Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

-אבל במחשבה שניה- האם לחץ גבוהה לא מוריד את האחיזה? כי במצב שהלחץ טיפה נמוך הוא מיתחכך יותר ומעלה צריכת דלק לא?..

לא - לעלות ב-5 PSI זה משפר אחיזה. כל דבר עד 40 (על חם) זה בסדר לחלוטין.

אולי גם יותר מזה - אבל לא ניסיתי לאורך זמן אז לא אגיד....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהה סבבה, זו כניראה הסיבה שתמיד היה לי מוזר שקניתי את ההנקוק K715 מילוי לפי המדבקה +תוספת לצמיג חם הינו 36PSI, אבל הצמיג תמיד ניראה מקדימה כאילו חסר אוויר- כלומר כל הסולייה נוגעת ועוד בטן , אנסה למלאות כ38 ואעדכן.

אני לא מיתכון להביא אותו למצב שהוא יראה כאילו ללא עומס עליו- זה כבר לחץ עודף שלא כל חתך הסולייה נוגעת בכביש.

הצמיג הזה ממש רך ולא מיתייבש אפילו אחרי שנתיים כמעט- והוא דורש טיפה מעל מה שהיצרן דורש בשביל מנופח באמת.

וכמובן צריכת הדלק מישתפרת מאוד כל עוד אני לא יורד מ35PSI שהצמיג חם.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כמדומני שפתחת שרשור בנושא הצמיגים האלה לאחר שהחלפת אותם וייעצתי לך לגשת לכיוון פרונט. עשית זאת?

אם לא, אני ממליץ ללכת למכון מקצועי שיבדוק הן את הסרן הקדמי והן את הסרן האחורי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כצמיג מנהלתי היתי ממליץ על מישלין פרמסי , שקט וחסכוני בדלק עקב כך שכבר רכשת צמיגים

וכמובן לא תקבל שום החזר נסה את מה שהציעו כיוון פרונט ותבדוק אוויר אחרי שהצמיגים קרים או 3-4 PSI מעל הוראות יצרן כשהצמיג חם .

דרך אגב כשאתה אומר שהצמיג לא מספיק דביק לאיזה בדיוק פניות עם איזה רכב ובאיזה מהירות מדובר ?

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אין פרימסי למידות שלו. מה שכן הייתי ממליץ זה גודייר הידראגריפ או דוראגריפ, או קלבר דיינאקסר, כולם מניסיון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בואו נתחיל בפרונט ואיזון גלגלים, משם נמשיך.

אני מדגיש שוב את ההבדל בין אקוקונטקט לספורטקונטקט.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ואני לא חושב שצריך להחליף צמיגים במיוחד כאלו חדשים ואיכותיים(איכותיים, כן, למרות האקו).

ואיתמר, אכן עשיתי פרונט אבל למען האמת הלכתי למוסך כללי שמתמחה בין היתר בפרונט ואני לא אוהב את זה, אולי הייתי צריך ללכת למכון ספציפי.

לגבי אוויר, אני מקפיד למלא בתחנת דלק ואיזון נעשה במקום שרכשו הצמיגים.

אני מרגיש קצת זריקת זנב, אבל שמתי לב שאם אני יושב יותר נמוך ברכב אני מרגיש אחיזה קצת יותר טובה.

הרכב טויוטה 99.

בכל מקרה, עוד מעט טיפול לרכב ובין היתר נבדוק את הדבר הזה.

יצאתי לפאב עם חבר וכשחזרתי בכביש מהיר היה ריק לגמרי אז עזבתי קצת את ההגה בערך ב80 קמ"ש ואכן אחרי כמה שניות הוא אומר לי שהוא מעוניין לעבור לנתיב הימני למרות שאני לא נוגע בכלום...

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Eco-Contact-5.htm

פורסם
עכשיו האוטו קרוב ל252,000 והצמיגים נרכשו בזמן שהיה 248 ומשהו אם אני זוכר נכון.

אגב, הצמיגים מקדימה זה אותו סדרה רק 3, מה שמומלץ בפורום. הם היו לי מאחורהו כשהייתי לוקח פניות הרגשתי שהם ממש דבוקים מאחורה וממש אוחזים.

הבחור הציע לי כמה פעמים לשים את החדשים (5) מקדימה אבל זה לא הולך ביחד ברכב פרטי אז ויתרתי אבל אולי במחשבה שנייה היה עדיף.

הבעיה העיקרית היא תחושה של זריקת זנב מאחורה, אבל מבחינת מרחק בלימה והכל אני ממש מרוצה,הבדל עצום פתאום אחרי שהעפנו את היוקוהומה איי דרייב הזקנים.

אני ראיתי בחו"ל שהצמיגים האלו קיבלו ציון טוב מאוד וגם אמרו לי שהם פותחו במיוחד למרחק בלימה קצר ככל שאפשר.

יכול להיות שבאמת השחיקה לא שווה ויכול להיות שהדגם 3 קצת מומלץ יותר מבחינת אחיזה, וגם יכול להיות שמשהו בפרונט לא באמת מכוון טוב למרות שעשיתי, אין לדעת.

עוד פעם, זה לא שזה זוועה, כן?אבל מורגש אחיזה לא בשמיים יחסית לצמיג של 400 שקל.

אם תגידו שאני מתחרט, ממש לא, פשוט ציפיתי לקצת יותר אחיזה למרות שכתוב ECO.

וזה גם מצחיק לבוא לפנצ'ריות ולהגיד שאין יותר מדי אחיזה בצמיגים, יסתכלו על הרכב ויצחקו..

