Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להגיד שכאן יש ועד ושם יש ועד זה כמו לומר שגם טויוטה וגם סגוויי הן יצרניות רכבים.

וזה בדיוק מה שכתבתי בתגובה הקודמת שלי :) לכן גם ההשואה לארה"ב רק על בסיס מספרי (אחוז החברים בועדים והמשכורת הממוצעת) לא מלמדת על כלום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם בישראל ארגון העובדים - ההסתדרות - היה בעבר מרכיב חשוב מאד במרקם החברתי-כלכלי, וחלק נכבד מבסיס המדינה - גם הארגוני וגם הכלכלי - הוקם על ידה. השינוי הפוליטי ב-1977 והמשברים הכלכליים שנבעו במידה רבה מאד משינוי זה (בנוסף לגורמים אחרים כגון מלחמת יום הכיפורים) וליבוי השנאה כלפי ה"שמאל", יחד עם שחיתות שפשתה במערכת זו וגרמה להתמוטטותה הכלכלית, שינו את מעמדה. ב-30 השנים האחרונות אנחנו עדים לירידה במעמד העבודה המאורגנת, אבל ממש בימים אלה כל כמה ימים אנחנוקוראים על עוד ועוד חברות שבהן קמו ועדי עובדים, כנראה שמגלגל מתחיל לפנות לכיוון ההפוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. שוק התקשורת סבל מתת רגולציה, מה שאפשר לחברות להעלות מחירים בצור לא מבוקרת. רק צעדים של הרגולטור שאנס את החברות לצעדים מגבירי תחרות (כגון רגולציה על זמן החייוב, שחרור מכשירים ל-SIM free, ניידות מספרים וכו'. לא לשכוח שהספקטרום האלקטרומגנטי הוא משאב מוגבל ואין אפשרות לשחררו בצורה לא מבוקרת.

כל ההתייחסות לשוק התקשורת כדוגמא להתנהלות שוק חופשי, בו בזמן שהמדינה מכתיבה בו את הכללים והמתחרים, היא מגוחכת. מוטב היה שהדוגמא הזו לא הייתה מועלית כלל. הדבר היחידי שזה מראה הוא את חוסר ההבנה של redroze לגבי מה נחשב לשוק חופשי ומה לא. רמז: לא כל חברה פרטית היא חברה שמתחרה בשוק החופשי.

2. העובדים שעליהם אתה מדבר לא סובלים ממיסוי כבד - לפחות במיסוי הישיר - כיון שאינם מגיעים לסף המס. וחלק גדול מעלויות המחיה מגולגלות עלינו (ועל העובדים החלשים) על ידי "השוק החופשי" שמשום מה ממאן להתנהג לפי הכללים התאורטיים שאתה כל כך מאמין בהם, אלא מעלים מחירים בצורה לא מבוקרת, בדיוק כאותו כלב שמלקק את ביצים פשוט כיון שהוא יכול. מי שדורך על גופות העובדים במגזר הפרטי הם קודם כל "בעלי הבית" שלהם שמושכים לעצמם משכרורות ודיוידנדים ומשלמים לעובדים מינימום. ד"א - יש חברות פרטיות או מופרטות שבהן יש עבודה מאורגנת והעובדים מתוגמבלים בצורה יותר הוגנת, אבל אתה צועק שהם סחטנים. רובם אינם כאלה, פשוט מבחינתך יש שני מעמדות: מעמד האצולה שצובר את הנכסים אצלו, ומעמד עבדים בשכר מינימום או קרוב לכך.

ההבדל הוא - וזה הבדל חשוב - שבשוק הפרטי אתה יכול לבחור. אני יכול לבחור לא לקנות משופרסל ולא לקנות מצ'מפיון (ואכן מממש את הזכות הזו). אני לא יכול לבחור לעבוד עם נמל פרטי, אני לא יכול לבחור אם לשלם את אגרת השידור ואני לא יכול לבחור ממי אני קונה חשמל - ובנוגע לתעשיות הצבאיות, שם פשוט אף אחד לא שואל את דעתי. הגופים האלו מגלגלים את העלויות שלהן אלי דרך מיסוי וגביה ישירה, והכל בחסות החוק והמדינה. זה לא מקרה שהגופים האלו הם שיאני השכר במשק, שזו ממש אצבע משולשת לכל העובדים שלא גומרים את החודש.

