Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

רציתי לשתף בשערוריה צרכנית שנחשפתי אליה.

לפני כשבוע רכשתי מגהץ קיטור שמתגאה בשם SOL G1033ST, המפרט הוא כמו של המוצרים הגדולים, לחץ 5 באר, ספיקת אדים 190 גרם לדקה ואפשרות למילוי תוך כדי פעולה. המחיר היה 500 ש"ח, כמו מגהץ קיטור פשוט של חברה מוכרת עם נתונים הרבה פחות טובים.

החלטתי שאני נותן צ'אנס לחברה עלומת השם.

כבר בשימוש הראשון שמתי לב שאופן הפעולה לא תואם את המפרט כלל.

אמנם מדובר במגהץ סביר, אבל ממש לא מה שמובטח על האריזה.

החלטתי לבדוק ברשת, מצאתי את אותו הדגם באתר צרפתי, עם תמונה של אותו המוצר עם "יצרן" שונה, רק ששם הנתונים הם לחץ 2.5 באר וספיקת אדים 90 גרם לדקה.

ככל הנראה היבואן שיפץ את נתוני המכשיר.

החוצפה הגדולה היא שהוא עולה יותר מאשר מוצר עם מפרט זהה מפירמה מכובדת.

להלן קישור לאתר הצרפתי:

http://www.electrodepot.fr/fer-pressing-king-d-home-g1033st.html

יש גם אתר סיני:

http://www.gzxygs.com/goods.php?id=473

ניתן לראות שבין המילים בסינית משתרבב המספר 2.5 (בתמונה שרואים את תחתית המגהץ)

שתי תמונות למטה ניתן לראות שכתוב שהספיקה היא 190 גרם לדקה.

להלן מפרט המכשיר באתרר היבואן:

http://www.sol-germany.co.il/Product.aspx?productId=339

מציק לי בעיר שדחפו בכח את המילה גרמניה לכתובת, ומתהדרים בסלוגן "מותג איכות גרמני"

עוד מציק לי, שמישהו באתר הזה חושב שגרם לדקה זה יחידת מדידה של לחץ.

אני מתכוון ליצור קשר עם היבואן בימים הקרובים, מעניין מה תהיה תגובתם.

עידכונים בהמשך.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מה אני אגיד?

אני לא אגיד שאתה לא צודק,

אבל קצת פרספקטיבה: מדובר במוצר צריכה המוני זול, לא רכיב משוכלל למפעל עיבוד שבבי.

במוצרים מהסוג הזה לרוב הקשר בין המפרט למציאות רופף, במיוחד בכל מה שקשור להספקים / מדידות.

זה נכון גם למערכות סטריאו, מייבשי שיער, מכונות קפה (אוהו, מה שהולך שם עם בארים), מאווררים וכיו״ב.

בקיצור: עובד או לא עובד?

עובד? עזוב אותך משטויות.

בנוגע ל״מותג איכות גרמני״, סלח לי, אבל תעשה שיעורי בית, זה תכסיס בן 40 שנה בערך. לא מעניין אף אחד.

״חוצפה״ ו״שערוריה צרכנית״? נו. לפחות לא כתבת ״אסון״, ״גזל״, ״קטסטרופה״ או ״סכנה קיומית״.

בשורה התחתונה: קח מוצר מקביל באותו מחיר, אני מבטיח לך שתהיה בדיוק אותה אי-התאמה

בין ההספקים והתיאורים לבין המציאות, לכאן ולכאן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה ממש לא נכון, אם זה היה המגהץ הראשון שלי, אולי אתה צודק וככה כל המגהצים.

אבל, כמה שנים השתמשתי במגהץ של טפאל עם לחץ 5 באר וספיקה של פחות מ-190 גרם לדקה, וההבדל הוא שמיים וארץ.

אין שום דמיון בביצועים בין שני המוצרים. על הנייר ה-SOL עדיף. בפועל? הוא מגהץ כמו מגהץ אדים לעומת הטפאל.

יש גם הבדל מהותי באופן הפעולה: בטפאל יש דוד שכל הזמן דואג למלאי של קיטור. כשמשתמשים בקיטור, הוא פשוט יוצא מהדוד הזה, וכששם עומדים להגמר המים, משאבה דואגת למלא את הדוד מחדש.

ב-SOL שומעים שהמשאבה עובדת בכל לחיצה על לחצן הקיטור, משמע ה"קיטור" מיוצר באותו רגע, כך שאין פה בכלל שום סיכוי ללחץ גבוה.

והאמת היא שאני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה מגהץ קיטור.

לכל מוצר אתה יכול לקרוא "מוצר צרכני זול", אבל לא סתם יש לאותו מוצר סקאלה של איכויות, מאפיינים ורכיבים. הדבר נועד שכל אחד יבחר את המוצר הספציפי שמתאים לצרכיו.

