Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא משנה אם היא מוגדרת סטיישן או לא (בחו"ל הדגם הזה נקרא Wagon).

לגבי מקומות הישיבה, כל נוסע חייב להיות חגור בחגורת בטיחות. ברכב הזה יש 5 מקומות ישיבה בלבד.

בניגוד לרכבי סטיישן אחרים שהוזכרו, לליאנה ( ששווקה גם בשם Aerion) אין כלל גרסה של 7 מושבים.

גם אם מספר הנוסעים לא רשום ברשיון הרכב, אסור לך להסיע בו 6 נוסעים, כמובן שאינך יכול להתקין באופן חוקי מושבים נוספים.

לא כל נוסע חייב להיות חגור בחגורת בטיחות.

מספר מקומות הישיבה אינו מצויין כך שאינו גלוונטי.

הבעיה שהתקנה כזו מוגדרת כשינוי מבנה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כל נוסע חייב בחגורת בטיחות , יש רשימה ארוכה של פטורים בתקנה 83ג

אבל לעניין פותח השרשור רלוונטי תקנה 83ב וזו לשונה :

83ב. (א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה כאמור בתקנה 83א, לפי הענין. (ב) הוראות תקנת משנה (א) יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו.

פורסם
לא כל נוסע חייב להיות חגור בחגורת בטיחות.

מספר מקומות הישיבה אינו מצויין כך שאינו גלוונטי.

מעולה. בוא נפסיק לחגור את הילדים.

מה אכפת לי בכלל מה מותר ומה אסור?

הילדים שלי יחגרו, גם אם מחר המדינה תשלם לכאלה שלא יחגרו.

פורסם

למה להפסיק לחגור ?

החוק מחייב לחגור כמספר החגורות.

אם אתה יכול להושיב על המושב האחורי 4 ילדים ויש 3 חגורות, מבחינת החוק מותר לחגור רק 3 ולהחליט מי לא אכפת לך שימות , אבל מבחינת החוק אין עם זה בעיה.

פורסם

יש לקונה בחוק והיא עדיין לא תוקנה. בכל מקרה ילדים מתחת לגיל 8 חייבים להיות רתומים במושב בטיחות.

זה עדיין לא מאפשר לך להתקין מושב בתא המטען של הרכב ללא אישור משרד התחבורה.

פורסם (נערך)

פותח השרשור,

עניין החוקיות זה הימור, או שיתפסו אותך, או שלא.

עניין בטיחות המושב עצמו זה פונקציה של איכות ותקני הייצור בו הוא עומד וכן איכות וחוזק העיגון שלו למקומו, התקנה טובה יכולה לעגן אותו למקומו היטב.

עכשיו, הנה הסיבה האמיתית שבגללה אסור בתכלית האיסור להתקין שורת מושבים שלישית ברכב שאינו יועד לכך מלכתחילה:

בניגוד לרכב "רגיל" בו השילדה מצויידת באיזורי קריסה מלפנים ומאחור שתפקידם כשמם כן הם- לקרוס בעת תאונה על מנת לספוג את אנרגיית ההתנגשות ולהעביר כמה שפחות ממנה אל תא הנוסעים, ברכב שמגיע עם שורת מושבים שלישית או כזה שמותאם מראש לאופציה של התקנת שורת מושבים שלישית השילדה מקבלת חיזוקים בחלקה האחורי על מנת להפחית את ספיגת האנרגיה בעת תאונה.

אתה מבין, ברכב ממוצא יש נניח 70-80 ס"מ בין קצה הפגוש האחורי ועד לקצה המושב האחורי, זה נותן מספיק "שטח" לקריסה בטרם מגיעים אל תא הנוסעים.

ברכב שמצוייד בשורת מושבים שלישית, במיוחד במיקרווואנים למינהם לעיתים יש מרחק של כ-20 ס"מ בסה"כ מהשמשה האחורית למושב האחורי- במצב כזה אי אפשר להשתמש באיזורים סופגי אנרגיה שכן אם תתבצע קריסה של אותם איזורים הפגיעה תגיעה כבר אל תוך תא הנוסעים, זו הסיבה שברכבים כאלה ישנן קורות שתפקידן לחזק את החלק האחורי.

מאחר והרכב שלך במקור אינו מגיע עם שורת מושבים שלישית ואינו תוכנן מראש להתקנה שכזו אני ממליץ לך להריץ לרגע את התסריט הבא בראש:

אתה עומד בפקק, נהג הרכב שנסע 100 מ' אחרייך לא שם לב שעצרת בפקק ונכנס בך במהירות 60 קמ"ש, איזורי ספיגת האנרגיה ברכב שלך קורסים בדיוק כפי שתוכננו כך שהפגיעה לא הגיעה אל הספסל האחורי המקורי של הרכב, אבל היא הספיקה לעבור את השורה השלישית שהתקנת.

