Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי איביזה כזו שנת 89 העפתי אותה תוך שנה, אולי פחות. איך שאני מתגעגע לתמה... אני נוסע ברכב משנות ה-90, ראו חתימה (KAPPA). בחורף 92 עוד הייתי בבית ספר והלכנו עם מסכות אב"ך. כמות הגשמים שירדה הציפה את הירקון וחסמה את המעבר לצפון תל אביב מכיוון קניון איילון.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
איביזה דור 1:-P

למיטב ידיעתי שווקה בארץ מ 86 עד 93

היתה לסבי חומה 3 דלתות שנת 87 יד 1, עדיין מסתובבת באזור מערב ראשל"צ לפי מה שאני יודע.

גם באזור הרשות הפלסטינית מסתובבות עשרות כאלה . כנראה חלקם ישראליות לשעבר.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
מישהו זוכר נתונים על האיביזות האלה?

נפח מנוע, כ"ס?

איביזה דור ראשון נמכרה בארץ בשנים 85-93, בשנתיים האחרונות כבר תחת קבוצת פולקסווגן.

המנועים הנפוצים היו 1.2 60 או 70 כ"ס, ו 1.5 85 כ"ס, מנועים שפותחו בשיתוף פורשה ועל מכסה שסתומים שלהם היה כתוב PORSCHE SYSTEM.

בשנים 87-88 בערך הגיע גם דגם בסיסי יותר עם מנוע 903 סמ"ק 45 כ"ס של פיאט 127/אונו. נמכר בעיקר (או אולי אך ורק) לחברות השכרה.

היה גם דגם ספורטיבי SXI עם אותו מנוע 1.5 והזרקת דלק, 100 כ"ס.

מה שמעניין שבאותה תקופה איבזה לא הייתה נחשבת סופר מיני, אלא משפחתית קומפקטית הצ'בק כמו גולף, פיאט טיפו, ואופל קדט.

בדור הבא שלה היא כבר התבססה על פולו וירדה לקטגוריית סופר מיני.

עוד אפשר לציין שאיביזה דור ראשון היא פחות או יותר המכונית היחידה של סיאט שהם פיתחו בעצמם.

פורסם

השרשור הזה התחיל קצת רע עבורי, עם תמונות וזכרונות מכאן

6URa3SW.jpg

אבל התמונות מכיכר מילאנו החזירו אותי חזרה למקום הנכון .

הייתי מחכה כל השבוע לטיול השבועי שלי בכיכר מילאנו...

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם
בוקי, הטנדר הזה בגירסא 4X4 לא פראייר בשטח, שני סרנים חיים, שלדה קשוחה וכל מה שצריך כדי לעבור פחות או יותר כל מכשול (עם קצת הכנות של הרכב). כמה שאני יודע מבוסס על איזו שלדה צבאית קוריאנית.

לא יונימוג, אבל די קרוב, במיוחד עם יצאת PTO.

כנראה התכוונת לדבר הזה:

20131217_161229.jpg

פורסם

ek3003, אכן - בדיוק התכוונתי לזה. פעם אפילו פזלתי קצת לכיוון בשביל טיולי שטח. חוץ מטויוטה היילקס, סופה, גלנדווגן (מרצדס G אבל היא יקרה להחריד), רנגלר ודיסקו שום דבר לא יכול להתחרות איתו בשטח חוץ מכלים יעודיים כמו טרקטורים, יונימוג וכד'.

מבחינת מחיר מול יכולת הוא בכלל בלי מתחרים, מבנה פשוט ומכניקה פשוטה גם לא אמורים להוות קושי לאחזקה.

יש לך או היה לך את הרכב הזה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
איביזה דור ראשון נמכרה בארץ בשנים 85-93, בשנתיים האחרונות כבר תחת קבוצת פולקסווגן.

המנועים הנפוצים היו 1.2 60 או 70 כ"ס, ו 1.5 85 כ"ס, מנועים שפותחו בשיתוף פורשה ועל מכסה שסתומים שלהם היה כתוב PORSCHE SYSTEM.

בשנים 87-88 בערך הגיע גם דגם בסיסי יותר עם מנוע 903 סמ"ק 45 כ"ס של פיאט 127/אונו. נמכר בעיקר (או אולי אך ורק) לחברות השכרה.

היה גם דגם ספורטיבי SXI עם אותו מנוע 1.5 והזרקת דלק, 100 כ"ס.

מה שמעניין שבאותה תקופה איבזה לא הייתה נחשבת סופר מיני, אלא משפחתית קומפקטית הצ'בק כמו גולף, פיאט טיפו, ואופל קדט.

בדור הבא שלה היא כבר התבססה על פולו וירדה לקטגוריית סופר מיני.

עוד אפשר לציין שאיביזה דור ראשון היא פחות או יותר המכונית היחידה של סיאט שהם פיתחו בעצמם.

תודה רבה על ההסבר המפורט.

שאלה קטנה - מה הקשר בין סיאט לפורשה?

למה הם פיתחו יחד מנוע לאיביזה?

פורסם
ek3003, אכן - בדיוק התכוונתי לזה. פעם אפילו פזלתי קצת לכיוון בשביל טיולי שטח. חוץ מטויוטה היילקס, סופה, גלנדווגן (מרצדס G אבל היא יקרה להחריד), רנגלר ודיסקו שום דבר לא יכול להתחרות איתו בשטח חוץ מכלים יעודיים כמו טרקטורים, יונימוג וכד'.

מבחינת מחיר מול יכולת הוא בכלל בלי מתחרים, מבנה פשוט ומכניקה פשוטה גם לא אמורים להוות קושי לאחזקה.

יש לך או היה לך את הרכב הזה?

אין לי ולא היה לי. התמונה צולמה לפני כיומיים, לאחר שראיתי את הפוסט שלך ושל BUKI בשרשור הזה.

הרכב שייך לחברת דלקים קטנה באיזור מגוריי, לדעתי מודל 91' וסביר מאוד שגם יד ראשונה.

בעבר היה מורכב על הארגז מיכל סולר גדול והוא שימש כמיכלית חלוקה בבתים. כיום נראה לי שמשתמשים בו רק מדי פעם לגיבוי, בעיקר בימי שלג.

פורסם
כל הילדות שלי היתה סביב האיביזה הזאת :-P

אמא שלי מדגמנת מלפניה, איפהשהוא ב88

x06j77s.jpg

wehXY3O.jpg

יש איביזה כזאת בדיוק באותו צבע, אבל 86, במצב שמור יחסית (במציאות היא נראה יותר טוב !)

0601111315a.jpg

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

שאלה קטנה - מה הקשר בין סיאט לפורשה?

למה הם פיתחו יחד מנוע לאיביזה?

אין שום קשר בין סיאט לפורשה.

סיאט רצו מנועים מודרניים יותר עבור האיביזה, במקום המנועים של פיאט שהיו בדגמים קודמים. מאחר ולא היה להם את הידע והניסיון לפיתוח מנוע, פנו ל"קבלן חיצוי".

השם של פורשה מדבר בעד עצמו, ובהתחלה סיאט רצו שהלוגו של פורשה יופיע על גבי המכונית מבחוץ (משהו כמו POWERED BY PORSCHE), אבל פורשה לא הסכימו.

לבסוף סגרו על כך שלא יהיה שום איזכרו חיצוני אבל כן יהיה כיתוב על המנוע עצמו, תמורת תשלום של כמה דולרים לפורשה עבור כל מכונית שנמכרת.

• תוכן חדש...