Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז מה קורה אם אני 1.97 מטר, והרבה פעמים יוצא לראש שלי להתקל בגופי תאורה. :shock2:

אז תקנה קסדה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דיבורים כלליים על נורות פלוריסנטיות ושאר מכשירים שפולטים שדה מגנטי/חשמלי לא רלוונטיים ואף מטעים. כך גם המשפטים כגון- לא אמרו באיזה תדר זה נמדד וכו'. לא אמרו כי זה לא מעניין את ההדיוט ואין לו ממילא סיכוי להבין זאת. אני חושב שהכתבה (למטרת רייטינג או לא) בהחלט עשתה שירות משמעותי לציבור וצריך להתייחס למה שהוצג שם בכובד ראש.

הבעיה במקרה דנן היא המרחק הקרוב של הגוף (ובעיקר הראש) מהמקור. במרחק הרלוונטי בו מדדו, שדה מגנטי בעוצמות שתוארו הוא לא דבר זניח בכלל. דיי בזה שהקרינה הלא מייננת הוכרזה כחשודה כגורם מסרטן בכדי שכל אחד ינקוט זהירות רבה. בנוסף הוכח במחקרים רבים שילדים רגישים במיוחד והוכחה עליה בשכיחות הופעת סרטן ובהתאם הומלץ להגביל את החשיפה היומית שלהם. למרות שהמנגנון הברור של גרימת הסרטן ע"י קרינה בלתי מייננת טרם הובן במלואו (יש כמה השערות כגון פגיעה ב-BBB ועוד), עדיין נמצא קשר שאי אפשר להתעלם ממנו.

לאנשים הטכניים שבינינו, שמנסים לבלבל ע"י זריקת מונחים טכניים לאוויר- בסרטון ניתן לראות את מכשיר המדידה שהשתמשו בו ומכאן ניתן להסיק שמדובר במכשיר המודד שדה מגנטי ELF בשלושה צירים. הבודק השתמש במכשיר זה בצדק כמובן היות והמדובר בתדר הרשת שהוא גורם הבעיה העיקרי.

מי שמציג את העניין כשטות גמורה טועה, מטעה ומסכן אנשים לחשוב שמדובר בעניין שבו לכל אחד יש דעה שונה. לדעתי הסיבה שעניין הקרינה הבלתי מייננת לא התפוצץ כבר מזמן הוא שחברות מסחריות רבות (בעיקר סלולר) משקיעות סכומי עתק ב"מחקרים" שיסתירו את הקשר בין הקרינה לבין סרטן.

למי שיש מיטה כזאת- מומלץ בחום לנתק אותה מהחשמל כשהיא לא בשימוש או להתקין מפסק ביניים על חוט הכניסה, שכברירת מחדל יהיה במצב מנותק.

פורסם
ד כך גם המשפטים כגון- לא אמרו באיזה תדר זה נמדד וכו'. לא אמרו כי זה לא מעניין את ההדיוט ואין לו ממילא סיכוי להבין זאת.

מי שמציג את העניין כשטות גמורה טועה, מטעה ומסכן אנשים לחשוב שמדובר בעניין שבו לכל אחד יש דעה שונה. לדעתי הסיבה שעניין הקרינה הבלתי מייננת לא התפוצץ כבר מזמן הוא שחברות מסחריות רבות (בעיקר סלולר) משקיעות סכומי עתק ב"מחקרים" שיסתירו את הקשר בין הקרינה לבין סרטן.

למי שיש מיטה כזאת- מומלץ בחום לנתק אותה מהחשמל כשהיא לא בשימוש או להתקין מפסק ביניים על חוט הכניסה, שכברירת מחדל יהיה במצב מנותק.

לתדר יש חשיבות רבה על טווחי הבטיחות וצפיפות ההספק המותרת.

יש גופים קצת יותר גדולים ורצינים מחברות סלולר, שחוקרים כבר משנות החמישים את השפעות הקרינה הלא מייננת ואף גוף אוביקטיבי גדול מעולם לא הציג הוכחות חד משמעיות לא לכאן ולא לכאן.