אם היצרן קצת מיפה את הנתונים שלו, עוד מילא.

אבל אם היצרן מוציא מפרט, והיבואן מחליט לשדרג אותו, פה כבר יש בעיה.

פורסם

תודה על ההסבר המפורט, החכמתי.

אתקן, אם כך: אתה צודק במאה אחוז.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איך בכלל אפשר להשוות מגהץ כלשהו למגהץ איכותי מבית טפאל? נתונים על הנייר לא מספיקים כמו שבוודאי כבר שמת לב. אישית אני משתמש שנים במגהץ קיטור של טפאל לאחר שניסיתי מותגים רבים אותם החזרתי לחנות עד הנסיון בטפאל שלא פחות מאשר הדהים אותי לאחר כל האחרים.

[אין לי קשר לא ליצרן, לא ליבואן, לא לשיווק ולא למכירות של טפאל].

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מצאתי שישנו יצרן ששמו goodway ונמצא בהונג קונג ומציע את אותו המגהץ למכירה תחת אותו שם דגם (G-1033ST) http://www.goodwayhk.com/produce_detail.php?id=10

אני מניח שזה היצרן האמיתי של המגהץ שרכשתי, ושהיבואן פשוט שולח לו לוגו שיודפס על המוצר.

מכיוון שהיצרן לא כתב בעמוד של המוצר את החלק המעניין של המפרט הטכני (לחץ וספיקת אדים), שלחתי מייל עם בקשה למידע, להלן התשובה שקיבלתי:

אז ספיקת האדים היא 90 ג' לדקה כמו שכתוב בחלק מהאתרים שראיתי. אך ממש לא 190 ג' לדקה כמו שטוען היבואן.

והמגהץ הזה כלל לא ראוי להיקרא מגהץ קיטור.

זה בסה"כ מגהץ אדים עם מיכל נשלף והרבה פוזה.

Dear Matan ,

Thanks for your email.

The steam rate is 90g/min , and it's using the chamber system, so this item is not counted in pressure.

Thank you so much.

Best Regards,

Haylia for Simon Wong

Goodway Electrical Co., Ltd.

יצרתי קשר עם היבואן, בשירות הלקוחות טוענים בתוקף שיש חברה בשם SOL שמיצרת את המגהץ. ביקשתי לראות מפרט רשמי של החברה, ולא קטלוג בעברית של היבואן. אמרו שישלחו לי מיד למייל. לאחר כמה שעות התקשרתי להזכיר שוב, אמרו לי "כן, כן, מיד שולחים" ומאז עבר כבר חודש.

מציק לי שהמוצר נמכר בארץ בצורה רמאית שכזו. אני ממש רוצה לעשות משהו בעניין, אבל לא יודע מה.

מה המלצות הפורום?

עריכה אחרונה על ידי matansab

פורסם

המלצה?

תמשיך הלאה ולהבא במחיר הזה תקנה מוצרים של מותגים.

לפני שבוע - שבועיים הייתי עם קרובת משפחה שקנתה מגהץ חדש. קנתה מגהץ מעולה בסביבות 800-900₪.

בטווח המחירים שלך ראיתי לא מעט מותגים כמו טפאל, קנווד או מורפי ריצ'רדס.

זה ידוע שכל היצרנים הסיניים כותבים דברים מונפצים.

זה כמו הספקי כוח הזולים של המחשבים, רשום עליהם 500W, בפועל מוציאים 250-300W בלחץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שוב אבהיר שהבעיה אינה ביצרן. הוא דובר אמת.

הבעיה ביבואן, שהמציא מפרט משלו. ואותו הוא מפרסם.

פורסם

המאבק והאנרגיות שתשרוף יביאו לך משהו?

אתה חושב שתקבל זיכוי או פיצוי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אתה צודק שאין סיבה ממשית לצאת למאבק.

והבעיה היא שגם היבואן מאמין בזה ובגלל זה מרשה לעצמו לזלזל בלקוחות.

יש בי איזו תחושת שליחות לעשות מעשה כדי שאחרים לא יפלו בפח.

פורסם

אני מבין אותך, ואתה מבואס מזה שמכרו לך מוצר עם מפרט שקרי.

אבל מה יש לעשות כנגד כך? אתה צודק, אבל האם כל האנרגיות שתשרוף שוות את זה?

פורסם

מצא עו"ד נמרץ ותאב בצע והגש תביעה ייצוגית, בהנחה שנמכרו מספיק מגהצים על מנת להצדיק את זה.

כנראה יגמר בפשרה, אבל את תקבל כמה זוזים, והיבואן ילמד לקח.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...