Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקו מחשבה לגבי מחיר מוגזם בא מכיוון שונה:

1. הבסיס שעליו מתבסס הרכב הוא מסגמנת קטן יותר (האורלנדו יותר מרווח וחזק...).

2. מחיר הרכב בחו"ל מול הפער בישראל (מזכיר מכוניות ספורט) בחו"ל הפער הוא כמה מאות ארו.

3. היה סוג מסויים של חלום ש115K לידני יביא ל 120K ידני 7 מקומות, לפיאט בימינו רכבים לא רעים בכלל,תמחור הזוי

בכל הרכבים מביא למכירות "מדהימות" (הנמו הגיע במבצעים ל85K לדיזל, פיאט מוכרים במבצע במחיר הזה בערך בנזין).

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפיאט נתפס כקטן יותר ולא רק בשל שם הדגם, נדמה לי שכך גם המצב במציאות. יותר מכך האוטו הזה לא יוכל להתחרות עם המכוניות האחרות בטבלה, בלי קשר לאיכויותיו, אלא רק בגיזרת המחיר ובאופן משמעותי, צריך להתחיל ולהפנים את הענין הזה, גם אצל סמל"ת גם אצל היצרן.

פורסם

האם אנחנו מדברים על רכבים זהים או לפחות מאוד דומים מבחינת מרווח, מידות, מטען, אבזור וכדומה? כלומר האם הפונקציונלית שלהם בכלל מאפשרת השוואת מחיר ישירה? אני לא ישבתי עוד ב500 ולכן שואל...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

צריך גם לקחת בחשבון שהמס על הדיזל עלה ברמה משמעותית, עובדה שתייקר כל רכב לוגם סולר.

צ'מפיון למשל הודיעו שהג'טה לוגמת הסולר תעלה למעלה מ160K ש"ח.

בתמחור הנ"ל, 500L עם שבעה מושבים באותו המחיר כבר לא נשמע כל כך יוצא דופן.

העדר תיבה ידנית וגירסא מוזלת לרכב אם זאת יפגע במכירותיו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא, מה שיפגע במכירות זה העדרה של גרסה אוטומטית רגילה (לא רובוטית) עם מנוע בנזין.

אבל ככה זה כשיבואן חלש פוגש יצרן חולה - לאף אחד אין את הכוח למשוך את השני מהבוץ.

אני באופן אישי פחות מתרגש מבעיית המחיר הרשמי. כולם יודעים שבפיאט הוא כתוב על הקרח. בכל מקרה בעוד 9-10 חודשים מהיום כשהם יתקעו עם הרכבים המחיר יצנח משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בניגוד למה שרץ בשרשור הזה הבעיה של הפיאט לא במחיר. המחיר ממוצע בקבוצת ה5 מקומות ונמוך בקבוצת ה7 מקומות.

יש לה יתרונות ויש לה חסרונות מול המתחרות.

הבעיה של פיאט היא בעיקרה תדמית שהיא לא מצליחה להשיל מעל עצמה. למרות שהמכוניות אמינות, חסכוניות ואיכותיות היא עדיין נתפסת כבעייתית.

מספיק לראות מה קורה לפיאט בראבו בשוק היד השניה כדי להבין. מרכב שאף אחד לא נגע בו עם מקל כחדש היא הפכה להיות סחורה נדרשת בשוק היד השניה.

זה בטח יקח עוד זמן אבל אנשים יבינו בסוף שעדיף לקנות פונטו אמינה על פני איביזה מתקלקלת ו500XL דיזל חסכונית על פני מאזדה 5 בנזין בזבזנית.

פורסם

ראיתי את ה 500L הרבה מאוד באיטליה, עד שלא אמצע או שתציג נתונים גודל שלה (מה שדרך אגב בכל רכב מוצאים בשתי הקלדות, ב500L לא!), אני מסרב להסכים שה 500L והמזדה 5 הן מאותו סגמנט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באמת מוזר. גם אני חיפשתי, לא מוצא.

למרקיונה הפתרונים.

מה שכן יש זה הרבה דיבורים על ניצול נפח טוב שמאפשר מרחב פנימי גדול עם מימדים חיצוניים קטנים אבל עד שאשב ב7 מקומות לא אוכל לדעת.

כן ישבתי בסוכנות בתוך ה5 מקומות והוא באמת מאוד מרווח, בכלל לא דומה לפונטו שהוא מבוסס עליה ובהחלט מרגיש מרווח כמו מאזדה 5.

פורסם
...

מספיק לראות מה קורה לפיאט בראבו בשוק היד השניה כדי להבין. מרכב שאף אחד לא נגע בו עם מקל כחדש היא הפכה להיות סחורה נדרשת בשוק היד השניה.