סיפורים ערטילאיים על חברות שמעלות מחירים בצורה לא מבוקרת וממאנות להתנהג לפי כללי השוק החופשי וכו' לא תורמים מאום לדיון. ואתה יודע מה, אם חברה כלשהי לא מוצאת חן בעיניך, אל תקנה ממנה. ואם אין לך ברירה אלא לקנות ממנה - אז כנראה שאתה לא בשוק חופשי.

מה שאתה אומר זו המקבילה הוירטואלית של נפנוף ידיים. בנתיים, קבוצות הלחץ שאתה מקדם מעל דפים אלו שודדות אותנו מדי חודש, עם המשכורות הגבוהות במשק, שהן רק קצה הקרחון של התנאים הכלכליים הכוללים שהן מעניקות לעצמן. השווי הכלכלי של משכורת מובטחת בעלות הממוצעת אצל עובד חברת חשמל, פלוס פנסיה תקציבית, פלוס קביעות הוא מיליונים. כן, אנחנו מגדלים עשרות אלפי מיליונרים במגזר הציבורי, שהונם משולם להם במעין קצבה חודשית.

תכיר בכך שבסופו של דבר מישהו משלם את החשבון, והמישהו הזה הם אנשים שמרוויחים שליש ועבורם אף אחד לא ישבות, או יזמים שמסכנים את כספם ובריאותם בשביל להקים עסקים וצריכים להתמודד עם המנגנונים המושחתים האלו, כלכלית וביורוקרטית (למרות שאני בספק אם עובד מדינה כמוך יוכל להבין את מצוקת האחרונים).

אין לי בעיה עם זה שאתה תומך בשחיתות הזו, כל עוד אתה מבין שאתה חלק ממנה.

3. גבי חברות ממשלתיות פחות או יותר רווחיות: חלקן נועד לספק צרכים שאינם בהכרח רווחיים. כבר כתבתי מספר פעמים - מדינה אינה חברה כלכלית, היא צריכה לספק הרבה צרכים שאינם רווחיים. אתה מתלונן על חברות ממשלתיות לא רווחיות, אבל, למשל, התעשיות הביטחוניות אמורות לספק עצמאות מבחינת אספקת ציוד צבאי, גם אם הדבר משולם על ידי הציבור. אפשר להתווכח על היקף הפעילות הנדרשת, אבל לא על עצם חיוניותה. לגבי תע"א - איני יודע מה מקור המספר של 2000 בטלנים במסגרת זו, אבל יתכן שיש שיקולים של שימור ידע וניסיון מקצועי גם בתקופת שפל, וכמובן יתכן שמדובר בלחצים פוליטיים לא לגיטימיים. אני מניח שלכל אחד מהרכיבים יש תפקיד בעניין (אם הוא נכון), בהתחשב בידיעה מיהו ראש הועד ומה מעמדו הפוליטי.

תראה מה היא שחיתות שלטונית שלא הייתה מביישת רודנים אפריקאיים, באדיבות תע"א והועד. העובדה שמדובר בנכס בטחוני לאומי רק הופכת את הסיפור הזה לפלילי, במיוחד כשוזכרים שלכוח אדם מיותר והתנהלות מושחתת יש גם השפעות מוראליות ופרקטיות על התנהלות הארגון, ולא רק כלכליות, אפילו אם הציבור משלם את החשבון שמוגש לו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
גם בישראל ארגון העובדים - ההסתדרות - היה בעבר מרכיב חשוב מאד במרקם החברתי-כלכלי, וחלק נכבד מבסיס המדינה - גם הארגוני וגם הכלכלי - הוקם על ידה. השינוי הפוליטי ב-1977 והמשברים הכלכליים שנבעו במידה רבה מאד משינוי זה (בנוסף לגורמים אחרים כגון מלחמת יום הכיפורים) וליבוי השנאה כלפי ה"שמאל", יחד עם שחיתות שפשתה במערכת זו וגרמה להתמוטטותה הכלכלית, שינו את מעמדה. ב-30 השנים האחרונות אנחנו עדים לירידה במעמד העבודה המאורגנת, אבל ממש בימים אלה כל כמה ימים אנחנוקוראים על עוד ועוד חברות שבהן קמו ועדי עובדים, כנראה שמגלגל מתחיל לפנות לכיוון ההפוך.

עד המהפך של 77' ההסתדרות היתה בעלת כוח כמעט בלתי מוגבל; מאחר והוטלו מכסים דרקוניים על כל מוצר מיובא, התעשייה בארץ פרחה, גם כשלא היה לה צידוק כלכלי, ע"ע אתא, אוטוקארס ועוד.