אני גם ממליץ לא לאונן במיטה, כי שמעתי שזה מעוור. (פרנקוס, ראה הוזהרת)

מה שכן, אכן מומלץ לא לישון ליד מוצרים חשמלים שמחוברים לחשמל או טלפונים ניידים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לתדר יש חשיבות רבה על טווחי הבטיחות וצפיפות ההספק המותרת.

יש גופים קצת יותר גדולים ורצינים מחברות סלולר, שחוקרים כבר משנות החמישים את השפעות הקרינה הלא מייננת ואף גוף אוביקטיבי גדול מעולם לא הציג הוכחות חד משמעיות לא לכאן ולא לכאן.

אני גם ממליץ לא לאונן במיטה, כי שמעתי שזה מעוור. (פרנקוס, ראה הוזהרת)

מה שכן, אכן מומלץ לא לישון ליד מוצרים חשמלים שמחוברים לחשמל או טלפונים ניידים.

איש יקר, מה תרם לדיון אוסף המשפטים שהקלדת?

בניגוד לאוסף השטויות הפופולריות שהפוסט מלא בהן בא מהנדס צעיר ומיומן שמאחוריו לא מעט שנות ניסיון בנושאי קרינה, ומתאר באופן רהוט שקיימת סכנה פוטנציאלית לפי מחקרים רבים. הוא מדגיש שיש מובהקות מסוימת למרות שהמסקנות לא ברורות באופן מוחלט.

ההמלצה שלו היא להמנע או לנקוט אמצעי זהירות.

אז למה לבלבל 'אני ממליץ לא לאונן' - השטות הזו מסייעת לשיטחיים שבינינו להבין שמיטות חשמליות שלא תוכננו או מוגנו במיוחד אכן מהוות סכנה פוטנציאלית?

תכף יקפוץ איזה ליצן ויכריז שאביב בור, ששדות מגנטיים תורמים לגידול חסה וכך הלאה. חסר רק משפט על אטיופים.

זו פשוט בושה שאי אפשר לרשום משהו רציני בלי לקבל מפלי שטויות בתגובה.

במקום לקשקש ניתן להציע פתרון לזרמי הזליגה במערכת הסטנד ביי שמין הסתם הם המקור לשטף המגנטי שנמדד.

אה כן, וכל הכבוד לרפי גינת על הצפת הבעיה הפוטנציאלית.

יוסי

פורסם

ראיתי את התוכנית והבנתי שהשורה התחתונה, היא להחליף שנאי בעלות של 80-120 ש"ח ולשים סוף לעניין. השנאי מוריד את הקרינה לרמה המינימלית, המומלצת ע"י מומחים.

אם לי הייתה כזו מיטה, הייתי קונה את השנאי הנ"ל, בשביל השקט הנפשי. לדעתי, זה בהחלט שווה את זה.

פורסם

גם בין שני רופאים מומחים בתחומם יתכנו חילוקי דעות מקצועיים.

אתה חושב ככה ואני חושב שרפי גינת כבר מזמן איבד את דרכו המקצועית כעיתונאי חוקר ומשרה פחד שלא לצורך.

אני ממליץ לצפות בפרקים הקודמים של כלבוטק.

לעיסת טופי מוציאה סתימות

יחסי מין עם חולה אידס בלי קונדום מסוכנים

והפרק החביב עלי, את תתנגש בקיר בטון במהירות 100 קמ״ש בלי ביטוח חיים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

׳הקרינה׳ הזאת סובבת אותנו באשר נלך. אם תוציא 130 שח אתה חושב שלא תהיה חשוף בכלל לקרינה? כמו שאמר כמדומני ביבי ״ לא נמגן את עצמנו לדעת״

נ.ב

בשביל עוד עשרה שקלים תקבל צמיד מגנטי ובשביל עוד עשרים מסנן אבנית למכונת כביסה שלא עושה כלום.. אבל בשביל השקט הנפשי.

