Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע לי קצת קיצוני להשוות את הכריזה של הדלקת הנרות לאיראן ולקרוא לזה כפייה דתית.

אלא אם תגיד לי שבנוסף לכריזה הם גם מוציאים להורג הומואים בכיכר.

בשכונה שלי היו כמה פעמים שעברו והודיעו, אף פעם לא הפריע לי

אבל אם תחליט להילחם בתופעה אז תעדכן אותי אני אשמח להנמיך למואזין את הווליום.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם רק היו מודעים, הכל היה טוב ויפה. הבעיה שאחרי זה יש מוסיקה עד להדלקת נרות. הבעיה שמוסיקה הזאת נשמעת מעצבן מאוד דרך מערכת כריזה, בספק שזה נעים למישהו באוזן. המוסיקה הזאת זה כמו צפירה שנמשכת חצי שעה.

זה סוף שבוע אנשים רוצים לנוח. מפריע לי שמישהו החליט בשביל התושבים מה טוב להם.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שלומי, אם רוב התושבים היו שמחים לקבל את זה - הייתה הצבעה והרוב היו מחליטים (במקרה כזה לא הייתה לי בעיה עם זה, הרוב החליט, זה מה שהאנשים רוצים). ככה זה עובד בדמוקרטיה. כפייה זה כאשר מישהו אחר מחליט מה טוב.

אותי אף אחד לא שאל אם אני רוצה את זה.

יותר מזה, פעמוני כנסייה, תפילת המואזין זו מסורת של מאמינים באותן דתות, לכן אנשים מאמינים שגרים באותו ישוב צריכים את זה (לרוב בישובים כאלה הרוב מאמינים). כריזה זה לא מסורת וזה לא טקס דתי (זה מזכיר לי שבברה"מ בכריזה היו משדרים "גובוריט מוסקווה" מוסקווה מדברת בתקופה של סטאלין).

קצת מצחיק אותי שהמואזין מבחינתך זה משהו שהוא תקין וצפירה לכניסת השבת זו כפייה דתית, גם ביישוב הכי מנותק בארץ יש לתושבים שעונים והם יכולים לדעת מתי הגיע הזמן לתפילה ולא צריכים בשביל זה להעיר את כל העיר בחמש לפנות בוקר... דרך אגב אצלי בעיר גם המואזין וגם הצפירה זה משהו שאני זוכר מאז הילדות וזה כבר הפך לחלק מההווי של העיר ובתור חילוני זה לא ממש מפריע לי.

דרך אגב גם הצפירה וגם המואזין הם דברים שמנוגדים לחוק מבחינת תקנות הרעש ואיכות הסביבה אם אני לא טועה, אבל גם אם תתלונן לא נראה לי שמשהו יתעסק עם זה... מסיבות הקריוקי שנמשכו לתוך הלילה הם מטרד יותר חמור:cry:.

פורסם

מואזין זה צורך של אוכלוסייה מסויימת, יחס עם זאת צריכה להיות רגולצייה לגבי רמות רעש, כדי שזה לא יפריע לתושבים שלא מאמינים בזה. זה בהחלט לא בסדר ששומעים אותם רחוק מעבר למקומות שצריכים לשמוע אותם. הייתי פעם בבוקר בכרמיאל וזה ממש מטרד מבחינת הרעש. כניראה תושבים המקומיים התרגלו.

אולי אני אתרגל לכריזה הזאת, זה משהו חדש שלא היה בעבר. אפילו לא ידעתי שזה קיים במקומות אחרים. חשבתי שזה יוזמה חדשה רק בסביבה שלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נראה לי קצת הגזמה לקרוא לזה כפייה דתית, אצלי בעיר יש צפירה לפני כניסת השבת אבל מצד שני גם המואזין מעיר אותי לא פעם בשעות הקטנות של הלילה ובחלקים אחרים של העיר יש גם פעמוני כנסייה.

אני לא יודע איפה את גר אבל אני מאמין שזה שירות שחלק נכבד מתושבי העיר שמח לקבל או לפחות לא סובל ממנו.

סובלנות וקבלת האחר- כל עוד לא זורקים עליך אבנים כמו זה שמעלי כתב אין פה כפייה לדעתי.

אצלי בעיר עובר ברחוב רכב עם כריזה וכורז בקולי קלות את זמני הדלקת נרות שבת, זה יוצא גם בין השעות 14:00-16:00, אך באמת היא שבכל שעה זאת חוצפה, כריזה מרכב אסורה על פי חוק, דרך אגב בגלל זה גם האלטזכן צועקים ולא כורזים

מי שדתי יודע מה זמן הדלקת נרות גם מבלי שיצטרך כריזה שתזכור לו זאת, מי שלא דתי ולא מדליק נרות, לא מעניין את הביצה השמאלית שלו.

אם לדוגמא היה עובר רכב בחג המולד ומשמיע שיר לכבוד הולדת ישו, היו צועקים גאוולט.