הקיבוצים חגגו כי התעשייה שלהם היתה מוגנת ע"י מכסים והחקלאות מוגנת ע"י איגודי המגדלים למינהם, גוף מנוון שהעסיק מאות אוכלי חינם, ומי ששילם את מחיריהם המופקעים בעליל של הפירות והירקות, היה הציבור.

האבטלה היתה אמנם נמוכה מאד, אך גם רמת החיים היתה נמוכה, ורכישת מכונית חדשה או נסיעה לחו"ל, רחמנא ליצלן, נראתה לרבים כמו חלום רחוק.

מיסים דרקוניים הוטלו על כל דבר, החל מכרטיסי קולנוע (מס עינוגים), דרך מיסי קנייה (מישהו זוכר את הבולים ?) וכלה במס הכנסה בשיעור שעלה על 60%.

וועדי עובדים, לפחות במשק כמו הישראלי, יכולים להיתקיים רק בגופים בהם אין שורת רווח והפסד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, ועדי עובדים יכולים להתקיים רק אם יש חוקי עבודה שמסדירים את מעמד הועד ונאכפים היד רמה.

ב ערכת החקיקה היום בדיני עבודה הועד צריך רק לייצג את העובד בבית דין לעבודה. פרט לזה לא צריכה להיות לו סמכות להתערב בכלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

וועדי עובדים, לפחות במשק כמו הישראלי, יכולים להיתקיים רק בגופים בהם אין שורת רווח והפסד.

זאת ועוד.

חברות פרטיות בהן ההסתדרות משיגה דריסת רגל, מידרדרות פלאים ע"ע טכנאי הוט.

פורסם
לאיזו חברה אתה מתכוון? למעט התעשיות הצבאיות, כל היתר פועלות רק בתוך המשק המקומי. ואפילו אם יש בין החברות האלו חברה שרווחית בזכות עצמה, אין בכך בשביל להצדיק בזבוז (כמו 2000 העובדים המובטלים בתע"א) שהוא למעשה שוד משלם המיסים (שהרי מדובר בחברה ממשלתית והכסף הזה היה צריך לחזור למדינה כדיבידנד).

שכחת את בתי החולים. גם פה יש דוגמאות לחברות פרטיות שמתנהלות בצורה גרועה יחסית לחברות ממשלתיות.

אני ממליץ לך להוציא מהלקסיקון שלך את התעשיות הצבאיות כי אין לך מושג מה הולך שם.

זה מאוד קל, שטחי וצבוע לבוא ולהגיד שכרגע יש שם בזבוז.

בוא נקח את תע"א לדוגמא, כיום אתה לא משלם עליהם כסף כי היא חברה רווחית ולא לוקחת מהמדינה שקל. אבל אם אתה תשלח את האנשים שם הביתה אתה תקבל אלפי מפרנסים שילכו לחתום בלשכה, וזה כן יעלה לך כסף, הרבה כסף.

החברות האלה הביאו למדינה הרבה כבוד. שילמו במשך הרבה שנים את כל המיסים, בניגוד לחברות פרטיות אחרות שעשו כל שביכולתם כדי להתחמק/להקפיא כספי מיסים.

תשווה את השכר של אחד המנכ"לים של התעשיות הצבאיות, לעומת מנכ"ל של חברה פרטית כמו חברת ביטוח/מזון/בנק, ותבין שהשיגעון נמצא בשוק הפרטי.

שוק התקשורת הוא לא שוק חופשי. הוא שוק שנוצר על ידי הרגולטור, שאפשר לשלוש חברות בלבד להתחרות בו. לשלוש חברות שווה לחלק ביניהן את השוק ולא לשחוק את הרווחיות במגזר, בדיוק כמו שזה שווה לשתי חברות הטלוויזיה (יס והוט) ושתי חברות התשתית (בזק והוט) וכן הלאה.

אני לא יכול לחשוב על דוגמא גרועה יותר משוק הסלולר ל"שוק חופשי".

אני התכוונתי לשוק הסלולר לפני כניסת הרגולטור לתמונה.

אתה רוצה עוד דוגמאות לחברות פרטיות חזירות? שטראוס, תנובה, טרה.

כולם משחקים אותה "כאילו" יש תחרות, "כאילו" אנחנו בשוק חופשי.

