Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה לפי הגיון אם כשככל מדינה יותר גדולה מכוניות משפחתית סטנדרטית עושה יותר קילומטראז' בשנה.

למשל במדינה ארה"ב צפופה בתשתיות וכבישים אוטו משפחתי עושה יותר קילומטראז' בשנה לעומת רוסיה הענקית רוב שטח במזרח ובמרכז שוממים שאין בה הרבה כבישים רוב אזור תשתיות וכבישים מתרכז במוסקבה ובמערב רוסיה?

אני לא מדבר על אוטו מסחרי, מונית, משאית ואוטובוס אלא מכונית פרטית סטנדרטית שעושה ממוצע בישראל 16,000 ק"מ בשנה.

אם בארה"ב או ברוסיה גומעים יותר קילומטרים משלנו למרות מדינתנו הקטנה צפופה ומרושתת כבישים.

פורסם

לא הצלחתי להבין את שאלתך עד הסוף.

כלומר מה התשובה שאתה רוצה? מה אתה מחפש?

אבל ככול הניראה יש קשר לגודל השטח.

למרות שגם בישראל יש אנשים שנוסעים 30 אלף קילומטר, ככה שאתה רואה שאין קשר ישיר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חפש בגוגל נתונים על מרחק נסיעה ממוצע של נהגים במדינות שונות ותערוך השוואה ביחס לגודל המדינה.

מי יודע, אולי יצא לך מחקר ותוכל להתקבל בעזרתו להיות בכיר במשרד התחבורה בארץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא תמיד.

לצ'ילה יש 756,102 קמ"ר והממוצע לרכב הוא 12000 (לרכבים של אנשים שגרים בתוך סנטיאגו).

לאנגולה יש 1,246,700 קמ"ר וממוצע לרכב של 20000.

בארץ יש 20,770 קמ"ר והממוצע יותר גבוה.

מאיפה מצאת את הנתונים אלו?

פורסם

לא בהכרח. זה תלוי גם במרחק לעבודה, ומרכזי קניות (ענייני יום-יום). לכן, לצורך הדיון יכול להיות מישהו שגר בחור נידח בארץ שהקילומטרג' שלו כבר התאפס כמה פעמים ומנגד מישהו בארה"ב עם 30000 מיילים באותו פרק זמן

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי גם ברמת התחבורה הציבורית. לדעתי זה בין היתר מה שגורם לנסועה גבוהה ביחס לשטח בארץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

slowride צודק.

יש אנשים בארצות הברית שאפילו טסים לעבודה. כן מה ששמעתם, כל יום טסים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שאלה קצת לא קשורה:

מה הממוצע האמיתי בארץ? חלק אומרים לי 25K,חלק 17-18...

אני למשל עושה פחות מ10 אבל אבא שלי מעל 50.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

קח לדוגמא אדם שחיי בתל אביב והמקומות שהוא מבקר בהם יומיום (עבודה, חדר כושר מכולת וכו') נמצאים במרחק של מקסימום 10 דק' נסיעה ממנו.

עכשיו תחשוב על אדם שחי בגליל העליון שכדי להגיע לסידורי היומיום שלו צריך לצאת מהישוב הקטן שלו ולהגיע למרכז מסחרי או לישוב גדול יותר ששם נמצאות החנויות וחדר הכושר.

זה תלוי באיזור המגורים, בצפיפות האוכלוסין והכי חשוב- בנהג עצמו ובסדר היום שלו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הפרברים עוברים הרבה יותר מאשר העירוניים, ככה זה אצלי, גר בישוב מחוץ לעיר (כולה 5 קמ מהעיר), ושתי הרכבים עוברים כמעט 60KKM בשנה.

זה בעיקר כי כל יום, יוצאים לפחות 4 פעמים לכיוון העיר, תלוי כמה נהגים אותו יום יש בבית.

כל אופן, אני מאמין שברוב המקומות בארה"ב, הממוצע לשנה גבוה יותר מאשר בארץ לדוגמא.

גם הדלק שם עולה גרושים, ככה שההוצאה לא על דלק למשפחה ממוצעת, לא רחוקה מאשר בארץ.

לגבי מרחקים, הרבה יעדיפו לטוס כמה שעות מאשר לנהוג כמה שעות-ימים.

קילומטרז' לא אומר כלום, רכבים שנוסעים בבינעירוני הבלאי בהם מופחת.

פורסם
שאלה קצת לא קשורה:

מה הממוצע האמיתי בארץ? חלק אומרים לי 25K,חלק 17-18...

אני למשל עושה פחות מ10 אבל אבא שלי מעל 50.

לפי נתוני הלמ"ס - 16,600 ק"מ לשנה לרכב פרטי בשנת 2012.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תוכן חדש...