Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופי נהיגה חסכוני ביותר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה תלוי בהרבה מאוד דברים.

אם המנוע חדש ומצוייד בטכנולוגיות חדשות, החיסכון יורגש.

אם המנוע מיושן ובנוי פשוט ובלי הרבה טכנולוגיות, לא משנה כל כך איך תיסע. (וככה זה אצלי, אם זה על 90 או על 130, מזגן ורכב מלא בנוסעים עם כרס בירה, או להפך שרק אני נוסע לבד, אותה צריכה קבוע).

מעבר לכך, תלוי גם בגיר שלך.

אני לא מבין מבחינה הנדסית במנועי בעירה, אבל אני בטוח שיש להם צורה חסכונית (ואולי היא גם שונה, משתנה ביחס לעומס\סלד וכו').

הכוונה שלי היא שאולי המהנדסים של המנוע, יגידו לך שלדוגמא: ליסוע על סלד מינימאלי בהילוך הגבוהה ביותר, זה תיאוריה ובמעשי זה שונה.

פורסם
זה תלוי בהרבה מאוד דברים.

אם המנוע חדש ומצוייד בטכנולוגיות חדשות, החיסכון יורגש.

אם המנוע מיושן ובנוי פשוט ובלי הרבה טכנולוגיות, לא משנה כל כך איך תיסע. (וככה זה אצלי, אם זה על 90 או על 130, מזגן ורכב מלא בנוסעים עם כרס בירה, או להפך שרק אני נוסע לבד, אותה צריכה קבוע).

ממש לא נכון, הוכחתי את זה בהודעה הקודמת שלי ואם זה לא מספיק אז גם בקוואליר שיש לאבי ניתן להרגיש בקלות איך אופי הנהיגה משפיע על צריכת הדלק,עם שיאים של 1:12 בלי בעיות והוא לא אחד שמלטף את הדוושה כמוני.

Miata ND2

פורסם
ממש לא נכון, הוכחתי את זה בהודעה הקודמת שלי ואם זה לא מספיק אז גם בקוואליר שיש לאבי ניתן להרגיש בקלות איך אופי הנהיגה משפיע על צריכת הדלק,עם שיאים של 1:12 בלי בעיות והוא לא אחד שמלטף את הדוושה כמוני.

אצלך אולי, אצלי לא.

תאמין לי שבדקתי אותה בכל המצבים ובכל הצורות, למעט נסיעה על 80 בכביש בינעירוני כי אני משתגע מזה (הכי נמוך ברציפות שנסעתי בכביש 6, זה היה 90 וזה כי היה קשור לי מטען על הגגון).

(אל תשכח שאצלי 3 הילוכים, וה3 נכנס ב41 קמש (לפי דפי יצרן) אם לא לוחצים יותר מרבע גז).

שוב, במכוניות מודרניות מהשנים האחרונות, אפשר לחסוך בכמויות.

פורסם

אולי זה באמת סביב ה 90 (כמובן תלוי במנוע ומדברים פה בכללה גסה) אבל מי מסוגל באמת לנסוע 90 קבוע? נו באמת.. זה לענות את עצמך אלא אם כן אתה אדם מיוחד...

סביב ה 105-110 אני על 2.8 סל"ד (מנוע 1600) ומשולב אני עושה בערך 1-11 עם הרכב.

פורסם

אני חייב לציין שמבחינת המנוע ההבדל בין להישאר על מהירות של 100 קמש או 80 מבחינת צריכת דלק זה זניח, ורק ההאצה מ-80 ל100 צורכת קצת יותר וכמובן שזה לא כל כך משמעותי.)

ועם זאת נסיעה ב-80 קמש תוסיף לך הרבה זמן על הכביש ולכן אתה תגדיל את צריכת הדלק משמשעותית.

אני בדקתי את זה ברכב שלי ונסיעה ב-100 קמש הוסיפה לי כמעט 100 ק"מ שאני יכול לסוע באותה כמות של טנק דלק( בדרך בין עירונית)

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם
אני חייב לציין שמבחינת המנוע ההבדל בין להישאר על מהירות של 100 קמש או 80 מבחינת צריכת דלק זה זניח, ורק ההאצה מ-80 ל100 צורכת קצת יותר וכמובן שזה לא כל כך משמעותי.)

