Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרי בידני צריך כל פעם להקפיד להעביר את ההילוך בזמן , מה שלא תמיד קורה בפועל, בעוד שבאוטומט המחשב אמור לדעת מה הזמן האידיאלי להעביר את ההילוך בכל העברה לפי הסלד וככה זה אמור להיות חסכוני יותר. מה אני מפספס פה?

עריכה אחרונה על ידי celavee
פורסם

בידני אתה מעביר הילוכים ואילן באוטומט הרכב צריך להעביר את ההילוך מה שמצריך עוד אנרגיה = דלק.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברכב אוטומטי מודרני הפער בצריכת דלק ביחס לגרסה הידנית זניח לחלוטין ולעיתים אף יכול להיות יותר טוב כי היעילות של התיבה הידנית תלויה ברמת המומחיות של הנהג. תיבה אוטומטית מתוכננת לביצועים אופטימליים בכל סגנון נהיגה (רגוע, אגרסיבי, שיוט)

היתרון העיקרי בתיבה ידנית ברכב מודרני נמצא בעלויות רכישה. מבחינת עלויות אחזקה תיבה אוטומטית פלנטרית מודרנית בתחזוקה ראויה מחזיקה מעמד כל חיי הרכב.

פורסם

עדיין,שיפוץ גיר אוטומטי לעומת ידני הרבה יותר נפוץ.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי ההבדל נעוץ בהפסדי אנרגיה בממיר מומנט ופחות קשור ליכולות הנהג ותזמון החלפת הילוכים, לכן הגיר הרובוטי משתווה בצריכת דלק לגיר הרגיל ואילו האוטמטי יהיה בכל זאת בממוצע בזבזני יותר

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

המשפט השגור שידני יותר חסכוני נכון או היה נכון, תלוי איך אתה מסתכל על זה, לפני לא הרבה זמן הרכבים הידניים היו עם תיבות עם חמישה הילוכים בעוד רוב האוטומטיות היו עם גיר אוטומט 4 הילוכים- מה שמחייב איזה שהוא איזון בין האצה סבירה, ומהירות שיוט בסלד יחסית גבוה, שזה משחק בין יחסי ההעברה בגיר.

מה שהוביל לצריכה פחות טובה מהגרסאות הידניות.

כיום המצב טיפה שונה שכן יש המון תיבות (ללא כל התיחחסות לעניין האמינות), שלהם 7 הילוכים, ברכבים עם תיבות כאלה מעבר ההילוכים זריז ועקב תוספת המהלכים המנוע לא בסלד גבוה גם במהירות גבוהה.

על רכבים ישנים יותר, כן הידני יותר חסכוני, על רכבים יותר חדשים- אומרים שהם יותר חסכונים, לא היה לי, לא יכול לומר.

SCANSPEAK

פורסם

קראתי פעם, כמדומני, שאחת הסיבות היא משקל התיבה האוטומטית שהוא כבד יותר מתיבה ידנית. לא ידוע לי אם זה המצב גם במכוניות חדשות

פורסם

הבדלי משקל בין תיבות זה זניח. ההבדלק העיקרי בצריכה בין אוטומטי לידני הוא בהפסדי כוח כי גיר אוטומטי מסורתי הוא הידראולי, יש לו ממיר מומנט והכל בו מופעל על ידי לחץ שמן. כמו כן בגירים אוטומטיים ישנים יש פחות יחסי העברה.

בגיר אוטומטי מודרני ההבדלים זניחים כי יש נעילת ממיר מומנט בכל הילוך ויש 6 הילוכים ויותר.

גירים רובוטיים, וריאטורים וכד' אפילו חסכוניים יותר מידני רגיל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עדיין,שיפוץ גיר אוטומטי לעומת ידני הרבה יותר נפוץ.