שלומי, אם רוב התושבים היו שמחים לקבל את זה - הייתה הצבעה והרוב היו מחליטים (במקרה כזה לא הייתה לי בעיה עם זה, הרוב החליט, זה מה שהאנשים רוצים). ככה זה עובד בדמוקרטיה. כפייה זה כאשר מישהו אחר מחליט מה טוב.

אותי אף אחד לא שאל אם אני רוצה את זה.

יותר מזה, פעמוני כנסייה, תפילת המואזין זו מסורת של מאמינים באותן דתות, לכן אנשים מאמינים שגרים באותו ישוב צריכים את זה (לרוב בישובים כאלה הרוב מאמינים). כריזה זה לא מסורת וזה לא טקס דתי (זה מזכיר לי שבברה"מ בכריזה היו משדרים "גובוריט מוסקווה" מוסקווה מדברת בתקופה של סטאלין).

למיטב ידעתי גווריט מוסקבה הושמע בזמן מלחמת העולם השנייה ע"י יורי לוויטן ולא בגלל או בהקשר לסטאלין, אלה כדי שכולם ישמעו שמוסקבה עדיין קיימת וחייה, כאילו כאן קול מוסקבה החופשית..

במילים האלה גווריט מוסקבה היו מתחילים כל מהדורת חדשות.

ואיך אפשר בלי תמונה של קברו של לוויטן - צולם ביוני 2010

DSCF0133.jpg

פורסם
יש את זה בשכונה הסמוכה לשלי בכל יום שישי, זה הדבר האחרון שמפריע לי בחיים, באמת.

הרבה יותר מפריע לי הקריוקי של השכנים (שנמצאים רחוק) שאני שומע לפעמים עד 11 בלילה.

1+

את כל שנות ילדותי העברתי בנתניה בשכנות קרובה לקרית צאנז ובכל יום שישי בשעות אחה"צ שמעתי את הצפירה הזאת. בתור חילוני גמור אני שואל: זה באמת מה שמפריע לך?

אני מסכים שהמגזר החרדי מושך אליו הרבה אש. אם זה מוצדק או לא מוצדק אפשר להתווכח, אבל מכאן ועד להגיד שצפירה שנשמעת אחת לשבוע למשך כדקה היא כפייה דתית - בנאדם, עפת על עצמך ביג טיים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, אם זה היה דקה מיילא. חצי שעה זה קצת מוגזם.

פורסם

לפעמים זה רק נדמה שזאת כריזה שכונתית, לרוב זאת יוזמה עצמאית של ברסלבים, אצלנו זה קורה מדי פעם.

לעניין הצפירה, מדובר אצלנו בצפירה די חלשה לחצי דקה ~ דקה, גם כיום אמא שלי עדיין נעזרת בה כאומדן לכניסת השבת.

פורסם

אצלנו באשדוד לא רק שיש צפירה ,מוזיקה ,ורכב שעובר עם רמקולים ,יש גם איזור שלם שבכניסה וביציאה שלו שמים מחסומים לכל השבת. עכשיו זה עם התרחב לשכונה קטנה באיזור ג' וגם שן חוסמים

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

עזוב שטויות צביפר, תאתר את מקור הכריזה ואז תשלח אליהם את השכנים שלך.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
"שבת שלום לכל בית ישראל. הדלקת נרות בשעה XX, צדיק שמור את יום השבת !"

דווקא אני ממש אוהב את זה לצערי הרב כבר זה פחות קורה אבל כל פעם שכן אני נכנס לנוסטלגיה קשה

זה עדיין קורה בבת-ים שמעתי את זה לפני שבוע בערך.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפעמים זה רק נדמה שזאת כריזה שכונתית, לרוב זאת יוזמה עצמאית של ברסלבים, אצלנו זה קורה מדי פעם.

לעניין הצפירה, מדובר אצלנו בצפירה די חלשה לחצי דקה ~ דקה, גם כיום אמא שלי עדיין נעזרת בה כאומדן לכניסת השבת.

הרמקולים של זה מותקנים על עמודי תאורה, מכאן ההנחה שזה כריזה שכונתית. יש עמוד כזה ממש מול חלונות הבית שלי וזה די רועש. מעבר לזה שומעים את הכריזה גם מחלק השכונה שנמצא כ300 מטר ויותר בצד השני.

פורסם

אצלי בשכונה בכל יום שישי, לפני כניסת השבת.

הבית כנסת הקרוב, מדליק ברמקולים בקולי קולות את "שלום עליכם מלאכי השלום".

וזה מחרפן... התקשרתי כמה פעמים למוקד, אבל בגלל שזה אוטומטי, אין להם אפשרות לעשות כלום. :(

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

באשדוד עובר רכב עם מערכת הגברה וכורז "יהודים יקרים, זמן כניסת השבת והדלקת הנרות הוא --:-- " כל שישי ואחרי כשעה יש צפירה חלשה.

• תוכן חדש...