Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת פילטר גיר גטס 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני אמור להחליף את השמן גיר אוטומט.לא ראיתי הנחיות לגבי הפילטר גיר . זה קצת מסבך משום שצריך לפתוח את הקרטר.

השאלה אם זה באמת הכרחי?

תודה

פורסם

מחיפוש מעמיק יותר בפורום ,הבנתי שאין צורך או הוראה להחליף את הפילטר גיר .גם לפי מה שראיתי באתר של הילוך שישי

אין הוראה כזאת.

אם כן נשאלת השאלה באיזה מצב כן מחליפים ?

פורסם
מחיפוש מעמיק יותר בפורום ,הבנתי שאין צורך או הוראה להחליף את הפילטר גיר .גם לפי מה שראיתי באתר של הילוך שישי

אין הוראה כזאת.

אם כן נשאלת השאלה באיזה מצב כן מחליפים ?

במצב בו הגיר מראה תסמינים חריגים והחלפת שמן בלבד לא עוזרת. גם כאשר מורידים את הקארטר המיקום של הפילטר גיר עדיין מאוד בעייתי וגם במוסכים לא ממש מיתעסקים איתו.

פורסם

כן ירדתי מהרעיון .לא ראיתי שיש הנחיה כזאת.בנוסף בדקתי אין אטם .המפעל סגר רק עם סילקון.ואני לא אוהב לעבוד עם הסילקון הוא לרוב נשפך לבפנים.

שאלה נוספת ראיתי שיטה לנתק את הצינור שמזרים את השמן לקולר לחבר לו צינור מאריך לשים אותו בדלי ולתת לו להוציא את השמן השחור כאשר בנתיים מוסיפים כל הזמן שמן לתיבה . עד שהצבע מתחלף לאדום.מה דעתכם?

פורסם

ישנם שתי שיטות להחלפת שמן גיר.

הראשונה וה"קלה" היא לפתוח את בורג הריקון בקרטר של הגיר,

לחכות שהשמן יירד (לתוך כלי קיבול כן?),

לסגור, להוסיף שמן, להניע (עדיפות להילוך ניוטרל), לתת לרכב להתחמם, לבדוק שוב שמן (בזמן שהמנוע פועל).

בדרך זו אתה מחליף את השמן בגיר אבל לא את כל השמן במערכת.

הדרך השניה היא כמו שאמרת לנתק את צינור היציאה לשים את הקצה שלו בתוך כלי קיבול (גם דלי תופס),

להניע את הרכב, לתת לשמן הישן לזרום החוצה, ומידי פעם להוסיף עד שתראה שיוצא שמן חדש ונקי.

הדרך הזו מחליפה כמעט את כל השמן במערכת.

פורסם

בצעתי את ההחלפה על ידי ריקון הקרטר ויצא רק 3 ליטר מתוך 6.

מדוע ההמלצות שקראתי מדברות על החלפה חלקית ולא מלאה כמו השיטה השנייה שהזכרתי?

האם יש סיכון כלשהוא?

פורסם

נראה לי שתשמח לדעת שמתוך ה6 ליטרים של שמן גיר 2+ מתוכם הם בטורק ואת זה לא מחליפים אלה אם מבצעים טיפול\תיקון שכולל פירוק של הטורק.

בכללי בהחלפה שגרתית מחליפים בין 3-4 ליטרים.(לפחות זה מה שהסבירו לי)

פורסם

לכן ציפיתי ל4 ליטר ולא 3. לדעתי אם כבר מבצעים החלפה חלקית מרווח טיפולים צריך להיות קצר משמעותית. נגיד כל שנה או שנתיים עם הטיפול הכללי.זה גם לא כל כך יקר.120 שח.ופשוט לביצוע.

פורסם

ברשותי גטס אוטומטית שנת 2004, לא מזמן קניתי מחנות חלפים בפ"ת שמן גיר מקורי +פילטר (שהגיע עם אטם), המוסכניק החליף, ולא שמתי לב למשהו חריג מעבר לכמה ברגים וקילוף/שיוף הסיליקון , ושטיפת האגן כדי לסלק שאריות סיליקון.

פורסם

אני מניח שאם מפרקים את הפילטר והאגן הניקוז יעיל יותר ובטח ייצא עוד שמן.ואם רוצים ניקוז מ ושלם אז צריך לעשות כמו שאמרנו למעלה. אבל שוב ההנחיה היא רק ניקוז השמן מהבורג ומילוי. בלי פילטר או ניקוז מלא.

מה שניסיתי לברר בתרד הזה האם זה נובע מעצלות או מסיבה ממשית.

כי מבחינתי אני רוצה לראות שמן גיר אדום ונקי ורק בדרך הארוכה זה אפשרי כל עוד זה לא מהווה סיכוו.

פורסם

לפרק את אגן השמן לא יוציא לך עוד שמן. יש עוד שמן במעברים, ובעוד מקומות, שאלא אם כן תחליף שמן כמה פעמים, תצליח לנקות את כולו (חוץ ממה שבטורק קונוורטר)

פורסם

בגטס יש עוד בורג ריקון בתחתית הדיפרנציאל.

אם תפרק את הקרטר כן יוחלף עוד שמן בגלל המבנה של הקרטר.

כשמורידים את הקרטר הפילטר נמצא ממש מול העיניים, וגם ארבעת הברגים שתופסים אותו.

כשמפרקים את הפילטר נשפך עוד שמן.

השמן בממיר מומנט ובגיר זה אותו השמן, ובמהלך העבודה הוא מתערבב ממש ממש כל הזמן.

ההחלפה הטובה ביותר היא להחליף פילטר, להרכיב את הקרטר עם אטם ואז לבצע שטיפה דרך הקולר, אלא שזה לא תמיד נחוץ. תלוי במצב הגיר. יחד עם זאת, אם בשלב כל שהוא אין מספיק שמן בקרטר והגיר עובד "יבש", נזק עלול להיגרם למשאבה.

פורסם

ספי תודה על התשובה הממצה. עוד כמה שאלות קטנות . אם תוכל לתת כמה נקודות מתי כדי להחליף את הפילטר?

ואם אני דואג כל הזמן למלא שמן גיר עם בקבוקים מוכנים למילוי .איך ייתכן שהמשאבה תעבוד על ריק?

• תוכן חדש...