואפשר לרדת עוד

הבעיה ברכב ? הוא עשה 200,000 - ז"א כ-15,000 בשנה

זה אמור להדאיג אותי ? שמעתי מהרבה שזה לא טוב אבל לא קיבלתי סיבה, מצד שני המון הסבירו לי שזה סתם סטיגמה של ישראלים על קילומטרז'

הרכב לנהג צעיר-חדש ומדי פעם יהיה גם אצל אבא ולמשפחה לסופ"שים

פורסם

מה הסטיגמה לא הבנתי?

ממוצע ישראלי עדכני הוא 17אלף בשנה.

הרכב הזה עשה 15 אלף בשנה.

הסיכוי למצוא רכב משנה כזאת עם קילומטראז' סופר נמוך הוא מאוד קטן. אני אישית נוהג ברכב שעושה 25 אלף בשנה ואבא שלי על רכב שעושה 40-50 אלף בשנה,זה הכל תפיסה פסיכולוגית.

אני הייתי קונה כי 200 אלף קילומטר לרכב בן 13 זה נחמד מאוד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

200K זה הרבה מאוד לגיר אוטומטי שמותקן ברכב הזה. תבדוק את תקינותו בשבע עיניים. באופן כללי עדיף לקנות אחת מקורית עם גיר ידני בלי כל מיני שדרוגים כמו מערכת וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה שלך מתחילה בזה שאתה מחפש רכב יקר יחסית עם תמורת גרועה לכסף. זו הסיבה שאתה תשלם על האחזקה שלו הרבה יותר כסף ממה שאתה צריך לשלם.

סתם דוגמא, עם כמות הכסף שיש לך + הלוואה בפריסה לתשלומים קטנים אתה יכול לקנות לעצמך קיה ריו האצ'בק משנת 2008, עם חצי מהק"מ ו-7 שנים פחות על הכביש. אישית הייתי מעדיף לשלם 400 ש"ח בחודש ולנסוע ברכב חדיש בהרבה ולא בענתיקה בת 13 עם 200 אלף ק"מ.

לחילופין, מחיר הוגן לרכב הוא סביבות 10K, כך שגם אם תשלם כבר כסף על אחזקה, לפחות שסכום הרכישה יהיה נמוך ולא מנופח.

פורסם

200KKM זה נתון שמצד אחד לא ניתן להתעלם ממנו ומצד שני לווא דווקא אמור לעורר אצלך כל אזעקה אפשרית.

זה נגזרת של נפח מנוע, סוג נסועה עיקרי אבל בעיקר בעיקר - רמת התחזוקה השוטפת של הרכב.

נפח המנוע הוא קטן ביחס למשקל הרכב הזה וזה אומר מנוע וגיר שעבדו בעומס גדול ליותר (רוב הסיכויים) לעומת רכב כזה עם מנוע בנפח גדול יותר.

ברכב כזה הייתי בודק בעיקר אם יש היסטוריית טיפולים רציפה ומלאה - רצוי לפחות רציפה בכמה שנים האחרונות של הרכב.

לאחר מכן להעביר אותו בדיקת קניה אבל היות וזה כסת"ח ידוע, לקחת אותו למוסך שמתמחה ברכבי VAG לבדיקה היקפית ולקבל חוות דעת לגבי מצב הרכב.

סה"כ מדובר ברכב גרמני משובח, במידה ואכן יש שקיפות לעבר הרכב והוא נמצא תקין בבדיקה - הרכישה עלולה להיות מעשה חכם.

מצד שני - אם יש לך עוד קצת ממון בצד שהשארת לתחזוקה ולתקלות לרכב במצב שכזה - הייתי מציע לך לשקול לקנות רכב מיני, חדש או קרוב לחדש עם תכנית מימון טובה ואולי לחסוך ממך הרבה צרות אפשריות בגלל שילוב של רכב חדש + אחריות.

אולי רנו קליאו מהיבואן עם אחריות לשלוש שנים? - תבדוק מול קרסו טרייד אין אם יש להם מבצע שכזה?

בדקת כמה שנות אחריות אתה יכול לקבל על רכבים אחרים בסוכניות מכירה\השכרה אחרות? למשל מאזדה 2 עם שנתיים אחריות ותכנית מימון?

אם יש לך במקרה "בהצדעה" - רצוי מאוד לבדוק מולם מבצעי רכב.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...