Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. בתשובה לשאלת אחד מחברי הפורום ענית (חשבת שמדובר בגיר אוטומטי) שמומלץ לא לגעת בשמן ובמסנן שלו עד לשביקתו של הגיר האוטומטי. אודה לך אם תסביר עצמך ותחדד נקודה זו, שלעניות דעתי היא ההיפך מהמומלץ/מקובל שהסבירו לי. בתודה! (ברשותי סיטרואן קסארה עם AL4).

פורסם

המענה היה לרכב ישן(כ-15 שנים) אשר לא ערך טיפולים בזמן(אם בכלל), בתקופה האחרונה במשך 4 שנים לפחות.

גיר כזה "למד" לחיות עם הזוהמה שקיימת, ברגע שתבצע טיפול(הח' שמן+מסנן) יווצרו "חופשים" בתיבה, מצב שיגרום לנקישות רמות, החלקות ואי סחיבה.

אין בדברי המלצה גורפת לאי טיפול לפי הוראות היצרן, אך יש לבצע זאת בסדירות הרצויה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הבנתי אותך, תודה. נשמע הגיוני.

משהו סיפר לי פעם, שבמורשים יש "מדיניות" שלא לגעת בכלל בתיבות האוטומטיות, שלא לדבר על החלפת המסנן. האם לדעתך כדאי לי להחליף מסנן בקסארה שלי? היא מודל 2000 אולם רק עם 57000 על השעון. מעולם לא הוחלף בה שמן או מסנן. מה דעתך?

פורסם

מצתרף כמו תמיד:

באלנו 2000 כדי להחליף שמן תיבת הילוכם?,שכן קניתי כבר..

ואם זה רק לרוקן מהקרטר שלוו למלות בפיה?

פורסם
הבנתי אותך, תודה. נשמע הגיוני.

משהו סיפר לי פעם, שבמורשים יש "מדיניות" שלא לגעת בכלל בתיבות האוטומטיות, שלא לדבר על החלפת המסנן. האם לדעתך כדאי לי להחליף מסנן בקסארה שלי? היא מודל 2000 אולם רק עם 57000 על השעון. מעולם לא הוחלף בה שמן או מסנן. מה דעתך?

תיבות ההילוכים AL4 שנמצאים ברכבי PSA פיג'ו וסיטרואן וכן ברנו הם מסוג SEALD FOR LIFE.

ז"א שאין צורך לבצע בהן החלפת שמן יזום כלל. רקבזמן תיקון תקלה פנימי או שיפוץ.

כמו כן, מחשב בקרת תיבת ההילוכים יודע להתריע כאשר השמן כבר ישן ואינו תקין, ע"י נורת גיר שתדלק בלוח השעונים.

האם בוצע תיקון כלשהו לתיבה במהלך חייה?

פורסם

שלום.

ההסבר של עמית נכון אך יש מה להוסיף.

כאשר לא מחלפים שמן גיר לפי הוראות יצרן שזה אגב מאוד רצוי קורת התופעה הבעה.

השחק שנוצר בגיר (שבבי מתכת ושבבי רפידות) גורמות במשך הזמן לשמן להפוך ליותר סמיך.

כול עוד לא נוגעים ולא מחלפים את השמן הרכב ינסע מהסיבה שעמית ציין. איפה המילכוד?

אם מישהוא מחליט להחליף שמן "דמו בראשו או בכיסו" כאשר ימלאו שמן חדש בגיר הוא ילך מיד

כי השמן החדש דליל ביחס לגיפה "השמן הישן" שהוצע מהגיר ואז הדבר יגרום לנפילת לחץ שמן

בגיר והוא ישרף במקום.

כמו כן רצוי בדרך כלל להחליף שמן גיר כול 45000 ק"מ + מסנן ...

אם לא הוחלף יותר מה 80000 ק"מ לא להחליף יותר את השמן בגיר!!!

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...