Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך רמת המניאקיות של הנהג קשורה לסוג הרכב שלו? למה שנהג בX6 לא יתן לך להשתלב אבל נהג אלטו כן?

ראיתי מפגרים מסכנים את עצמם על טוסטוסים ומכוניות מיני בלי לפחד מאף משאית או ג'יפ.

כמו כבר אמרתי, לדעתי כל התיאוריה הזאת מצוצה מהאצבע וקשורה לתרבות ה"מי רוצה להיות עבריין".

רמת המניאקיות מאוד קשורה לסוג הרכב, כי מניאקים בוחרים רכבים עם מקדם פחד גבוה (אם קשה לך עם המושג הזה, אפשר ליקרוא לזה "פוזה"). הרכבים כאלה לעיתים קרובות אפקט שופוני מאוד חזק, הם אוהבים להראות שהם הבעלים של הכביש ובדרך כלל יש להם כמה חברים כמוהם. אם הם ירצו לעצור ו"לדבר" זה עלול להסתיים רע מאוד, אלא אם כן יש לך אקדח או חגורה שחורה דן 10 בקראטה. כי בן אדם רגיל, לא יתמודד במכות עם 3~4 ערסי עצבניים.

צביפר, אני אולי לא נוהג 200 ק"מ ביום, אבל עדיין לא מעט. הכל עניין של תפיסה - הנהגים בישראל לא טובים מדי, וזאת לשון המעטה של ממש.

עם זאת, הרוב נובע לא מבריונות אלא מטמטום, ואת זה ניתן לפתור בשמירת מרחק והשארת זמן ומקום לתגובה - בדיוק כמו שאתה אמרת. להתעסק במלחמות או לחשוב שאתה בהישרדות או משהו כזה סתם מבזבז עצבים, לא יותר מזה. וזה נכון לכל אוטו, יצא לי לראות אידיוטים שחותכים גם סמי-טריילרים (ויוצאים מזה במזל) וכו'.

RK, אני מסכים איתך, במרבית המקרים רוב הנהגים שלא נוהגים כמו שצריך הם מטומטמים. הבעיה שיש הרבה מאוד כאלה על הכביש. יחד עם זאת המטומטמים לרוב פשוט עושים מהלכים מסוכנים בלי לחשוב, הביריונים עושים מהלכים כי הם יכולים (או חושבים לפחות ככה), כי הם רוצים להראות שהם הבעלים של הכביש ומעריכים את הזמן שלהם יותר מהזמן של אנשים שהם רומסים את הזכויות שלהם. וממה שאני רואה הביריונים ברוב המקרים מתאימים לפרופילים מסויימים של רכבים. הבעיה גם שביריונים לרוב מטומטמים ושילוב של יוזמה לעשות דברים מסוכנים יחד עם מחסור בשכל זה דבר מסוכן מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עכשיו הוכחת שכל זה נובע מהנחות דמיוניות. אתה נכנס לכל מיני תסריטים של מכות ואלימות, למה אלה הדברים הראשונים שעולים לך לראש כשמדובר במכוניות עם "פוזה"? לי עולות סטיגמות אחרות לגמרי ממכוניות כאלה, אבל זה לא משפיע ולא צריך להשפיע על הנהיגה שלי.

רוב המניאקים בוחרים רכב לפי קריטריונים של אסתטיות, כלכליות ושימושיות, בדיוק כמוך וכמוני.

המניאק הכי גדול שפגשתי על הכביש נהג בכלל בפיקנטו של השכרה. הבן ז*נה עקף מהשוליים אותי ואת המשאית שנסעה לפניי, תוך כדי צפירה ואצבע משולשת מהחלון.

אתה אומר "בדרך כלל" כאילו זה קורה על בסיס יומי, צפרת לS-CLASS ופתאום מקיפים אותך חבורה של ג'יפים שחורים ועוצרים אותך בצד לסגור חשבון? לא.

אתה מושפע מסרטים ידידי, תפיסת המציאות שלך בעייתית ופוגעת בך אם זה גורם לך להרגשת נחיתות בכביש וחוסר ביטחון בנהיגה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SlowRide, חסרים מקרים שערס כלשהו יצא למישהו כדי להרביץ לו? היו אפילו כמה שרשורים שמספרים על אלימות בכבישים.

ואתה יודע מה, גם בלי מכות, מספיק שתיהיה תאונה בגלל שמישהו חושב שהוא יותר שווה.

