Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד לא צלם מתחיל אבל שמתי עין על מצלמה

rlms
שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום!

לאחרונה התחלתי להתעניין בצילום כתחביב (אני אוהב לראות עבודות של חברים ובכלל).

בשבוע הבא הבוס שלי טס ללאס ווגאס לתערוכה וחשבתי לנצל אותו כדי לקנות מצלמה.

בשיטוטים באינטרנט אחר מצלמת DSLR זולה (אין לי כסף בכלל) מצאתי את ה pentax Q שהיא אומנם לא DSLR פרופר אבל היא במחיר תחרותי (גם העדשות שלה יחסית זולות באיביי) ונראית לי מספקת אפילו לא מתחיל כמוני (חבל שאני אקנה מצלמה בכמה אלפים ובסוף אשתעמם ממנה). לצערי אין עליה חוות דעת טובות בעברית ולאחר צפייה בכמה סרטוני YOUTUBE אני מבקש את חוות דעתכם.

יש כאן מבינים רציניים בצילום לפי מה שאני רואה ואני אשמח לשמוע מה אתם חושבים. איך הפירמה? אתם מכירים את המוצר הספציפי? מה דעתכם עליו?

כל מידע שתוכלו לזרוק יהיה לעזר.

תודה רבה!

רפאל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מכיר את ה-Q, ויש לי DSLR של פנטקס, אבל צריך לזכור שבארץ אין להם נציגות ונוכחות החברה מאוד מוגבלת.

אם אתה הולך לכיוון של מירורלס, מצלמות עם עדשות מתחלפות אבל ללא עינית אופטית (לעיתים יש דיגיטאלית), ואם אתה מחפש קומפקטיות מבחינת גודל, אני חושב שעדיף לקנות מוצרים של פאנסוניק ואולימפוס (הן חולקות את אותו ביונט, כלומר, העדשות של האחת מתאימות גם לשנייה).

מבחינת מגוון עדשות ומצלמות, במחירים נוחים יחסית, אין למערכת המשולבת שלהם תחרות.

המחיר שמשלמים הוא בחיישן מעט קטן יותר מאשר מערכות מקבילות (למשל של סוני), אבל בגלל זה מרווחים עדשות יותר קטנות/קלות. צריך גם לזכור שמבחינת איכות תמונה, האיכות של הדגמים המובילים שלהם יותר ממספקת לכל שימוש חובבני (ואפילו מקצועי, בשימושים מסויימים), ועומדת ברמה אחת עם DSLR עם חיישנים גדולים יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפנטקס בכללי מאוד קשה להשיג ציוד בארץ, ויהיה לך גם קשה למכור.

למי שחושב להתפתח בתחום, וירצה למכור את הציוד שלו ולקבל ציוד חדש בפרק זמן סביר, עדיף לקנון ניקון או קנון. לא יעזור כלום, אולי שני היצרנים הכי גדולים.

מעבר לכך, אם אתה מעוניין במירורלס,

כפי שנאמר לך פנסוניק ואולימפוס נחשבים טובים יחסית, אם כי הייתה לי אולימפוס חסרת מראה, לא התרשמתי כלל מהתוצאות ובעיקר לא מהתפעול. ואכן העדשות של שני היצרנים מתאימים לשתי המצלמות.

לניקון יש חיישן קטן ביחס לקטגורייה, אני מחזיק בדגם הראשונה שיצא בסדרה (J1) ואני מרוצה דווקא. השקיעו מאוד באופטיקה, התפריטים נוחים והמצלמה מהירה מאוד, פוקוס מהיר, וידאו איכותי מאוד, ואיכות התמונה מספקת. אני מניח שבדגמים החדשים התוצאות טובות עוד יותר.

סוני נותנות לך יתרון בזכות חיישן גדול, כמו שתמצא במצלמת רפלקס 'אמיתית'. בארץ יותר קשה להשיג להם ציוד מאשר לפנסוניק או אולימפוס.

צריך לקחת בחשבון את נושא העדשות. גם לפנסוניק ואולימפוס וגם לסוני למשל, אין עדשת טלה זום איכותית שיכולה לתת מענה שיש ברפלקס, כמו 70-200 F/4 מיוצבת של אחד היצרנים, או 70-300VR/IS.

אין גם עדשות זולות ואיכותיות כמו הטמרון 17-50 F/2.8 או הסיגמא 17-50 F/2.8 OS, שנותנות תמורה מדהימה לכסף ואיכות תמונה שקרובה מאוד לדבר האמיתי (17-55 F/2.8 של קנון או ניקון).

גם עדשות רחבות קשה יותר להשיג.

כן, אפשר לשים כל מיני מתאמים, אבל אז מאבדים את כל הטעם שבמירורלס, המצלמה נהיית גדולה ומגומשת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא הייתי הולך למירורלס חסרות העינית האופטית כי לטעמי מאוד לא נוח לעבוד איתן.

מכאן הכל שאלה של תקציב והעדפות. אם תגדיר תקציב אפשר יהיה להציע דגמים ומשם תצטרך פשוט לבדוק מה יושב יותר נוח ביד ועל מה אתה מוכן להתפשר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה מה התקציב, ומה אתה מתכוון לצלם ? והאם אתה מתכוון להמשיך בזה ?

מנסיון זה ידבק, ועוד לא תקבל את המצלמה ותרצה עוד עדשות.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא הייתי הולך למירורלס חסרות העינית האופטית כי לטעמי מאוד לא נוח לעבוד איתן.

