Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרויקטון להנדסת מכונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

צריך קצת עזרה מבעלי נסיון, יש לי מיני פרויקט להגיש בקרוב, אני אשמח לקצת טיפים/ המלצות למודל יעיל למטרה הבאה:

המשימה:

תכנון ובניה של מתקן אשר יוביל כדור פינג פונג דרך מסלול בכיתה אל מטרה בקצה

המסלול.

המסלול יהיה קו ישר במרכז הכיתה כאשר נק' הזינוק ממוקמת כמטר מהקיר האחורי

והמטרה תמוקם כמטר מקיר הכיתה הקדמי.

המטרה תהיה עיגול בקוטר 8 ס"מ אשר יצויר על רצפת הכיתה.

המתקן

 המתקן יחל את תנועתו בנק' ההתחלה כאשר הוא נושא את הכדור עליו

 על המתקן לכלול מנגנון להורדת הכדור אל הרצפה.

 הנעת ובקרת המתקן תתבצע באמצעים מכאניים בלבד. )אסור השימוש במתקנים

אלקטרוניים, אנרגיה חשמלית, כימית אנרגית חום וכדומה(.

 על המתקן להיות אוטונומי לחלוטין, חיבורו לרצפה, לקירות או לרהיטי הכיתה

אסורה.

השימוש באמצעי שליטה וניווט חיצוניים לאחר שהמתקן החל בתנועתו אסור.

 גודל המתקן בעת פעולתו לא יעלה על [ ] [ ] [ ] .

 זמן הכנת המתקן לפעולה לא יעלה על 5 דק'.

 כל צוות יביא כדור משלו.

חיפשתי מידע בגוגל וכל מה שהצלחתי למצוא הם פרויקטים של משגרי כדורים ולא משהו שיוכל לעזור לי, אני בטוח שיש תקדימים לניסוי כזה בעבר...

אשמח לכל מידע בעניין, המשך יום נעים

306T

פורסם

עולה לי בראש רכב קטן מלגו/פתרון אחר, אשר מונע ע"י קפיץ ספירלי דרוך.

ניתן להוסיף מנגנון שניתן לכוון בו מרחק מסוים, שבסופו הוא בולם את הרכב ומשחרר את הכדור ממקומו.

כמובן שאת כיוון המרחק יש למצוא בעזרת כמה ניסיונות יבשים.

מתחדשת*

פורסם

שתי שיטות שעולות לי בראש.

האחת עם קפיץ ומנגנון מכאני (בורג עם אום כשהבורג מסתובב עד שהאום נסגר עק הסוף ועוצר את המנגנון תוך לחיצה על זרוע שתשחרר את הכדור)

השנייה פשוט רכב מונע על ידי קפיץ אבל עם חוט שקושר אותו לנקודת ההתחלה. כשהחוט נמתח הוא מפעיל מנוף שמפיל את הכדור בתוך טבעת כרי שלא יתגלגל החוצה ובולם פיזית את הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הגישה של Romek היא המתאימה ביותר לדעתי.

תוסיף לזה מסילה כך שהרכב לא מעוגן למסילה אך נע במסלולה. (מתאים לקריטריונים)

אפשר לייצר את המסילה בקלילות ע"י קרטון ביצוע. (קיטועים של חצי מטר) בשלב ההכנה להרצה הסופית צריך להתאים את אורך המסילה ע"י סכין יפנית.

ניתן להוסיף למתקן המשנע כפתור בחזית שכאשר יגיע לסוף המסילה הכפתור יילחץ וקפיץ דרוך יעלה רמפה עליו יישב הכדור, בדומה למשאית רכינה.

פורסם

הנקודה החשובה יותר (כי דרכים לאגור מכאנית את האנרגיה הדרושה להנעה לא חסרות), אליה אף אחד לא התייחס ואולי התיאור שלך לא ברור- אתה אמור לעקוב באופן מכאני אחר קו מצוייר? או שיש מסלול שמוביל את הרכב?

פורסם

תודה על העזרה חברים, למי ששאל מדובר בהנדסה למעשה במכללת אפקה.

אביב- המסלול הוא רצפת הכיתה והמטרה היא עיגול שהכדור צריך לעצור בתוכו.

הרעיון השני של נהג לילה נראה לי הכי מעניין כרגע- רק שלא הבנתי מבחינת החוט למה התכוונת- מה שנראה לי זה פשוט לחבר חוט לרכב כשעל הרכב עצמו אני אבנה מסילה משופעת שתהיה בעצם מסלול הכדור עד לרצפה, ובאותה נקודה הרכב יעצור.

אשמח לעוד רעיונות, לילה טוב :wink:

306T

פורסם

לא,

לא מסילה אלא טבעת שתיפתח ודרכה יפול הכדור אל הריצפה.

אם תשתמש במסילה הכדור (מכח האינרציה) עלול לצאת מאותו מעגל שצוייר על הריצפה.

פורסם
תודה על העזרה חברים, למי ששאל מדובר בהנדסה למעשה במכללת אפקה.

אביב- המסלול הוא רצפת הכיתה והמטרה היא עיגול שהכדור צריך לעצור בתוכו.

הרעיון השני של נהג לילה נראה לי הכי מעניין כרגע- רק שלא הבנתי מבחינת החוט למה התכוונת- מה שנראה לי זה פשוט לחבר חוט לרכב כשעל הרכב עצמו אני אבנה מסילה משופעת שתהיה בעצם מסלול הכדור עד לרצפה, ובאותה נקודה הרכב יעצור.

אשמח לעוד רעיונות, לילה טוב :wink:

לפי דרישות הפרוייקט: "על המתקן להיות אוטונומי לחלוטין, חיבורו לרצפה, לקירות או לרהיטי הכיתה

אסורה."

מכאן אני מבין שאסור לקשור אותו פיזית. מצד שני, לא נאמר דבר על אמצעי עזר שלא מחוברים למתקן עצמו.

פורסם

אין שום בעיה. את החוט לא הייתי קושר לקיר אלא ל-2 הציריות של הרכב. בתחילה הוא יהיה מלופף על אחת הציריות. כשהרכב יתחיל ליסוע החוט יתלפף בהדרגה על הציריה השניה עד שלא ישאר חוט ויבלם אורך החוט יקבע את המרחק שהרכב יעשה. עכשיו רק צריך למצוא דרך לגרום לטבעת להיפתח.

פורסם

אולי הכדור עצמו יכול לשמש כמשקולת קשורה לחבל, בזמן שהוא יורד מכוח הגרבטיציה, הוא מניע את הגלגלים. ברגע שהוא מגיע לרצפה, הרכב נעצר.

צריך לכוון ככה שיגיע לרצפה בדיוק במטרה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

רעיון מצויין. יכול להיות שהכדור עצמו לא יהיה כבד מספיק (בכל זאת, כדור פינג פונג) אבל אין שום בעיה לחבר משקולת בנוסף.

• תוכן חדש...