אז מה עדיף? להפריט את הכל ולהגיד הנה, אנחנו שוק חופשי, הכל פרטי.

אני מבטיח לך שמהר מאוד הפער בין העשירים לעניים יכפיל את עצמו. הטייקונים ימצאו דרך לשים את ידם על החברות שיופרטו ובמקום שהכסף ילך למדינה הוא ילך לכיס הפרטי שלהם.

זה נהדר והכל, כל עוד לא שוכחים שמישהו משלם על זה. ומי שמשלם על זה הוא העובדים במגזר הפרטי, שאין להם מנופי לחץ וקומבינות, סובלים ממיסוי מפלצתי ויוקר מחיה מחניק. העובדים במגזר הממשלתי, עם התנאים, הפנסיות והקביעות פשוט דורכים על הגופות שלהם בדרך למעלה, אין דרך אחרת לתאר את זה.

שוב פעם אתה ממשיך עם ההכללות שלך.

אתה חושב שכל הוועדים מתנהלים כמו אלון חסן ושות', אתה חושב שכל החברות הציבוריות עושקות את הציבור כמו רשות השידור.

יש הרבה אוכלוסיות של עובדי ציבור שלמרות שיש להם וועד המדינה יורקת להם בפנים (רופאים, אחיות, עובדים סוציאלים וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
שכחת את בתי החולים. גם פה יש דוגמאות לחברות פרטיות שמתנהלות בצורה גרועה יחסית לחברות ממשלתיות.

אני ממליץ לך להוציא מהלקסיקון שלך את התעשיות הצבאיות כי אין לך מושג מה הולך שם.

זה מאוד קל, שטחי וצבוע לבוא ולהגיד שכרגע יש שם בזבוז.

בוא נקח את תע"א לדוגמא, כיום אתה לא משלם עליהם כסף כי היא חברה רווחית ולא לוקחת מהמדינה שקל. אבל אם אתה תשלח את

הדוגמא המודגשת מראה כמה שהחשיבה הכלכלית שלך חלשה. תע"א היא חברה ממשלתית. כלומר, המדינה היא בעלת המניות בה. המדינה היא אני. תע"א היא נכס שלא מממש את פוטנציאל הרווחים שלו. זה בכלל לא משנה אם הוא מרוויח או מפסיד.

במקום שתע"א תרוויח X, היא מרוויחה חצי או שליש X. ההפרש הוא כסף שהיה אמור להכנס לקופת המדינה, אבל נשדד ממנה על ידי מושחתים.

במקום שתע"א תכניס עוד 100 מיליון, 200 מיליון שקל בשנה שילכו כדיבידנד למדינה, שתוכל להשתמש בכסף לבנות כיתות ולעזור לעניים, הכסף הזה הולך כמשכורות עתק לאנשים שלא עובדים. ואז יוצא אחד כמוך להגנת המנגנון, על חשבון אזרחי המדינה הפשוטים שלא היו להם קומבינות להכנס לבורות השומן האלו.

האנשים שם הביתה אתה תקבל אלפי מפרנסים שילכו לחתום בלשכה, וזה כן יעלה לך כסף, הרבה כסף.

החברות האלה הביאו למדינה הרבה כבוד. שילמו במשך הרבה שנים את כל המיסים, בניגוד לחברות פרטיות אחרות שעשו כל שביכולתם כדי להתחמק/להקפיא כספי מיסים.

בפעם האחרונה שבדקתי, הרבה יותר זול לשלם דמי אבטלה מאשר משכורת ממוצעת בתע"א. ואתה לא מזכיר את הפגיעה המורלית וההתנהלותית שיש במקום מושחת עם כוח אדם עודף. איזה רושם מקבל עובד חדש בתע"א כשהוא רואה את מימדי השחיתות והסיאוב?

תשווה את השכר של אחד המנכ"לים של התעשיות הצבאיות, לעומת מנכ"ל של חברה פרטית כמו חברת ביטוח/מזון/בנק, ותבין שהשיגעון נמצא בשוק הפרטי.

זה גרוע יותר מאשר מנהלים שכירים בחברות בורסאיות שמגלגלים מיליונים לכיס על חשבון בעלי המניות, כי לפחות בשוק הפרטי אני יכול למכור את המניה כבעליה, או לא לקנות את המוצר כצרכן, אם אני לא מרוצה מההתנהלות.

