Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא מכיר את המוצרים השונים והחדשים ואין לי מה לומר לגביהם..

מה שכן, יש לי הרבה מה לומר לגבי הכנת ווקס ביתי - המידע זמין ונגיש ברשת! כולל מתכונים מעולים, את כל חומרי הגלם ניתן להשיג ללא קושי רב בארץ או בחול.

ניתן להגיע לתוצאות מרשימות מאוד! ניתן לשחק, לגוון ולעשות התאמות שונות על פי הצרכים שלכם (ריח, קושי החומר (קושי היישום), צבע, מרקם).

לאחר ניסויים שונים בחצי שנה האחרונה היום יש לי ווקס ביתי שנותן ברק ועומק מרשימים מאוד (לא פחות ממוצרים ממותגים), כולל בידינג איכותי ויפה בשבועיים הראשונים.

מה שכן.. לא הצלחתי לספק עמידות גבוהה והווקס מחזיק עד חודש וחצי לכל היותר כאשר אני שוטף רק באופן ידני וובעדינות ללא חומרים אגרסייבים מדי, אבל יש לי עוד הרבה מה ללמוד ואני בהחלט אופטימי, מה גם שאני מכיר מוצרים איכותיים שעולים מאות שקלים שמחזיקים כשבועיים בערך והם לרוב מיועדים למטרות תצוגה בלבד... ככה שמצבי די טוב.

אז תחפרו ברשת חברים, כל המידע זמין שם. סביר להניח שלא תייצרו את ה-Dudo Juice הבא :lol: אבל בהחלט תרוויחו חוויה מעניינת וייחודית.

מפרגן לכם בבסיס די טוב להכנת ווקס איכותי, קל ליישום ובעל עמידות נחמדה.

התהליך והעבודה עליכם, חיפוש המידע ברשת עליכם, חיפוש המצרכים עליכם גם כן, אין צורך בשליחת שאלות לפרטי היות ואין לי כוונה לפתוח ביה"ס לרוקחות, בסה"כ רוצה להביא לידיעתכם שההליך מעניין ושווה לנסותו, במיוחד בקהילה מיוחדת שכזו.. :onfire:

זה המתכון שאני עובד איתו נכון להיום, הוא רחוק מלהיות מושלם אבל הוא הוא בהחלט יפתיע אתכם ויגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שתרצו לקנות את המוצר הבא (את הווקס הכוונה).

15g White Beeswax -softens the hard carnauba and hydrophobic

60mL Orange Oil (d-limonene) solvent

45g Carnauba - principal ingredient

30g Coconut Oil -carrier oil

60mL Macademia Nut Oil - highly reflective

50mL Sunflower Oil -glossing oil

עריכה אחרונה על ידי Kenworth

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

זכור לי שלפני כמה שנים הם הציגו ערכה רצינית להכנת ווקס בבית, על הכיריים, ממש ממש מדליק.

הרעיון של הclay lube שהוא de ironiser פשוט אדיר!

אשמח למוצר הזה, ישתלב מעולה עם הnanoskin autoscrub sponge שהזמנתי אתמול בלילה.

הכי חיסכון בזמן.

"יאללה בירי".

פורסם
דימה,שתף בתמונות של תוצאות הוקס,נשמע טוב.

איזה קארנובה השתמשת?,צהובה או לבנה?.

כשיהיו לי תמונות שמעידות על גאווה אמיתית אני בהחלט אפרסם, עד אז יש לי עוד כמה שלבים של למידה ועשייה.

הגרגירים שהשגתי היו צהובים לחלוטין, אני לא מספיק מבין בסוגי הקארנובה שקיימים אבל מהחיפושים (הרבים) שלי לא מצאתי יותר מדי עדויות לגרגירים לבנים..

את חומרי הגלם רכשתי מכפר פועלים קטן שממוקם במחוז piaui בברזיל באמצעות חברת הסחר foncepi (שדי השתלטה שם על העסקים המקומיים :( )

בכפר ההוא לא היו עדויות למוצר כלשהו שנקרא קארנובה לבנה.. למרות שבמקומות אחרים התופעה קיימת.

כמו כן ניתן לראות באתר של אותה חברת סחר מפורסמת את סוגי הקארנובה שהם מייצאים (Golden Yellow, Orange Yellow, Black).

מידע נוסף ומעניין מ-meguiarsonline

הנושא-The MYTHS of Carnauba wax

למי שמתעצל לקרוא - מיתוס מס' 3

Myth Three: The carnauba in my wax is #1 Ivory White Pure Carnauba!

Automotive waxes feature #1 Yellow Carnauba. This is the highest form of natural carnauba wax and even then it is not an expensive product. "White" or "Ivory" carnauba wax does not exist, period. It is yellow (different shades of yellow depending on age) and it is either #1 or it isn't. Micro carnauba (finely milled) can look white, but in general the carnauba wax is whitened by a bleaching process or by tumbling the flakes in paraffin wax.

לא יודע היכן האמת עוברת וזה גם לא משנה לי, נראה לי שהעין שלי לא תבחין בהבדלים בין סוגי הקארנובה השונים.לצורכי הבהרה - למי שמעוניין אני לא בטוח שהחברה הזו שולחת לארץ, המוצרים נקנו ישירות מכפר הפועלים שבחול.

במידה ואתם בכל זאת מעוניינים תנסו לבדוק זאת דרך חברת צים ספנות שבעבר עבדה בשיתוף פעולה (הדוק) עם חברת הסחר הזו והביאה סחורות שלהם עד לישראל, כיום לא בטוח שהם עובדים יחדיו אבל זו בהחלט נקודת התחלה לא רעה ואם יש לכם קרוב בעמדה בכירה בצים ספנות ייתכן ותוכלו לנצל זאת.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

אני לא הייתי לוקח יותר מדי ברצינות את כל המדריכים האלה בשני גרוש..גם אם זה באתר של מגס.

