Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 135K לקורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

אתם יודעים אולי כמה צריך לעלות טיפול 125K לטויוטה קורולה 2008 (רובוטית) ?

מה מחליפים בטיפול הזה?

הקמ הנוכחי הוא 118000 בערך אבל עברה שנה:)

אגב,

כמה מחזיק מנוע של קורולה כאשר מטפלים בו בצורה נכונה? האם עלי להתחיל לחשוב להחליף רכב?

אנחנו עושים כ5000 קמ בשנה בסהכ.

תודה מראש!:)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

אין טיפול 125 אלף בטויוטה קורולה. יש טיפול 90, טיפול 105 וטיפול 120 אלף. הטיפולים כל 15 אלף קילומטרים או שנה, המוקדם מבין השניים.

אתה יודע מה בוצע בטיפול הקודם? באופן עקרוני טיפול 120 אלף הוא טיפול בסיסי שכולל החלפה של שמן, מסננים ומסנן מזגן. המחיר קצת פחות מ-1000 ש"ח במוסך מורשה ומשהו ככמו 500-600 ש"ח במוסך כללי (לא מורשה יבואן).

פורסם

בדקתי, והטיפול האחרון שעשיתי בשנה שעברה היה אכן טיפול 120, למרות שהקמ של הרכב היה כ107.

בטיפול הוחלף מסנן שמן, מסיר פיח חלל שריפה, מסנן אויר לא הוחלף כי הם טענו שהמצב שלו מעולה, נוזל בלמים וזהו אם זכור לי נכון.

אגב, כמה קמ אמור להחזיק המנוע?

• ספונסר פורום
פורסם

אז כנראה שהטיפול הקרוב יהיה באותו סדר גודל, אולי קצת יותר יקר כי הפעם כנראה שכן תצטרך להחליף את מסנן האוויר. ברקסים כמובן, במידה וצריך, יוסיפו עוד כמה מאות שקלים לעלות תלוי מה בדיוק צריך להחליף (רק רפידות, גם צלחות, קדימה או גם אחורה וכו').

מנוע כזה יכול להחזיק לא מעט קילומטרים אם הוא מתוחזק כמו שצריך, הייתי אפילו אומר שהגעת בקושי לחצי מחייו. אבל למה זה בכלל מטריד אותך? בדרך כלל ברכב כזה הבעיות שמציקות לאנשים זה לא המנוע אלא מה שמסביב, למשל מצבר שנגמר בלי קשר למנוע אבל תוקע אותך בבוקר או כל מיני תקלות קטנות שמצטברות לאורך זמן.

פורסם

הי חברים,

קיבלתי הצעת מחיר לטיפול השני לקורולה 2008 (אוגוסט 2008) רובוטית שברשותי,

אשמח לחוות דעתכם.

הקמ ברכב היום הוא 117K. אך הטיפול הוא או שנה או כל 15 המוקדם מבניהם.

2) אגב, האם מסיר פיח חלל שריפה בנזין יכול להזיק למנוע?

3F1E040F94DF44F6A5960341119D02FF---Copy.jpg

פורסם

מה, עוד פעם מסיר פיח ??

זה יגמור לך את המנוע. תגיד להם איזה פיח ? נסעתי 5000 ק"מ.

זה סתם מגיע אוטומטית בהצעה, יורידו לך בלי בעיה.

פורסם

לא ברור מההצעה באיזה סוג של ניקוי מדובר, תוסף דלק או תוסף מסוג Flashing לשמן המנוע. אני מאמין שמדובר בתוסף לדלק.

עם תוסף לדלק אין שום בעייה, אם הם לא היו יקרים הייתי מוסיף בכל תדלוק. יחד עם זאת תוספים כאלה הם בגדר תחזוקה מונעת, לא בגדר טיפול.

מי שמקפיד על רכב תקין ולא מוזנח, טיפולים בזמן, שימוש בחלפים מקוריים / איכותיים ומפעם לפעם מוציא את הרכב שלו לכביש המהיר לא צריך לסבול מתופעות הקשורות להצטברות פיח, ובכל מקרה הטיפול הנכון לפיח הוא באמצעות טיפול מסוג אינפוזיה ולא בשום צורה אחרת.

בכל מקרה לדעתי מדובר בהצעה יקרה מאוד להחלפת שמן מנוע (ועוד אחד פשוט וזול), זה הדבר היחידי שעושים בטיפול הזה :roll:

טיפול במוסך שאינו מורשה יבואן יעלה כמה מאות שקלים פחות. לחילופין אם תבקש להוריד את כל תוספות הישראבלוף אז כבר תגיע למחיר סביר יותר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נו, מסתבר שיש עוד אנשים מעיר הפשע והרשע :wink:

קודם כל, אולי כדאי שתביא שמן משלך למוסך במקום השמן שהמוסך משתמש בו. 5W30 סינטטי מלא מחברה מוכרת כגון agip או valvoline יעשה את העבודה.

שנית, מכיוון שיש לך גיר רובוטי, הייתי ממליץ לך על הדרך להחליף את שמן הגיר (במידה ולא החליפו) ולבצע איפוס ולימוד מחדש למחשב הגיר.

פורסם

לפני כשנה וחצי החליפו ברכב קלאצ ואת הרובוט, אני מניח שהחליפו באותה הזדמנות שמן לגיר. אבל אולי כדאי שאשאל באמת.

פורסם
תשמע, פעם ב...זה בסדר לשים, אבל לא כל 5000 ק"מ, אלה חומרים חזקים...

אחרי שימוש בחומר כזה מומלץ להחליף מסנן דלק.

ליקי מולי ממליצה על שימוש בתוספים שלה לדלק כל 2,000 ק"מ. ווירט ממליצה על שימוש בתוספים שלה כל 5,000 ק"מ. גולד לייבל מומלץ על ידי היבואן כל 10,000 ק"מ.

אם יש לך את אותו המנוע כמו ב 2006 אזי מדובר במנוע אמין ביותר. במנועים הללו יש שרשרת טיימניג בתוך המנוע ובדרך כלל היא מחזיקה לאורך כל חיי הרכב. במנוע מסוג זה לא צריך לעשות כיוונים או החלפת רצועה כמו ברכבים אחרים. מה שכן, שים לב לרצועת משאבת המים, אלטרנטור שהיא לא יבשה וסדוקה.

לגבי השמן מנוע. החל משנת 2006, טיוטה ממליצה בחום על שימוש בשמן בעל צמיגות 5W-30 לתפקוד אופטימלי של המנוע. ידוע לי שקורולות חדשות בארה"ב עובדות כבר עם 5W-20.

הטיוטה של אחותי תגמע בקרוב כ 200 אלף ק"מ. אני משתמש בשמן סינטטי מלא, איכותי ביותר והמנוע לא אוכל טיפת שמן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אל תפתח את זה אפילו :roll:

אין שום בעייה עם 5W30 בשימוש בקורולות בארץ הקודש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...