לי, בתור אזרח, אף אחד לא נותן לומר מה דעתי על ההתנהלות של תע"א. הם פשוט גונבים את הכסף שלי. כמוהם גם החברים שלהם בתע"ש, רק שאלו אפילו לא יכולים לטעון שהם מרוויחים כסף.

אני התכוונתי לשוק הסלולר לפני כניסת הרגולטור לתמונה.

מתי הרגולטור לא היה בתמונה? הרגולטור הוא היחידי שקבע את מבנה שוק הסלולר. הוא קבע את חסמי הכניסה, את חלוקת התדרים ונתן את רשיונות ההפעלה. שוק הסלולר מעולם לא היה שוק חופשי.

אתה רוצה עוד דוגמאות לחברות פרטיות חזירות? שטראוס, תנובה, טרה.

כולם משחקים אותה "כאילו" יש תחרות, "כאילו" אנחנו בשוק חופשי.

אז מה עדיף? להפריט את הכל ולהגיד הנה, אנחנו שוק חופשי, הכל פרטי.

אני מבטיח לך שמהר מאוד הפער בין העשירים לעניים יכפיל את עצמו. הטייקונים ימצאו דרך לשים את ידם על החברות שיופרטו ובמקום שהכסף ילך למדינה הוא ילך לכיס הפרטי שלהם.

שוק המזון הוא לא שוק חופשי. הוא שוק עם פרוטקציות, מכסות, מכסים וסובסידיות (רפתנים, חקלאים, מועצת הדבש וכן הלאה) כמו גם מחירים בפיקוח. חברות פרטיות תמיד שואפות למקסם רווחים ותמיד יעשו את זה כשאפשר, וזה בסדר. אבל בחברות פרטיות בשוק תחרותי, לצרכן יש את המילה האחרונה. עם כל הכבוד לתנובה, אתה לא באמת חייב לקנות קוטג'. אתה בוחר, אז תשלם - אבל אתה בוחר. לא כמו שבחרו בשבילך ממי לקנות חשמל, דרך מי להעביר מטענים ימיים או מי ייצר את הציוד של הצבא שלך.

בכל מקרה, אני מעולם בדיון הזה לא הצעתי הפרטה. מה שאני הייתי רוצה הוא שהחברות הממשלתיות יתנהלו כספית באחריות בה מתנהלות חברות פרטיות, אבל כולנו יודעים שזה לא יכול לקרות כי לאנשים בגופים ממשלתיים פשוט לא אכפת מספיק. זה תופעת הother people's money. לכן אפילו במדינות נאורות עם סטנדרטיים ציבוריים ואתיים כמו שוודיה, עדיין מפריטים בהיקף נרחב.

שוב פעם אתה ממשיך עם ההכללות שלך.

אתה חושב שכל הוועדים מתנהלים כמו אלון חסן ושות', אתה חושב שכל החברות הציבוריות עושקות את הציבור כמו רשות השידור.

יש הרבה אוכלוסיות של עובדי ציבור שלמרות שיש להם וועד המדינה יורקת להם בפנים (רופאים, אחיות, עובדים סוציאלים וכו').

רופאים מככבים כשיאני השכר במערכות הציבוריות וחוגגים על השר"פ. זו כלכלת מקורבים קלאסית.

העובדים הסוציאליים אכן אוכלים חרא אבל זה רק מראה כמה מושחתת ההסתדרות ואת מי היא זורקת מתחת לגלגלי הרכבת לעומת אלו עליהם היא מגנה.

אלון חסן הוא קריקטורה. לפחות הוא דוגרי ומשתין על כולם מלמעלה. אני דווקא מסמפט אותו על כל זה. הוא לא מתבייש להגיד - "זו המערכת, המערכת מושחתת ואנחנו מנצלים את זה כי אנחנו יכולים". בעשותו כן הוא רק חושף את הכלכלה שמתנהלת בחסות ההסתדרות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אין שום בעיה עם שכר הרופאים,הם משקיעים והשקיעו הרבה יותר ממני מגיע להם.

בלי קשר לשכר רופאים במדינות אחרות שגבוה בהרבה.

.עובדים סוציאליים יש בשפע והתנאים בהתאם

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

צריכים לסגור פה את השיבר על הרבה דברים. ביטוח לאומי (השלמות הכנסה, דמי אבטלה, שיקומים), בתי חולים ציבוריים וקופות חולים (מפני שזה בחינם יש עומס מטורף ומגיעים עם כל שטות לקופ''ח/בי''ח), שירות לאומי (אתם לא מכירים את המוסד מבפנים זה פשוט בזבוז מהעצומים שראיתם).