בידני צריכים להחליף קלאץ' כל 70-100 אלף קילומטר תלוי בסגנון הנהיגה, מומחיות הנהג בתפעול הגיר ובאזור הנהיגה. גיר אוטומט מחזיק מעמד 250 - 300 אלף קילומטר ואפילו יותר. בכל מקרה רוב המכוניות לא שורדות פרק זמן כל כך ארוך אצל אותם בעלים (תאונה, החלפת רכב כל 3-4 שנים וכו') לכן שיפוץ גיר לא רלוונטי לחלק גדול מציבור הנהגים.

פורסם

הרבה ממי שאני מכיר עבר שיפוץ גיר אוטומטי כולל אנחנו באזור ה170 ויש כאלה לפני.

כמו כן,החלפת מצמד יותר זולה משיפוץ הגיר.

פורסם

להחליף קלאץ' כל 70K-100K ק"מ:shock: ??

אתה לא ממש מכיר אנשים עם רכבים ידניים נכון?

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

yulianx, אני מכיר הרבה שלא עברו שיפוץ גיר אוטומטי אחרי חצי מיליון קילומטר. האנשים שאתה מכיר זה לא מדגם מייצג לאמינות הגיר האוטומטי, פשוט צריך לדעת איזה רכב מותר לקנות עם גיר אוטומטי ואיזה לא. יש יצרנים שלא יודעים לעשות גירים אוטומטיים ויש יצרנים שיודעים, אלה שיודעים הגיר מחזיק ומחזיק.

קונים את הרכב הנכון עם גיר אוטומטי ונהנים. אני בעד גיר אוטומטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שעם לב מה אתה אומר,צריך לדעת איזה רכב קונים..

אם אותו דבר אתה יכול לומר על ידני? איני חושב כך.

פורסם (נערך)

אם אותו דבר אתה יכול לומר על ידני? איני חושב כך.

בהחלט אפשר להגיד. יש גם כוכבים בתחום חוסר אמינות של גיר ידני. גירים חורקים של אלפא רומיאו מהתקופה שהם עוד לא היו פיאט, מיני של אמצע שנות ה2000 ועוד כל מיני.

וגם היום לא חסרים גירים ידניים שהולכים. למה לא שומעים על זה יותר מידי? כי זול להחליף. בנוסף לזה נהג לא מיומן יכול להרוס סינכרונים בנסיעה אחת.

גיר ידני פשוט יותר, כל דבר פשוט קל לייצר אמין - למשל פטיש זה דבר זול, פשוט ואמין ממרבית היצרנים.

אנחנו במאה 21, זמנם של גירים ידניים עבר. גם ברכבי ספורט ומירוץ כבר הרבה זמן גירים אוטומטיים ורובוטיים. היתרונות של אוטומט מוצלח עולים בעשרות מונים על חסרונות של עלות אחזקה לאומת גיר ידני. עם ידני אתה סובל כל יום, עם אוטומט יומיים ב10 שנים במוסך וגם זה לכל היותר אם נפלת על גיר שטחנו לא את הצורה (אני לא מדבר על יצרנים שלא יודעים לעושת גירים).

לגיר ידני לא נשאר הרבה זמן, ברכבים זולים/קטנים/עירוניים הוא יוחלף ברכבים חשמליים וביקרים כבר מזמן ידני אפילו לא אופציה. בעומסי תנועה של היום ובפקקים גיר ידני חיסרון. בכביש פתוח אני מסכים שאפשר להנות איתו, אבל בשיוט זה גם ככה לא משנה. עם גירים מודרניים מרובי הילוכים כל היתרונות התפעוליים וחיסכון של גיר ידני התנדפו.

ברכב בן 25 שנה עם גיר אוטומט 3 הילוכים ללא נעילת ממיר מומנט ומנוע קטן לאומת ידני 5 הילוכים, כמובן היה יתרון לידני. כאשר הגיעו גירים אלקטרוניים 4 הילוכים ויותר, היתרון של ידני התחיל להצטמק והיום פשוט לא קיים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

• תוכן חדש...