ועם זאת נסיעה ב-80 קמש תוסיף לך הרבה זמן על הכביש ולכן אתה תגדיל את צריכת הדלק משמשעותית.

אני בדקתי את זה ברכב שלי ונסיעה ב-100 קמש הוסיפה לי כמעט 100 ק"מ שאני יכול לסוע באותה כמות של טנק דלק( בדרך בין עירונית)

כן רק העניין שאנחנו מודדים דלק לפי ק''מ ולא זמן, תתדלק מיכל מלא סע על 100 קמ''ש ואתה תעבור 1000 ק''מ לעומת אם לנסוע על 80 קמ''ש המיכל יתרוקן על 1100 ק''מ.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

הרבה זמן? לעבור 1000 קילומטר ב100 קמ"ש לוקח 10 שעות. ב90, לוקח בערך 11 שעות. ב80, 12.5 שעות.

נכון זה הבדל גדול? אולי אם אתה יכול למצוא לי דרך להיות במהירות קבועה ב100 קמ"ש. חשוב גם לזכור שיש דבר כזה פקקים, ורמזורים.

ומה קורה ב500 קילומטר? אתה יכול לחשב לבד. הבדל של חצי בין המהירויות.

ומה קורה בנסיעה טיפוסית של נגיד 100 קילומטרים ביום? ב100 קמ"ש זה לוקח שעה. ב80 זה לוקח שעה ורבע. רבע שעה שלמה! כל עוד אין דבר כזה רמזור או פקק או שום דבר כזה.

אני פוגש הרבה ערסים על העונדה סיוויק 2001 המשופרת (פילטר אוויר פתוח וטורבו מזויף) שלהם טסים בכביש 4 בבוקר.

הנה אני נוסע ב90 רגוע ככל שאפשר. פתאום הוא טס בצד שמאל שלי במהירות תלת ספרתית++. את מי אני פוגש ברמזור הבא, רכב אחד או שניים מלפני? אם יש לו מזל, הוא עובר רמזור אחד, אולי שניים מלפני. ואז אני פוגש אותו בפקק.

שורה תחתונה, עולה לך אולי, אולי עוד כמה דקות. חוסך לך המון דלק, המון עצבים, לא לשכוח בלאי, שחיקה, וכל זה. בונוס? אתה מעצבן את כל גיבורי הכביש שרוצים לטוס. :lol:

פורסם

אם המנוע מיושן ובנוי פשוט ובלי הרבה טכנולוגיות, לא משנה כל כך איך תיסע.

אני מצטרף למוחים נגד ההודעה הזו, היא לא נכונה. אולי רק קשה לך למדוד נכון.

וכן נגד האמירה הזו

שהגדלת הזמן בכביש לאותו מרחק, יגדיל את צריכת הדלק... זה נכון רק כאשר הגדלת הזמן היא בגלל פקק בזבזני עם גז ברקס ככה.

פורסם

פורום סריגה זה דלת שניה מימין - איך לעזעזל אפשר לנסוע 90 קמ"ש על כביש נורמאלי? חוץ מזה - למי אכפת מה ההבדל בין 90 ל100? אני נוסע במהירות שבה מרגיש לי נוח, גם אם זה 130.

ההבדל בתדלוק מסתכם בפחות ממנה שווארמה, אבל חוסך זמן. נהיגה שלא לצורך טיול היא בזבוז זמן עצום - ואחרי שנה על דו-גלגלי יצא לי לשבת בפקק של הבוקר בכניסה לת"א... מה אני אגיד לכם - מי שעושה את זה יומיום הוא פשוט חייזר! איך אדם נורמאלי מסוגל להתמודד עם האוננות הזאת של לשבת בפקק במקום לישון עוד שעה או להיות עם המשפחה שלו?!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מחשבים לפי קמ ולא לפי זמן.

לנסוע יותר מהר מ100 זה פחות זמן אבל החיכןך עולה בריבוע ולכן כדאי לנסוע לאט יותר.

בשורה התחתונה אני עושה 1:19 מחוץ לעיר ו1:13 בפקקים בעיר.

פשוט מאיצים לאט ונוסעים 90.

• תוכן חדש...