כוס אוחתוק המדינה הזאת כל משפחה שעולה לפה מכל חור מקבלת בית במרכז מעמידר/מדינה ב100K ומיטב בניה חיים פה כמו כלבים.

כוס אוחתוק המדינה הזאת הסטודנטים הערבים והאתיופים מקבלי שיעורי תגבור מיוחדים באונ' בזמן שמיטב בניה נכשלים כל סמסטר בקורס אחד לפחות.

כוס אוחתוק המדינה הזאת שנותנת טיפול רפואי במחיר מסובסד אבל שוכחים לציין שכל הרופאים מושפעים מחברות התרופות שדוחפות להם פרסים ומתנות.

כוס אוחתוק המדינה הזאת שאין בה טיפת צדק שאתה רואה את עצמך כחלק מהמדינה הזאת ועושה כל מה שאפשר למענה והיא יורקת לך בפנים פעם אחר פעם.

אני זוכר ברוקי בלבואה את הקטע שהוא אומר "זה לא כמה חזק אתה יכול להכות, זה כמו חזק אתה יכול לספוג. כי החיים יתנו לכו מכות קשות". תחליפו את המילה חיים במדינה והגעתם לנוסחא.

אף על פי שזאת לא הייתה אופציה ראשונה בחרתי מדעי המחשב רק כי אני רוצה לברוח מפה כמה שיותר מהר. כל יום שעובר אתה סובל פה (במידה ואתה לוקח דברים ללב כמוני).

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)

רועי, אני לא רוצה לכתוב תגובה עם ציטוט באורך שני עמודים, אז אנירוצה רק כמה הערות:

1. העובד שיפוטר מתע"א ויקבל דמי אבטלה יעלה למדינה פחות. אבל כמה הוא יכניס למדינה ? אפס עגול, כלכלית, ביטחונית, אפילו מבחינת שמה של המדינה.

2. הרופאים מופיעים כ"שיאני שכר" משתי סיבות. האחת היא שמדובר באנשים עם ותק של 30 שנה ביותר, שמתוכן הוקדשו קרוב ל-20 להכשרה (לימודים, סטאג', התמחות ארוכה או שתיים יותר קצרות וכמה שנים של התמחות על בחו"ל, כולם בשכר נמוך). הם מגיעים לטבלה בסביבות גיל 55-60, וגם זאת רק אם הם מוצלחים במיוחד.

3. דו"ח "שיאני השכר" בשירות הציבורי מעווות לחלוטין כיון שגופים רבים אינם מדווחים בו. הרופאים מדווחים בגלל שיטת התלום של שירותי בריאות כללית שמעסיקה רבים מהם ומדווחת על כלל הכנסותיהם, בעוד שגופים אחרים אינם מדווחים - בזכות ההפרטה שגורמת לשירותים להיות"קנויים" (כלומר מדווחים כמיקור חוץ ולא כשכר המשולם ישירות לעובדים).

ארקו - הפוסט שלך הוא אחד המטופשים ביותר שנכתבו בפורום זה בשנים האחרונות. אני לא מאחל לך להזקק לשירותים הרפואיים, אבל כאשר תגלה מה עלותם האמיתית של שירותי רפואה תזחל ותלקק את קברותיהם של מי שהקימו את קופת החולים הכללית לפני 100 שנה והניחו את היסוד לרפואה הציבורית, כיון שעלותה של רפואה פרטית תהיה לפחות פי 10. לך ללמוד מדמ"ח, סע לאמריקה ושלם שם כמה עשרות אלפי דולר לשנה לביטוח רפואי ואז תגלה שהכיסוי שלו לא שווה הרבה, והרופאים הרב יותר מושחתים מאלה שאתה מתאר כאן. לא מזמן קראתי ב-NYT כתבה שתארה כיצד פעולה כירורגית פשוטה של הסרת נגע קטן מהעור, כזו שבקופ"ח היתה עולה לך 30 ש"ח ולמערכת כמה מאות - תפחה, בבית חולים אמריקאי, לחשבון של קרוב ל-60,000 דולר, שמהם הביטוח כיסה רק 50,000. זה מחירה של הפרטה ושל שוק חופשי (גם לידיעתך, רועי). ומתוך היכרות שטחית מדובר בעניין שגרתי לחלוטין.