החוסר נעימות בתאונה, הזמן שמבוזבז, מוסכים וכד' - זה ממש מיותר ואפשר למנוע את זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הפעם היחידה שמישהו יצא עלי מרכב כלשהו זה היה מאיזו סופרמיני שאני אפילו לא זוכר, וזה היה די מזמן. מכות לא היו, למען הסר ספק. שים לב שבכל שרשורי האלימות בכביש הרוב זה אנשים "נורמטיביים" ברכבים מן השורה. "זעם כביש" הוא לא נחלת העבריינים בפראדו וב-X6 - אם הם באמת עבריינים הם לא יסתבכו בקטנות, ולריב בכביש זה קטנות. מה שמביא לאותה המסקנה שהגיעו פה - שהפחד מאותם "רכבי פשע" נובע יותר מסרטים, תרתי משמע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אז אתה פשוט נוהג בצורה מסוכנת, כי אלה שרוצים להדחף דבר הראשון מתחילים לאט לאט להכנס לנתיב ככה שלא נשאר לך מקום ואתה צריך לבלום וכמה שאני מבין אתה פשוט נדחף. אז ברוב המקרים יהיה לך מזל והם יוותרו, אבל אם מישהו לא יוותר תיהיה תאונה. אז נכון שתצא צודק, אבל אתה רוצה בשיא הקיץ, או בלילה חורפי כשאתה חוזר עייף מעבודה וכל מה שאתה רוצה זה להגיע הביתה לעמוד בכביש ללא שוליים ולהמתין שעתיים לגרר? עדיף להיות חכם ולהגיע ליעד, מאשר להיות לוחם בדרכים.

לפי מה שאתה מתאר, אתה ממש נלחם בכביש. עכשיו אני מבין את הסיבה למה בסמלון שלך יש רכב מצוייד במקלע כבד.

אתה טועה קשות ומרות, אני לא זה שנדחף, אני מזהה את הרכבים הנדחפים מרחוק, את הנסיעה בנתיב הלא מתאים עם הקריצה לנתיב המתאים, נהיגה מהירה (הרבה יותר מהפקק שהם רוצים לעקוף) ואז בלימה חדה למהירות הפקק עם קריצה נוספת לנתיב שהם רוצים להדחף אליו, אני גם מכיר את המקומות המועדים לפורענות במסלול הקבוע שלי.

אני לא צריך להדחף כי מראש אני לא משאיר להם את האופציה לקריצה הנוספת, ואם יש צורך אני מבצע עיקוף קטן בתוך הנתיב שלי וסוגר להם את הפינה כך שקדמת הרכב שלי נמצאת לפני קדמת הרכב שלהם.

אין כאן הדחפות (להדחף לאן? אני נוסע בנתיב שלי, תתעורר), יש כאן בדיוק מה שכתבתי, סגירת הפתח.

אני לא מדבר על אלה שכבר נכנסו לך לנתיב, אני לא נותן להם להגיע לשם.

הטיפש יילחם עם אלה שכבר נדחפו לנתיב, החכם יסגור את האופציה מראש.

העובדה היא שעבר עשור, יש לי ברזומה בדיוק 0 עגול של תאונות, אני עושה בשנה 42K ק"מ ויותר, נהגתי באופן קבוע בכבישי הדרום, ירושלים והמרכז.

אולי עדיין לא הבנת, אבל אני לא נלחם, אני לא הילד שדוחף את האצבע לחור בסכר, אני זה שסגר בבטון כשהיה רק סדק ולא חור.

האמת? יש אנשים מסוימים שבהחלט הייתי מוריד להם איזה טיל נ"ט על הצורת התנהגות שלהם בכביש, אבל אין לי משגר נ"ט על הרכב.

זה אגב לא משנה את העובדה שאני לא נכנס איתם למלחמות, אני מונע מהם את האפשרות לירות את הכדור הראשון.

אתה טועה (המידע שלך לא עדכני), אבל כן מי שנוהג במרצדס הרוב סופרים אותו יותר על הכביש - אין מה לעשות, ככה זה בחיים לא בלה לה לנד, אלא בארץ חלב ודבש.

חוץ מאשר רכבים עם פוזה של עבריינים (X5/X6, ב.מ.וו ומרצדס ישנות), לרוב המוחלט אין בכלל מושג שהסמל שם זה מרצדס, ולהזכירך, את הסמל לא רואים כשבאים להדחף מהצד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
SlowRide, חסרים מקרים שערס כלשהו יצא למישהו כדי להרביץ לו? היו אפילו כמה שרשורים שמספרים על אלימות בכבישים.

ואתה יודע מה, גם בלי מכות, מספיק שתיהיה תאונה בגלל שמישהו חושב שהוא יותר שווה.

החוסר נעימות בתאונה, הזמן שמבוזבז, מוסכים וכד' - זה ממש מיותר ואפשר למנוע את זה.

לא חסרים מקרים, אבל בד"כ מדובר במפגש של טיפש עם ערס/ שני ערסים.

זה שאתה מאמין ב"מקדם הפחד" הזה שלך רק נותן לו לגיטימציה לחשוב שהוא יותר שווה.

כל נהג עם טיפה שכל בראש לא יזום מצב שמסכן אותו ואת הרכוש שלו.

פורסם

tzvipper

אני חושב שאתה לוקח את עיניין ה"כבוד" לרכב בכביש למקום רחוק מידי ושאינו קיים.