בגדול יש שני סוגים של קארנובה,אחד צהוב,שתורם למראה חם ורטוב של הצבע,ויש את T1 שהוא לבן,נחשב לאיכותי ביותר ונותן מראה של GLOSS יותר דומה סילנט.

כל כך פשוט,כל נסיון להפוך את זה למשהו יותר מורכב,זה כבר רק לשם האדרת שמו של הכותב.

פורסם (נערך)

כמוך גם אני לוקח את המידע שנרשם באתר של מגס' בערבון מוגבל ולכן ציינתי שהמידע "מעניין", אני לא בטוח באמיתות שלו אבל הוא בהחלט מעניין ולדעתי יש טעם לקרוא אותו.

לדעתי ועל סמך השיעורי בית שעשיתי בחודשים האחרונים אני מאמין שישנם גוונים שונים של צהוב כאשר הקארנובה הלבנה זה רק שם בומבסטי לתאר קארנובה שצבעה האמיתי הוא צהוב חיוור או צהוב עדין מאוד. הוא בטוח לא לבן ואני מאמין שזה שם שנועד לקידום מכירות גרידא ובאמת שאני אומר את זה אחרי שיעורי בית קצת יותר רציניים מקריאת פורום כזה או אחר..

ההבדל העיקרי נובע מטריות העלה שהפועל הברזילאי קוטם, ככל שהעלה צעיר יותר החומר המופק ממנו יהיה בצבע צהבהב עדין מאוד והמונח המדויק לתארו בתעשייה הזו הוא Ivory שזה שנהב בעברית או T1 Prime Yellow wax. ככל שהעלה "זקן" יותר וספג יותר קרני שמש והתחמצנות, החומר המופק ממנו יהיה צהוב גס ועד לחום או שחור.

המילה לבן משמשת בעיקר את התדמית של חברות כאלו ואחרות ולפעמים אף היצרנים עצמם (יצרני הקארנובה) מוכרים את החומר הטהור ביותר בשם לבן (הוא לא באמת לבן בצבעו).

גם אם קנית כמה ווקסים שמתהדרים בשם הזה זה לא מעיד על כלום.

את הווקס הבא אתה בטוח מכיר, שים לב ממה הוא עשוי (Zymol Carbon Wax contains 37% T1 grade Brazilian yellow carnauba)

אני מדגיש שאולי אני טועה (:nono: ) ואין לי בעיה לטעות.. (אין לי תסבוכות אגו) אבל לעניות דעתי בטבע לא קיים המונח "natural White Carnauba"

תכתוב את המילים בגוגל ותשים לב שרוב ההפניות מגיעות לחברות שמספקות מוצרי דיטיילינג ואוהבות להתהדר בשם הזה.. גימיק שיווקי נחמד.

לעניין הווקס תוצרת בית אני מאוד לא להמליץ לפזול לכיוון "הווקס הלבן" או "T1" או "הווקס הצהוב הטהור ביותר" מכיוון שהוא לא מתאים לעבודה ביתית ולא תצליחו להפיק ממנו כלום..

מומלץ לרכוש גרגירים בשלים ולא צעירים מדי משמע צהוב ועד צהוב כהה.

האמת GUGY שזה מאוד לא מעניין וחסר חשיבות, זה בסה"כ עניין של שם והגדרה, אתה תקרא לזה T1 לבן ואני אקרא לזה T1 צהוב חיוור, זה מידע שלא תורם גם ככה לא לי ולא לך אז מה זה חשוב?

בשם המקצועי המוצר שרכשתי נקרא T3 או carnauba wax type-3 או Extra Light Fatty Grey Type 3 שזו האופציה הטובה ביותר עבור הצרכים שלי.

עם הT1 לא ניתן להפיק כלום באמצעים ביתיים, הוא לא בהכרח יקר בהרבה ולפעמים גם זול יותר ככה שהמחיר אינו שיקול לרוב. אפילו יותר קל להשיגו מאשר את ה-T3 שכן הוא מאוד נפוץ בתעשיות השונות.. (נחשו איזה מרכיב קיים בליפסטיק של הבת זוג :lol:, או במוצרי המתיקה השונים..)

התחלת ואמרת שבגדול יש 2 סוגים, אז אתה צודק.. בגדול.

בקטן יש בדיוק 4 סוגים שהאדם יודע להפיק לפני שמכניסים לתמונה כל מיני מניפולציות

[TABLE]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: center]

[*=right]Prime Yellow Type 1
    [*=right]Extra Light Fatty Grey Type 3​
    [*=right]CARNAUBA WAX T4 FILTERED
    [*=right]CARNAUBA WAX T4 CENTRIFUGED

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

את כל המידע שציינתי פה לא ניתן למצוא בפורומים של מגס'.

מצרף תמונות עבור הסקרנים שלא מבינים על מה מדובר.

t4f.png

t4c.png

t3.png

t1.png

עריכה אחרונה על ידי Kenworth

פורסם

האמת,שבאמת עניין השמות שמגדירים את הקארנובה באמת מעניין,לפחות לי,את התחת.

אבל בכל זאת,רציתי שתדע את זה כמו שזה למרות מה שכתוב במדריך.

שתי דוגמאות,אחד שרשור,אחת חנות למכירת קארנובה[בין השאר].

http://www.detailingworld.co.uk/forum/archive/index.php/t-297466.html

http://www.woodcraft.com/product/2084783/38192/carnuba-t1-flakes-8oz.aspx

• תוכן חדש...