ואני כבר לא מדבר על סגנון הכתיבה שלך שלא היה מבייש שום ערס אחרי כמה כוסות משקה. בושה לך ולפורום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
רועי, אני לא רוצה לכתוב תגובה עם ציטוט באורך שני עמודים, אז אנירוצה רק כמה הערות:

1. העובד שיפוטר מתע"א ויקבל דמי אבטלה יעלה למדינה פחות. אבל כמה הוא יכניס למדינה ? אפס עגול, כלכלית, ביטחונית, אפילו מבחינת שמה של המדינה.

2. הרופאים מופיעים כ"שיאני שכר" משתי סיבות. האחת היא שמדובר באנשים עם ותק של 30 שנה ביותר, שמתוכן הוקדשו קרוב ל-20 להכשרה (לימודים, סטאג', התמחות ארוכה או שתיים יותר קצרות וכמה שנים של התמחות על בחו"ל). הם מגיעים לטבלה בסביבות גיל 55-60, וגם זאת רק אם הם מוצלחים במיוחד.

3. דו"ח "שיאני השכר" בשירות הציבורי מעווות לחלוטין כיון שגופים רבים אינם מדווחים בו. הרופאים מדווחים בגלל שיטת התלום של שירותי בריאות כללית שמעסיקה רבים מהם ומדווחת על כלל הכנסותיהם, בעוד שגופים אחרים אינם מדווחים - בזכות ההפרטה שגורמת לשירותים להיות"קנויים" (כלומר מדווחים כמיקור חוץ ולא כשכר המשולם ישירות לעובדים).

ארקו - הפוסט שלך הוא אחד המטופשים ביותר שנכתבו בפורום זה בשנים האחרונות. אני לא מאחל לך להזקק לשירותים הרפואיים, אבל כאשר תגלה מה עלותם האמיתית של שירותי רפואה תזחל ותלקק את קברותיהם של מי שהקימו את קופת החולים הכללית לפני 100 שנה והניחו את היסוד לרפואה הציבורית, כיון שעלותה של רפואה פרטית תהיה לפחות פי 10. לך ללמוד מדמ"ח, סע לאמריקה ושלם שם כמה עשרות אלפי דולר לשנה לביטוח רפואי ואז תגלה שהכיסוי שלו לא שווה הרבה, והרופאים הרב יותר מושחתים מאלה שאתה מתאר כאן.

ואני כבר לא מדבר על סגנון הכתיבה שלך שלא היה מבייש שום ערס אחרי כמה כוסות משקה. בושה לך ולפורום.

עם כל הכבוד לאיחולים שלך הם שווים לפואבלוס שלי כי אני חולה במחלה כרונית קרוב ל10 שנים ואני במערכת יחסים ON OFF עם בי"ח.

בוא אני אגיד לך ככה, לפני שאתה קובע כמה מטופש אני, הגעתי למצב בו אני הולך לרופאת משפחה עם שמות של תרופות, היא רושמת לי מרשמים ואני מטפל בעצמי. אני פעם ב3 חודשים עושה בדיקות דם והיא עוברת לי עליהם. הייתי במרפאות מתמחות ב3 בתי חולים בגוש דן ואצל כולם אכזבה - למה אכזבה ? כי כולם אומרים לי שבלי חברות התרופות הם לא יתקיימו (מעניין למה הם מתכוונים בדיוק) וכיום בשוק יש רק 2 סוגי תרופות (זה טרפה וההוא נבלה כמובן)

הרפואה פה שווה לתחת שלי, כל הרופאים פה אינטרסנטים ברמה שהם עושים דברים נגדי ואני צריך להילחם בקירות הביורוקרטיה כי תהליכים שיכולים להטיב איתי נשללים על הסף. בטח, תשלחו אותי לשלם מאות שקלים בחודש על תרופות כי זה מה שהכי טוב לכיס של כולם (למעט שלי כמובן).

יש ניתוח שאני מועמד מושלם עבורו לפי כל המחקרים שקראתי (ב4 שפות יש לציין), אבל בארץ אף אחד לא נותן מכתב המלצה. למה ? כי אז אני אקצץ את כמות התרופות שלי פי כמה וכמה.