מכאן הכל שאלה של תקציב והעדפות. אם תגדיר תקציב אפשר יהיה להציע דגמים ומשם תצטרך פשוט לבדוק מה יושב יותר נוח ביד ועל מה אתה מוכן להתפשר.

אני חי עם עינית מגיל קטן יחסית, מאז שהתחלתי לצלם בגיל 8-9,

גם בקומפקטיות שהיו לי ובדמוית רפלקס, צילמתי דרך העינית (כן, פעם היו לקומפקטיות עיניות אופטיות).

מן הסתם מאז שעברתי לרפלקס - רק עינית אופטית.

אבל במירורלס לא כל כך נורא המסך. אם המסך הוא איכותי ורואים אותו טוב בשמש זה אחלה. באולימפוס הוא היה נוראי בשמש, בניקון J1 רואים מצוין בכל תנאי התאורה.

לא הייתי ממהר לפסול, למרות שההיסטוריה והעבר שלי מציגים יותר מ10 שנים של שימוש בעיניות כאלו ואחרות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם התחום מעניין אותך ואתה רוצה ללמוד לצלם וללמוד מהבסיס,אני חושב שכדאי להתחיל עם DSLR פשוטה או אפילו יד שניה. זה נכון שעם מצלמת מירורלס אפשר להגיע לתוצאות זהות אבל ברובן השליטה האוטמטית היא מסובכת ולרוב אלה מצלמות שיותר מכוונות לכאלה שרוצים לשים על אוטמט ולקבל איכות טובה.

מחיר הDSLR ירד מאוד בשנים האחרונות ואפשר לקנות משהו בסיסי במחיר לא גבוה.

...Our necessities are few but our wants are endless

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חי עם עינית מגיל קטן יחסית, מאז שהתחלתי לצלם בגיל 8-9,

גם בקומפקטיות שהיו לי ובדמוית רפלקס, צילמתי דרך העינית (כן, פעם היו לקומפקטיות עיניות אופטיות).

מן הסתם מאז שעברתי לרפלקס - רק עינית אופטית.

אבל במירורלס לא כל כך נורא המסך. אם המסך הוא איכותי ורואים אותו טוב בשמש זה אחלה. באולימפוס הוא היה נוראי בשמש, בניקון J1 רואים מצוין בכל תנאי התאורה.

לא הייתי ממהר לפסול, למרות שההיסטוריה והעבר שלי מציגים יותר מ10 שנים של שימוש בעיניות כאלו ואחרות.

אני התחלתי לצלם בגיל דומה רק שבזמני לא היה אפילו אוטופוקוס (את הרפלקס הראשונה קיבלתי בגיל 12. זניט עם מד אור חיצוני).

הבעייה במסך ובעיניות הדיגיטליות היא לא בשמש כמו בתנאי תאורה ירודים. פשוט לא מסתדר עם זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכל העונים. הפנטקס עולה 200 דולר כולל עדשה בסיסית. לכן הדיל היה נאאה לי מעולה.

מכיוון שכרגע אני לא שוחה בכסף הקצבתי לעצמי 1000 שקל לציוד הבסיסי ואם נאהב ונרצה עוד נתקדם משם. הבעיה שבסכום כזה אין סיכוי להשיג מצלמה הגיונית.

כרגע אני מתעניין יותר בנופים פתוחים ופחות בתמונות תקריב. אני מניח שזה לא ישאר כך מרגע שאני ארכוש מצלמה.

יש סיכוי להשיג מצלמה הגיונית בפחות מאלפייה? ( מפחיד אותי יד שניה אבל אם אתם ממליצים אולי זה בסדר)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד יתרון חשוב של עינית אופטית - באחיזה ידנית המצלמה יושבת על 3 נקודות (שתי ידיים והאף), לעומת 2 נקודות (שתי הידיים) בצילום ממסך. הרב יותר יציבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעייה במסך ובעיניות הדיגיטליות היא לא בשמש כמו בתנאי תאורה ירודים. פשוט לא מסתדר עם זה.

אין לך ניסיון עם עיניות מודרניות במצלמות הבכירות, אם כך.

אני מצלם כבר שנה עם עינית דיגיטאלית (OM-D) ואני לא מתגעגע לאופטית בכלל.

יש לעיניות הדיגיטאליות יתרון אחד מוחץ, אתה רואה את החשיפה המתקבלת כבר בעינית.

לא רואה עצמי חוזר לצלם עם משקולת DSLR בשביל שומדבר מעשי, אבל אני לא מצלם עם עדשות טלה-פוטו בכלל.

ועוד יתרון חשוב של עינית אופטית - באחיזה ידנית המצלמה יושבת על 3 נקודות (שתי ידיים והאף), לעומת 2 נקודות (שתי הידיים) בצילום ממסך. הרב יותר יציבה.

עם מערכת הייצוב בחיישן של אולימפוס, כמו שיש ב-OMD, זה ממש לא משנה.

יש סיכוי להשיג מצלמה הגיונית בפחות מאלפייה? ( מפחיד אותי יד שניה אבל אם אתם ממליצים אולי זה בסדר)

כן.

DSLR בסיסית יד שנייה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עופר, לפחות בשבילי המשקל הוא יתרון כי הוא מאפשר לי להגיע ליציבות גדולה יותר (נכון שיש מינצבים אופטיים טובים אבל גם איתם ככל שאתה יציב יותר תוכל להגיע לתוצאות טובות יותר).

את הדגם שלך לא יצא לי לנסות אבל מכל האחרות שניסיתי עדיין מעדיף משמעותית את האופטית.

יתרון הגודל של חסרות המראה הוא באמת יתרון גדול וחשוב אבל לפחות בשבילי זה עדיין לא זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...