פורסם
אם תמדדו את כמות הקרינה הנפלטת ממנורות פלואורצנטיוח (מה שמכריחים אתכם לקנות כי אין משהו אחר), לא הייתם מוטרדים מכמות הקרינה של מיטה חשמלית.

(סדר גודל של פי 100 מהמספרים שהוצגו בתוכנית)

למה סתם לרשום :?

פלורסנטים מתחת ל 75W (כולל נורות CFL) נמדדות במרחוק מתחת ל 30 סמ ברמת קרינה של 1 מיליגאוס.

במרחק שהינו מעל 30 סמ התוצאה קרובה ל 0 מוחלט.

נקודה נוספת, כמה מאיתנו נמצאים במרחק כזה מפלורסנט ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
ראיתי את התוכנית והבנתי שהשורה התחתונה, היא להחליף שנאי בעלות של 80-120 ש"ח ולשים סוף לעניין. השנאי מוריד את הקרינה לרמה המינימלית, המומלצת ע"י מומחים.

אם לי הייתה כזו מיטה, הייתי קונה את השנאי הנ"ל, בשביל השקט הנפשי. לדעתי, זה בהחלט שווה את זה.

לא יודע איך זה בכל שאר המיטות, אבל בזאת שיש לי אין שנאי שניתן להחליף כי השנאי ויחידת הפיקוד של השלט והמנועים זו חתיכה אחת.

sds.jpg

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לפי האשכול הזה נראה שכדאי להשקיע בחברות לייצור מיטות סוכנות :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני לא טוען שצריך להיכנס לפאניקה ולהתחיל להוציא מיטות לפינות איסוף בחוץ. אני כן טוען, שאם זה אפשרי, כדאי לקנות את השנאי.

לא הגיוני שאנשים שהוציאו 3000+ על מיטה בשנים האחרונות, ייזרקו אותן החוצה. תמיד יש פיתרון זול, פשוט צריך לדעת למצוא אותו:).

פורסם
אתה חושב ככה ואני חושב שרפי גינת כבר מזמן איבד את דרכו המקצועית כעיתונאי חוקר ומשרה פחד שלא לצורך.

אתה ראוי לתשובה שקולה ומכובדת, כי גם תגובתך כזו.

אז קודם כל ציטטה מחנניה רייכמן:

גם טיפש יכול פעם

להפליט דברי טעם.

אל תבין לא נכון, אין הכוונה אליך - כוונתי שכללית, גם אם מר גינת הידרדר, עדיין יתכן שהפעם צעקתו זאב זאב במקומה.

בטוח שאתה מבין שהשדה המגנטי שנמדד במכשיר מקצועי (ראה הערתו של אביב) אכן קיים, ובכתבה נאמר במפורש ע"י איש המשרד לאיכות הסביבה ששטף כזה נחשב למסוכן וגורר התערבות המשרד, אם הוא נפלט משנאי ברחוב.

אז יש לנו:

1 - שטף שעצמתו נחשבת לחריגה ומסוכנת ע"י משרד ממשלתי.

2 - חשיפה ממושכת ורציפה (לילה שלם ועוד אחד ועוד אחד........).

3 - חשיפה של ילדים צעירים הנחשבים לפגיעים במיוחד.

מצד שני:

4 - יש אפשרות לא להזדקק למוצר האופנתי הזה.

5 - ניתן להרכיב אביזר מתווך (לא חושב שזה שנאי אבל לא בדקתי ואינני בטוח) המקטין בוודאות את השטף המגנטי. זה הרי נמדד ונראה בכתבה. אביזר כזה עולה פלוס מינוס 100 ש"ח.

מה המסקנה שלך?

אתה כנראה לא דוגמא. אתה בוגר, מתמצא ומבין, קבל החלטה כראות עיניך.

אבל הפורום מלא בצעירים שאינם אנשי מקצוע. במה לדעתך יבחר צעיר כזה אם אינך מציג את הדילמה במילים פשוטות וברורות?

יוסי

• תוכן חדש...