כן, אני אלך ללמוד מדעי המחשב. יודע למה ? כי נמאס לי להיות תלוי במדינה שהרפואה הציבורית שלה הורגת אותי לאט לאט. אני אלך, ואשפוך חצי מהמשכורת שלי על רפואה בחו"ל אבל אני אחייה כמו בן אדם. כנראה הבריאות שלך 555 ואתה לא יודע מה זה להתמודד עם מחלה כרונית במדינה הזאת וכל המשתמע מכך.

והציטוט ל"כוס אוחתוק המדינה הזאת" לקוח מהתכנית הסטירית "הישראלים" (ככה קוראים לה? לא סגור על זה. של שלישיית 'מה קשור'). אז מה דעתך, אולי, לנוח ?

אתה מזכיר לי את חבר שלי, שהכרתי בטיול הגדול, ג'ורג'. בחור אנגלי מקסים עם שורשים יהודיים, והוא שוהה אצלי שהוא בא לארץ מידי שנתיים. כל פעם הוא בא לפה ונהנה, כמה כיף פה וכמה הכל נגיש וכמה כולם נחמדים. למה ? כי הוא עשיר, עם כסף, ובא לפה לתקופה לא ארוכה ואינו צריך להשתכר פה.

אתה מכיר את הצד היפה של הדברים. אם היית יודע מה חולים במחלות כרוניות עוברים, היית יכול לסגנן תוכנית חדשה ומרגשת פי 1000 מהסיפורי אין כסף/אבא מת של מאסטרשף.

ואם אתה עדיין לא מאמין, אני מזמין אותך בחפץ לב וברצון גדול להצטרף אליי למרפאה של המחלה שלי, תשב איתי עם הרופא המטפל, ואני בטוח שגם אדם מכובד כמותך יאבד את העשתונות. קשה לראות כזה חוסר צדק והתעלמות מהעובדות מול הפנים שלך תאמין לי.

עריכה אחרונה על ידי ARKODrama
"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ספריאל, אותו מפוטר מהתעשייה האוירית אם הוא שווה חצי מהמשכורת שלו ייקלט בסקטור הפרטי בזרועות פתוחות. הוא גם יכול להיות עצמאי כי הרי וא מנהל גדול ומוכשר ששווה מליונים.

ארקו, אני לא מבין מה הטענות שלך. אם יש ניתוח שהחלטת שמתאים לך (צהזכירך, אתה לומד מד "ח ולא רפואה אז א אתה לא אנדרואיד אז אין לך מושג מה מתאים לך) אז לך לעשות אותו באופן פרטי בדיוק כמו במדינה האוטופית אליה אתה רוצה לעזוב.

אתה יודע שאתה לא חייב לחכות. אתה יכול לעבור כבר עכשיו וגם ללמוד ולעבוד שם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא רואה תוכניות סטירה וכנראה לא מבין את ההומור העדין. אני גם לא מצליח להבין את הקשר בין זה שאתה, ארקו, נכשל בקורסים לבין זה שאחרים מקבלים תגבור. אם הם לא יקבלו - אתה לא תכשל? בחוג בו אני לומד היתה פעם סטודנטית אתיופית אחת ובודדה. היא פרשה אחרי כחצי שנה, בגלל בעיות שפה וכנראה גם בעיות אחרות ברקע. על זה שבעשור שאני נמצתא בהייטק (גם ביח' מחשוב בצבא) לא פגשתי מתכנת אתיופי אחד, נראה לי שכבר כתבתי. בינתיים פגשתי גם בדיוק שני מתכנתים ערבים. מה כואב לך שעוזרים לאחרים? אתה יודע לחקור פונקציות פחות טוב מזה? או מבין פחות טוב מה זה אוטומט סופי דטרמינסטי? בסוף, כשתגיע לראיון עבודה, נקודת הפתיחה שלך אוטומטית תהייה יותר טובה משל כל אתיופי וערבי במדינה הזו. אז גם אם הם מקבלים תגבור באוניברסיטה, אז מה? וכן, נהג לילה צודק, אתה יכול לעשות ניתוח במדיקל סנטר או כל מקום אחר. מה ההבדל איפה תשלם את ה20,000 או 30,000 שזה עולה? פה או בניו יורק?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הצורת התבטאות שלך באה לכסות על בורות.

מן הסתם יש אוכלוסיות שבגלל בעיות שפה וחינוך קודם יתקשו והמטרה היא לתת שוויון הזדמנויות.

ההורים שלי עלו לפני 25 שנה וחוץ ממשכנתא בחרא תנאים לא קיבלו כלום

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...