בתור מי שנהג דרך קבע על מסחריות גדולות מאוד, משאיות עירוניות וכו' והיום

אני נוהג בעיקר על i30 סטיישן ופיאט פונטו ספייס, אני יכול לומר לך שיש משהו בדברים שלך, אך

באמת שלקחת את זה רחוק מידי ומי שעושה כך שיקול לגבי איזה רכב לקנות - ויקנה רכב גדול שאין לו בו כל צורך,

שמבזבז יותר דלק ויהיה יותר יקר וכל זאת רק כדי להרגיש "גדול" על הכביש כדי שיכבדו אותו שאר הנהגים, יש לו בעיה.

כך או כך, אני לא רואה כל הבדל בהתנהגות של שאר הנהגים כלפיי בין אם אני נוהג ב I30 CW חדשה יחסית לבין

אם אני נוהג בפונטו ספייס 2001.

רכבים שבאמת נכנסים לקטגורייה הזאת שעליה אתה מדבר יהיו בד"כ רכבים עם זיקה עבריינית למותג כמו

BMW על גרסותיה היקרות, חלק מהמרצדסים גם יכנסו לעיתים לקטגוריה.

פורסם

עבריין רציני לא נוהג בעצמו, יש לו מי שינהג בשבילו, ייסע ברכב משוריין שהכובד הנוסף שלו מונע בכלל אופציות להידחף, וגם לא ייכנס ל"מצבי שוק" כאלה בכביש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפותח השרשור,

אין שום בעיה לקנות מכונית מיני לצרכים שלך. לשייט על 110 בנינוחות יכולה כל מיני חדשה.

יצאו עלינו (רוב הפעמים לא אני נהגתי) מס' פעמים מהאוטו כדי "לסגור חשבון" דווקא מרכבים הכי רגילים שיש עם נהגים חמומי מוח.

אני לא חושב שכשאני נוהג ב-X6 או ב-S CLASS (רכבים של חברים שהייתי נוהג עליהם פעם) אני מקבל יותר כבוד בכביש.

הכל פסיכולוגי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לשמחתי אתה טועה אני מתנייד ברחובות העיר ובמחוצה לה עם אטוס קטנטנה,

...

הרעש הכיפי ששומעים בתא נוסעים בנסיעה מעל 3K סלד הוא אלוהי.

...

בקיצור הכל אפשרי ויותר טוב עם מיני.

אתה טועה באבחנה

מנוע V8 מגודל מפיק צלילים ,

מנוע של אטוס מפיק רעש.

ואם אתה לא משוכנע , אתה מוזמן בימי שישי למפגש השפלה לשמוע קונצרט ל V8

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עם הנאמר לעיל אי אפשר להתווכח :-D

למרות שגם מנוע 4 צילינדרים צנום יכול להפיק צליל נאה עם קרבורטורים וצנרת פליטה נחמדה.

פורסם
אתה טועה באבחנה

מנוע V8 מגודל מפיק צלילים ,

מנוע של אטוס מפיק רעש.

ואם אתה לא משוכנע , אתה מוזמן בימי שישי למפגש השפלה לשמוע קונצרט ל V8

קרא לזה רעש ואני אקרא לזה סימפוניה הישיר מהאולימפוס, המתנגנת בנבל אפולו.

וברצינות, מרוב שאין בידוד ברכב הזה בנסעה מעל 90 קמש חושבים שיש סופה בחוץ.

תעשה סיבוב תבין : )

פורסם

כל כלי רכב שאני נכנס אליו , אני מאחל לעצמי להגיע לבית בשלום.

גם ביונדאי וגם באוטובוס

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אני לא חושב שכשאני נוהג ב-X6 או ב-S CLASS (רכבים של חברים שהייתי נוהג עליהם פעם) אני מקבל יותר כבוד בכביש.

הכל פסיכולוגי.

נהגת מעט מידי על רכבים כאלה. אחרי שתנהג חודש רצוף על רכב כזה, תתחיל לשים לב שאף אחד לא צופר, לא מהבהב עם אורות, לא נצמד ולא חותך. זה פשוט כמו לנסוע אירופה (כל עוד הנהג לא מנצל את מקדם הפחד כדי לרמוס זכויות של אחרים).

אבל, מסכים לחלוטין עם האמירה שהכל פסיכולוגי (בהקשר לעט אחר ממה שאתה מתכוון). בגלל שזה נכון, נהגים אחרים מתיחסים לרכבים מפחידים בתאם.

יוצאי דופן זה רק נהגים נואשים שאין להם מה להפסיד בחיים ורכבי ליסינג.

פורסם

אני לא מבין איך אתם ממשיכים לנהל דיון על ״מקדם פחד״ עם אדם שטוען שהותקף על ידי ״אטיופים עם dew״

צביפר אתה חי בסרט אימה מוגזם.

אם הפורום עוזר לך להתמודד עם זה, לבריאות.

רק אל תצפה שנזדהה עם החרדות הדמיוניות שלך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...