את הצמיגים האוחזים והטובים יותר, תמיד מאחורה! (תמיד עדיף תת היגוי מאשר היגוי יתר).

שהצמיגים דנדשים הם אוחזים פחות טוב, צריך לתת להם קצת זמן.

אל תזלזל בצמיגים של 400 שח, יש ויש, צריך לדעת מה לקנות, אני כבר שנה על רבעייה שעלתה לי 1400 שח (חברת בת של קונטיננטל), ואני מאוד מרוצה מהאחיזה, כבר שכחתי מזה להחליק בנהיגה אגרסיבית (לפני זה היו לי סיניים).

האינדיקציה שלך לדעתי לא נכונה, אם אתה נותן חוות דעת, תתן על רבעייה, ולא על זוג כזה וזוג אחר.

פורסם
כמדומני שפתחת שרשור בנושא הצמיגים האלה לאחר שהחלפת אותם וייעצתי לך לגשת לכיוון פרונט. עשית זאת?

אם לא, אני ממליץ ללכת למכון מקצועי שיבדוק הן את הסרן הקדמי והן את הסרן האחורי.

איתמר

לגבי הכיוון הוא כבר ציין שהוא עשה.

לא אמר איפה אבל!, נקודה חשובה.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

תשמע, אי אפשר לדעת עכשיו אם זה הפרונט כי כשאני מסובב את ההגה עד הסוף ימינה פתאום יש רעשים מהצמיגים,בגלל זה אני לא יכול להאשים את הפרונט שנעשה לי בינתיים, ובנוסף אחרי זה כבר הספקנו להעלות על בורות בכבישים בתיקון, תודות לכבישים הנהדרים בישראל...

דבר אחד אני יודע:לפני שקנינו את הצמיגים לא היו שום רעשים והיו בקושי משיכות, ואם היו זה בגלל פרונט שהיה מכוון לפני זה רק לפני כמה שנים. זה מעצבן אותי.

אני אשתדל לעדכן אחרי הטיפול, אם המוסכניק לא יצליח לדעת אני אקח אותו למכון פרונט מומלץ שיבדוק אם צריך, במידה והוא אומר שלא צריך אז אין לי מושג מה זה כבר יכול להיות.

עוד פעם, פעם אני מרגיש אחיזה סבבה פעם לא, פעם מרגיש כאילו האחוריים זורקים זנב ופעם לא.

אלו תופעות של פרונט או של צמיגים ירוקים?אני לא יודע, כי אני בחרתי צמיגים ירוקים של חברה איכותית מאוד ודגם הכי מתקדם שלהם, אני לא מאמין שהאחיזה שלהם תהיה ברצפה.

יש מכשיר לניפוח גלגלים באוטו דיפו, אחד ענקי שעולה הרבה ואחד קטנצ'יק, אני חושב ששניהם של אמריקן איגל.

למישהו יש נסיון עם המכשיר? יכול להיות שהוא עדיף על התחנת דלק.

פורסם

תרשה לי לשאול איך אתה נוהג?, שצמיגים ב1600 שח + (לפי מה שהבנתי) לא מספיק אוחזים אצלך, וזה לא משנה ירוקים שחורים צהובים, צמיג זה צמיג, ועוד של קונטיננטל.

לדעתי הברגים של כסא הנהג שלך משוחררים, ובגלל זה אתה מרגיש פעם יש אחיזה ופעם אין.

השעון לחץ של המשאבה בתחנת דלק יותר מדוייק מהקומפרסורים של אמריקן איגל.

פורסם

ניר אתה אחד המשתמשים הסטלנים בפורום, תאמין לי אני נהנה מהתגובות שלך:lol: .

אני נוסע רגיל, אבל אתה יודע, לפעמים אני לוקח פנייה ב30-50 קמ"ש ומרגישים אחיזה לא הכי.

פורסם
ניר אתה אחד המשתמשים הסטלנים בפורום, תאמין לי אני נהנה מהתגובות שלך:lol: .

אני נוסע רגיל, אבל אתה יודע, לפעמים אני לוקח פנייה ב30-50 קמ"ש ומרגישים אחיזה לא הכי.

אולי הבולמים שלך גמורים?

תראה, אני נוהג יום יום ברכב בן 18, הבולמים שלו גמורים, חורקים, דופקים ומה לא, ככה שלא ישנה הרבה אם אני ישים לו צמיגים ב2000 שח או צמיגים ב1400 שח (כמובן שלא סיניים).

אתה בטוח שאתה יודע לקחת פניות כמו שצריך, אולי צריך להוסיף משחק עם הדוושות?\ תנסה קצת גז.

טפו טפו טפו לא נזרק לי עדיין תחת בפניה (גם לא קצת), אבל אני תמיד מוסיף קצת גז בפניות כשאני נוהג אגרסיבי.

(בדרך כלל תגובה של אנשים נורמטיבים שלא יודעים לנהוג אגרסיבי, היא לתת ברקס, ברקס בפניה מעביר אחיזה מגלגלים האחוריים לקדמיים, מכאן תוסיף תנועה בהגה ויש לך זריקת תחת.)

חוץ מזה לפעמים הכוחות הפיזיקלים לפעמים יותר גדולים מיכולת האחיזה של הצמיג, ככה שאין מה לעשות.

לגבי החריקות והשריקות מהצמיגים שאמרת בסיבוב ההגה, זה אומר שהכיוון פרונט תקין?

• תוכן חדש...