Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשבועיים האחרונות התחילה תופעה של כפייה דתית במקום שאני גר. בכריזה השכונתית מודעים מתי הדלקת נרות שבת ואחרי זה במשך חצי שעה מוסיקה חגיגית בשביל האווירה.

זאת לא שכונה דתית, לפחות עד כמה שידעתי לפני שבועיים.

למישהו יש את זה גם בשכונה שלו?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי בשכונה אין. אבל בשכונות התחתונות יש מוזיקה חסידית כקדימון ואז ישנה צפירה המסמלת את כניסת השבת.

מצד שני, לפעמים שומעים גם את המואזין.

אין מה להגיד חיפה חיפה, עיר עם עתיד. חיפה חיפה, עיר אמיתית. אז בואו לחיפה.....

פורסם

מי שזורק אבנים על אמבולנס ביום כיפור הוא כנראה לא דתי אלא פנאט.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם (נערך)
מי שזורק אבנים על אמבולנס ביום כיפור הוא כנראה לא דתי אלא פנאט.

אכן, אני ערכתי את ההודעה המקורית והורדתי את הקטע, כדי להתמקד בנושא העיקרי. פיקוח נפש מעל לכל, לכן כניראה סתם חוליגאנים רוצים לנצל את היום כדי להשתעשע..

כרגע מה שמטריד זה בדיוק מה שsamg כתב. מצד אחד מי שגר בקרבת מקומות ששמעו את המואזין, עכשיו מצד השני יש לנו גם את החבר'ה שלנו שעושים אותו דבר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נראה לי קצת הגזמה לקרוא לזה כפייה דתית, אצלי בעיר יש צפירה לפני כניסת השבת אבל מצד שני גם המואזין מעיר אותי לא פעם בשעות הקטנות של הלילה ובחלקים אחרים של העיר יש גם פעמוני כנסייה.

אני לא יודע איפה את גר אבל אני מאמין שזה שירות שחלק נכבד מתושבי העיר שמח לקבל או לפחות לא סובל ממנו.

סובלנות וקבלת האחר- כל עוד לא זורקים עליך אבנים כמו זה שמעלי כתב אין פה כפייה לדעתי.

פורסם

אצלי בשכונה (נווה שאנן בחיפה) זה ככה כבר כמה חודשים.

לא הייתי קורא לזה כפייה. יותר בכיוון של מטרד מעצבן.

פורסם (נערך)
נראה לי קצת הגזמה לקרוא לזה כפייה דתית, אצלי בעיר יש צפירה לפני כניסת השבת אבל מצד שני גם המואזין מעיר אותי לא פעם בשעות הקטנות של הלילה ובחלקים אחרים של העיר יש גם פעמוני כנסייה.

אני לא יודע איפה את גר אבל אני מאמין שזה שירות שחלק נכבד מתושבי העיר שמח לקבל או לפחות לא סובל ממנו.

סובלנות וקבלת האחר- כל עוד לא זורקים עליך אבנים כמו זה שמעלי כתב אין פה כפייה לדעתי.

שלומי, אם רוב התושבים היו שמחים לקבל את זה - הייתה הצבעה והרוב היו מחליטים (במקרה כזה לא הייתה לי בעיה עם זה, הרוב החליט, זה מה שהאנשים רוצים). ככה זה עובד בדמוקרטיה. כפייה זה כאשר מישהו אחר מחליט מה טוב.

אותי אף אחד לא שאל אם אני רוצה את זה.

יותר מזה, פעמוני כנסייה, תפילת המואזין זו מסורת של מאמינים באותן דתות, לכן אנשים מאמינים שגרים באותו ישוב צריכים את זה (לרוב בישובים כאלה הרוב מאמינים). כריזה זה לא מסורת וזה לא טקס דתי (זה מזכיר לי שבברה"מ בכריזה היו משדרים "גובוריט מוסקווה" מוסקווה מדברת בתקופה של סטאלין).

פורסם
אני דווקא חושב שהמוזיקה החסידית הקדימה את המואזין. לפחות במקרה של חיפה.

אם היו באים קלייזמרים עם מוסיקה אמיתית, הייתי שמח לשמוע - זה כמו אירוע חגיגי. מה ששומעים בכריזה זה אפילו לא מתקרב לדבר האמיתי.

לפעמים מבאים אומנים, יש חגיגות, מוןסיקה אמיתית - זה משהו אחר לחלוטין.

כריזה נשמעת כמו הודעה שמעכשיו אסור לצאת מהבית. ובאמת הרחובות ניהיים ריקים.

פורסם

אצלנו גם מוזיקה חסידית+צפירה.

אבל הכרזת שעות הדלקת נרות ובלבולי מוח עוד לא היה לנו (ואני גר בשכונה דתית של ספרדים)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

"שבת שלום לכל בית ישראל. הדלקת נרות בשעה XX, צדיק שמור את יום השבת !"

דווקא אני ממש אוהב את זה לצערי הרב כבר זה פחות קורה אבל כל פעם שכן אני נכנס לנוסטלגיה קשה

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

יש את זה בשכונה הסמוכה לשלי בכל יום שישי, זה הדבר האחרון שמפריע לי בחיים, באמת.

הרבה יותר מפריע לי הקריוקי של השכנים (שנמצאים רחוק) שאני שומע לפעמים עד 11 בלילה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אצלנו בקריית גת זה קיים שנים, פעם זה היה צפירה, אבל אחרי שתושבים התלוננו שזה מבהיל אותם (לפני 5 שנים שהתחילו ליפול גראדים בקריית גת), אז עברו למוזיקה חסידית.

פעם היה רכב של חב"דניקים שהיה כל שישי בצהרים מודיע "יהודים יקרים, זמן הדלקת הנרות וכניסת שבת המלכה בשעה...", הדבר הזה זכה להמון בדיחות וחיקויים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...