אתה רוצה לדמיין (חס וחלילה!!!) מה קורה אם יושב באותו ספסל שלישי ילד קטן?

חבר, זה בדיוק סוג ה"קומבינות" שמרכיבים מהם טרגדיות אנושיות של "ילד בן 4 נפגע קשה בתאונת דרכים בעת שיש במושב מאולתר. אביו נלקח לחקירה במשטרה".

קבל את זה באהבה ומתוך דאגה חבר, לא משחקים עם בטיחות, אל "תעבוד" על מהנדסי הבטיחות שתכננו את הרכב בצורה מסויימת ועכשיו אתה רוצה לשנות להם את כללי המשחק.

עריכה-

רק עכשיו צפיתי בסרטון של פיפט' גיר, זה סרטון וידאו 1 ל-1 של מה שכתבתי פה, אל תתעלם מכך ידידי פותח השרשור, רד מזה.

שים לב שאותה אופל זפירה תוכננה מראש לשורת מושבים שלישית ובה התוצאות קטלניות, עכשיו דמיין רכב שלא תוכנן לשורה שלישית ובו ולכן פחות מחוזק על מנת לאפשר ספיגת אנרגיה בתאונה.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יש לקונה בחוק והיא עדיין לא תוקנה. בכל מקרה ילדים מתחת לגיל 8 חייבים להיות רתומים במושב בטיחות.

זו לא לקונה מקרית ש"עדיין לא תוקנה". זו לקונה מכוונת היטב שמיועדת בדיוק לפלח אוכלוסיה מסויים שמתאפיין בחוסר התאמה בין כמות הילדים לבין היכולת הכלכלית לרכוש רכב מתאים.

בדיוק כמו שאי-החלת חוק הפיקדון על בקבוקי 1.5 ליטר היא לחלוטין לא מקרית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
זו לא לקונה מקרית ש"עדיין לא תוקנה". זו לקונה מכוונת היטב שמיועדת בדיוק לפלח אוכלוסיה מסויים שמתאפיין בחוסר התאמה בין כמות הילדים לבין היכולת הכלכלית לרכוש רכב מתאים.

בדיוק מה שחשבתי

לקנות את הרכב הכי לא מתאים ולנסות לקמבן משהו לא בטיחותי העיקר להגיד שהנה..יש כיסא וחגורה.

חסר רכבים 6 ו 7 מקומות בשוק???

תן לנחש אדוני... רציתי רכב יפני כי צרפתי זה חרא למרות שלהם יש בול את הרכב שאתה צריך והמחירים שלהם ברצפה.

אני צודק??? וסליחה שאני נשמע קצת בוטה.

פורסם

דווקא הכי מתאים פה היה איטלקי - מולטיפלה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

כוונתך לאמר: ולמרות שהמפלגות החרדיות לא בקואליציה, עדיין לא תוקנה...

אני סבור שזו רק עצלנות בירוקרטית, אני לא חושב שיש כאן לובי חזק כמו שהיה בנושא הפיקדון על הבקבוקים.

הסתכלתי על תא המטען של הליאנה, אני לא מבין איך פות"ש חושב להכניס לשם נוסע נוסף. רעיון טפשי, מסוכן ובלתי חוקי.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

מנצל"ש

שאלה תיאורטית בנושא: אני לא מתכוון בשום פנים ואופן לבצע את זה ברכב שלי (אם הייתי צריך הייתי מראש קונה את גרסת ה7 מקומות)

יש לי אאוטלנדר 2011 - 5 מקומות, המרכב זהה אחד לאחד לגרסת ה7 מקומות רק שבמקום השורה השלישית יש תא אחסון.

במידה וכל העיגונים למרכב זהים וניתן להתקין שורה שלישית מקורית (נניח שהשורה השלישית תקנה חדשה מהיבואן על כל חלקיה ואביזריה).

האם יהיה ניתן לאשר כזה דבר, כמושב חוקי?

פורסם

נראה לי שכן, אך יהיה זול הרבה יותר לרכוש אחד עם שבעה מקומות מקוריים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש לי אאוטלנדר 2011 - 5 מקומות, המרכב זהה אחד לאחד לגרסת ה7 מקומות רק שבמקום השורה השלישית יש תא אחסון.

במידה וכל העיגונים למרכב זהים וניתן להתקין שורה שלישית מקורית (נניח שהשורה השלישית תקנה חדשה מהיבואן על כל חלקיה ואביזריה).

האם יהיה ניתן לאשר כזה דבר, כמושב חוקי?

הסיכויים שהמחלקה הטכנית תאשר קלושים. ואם תאשר לפי התנאים שלה זה יעלה יותר מהדגם המגביל המקורי

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...