...

הערת אגב לעניין זה; אני בכלל לא בטוח שהבראבו היא סחורה כזאת נדרשת. זה נכון שמדובר ברכב מצויין, ושפה בפורום רובינו המוחלט יודע את זה. אבל הפורום לא מייצג את מר ישראלי הממוצע, שעדיין שבוי בנוסחת ה"פיאט-דפוק-לא-אמין-יפנית-יותר-טובה".

אולי יש נתונים שיפריכו את מה שאני אומר, לא יודע.

פורסם
בניגוד למה שרץ בשרשור הזה הבעיה של הפיאט לא במחיר. המחיר ממוצע בקבוצת ה5 מקומות ונמוך בקבוצת ה7 מקומות.

הבעיה של פיאט היא בעיקרה תדמית שהיא לא מצליחה להשיל מעל עצמה. למרות שהמכוניות אמינות, חסכוניות ואיכותיות היא עדיין נתפסת כבעייתית.

זה בטח יקח עוד זמן אבל אנשים יבינו בסוף שעדיף לקנות פונטו אמינה על פני איביזה מתקלקלת ו500XL דיזל חסכונית על פני מאזדה 5 בנזין בזבזנית.

רק שנסביר לא מדובר כאן על איזה מנוע דיזל גיבור אלא 1.2 שיום חם עם מזגן ו7 נוסעים לא נראה לי שהביצועים יהיו הצד החזק שלו,

ולכן גם ההשוואה למתחרים שגדולים וחזקים ממנו משמעותית (ובחלקם עם מוניטין מצויין).

מה שאומר שבכדי להרוויח תהיה אטרקטיבי בשלב ראשון (מחיר ואיבזור) אח"כ תוכל לרוץ

ושוב הדוגמה הכ"כ נכונה: מולטיפלה, עד שהיא התחילה להמכר סביר בשוק עם מחיר מצויין ואמינות טובה, הקפיצו את המחיר בעשרות אחוזים,

ומאז לא רואים אותה בארצינו...

פיאט כרוניקה של אי הבנת השוק?

פורסם

והלא זה בדיוק הענין, כל עוד זו תדמית המותג, הדרך היחידה להפוך אותו למוצר שיש לו רמת ביקוש סבירה היא תמחור אטרקטיבי, ודאי יותר מזה שצוטט כאן, אין דרך אחרת וזו הסיבה בשלה הבעיה היא בכל זאת המחיר.

פורסם
והלא זה בדיוק הענין, כל עוד זו תדמית המותג, הדרך היחידה להפוך אותו למוצר שיש לו רמת ביקוש סבירה היא תמחור אטרקטיבי, ודאי יותר מזה שצוטט כאן, אין דרך אחרת וזו הסיבה בשלה הבעיה היא בכל זאת המחיר.

אבל לך ותסביר את זה לידידנו עמיקם וחבריו, שילכו עם סמל"ת באש ובמים, גם אם מציעים להם מכונית סרבית זולה במחיר של מכונית מנהלים או מיניוואן מכובד.

ואולי, זו בעצם הבעיה של סמל"ת. כשהטיפוסי(tifosi) של קבוצת פיאט יסבירו להם ש"לא בכל מחיר" והמכירות ייעצרו, אולי מישהו יקבל קצת שכל...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני לא ממש מסכים עם הרמת ידיים לאויר תוך משיכת כתפיים וסינון "הביצה והתרנגולת".

לא מדובר פה בחוקי טבע אלא באנשים בשר ודם שלפחות לכאורה, לשניהם מטרה משותפת.

ליצרן יש כח אדיר, יש לו משאבי תקצוב פרסום מטורפים ולמרות ההפתעה, גם פיאט וגם סמל"ת נמצאים פה בשביל למכור רכבים (טוב, לגבי סמל"ת אני לא בטוח).

בכדי לאושש את השוק ולהגדיל את הנתח של סמל"ת, לא אמורה להיות בעיה יותר מידי מסובכת לשבת עם היבואן, לעשות פוקוס על דגם מסוים, להתחייב לכמות רכבים, לקבל מחיר טוב, ואז לצאת במבצע אטרקטיבי.

הרי מנסיון העבר, גם פיאט, גם סמלת וגם כל בר בי רב ד'חד יומא יודע שפיאט מוכרים מצוין בישראל, אם רק נותנים לה תג מחיר טוב.

אז עשו את זה ל 500, עשו לקובו, וכמו שאמר חכם חנוכה, "ימשיך כבודו...".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...